joska 63 Napisano Maj 15, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se stvarno izvinjavam,ali tek sam sada video ovu temu.Vidim i da je vec sve receno,i da je kvar lociran.Sorry jos jednom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Maj 15, 2008 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i meni se to desilo sinoc na KLE-u.Posto sam elektrotehnicar po struci,pregledao sam sve i ustanovio da je relej crko.Kotva nece ni da mrdne,a doveo sam struju direktno na kalem releja.Naravno,kada se prespoji + direktno sa akumulatora na anlaser vergla normalno.Znaci,ne rasturaj anlaser dzabe posto je i kod tebe isti kvar.Pojuri relej,zameni ga i vozi Misko.Ja sam moj razbucao u nadi da ga "opravim" ali dzaba i sad trazim novi da kupim.Cena bi trebalo da je oko 20E. E sad,gde da nadjem to i mene zanima. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 25, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Da li da pocnem sa jadanjem ili da sve to odlozim za neko drugo vreme!Kako god i tada bi morao da napisem isto sto i sada!!!Opet problemi!!!Opet!!!!Danas sam sve oko motora sredio i sipao mu nekoliko litara gorivo i mislio da ga startujem,i pokusao sam ali,...Zasto kod mene u zadnje vreme stalno dolazi do tog "ali"?Stvar je u tome da on vergla ali nikako da upali vec samo kaslje i to ne stalno vec jednom u desetak verglanja.Proverio sam baca iskru normalno,nove svecice,sta je sada u pitanju?Svecice su mokre ai nije se zakasljao na svim cilindrima vec samo sa strane!!Pomazute ko zna ili ako je neko imao slicno iskustvo!!!!Unapred se zahvaljujem!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Maj 25, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pa ako su mokre velika je verovatnoca da su probile.dali baca iskru na svim svecicama?treba da bude plava iskra ako je bela nevalja, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Maj 25, 2008 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan eeee ... Honda je to ! ... ;D savet : prodaj to cudo sto pre i kupi neki Kawasaki da se vozis ko covek ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 26, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Svecice su nove novcate ali jednostavno nikako da dodje do eksplozije benzina ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Maj 26, 2008 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan To mi dosta lici na losu smesu u karburatorima,mada ,ako nisi nista dirao oko njih a palio ti je pre ovog brckanja sa relejom... Proveri kako ti stoje usisne gume na karburatorima da ne vuce negde fals vazduh. Jel smrdi gorivo kada ga verglas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan82 1 Napisano Maj 26, 2008 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan proveri kad baca vanicu da nisi kablove okrenuo ili bobine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 26, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Sve sam proverio i svecice i bobine i sve baca iskru ali nikako da upali!Na agregatu je radjena generalka a ja preuzeo na sebe da ga vratim na ram i eto sad!Kako sam krenuo proci ce sezona a on nista!Predlozili su mi da mu sipam malo benzina u cilindre i sipao sam a on nista!!! ???Svecice su mokre i vlazne a ...Pa je... li ga sta da radim!Najveci je problem sto sam ja tvrdoglav i hocu sve sam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan82 1 Napisano Maj 26, 2008 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan nije bitno samo da bacaju vec i kad bace varnicu zato sam ti rekao da proveris kako si kablove vratio i da nisi bobine pogresno vezao takodje proveri da li je timing rotor vracen kako treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 26, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan nije bitno samo da bacaju vec i kad bace varnicu zato sam ti rekao da proveris kako si kablove vratio i da nisi bobine pogresno vezao takodje proveri da li je timing rotor vracen kako treba Evidis sad te nisam bas dobro razumeo!Sta je to i gde se nalazi?Izvinite na neznanju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 26, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan A da nije karburator u pitanju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan82 1 Napisano Maj 26, 2008 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan moguce je svasta ali ako prelivaju lako ces da vidis kad skines air box, a timing rotor pobudjuje pick up ili ti induktivni davac impulsa i montira se na jedan kraj radilice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 26, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Namesten je kako treba i proveravao sam a sad mi pade na pamet da kada sam skinuo air box na cetvrtom ili prvom zavisi kako gledas tekao je benzin jel to to?Mislim prelivaju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan82 1 Napisano Maj 26, 2008 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pa normalno benzin nesmes nigde da vidis proveri kablove od svecija kako su povezani.Sa leve bobine(do saltalice) kablovi idu na 2 i 3, a sa desne na 1 i 4 koliko sam ja video na semi sa neta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 26, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan E pa sad je.. ga ja sam ga video!A sto se4 tice bobine sve je po JUS-u to jest prema semi!I funkcionise! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 29, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Sad je pitanje sta uraditi!Dobio sam informaciju da kad karburator prelije obavezno stradaju svecice,Zna li ko da mi malo detaljnije objasni kako srediti to prelivanje i sta bi otprilike bio uzrok te pojave!Citao sam da su najcesci uzrok igle ali moji karburatori su bili na detaljnok ciscenju i to takozvanom "ultrazvucnom" ma sta to znacilo! Malo off-ujem u sopstvenoj temi ali nadam se da nemate zamerki posto je izgleda povezano!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Maj 29, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pošto nam uvaljuju treću klasu svećica po ceni prve, one obično zveknu čim prvi put dobiju jaču smešu a hladne su. Bez obzira šta koristiš NGK ili NIPPON DENSO preporučujem ti (predpostavljam da ne bi investiro 100 evra za iridiumske) da svećice pre paljenja dobro zagreješ pa tek onda uvrneš u cilindre a onda probaš da upališ. Probaj da karburatore izdreniraš od štroke (onaj šraf na lončetu) a usput ih blago lupkaj drškom od šrafcigera kako bi razmrdao iglice i plovke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 29, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li ikakve vajde od toga sto su pre dva meseca bili na detaljnom ciscenju?A ove sadasnje svecice za koje nisam siguran da su riknule da koristi ili ne?Nemojte mi reci da merim sa nekim spravama jer su majstori poceli da me nerviraju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Maj 29, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Ima li ikakve vajde od toga sto su pre dva meseca bili na detaljnom ciscenju?A ove sadasnje svecice za koje nisam siguran da su riknule da koristi ili ne?Nemojte mi reci da merim sa nekim spravama jer su majstori poceli da me nerviraju! pa kupis nove,kao sto rekoh,,,a stare baci sto dalje,,i polomi ih....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 29, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Pa prijatelju sve sam blizi odluci da dojezdim do tebe i ti se propisno pomucis oko masine!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Avgust 25, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Danas kresnem Hondu i opet po starom!Samo vergla puca i to je to,...!Skinem ja karbove da vidim sta ce se desiti kada sunem malo benzina sa te strane i malo bolja situacija ali mi se nekoliko puta pojavi vatra na 3 usisnika !Zasto se to desilo?Jesu li dobro nastelobane radilice?Pomoc!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Avgust 26, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Провери каблове и капе, промени свећице.Ако пуца на карбоне значи да је варница превише слаба па смеша споро гори. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Avgust 26, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan I juce i danas je mnogo hladnije ujutru.Proveri stanje akumulatora,i zazore svecica.Kontakte na utikacu cdi-a.U krajnjem slucaju probaj da zakacis jaci akumulator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Avgust 26, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Ma sa jacim od kola sam ga verglao i nista!Mene brine taj plamen na usisnim granama! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...