grof 614 Napisano Jul 13, 2019 drkadzija, 1225 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima , dobio sam na poklon Garmin Zumo 395LM i počeo da pravim rutu za predstojeći put u Ukrajnu i nazad preko Moldavije i Rumunije. E sada unošenje adresa smeštaja je išlo glatko aliiii pravljenje rute preko Transfagarašana i Transalpine nikako. proba sam u Garmin Basecampu i na samom uredjaju unoseći mesta kroz koja želim da prodjem i u oba slučaja uredjaj je sam stvorio rutu koja mi ne odgovara t.j. ne vodi me kuda sam zamislio. Hajde sada pomoć, da li neko ume da mi napravi rutu ili objasni kako to sam da uradim. P.S. plan B je da razbijem djubre o pod.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
A.J. 348 Napisano Jul 13, 2019 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Moscow/Beograd Motocikl: R1200GS & R1250GS Prijavi odgovor kao problematičan uradis rutu u google earth, snumis kml/kmz i konvertujes u format koji guta tvoj navigator. imas na youtube 100500 kratkih kurseva kakos e to radi, mislim da nijedan nije duzi od 15min. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12789 Napisano Jul 13, 2019 Ne silazi, 7388 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Tako i ja radim. Pokazalo se bez greške. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Jul 13, 2019 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Ili napravis rutu na sajtu www.kurviger.de (ne brini, moze da se prebaci na engleski). Snimis .gpx fajl i samo prevuces na SD karticu navigacije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7348 Napisano Jul 13, 2019 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Kada u BaseCamp-u planiraš Trip i uneseš početnu i krajnju tačku, program proračuna i iscrta rutu na bazi preferencija koje su mu zadate (tip vozila, izbegavanje...). Ako hoćeš neku drugu putanju, klikneš na strelicu iz menija Map Tools u gornjem delu ekrana. Sada možeš kursorom da "uhvatiš" rutu i da je premeštaš gde želiš po mapi. Kada "pustiš" rutu na mesto kroz koje želiš da prodješ, ruta se rekalkuliše, iscrta se nova i automatski se pravi Via Points od tog novog mesta. Važno je da via points jednog tripa budu u istom tzv. (New) List folderu jer se onda na Garmin prenese cela tura, zajedno sa mestima između početne i krajnje tačke. Program BaseCamp je dobar ali nije preterano intuitivan i zahteva malo više vremena za učenje. Izmedju ostalog, prednost u odnosu na druge programe je što radi na istoj mapi na kompjuteru i na gps uredjaju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...