Mindžake Merava 240 Napisano Jun 1, 2019 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan U prvoj polovini jula (7.mesec) mi ističe registracija za motor.Sa ljudima sa tehničkog pregleda imam skroz korektnu saradnju i prošle godine sam registrovao motor kod njih tako da su mi motor samo slikali i ništa više od toga. Sad vidim da su se pojavile neke izmene,čitaj pooštrili zakone i najviše me brine auspuh.Sa motorom sam dobio "VanHasselt" izduv bez DB killera,a čuje se kao Slayer-ov prvi album. Nazoem lokalnog majstora koji pravi auspuhe za motore i traži mi 15e da mi napravi DB killer.Pošto je motor imao blago klizanje na desnu stranu upitam ga koliko bi me izašlo izrada DB killera i da mi uradi novu oplatu celog auspuha.Njegov odgovor na to je oko 70-ak eura. Za slični pare postoje nove kopije Yosimura auspuha (vekovatno kineske). A ovo je moj izduv koji je originalan i pravljen namenski za Yamahu. Novac je isti,ali sam u nedoumici šta mi je bolje rešenje. Koji je tiši i lakše prolazi tehnički pregled? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10496 Napisano Jun 1, 2019 Hronični Motociklopata, 7325 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Bolje za pola tih para kupis fabricki, i prolazis tehnicki bez frke. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1766 Napisano Jun 1, 2019 Lovely jubbly, 896 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja da sam na tvom mestu promenio bih avatar 3 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Jun 1, 2019 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan treba da budeš sretan da su kineske jer su jeftine.Neznam koji je kvalitat unutra ali mislim da je za one koji hoće da pazare za male pare kinezi najbolji. nisu ni to tako male pare jer iz jedne table prohroma koja je oko 50 evra može da se izvuče 6 komada auspuha.Znači ispod 10 evra komad a sigurno bliže 5 jer ne kupuju lim po toj ceni.Dance gornje ,donje i cev i vuna ...kolko još može da bude.Razvoj nepostoji kod kineza,mašine treba kupiti ...ali ja mislim da ih po komadu nekošta iznad 20 evra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mindžake Merava 240 Napisano Jun 1, 2019 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Mindžake Merava said: U prvoj polovini jula (7.mesec) mi ističe registracija za motor.Sa ljudima sa tehničkog pregleda imam skroz korektnu saradnju i prošle godine sam registrovao motor kod njih tako da su mi motor samo slikali i ništa više od toga. Sad vidim da su se pojavile neke izmene,čitaj pooštrili zakone i najviše me brine auspuh.Sa motorom sam dobio "VanHasselt" izduv bez DB killera,a čuje se kao Slayer-ov prvi album. Nazoem lokalnog majstora koji pravi auspuhe za motore i traži mi 15e da mi napravi DB killer.Pošto je motor imao blago klizanje na desnu stranu upitam ga koliko bi me izašlo izrada DB killera i da mi uradi novu oplatu celog auspuha.Njegov odgovor na to je oko 70-ak eura. Za slični pare postoje nove kopije Yosimura auspuha (vekovatno kineske). A ovo je moj izduv koji je originalan i pravljen namenski za Yamahu. Novac je isti,ali sam u nedoumici šta mi je bolje rešenje. Koji je tiši i lakše prolazi tehnički pregled? Najeftinije gde sam nailazio na originale je cena bila od 70-90e.+Nema ih u srbiji,nego Ebay i slični... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1929 Napisano Jun 1, 2019 Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan ne kontam, sta dobijas kupovinom kineskih josimura? ako se zainate, tek sa njima neces proci tehnicki ali ne zbog glasnoce nego jer nemaju homologaciju... za sada ne mere koliko je glasan auspuh tj Db, tako da sa te strane si miran...ja sam prosli petak registrovao mog vmaxa sa dva otvorena Arrow auspuha, koja grme i pale alarme na kolima okolo ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 2, 2019 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Daš majstoru da ti napravi DB kiler. Sa starog auspuha skineš onu pločicu sa firmom ( jer je uglavnom ona oštećena ) i napraviš novu od nekog lima ( aluminijum il prohrom ). Na novu koju si napravio, možeš da napišeš ili izgraviraš šta hoćeš. Novu pločicu opet zanituješ na njeno mesto i rešen problem . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Jun 2, 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi moze da se registruje sa bilo kojim izduvom, samo da ga imate. Nemojte vise plasiti ljude I dovoditi u zabludu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6671 Napisano Jun 2, 2019 Ne silazi, 6551 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Tačno...može da se registruje...ali može i da se nahebe. Zaustaviće te neki marsovac željan poena, pa će ti tražiti da pokažeš homologaciju. Po Evropi je to realnost već godinama, a pošto mi žarko želimo da smo u toj ekipi...sve će to ovamo. Naročito represivna strana svake priče. Na kraju, zašto da ne bude više reda i poštovanja drugih, bez ikakvog zakona i represije. Kako je svakome lako da se tome prikloni kada ode negde "tamo". Razumem da nema love i svega, ali dokle kod to bude jedini izgovor i kao posledica večita krpež i budž...tako će u stvari i biti...i prebacivanje odgovornosti na nekog drugog dok se na istom kola ne slome. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14412 Napisano Jun 2, 2019 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Pingvin37 je napisao: Ljudi moze da se registruje sa bilo kojim izduvom, samo da ga imate. Nemojte vise plasiti ljude I dovoditi u zabludu. Hvala na informaciji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Jun 2, 2019 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, bdada said: Hvala na informaciji. Molim i drugi put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mindžake Merava 240 Napisano Jun 2, 2019 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sam ovde na forumu pročitao da će do 2021. "tolerisati" aftermarket izduve,a nakon toga-isključivo fabrika. Ja ionako gledam oglase da kupim originalni izduv za moj motor,a ovo u temi što sam pitao se odnosi samo za ovu godinu,tj., ovaj tehnički i registraciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 1951 Napisano Jun 2, 2019 Drug član, 1124 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan DB killer ti nije bitan, bar ne ove godine.Samo probaj da nadjes sto priblizniji izgled fabrickom.U slucaju nedoumice, posurfovace po netu i videti.Meni je to prvo prokomentarisao.“Vidim, auspuh ti je original”Ja reko jeste.... a nidje veze.Imam neki Micron PCY33, otvoren. Plus kad pustis gas, bloboce...Dernja se ko magarac, ali lici na original...To je bar moje iskustvo...Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14412 Napisano Jun 2, 2019 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Mindžake Merava je napisao: Mislim da sam ovde na forumu pročitao da će do 2021. "tolerisati" aftermarket izduve,a nakon toga-isključivo fabrika. Eto bas par postova iznad kolega proturio informaciju iz prve ruke. A kolega ispod ti je objasnio zasto ako ne original onda sto slicniji istom. To za 2021 je neka druga prica, katalizatori ako je bio fabricki ugradjen a ne fabricki izduv na 1992 godiste, kao sto negde spomenuh nigde zakon ne trazi fabriku nego homologaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3259 Napisano Jun 2, 2019 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, drumskalisica said: Daš majstoru da ti napravi DB kiler. Sa starog auspuha skineš onu pločicu sa firmom ( jer je uglavnom ona oštećena ) i napraviš novu od nekog lima ( aluminijum il prohrom ). Na novu koju si napravio, možeš da napišeš ili izgraviraš šta hoćeš. Novu pločicu opet zanituješ na njeno mesto i rešen problem . Ucinis ovo. Izgraviras Mindzake Merava i krvnu grupu. A mozes i samo avatar da izlijes i utisnes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mladen990 163 Napisano Jun 2, 2019 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Aprilia SL1000 Falco Prijavi odgovor kao problematičan Ne idi kod majstora, nadji fabricki auspuh i zavrsio posao. Meni i drugaru trazili fabricki auspuh za 600rr 2005 i cbr f4 2000, kazu bez toga nema sanse da registrujes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2409 Napisano Jun 2, 2019 Andragog, 4981 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ne pipaj ništa, teraj nađi normlne ljude na normalnom tehničkom !!! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11449 Napisano Jun 3, 2019 Drug član, 1283 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Meni prosla josimura bez problema u Sr.Mitrovici a na kolima remus i tu su rekli kao strci 5 cm od karoserije ali kao pustaju me,kod nas jedino amss trazi da bude sve fabricki ali ja ne znam koji procenat ljudi registruje kod njih jer je uvek prazno-znaci niko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3044 Napisano Jun 4, 2019 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan On 1.6.2019. at 19:30, Mindžake Merava je napisao: ... Sad vidim da su se pojavile neke izmene, čitaj pooštrili zakone i najviše me brine auspuh. Sa motorom sam dobio "VanHasselt" izduv bez DB killera, a čuje se kao Slayer-ov prvi album. Koji je tiši i lakše prolazi tehnički pregled? Svrati do tog tehničkog i ljudski pitaj šta gledaju a šta ne i ne bacaj pare. Na tehničkom se ne meri buka a tvoj auspuh izgleda prilično fabrički. Registrovaćeš i ove godine bez problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2518 Napisano Jun 6, 2019 Slow rider, 938 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Ako bih stavio neki od kopija Akrapovic mufflera, kao sto je na slici ispod, da li bi ista uticalo na rad i snagu motora, tj, da li bi mu smetalo. Logicno je da nece povecati snagu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grasko.car 77 Napisano Jul 3, 2019 GRASKO.N, 108 postova Lokacija: Bezanijska kosa Motocikl: BMW 650 CS- BIVŠA LJUBAV Prijavi odgovor kao problematičan Lepo ti kazu ljudi.... Oteraj motor 20 dana pre isteka registracije pitaj lepo ljude, nece oni da odbiju da uzmu 5.000 za tehnicki ako mogu.... Ako bas nece da te puste nadji polovan fabricki pa zameni kad registrujes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...