cvesa 9 Napisano Jun 17, 2019 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: u perspektivi Prijavi odgovor kao problematičan Po originalnom fabričkom uputstvu u motor staje 0,9 l ulja, međutim kada sipam 0,5 l ulja nivo na štapnom meraču je već na maksimumu. Ko je u pravu, merač ili uputstvo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Jun 18, 2019 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Ostane ti starog ulja u mašini. Gledaj da je na ravnom, i da ga staviš na centralni štender.Послато са SM-A520F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11189 Napisano Jun 18, 2019 Ne silazi, 2242 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Merac usrafljen, motor na nogarama I ravno. Koliko starog ulja je izaslo, kolicina? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balle 1260 Napisano Jun 18, 2019 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: BGD Motocikl: Sym symphony 50 Prijavi odgovor kao problematičan Nagni motor napred-nazad, levo-desno. Izadje još deci sigurno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cvesa 9 Napisano Jun 18, 2019 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: u perspektivi Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da je pre zamene ulja motor zagrejan da bi ulje lakše iscurelo, motor je na centralnim nogaruma na ravnom, kad se sve iscedi ja ga nagnem na stranu da se iscedi svaka kap... Znači sve po pravilu! Što se tiče merača, kada se gleda količina ulja u motoru, ne zavrće se već se nabije u otvor do kraja, izvadi se pa se pogleda nivo ulja na njemu(isto piše u uputstvu da se na ovaj način meri ulje u motoru).... I tako vodeći se meračem stane 0,5 l ulja do maksimuma, tj. do gornje crte na meraču... A u uputstvu piše da je kolilina ulja u motoru 0,9 l.... Eto, nije mi baš jasno otkud tolika razlika, za mene je ipak merač merodavniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duledjo 154 Napisano Jun 18, 2019 duledjo, 438 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS, Hyosung gt250 honda cm 125t kawasaki z500 Prijavi odgovor kao problematičan Na mom agility 50 4t pise 0,6l motornog ulja na deklu mašine toliko je i stalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cvesa 9 Napisano Jun 18, 2019 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: u perspektivi Prijavi odgovor kao problematičan Na mom ne piše ništa ili sam ćorav, ali dobro, ta količina od 0,6 l je već usklađena sa meračem.... Gde tačno na motoru piše količina ulja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balle 1260 Napisano Jun 18, 2019 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: BGD Motocikl: Sym symphony 50 Prijavi odgovor kao problematičan Sym symphony 50 4T, ulje 0.7l, oznaka na samom čepu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Jun 18, 2019 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Po originalnom fabričkom uputstvu u motor staje 0,9 l ulja, međutim kada sipam 0,5 l ulja nivo na štapnom meraču je već na maksimumu. Ko je u pravu, merač ili uputstvo? Da nisi dobio podatak za veću kubikažu? Toliko staje u Agility 16+ 200i, dok pri zameni iscuri 0.8L i isto toliko može da stane u motor.Послато са SM-A520F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3084 Napisano Jun 18, 2019 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Nije. Ja sam na nekoliko 10ina, možda i 100kom starih Agilityja 50 4T menjao ulje i uvek je stalo malo manje od 1l. Jedino da nije nešto promenjeno sa godinom proizvodnje pošto sam ja radnju i servis držao tek kad se model pojavio, prvih par godina a to je bilo daleke 2004 (ili '05)-2007 I ostaje da pitamo pokretača teme dal' upali motor posle zamene da malo radi pa onda proverava nivo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cvesa 9 Napisano Jun 18, 2019 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: u perspektivi Prijavi odgovor kao problematičan A zašto da radi posle zamene? Zar nije pravilo kad se kontroliše ulje sačekati da se ulje slije u karter pa onda meriti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3084 Napisano Jun 18, 2019 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Jeste to pravilo, ali ne kada menjaš ulje nego kada samo proveravaš nivo. Lepo si i sam napisao "kada se kontroliše". Kada zameniš ulje, ispustiš sve iz mašine i naspeš novo, potrebno je da upališ motor da ulje popuni sav prostor gde treba da ga ima. Pumpa odradi svoje, napuni se filter ulja, svi kanali po malo i eto tebi dodatnih par deci ulja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cvesa 9 Napisano Jun 18, 2019 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: u perspektivi Prijavi odgovor kao problematičan Sad nađoh na motoru skrivenu nalepnicu gde piše:"full capacity 0.85 l" i "exchange capacity 0.7 l".... Sad mu dodadoh još 200g ali sad na štapu prelazi max nivo.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3084 Napisano Jun 18, 2019 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Vozio si motor? Palio? Radio bar u mestu? Probaj ipak da zavrneš merač i tako da izmeriš nivo. Ne kažem da je sigurno ispravno ali postoji mogućnost da jeste i da će ti onda pokazati sve OK sa tih 0.7l što si sipao u motor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Jun 18, 2019 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Ne zavrće se pri merenju. Pokazaće višeПослато са SM-A520F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3084 Napisano Jun 18, 2019 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Jozza je napisao: Ne zavrće se pri merenju. Pokazaće više LIKE - u ovom cvesinom slučaju si u pravu. Ali to merenje bez zavrtanja def. nije pravilo, kod nekih je ispravno zavrnuti, odvrnuti i proveriti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Midjo 108 Napisano Jun 18, 2019 Svrati ponekad, 286 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan 7 minutes ago, PremieRacing said: Probaj ipak da zavrneš merač i tako da izmeriš nivo. Pa ako zavrne onda će mu pokazati još više. A njegov problem je da već ima "viška" ulja, iako nije nasuo onoliko koliko piše. Iskustvo moje kaže da 50cc obično imaju kapacitet od 6 decilitara. Zaista ne znam zašto piše 9 decilitara, to je mjera za 125cc. Još jedna stvar, zadnji točak treba biti odignut od podloge (možda si nešto stavio u kofer ako ga imaš, pa je "pretegnuo" i oslanja se na zadnji točak i samim tim pokazuje više). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3084 Napisano Jun 18, 2019 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, cvesa je napisao: Naravno da je pre zamene ulja motor zagrejan da bi ulje lakše iscurelo, motor je na centralnim nogaruma na ravnom, kad se sve iscedi ja ga nagnem na stranu da se iscedi svaka kap... Znači sve po pravilu! Što se tiče merača, kada se gleda količina ulja u motoru, ne zavrće se već se nabije u otvor do kraja, izvadi se pa se pogleda nivo ulja na njemu(isto piše u uputstvu da se na ovaj način meri ulje u motoru).... I tako vodeći se meračem stane 0,5 l ulja do maksimuma, tj. do gornje crte na meraču... A u uputstvu piše da je kolilina ulja u motoru 0,9 l.... Eto, nije mi baš jasno otkud tolika razlika, za mene je ipak merač merodavniji. Jesi merio koliko si starog ulja ispustio? Trebao si... A jesi 100% siguran da si ulje ispustio na dobrom mestu? Možda, i samo možda postoji mogućnost da si odvrnuo neki šraf na kom se ne ispusti svo ulje iz agregata... Jel' ti novo ulje čisto sada kad meriš? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 158 Napisano Jun 18, 2019 Svrati ponekad, 238 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan Meni se dešava ista stvar od prvog dana. Zagrejem motor, ispustim ulje (izađe 0.5 l jedva, mlatio-ne mlatio), dospem tih 0.5 l da ne preliva i to je to. A u knjižici i u servisnom uputstvu stvarno piše 0.7l pri zameni (bez rastavljanja motora, tada je 0.85l). I nivo je isti i posle paljenja motora. Znači, ne brini. Pozdrav! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11189 Napisano Jun 18, 2019 Ne silazi, 2242 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan uputstvo za agility 50-125:pise 0,9l,ali ja neverujem da je za 50ccm i 125 ccm ista kolicina.Isti slucaj sam imao kod najnovije yamahe 8hp za camac pise vise ulja staje manje,za dve god upotrebe nije bilo problema .Po meni je merna shipka merodavna.Zanimljivo mislim da pisu da se ulje meri bez uvrtanja merne shipke ,samo dodirom.umakanjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale600 313 Napisano Jun 19, 2019 Svrati ponekad, 389 postova Lokacija: Valpovo Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan Ovako je u mom manualu. Moj je Baotian, a danas ću baš otići do prijatelja koji ima Kymco pa da usporedimo te štapiće za mjerenje nivoa. Znam da kada on mijenja sipa oko 7,5-8 dl ulja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale600 313 Napisano Jun 19, 2019 Svrati ponekad, 389 postova Lokacija: Valpovo Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga. Razlika je i u tim štapićima za mjerenje nivoa. Prijatelj kaže da u Kymco po štapiću i max nivou nije sipao nikad više od 7dl. Lijevi je original Kymco, a desni Baotian. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Jun 19, 2019 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan ovo je paranoja.Dva štapića znače da može i ovako i onako .Ipak gledaj svoj motor i proizvodjača ,jedino što je gore da ima previše ulja nego malo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Jun 19, 2019 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Malo je neozbiljno da se javlja tolika razlika. 'Bem ti inženjere, šta li su računali?Послато са SM-A520F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11189 Napisano Jun 19, 2019 Ne silazi, 2242 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Sipaj do malo ispod max na mernoj sipci,to je univerzalno pravilo Nego vise me interesuje koje ulje si sipao i koji viskozitet? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...