Jovan Ristic 5424 Napisano April 27, 2019 Ne silazi, 4821 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro ide i sad tim auspuhom, lepo vuče na niskim obrtajima. Znam iz iskustva, koristim isti takav za pecanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5424 Napisano April 27, 2019 Ne silazi, 4821 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan @Zuba87 tvoj APN6 je idealan za sređivanje. Ja sam ovako sredio APN6 1982 godište koji mi je tast dao: Još mi je u planu da mu ubacim struju 12V50W pošto ću da ga registrujem za pecanje i da se ponekad provozam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano April 27, 2019 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ух, како је чист! Ја цео дан провео брискајући овај, прскајући Аксел и није тако олизан Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5424 Napisano April 27, 2019 Ne silazi, 4821 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Zuba87 je napisao: Ух, како је чист! Kad bolujem od toga. Kad vidim na ulici prljav motor, počnem da ga glancam Imam i nove felne spremne za njega, samo nemam vremena da ih zamenim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano April 27, 2019 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Samo sam cekao taj aprilski dan. Imam APN-4 sa kombinacijom delova od 6, veoma lep i uredan, na belu tablicu sa lepim brojem. Uradio generalku agregata, menjaca, svi semerinzi, struja nova cela ploca ispod magneta, kvacilo novo, usisna lula i karburator ganc novi od Kolibrija DelOrto (slabije ide ali da malo trosi), rucke, paktreger, dugacko sediste, gume, kocione pakne, svi kablovi..... ima jos...... zbir u novcu zaista neznam. I SADA NISTA OD SVEGA TOGA?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano April 27, 2019 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ух, овако, прођи испред (бивше) Железничке станице, улаз окренут ка Карађорђевој. Тамно сиви Кимко.Понеси крпе и Аксел.Фелне? Овај мој има сваку трећу жицу, па не размишљам о мењању, неће то стварно неко да вози Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5424 Napisano April 27, 2019 Ne silazi, 4821 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Zuba87 je napisao: Ух, овако, прођи испред (бивше) Железничке станице, улаз окренут ка Карађорђевој. Čim dođem za Bg poneću kofu vode i krpu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano April 30, 2019 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Ćaletov APN6s je sa početka proizvodnje 6s varijante (ALU felne 16-ce, migavci...) i na tehničkom mi kažu da po tabeli koju su dobili od SUP-a ne može da se registruje kao moped već mora na A kategoriju! Nisam znao jel treba da se smejem ili da plačem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nedokazani 446 Napisano Maj 1, 2019 Svrati ponekad, 361 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha YBR250 Prijavi odgovor kao problematičan Imam sličan problem sa automatikom, bele tablice SO, ali polomljen deo od off-roada iz ranijih dana, a tomos se vodi na pokojnog ćaleta i saobraćajna izgubljena 99' kad si imao 5 litra goriva za motorče... sad stoji u garaži i svake prestupne godine očistim, promenim gorivo, kresne i par krugova gde nema policijeSent from my SM-J320F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2677 Napisano Maj 2, 2019 Drug član, 1224 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Mozda cemo imati sanse da ih registrujemo kad budu neki izbori. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Maj 2, 2019 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Ma ovaj 6s moze da se registruje kao motorcikl (a realno kineski 2T na AM kategoriju su brži), ali ko da natera ćaleta u 78 godina da sad polaže za A kategorijuПослато са SM-A520F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Maj 2, 2019 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Али, зашто би нешто, што је 40 година било мопед, сада регистровали као мотоцикл?!Сада сигурно не иде брже и боље него када је произведен. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Maj 2, 2019 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Zato što su doneli takav pravilnik, pa APN 6s sa početka serije ide u motorcikle, a od neke godine kasnije u mopede. Pokazivao mi je drugar na tehničkom tabelu, čak je i proveravao u policiji. Kao razlog se navodi to što je sam proizvođač Tomos u tehničke podatke stavio da 6s ide 49km/h, a za kasnije modele 45km/h. A isti motor u pitanju. Hebe lud zbunjenog. Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11140 Napisano Maj 2, 2019 Ne silazi, 2230 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan :"Tomos u tehničke podatke stavio da 6s ide 49km/h, a za kasnije modele 45km/h. A isti motor u pitanju. Hebe lud zbunjenog." U to vreme vazio je zakon 49 km/h i 49 ccm,bilo je u okviru zakona,posle su dosli neki pametni i promenili zakon. Mogao je ladno da ostane stari zakon do 49km/h i nebi bilo problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9805 Napisano Maj 2, 2019 Drug član, 1026 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Ai nebi bilo ni priliva u budžet. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5424 Napisano Maj 2, 2019 Ne silazi, 4821 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Interceptor BP je napisao: Ai nebi bilo ni priliva u budžet. Neće ga ni ovako biti, mali broj će registrovati. A ovako su mogli da uzmu koju kintu na porez od goriva, potrošnih delova itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9805 Napisano Maj 2, 2019 Drug član, 1026 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Oće biće ih,ne svi ali dosta će slegnuti ramenima i registrovati a to će biti kratkoročno priliv a dugoročno ovde ionako niko ne gleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Maj 2, 2019 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Realno, ovaj ćaletov APN 6s je prešao oko 8.000km, što je ništa za Tomos. Motor je izuzetno očuvan, sve radi na njemu. Ne ide da ga baci u staro gvožđe. Jedino što je matori tvrdoglav "ko će mene da pita dal' sam registrovan". Nadam se da neće niko, jer su kazne nesrazmerne njegovoj penziji. Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BlueMan_86 32 Napisano Maj 3, 2019 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Mustang XRS 4T 125cc Prijavi odgovor kao problematičan Jedino rešenje je da se motor "prekrsti" u neki noviji model.. Koji može da se registruje... Ili da se nađe neki dobar prijatelj koji poznaje nekog na tehničkom... A može i da se nabace stari delovi.. Da se registruje i vrate novi.... Jeste malo cimanja.. Al uvek postoji "bypass"... Ja na mom skuteru imam led svetlo.. I auspuh koji se čuje samo tako.. Sad sam vratio stari jer se bliži registracija... I svetlo ću staro... Motor sak kitovao na 80 inače je 49.... Ako ne prođe tehnički odem kući.. Cepnem mu blokadu na varijator... Posle skinem... Mi smo ovde poznati po snalaženju... Ima mogućnosti dosta... Prekrstiti motor... Nije greh... Svako treba da je kršten Sent from my BKL-L09 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Maj 5, 2019 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Džaba sve kad je ranije bio registrovan. Stoji u bazi. Nije problem da se registruje na A1, ali neće ćale da polaže pod stare dane. Rešenje je da se vrati u zakon da je moped do 49km/h, umesto sadašnjih 45km/h.Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5424 Napisano Maj 5, 2019 Ne silazi, 4821 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 51 minuta, Jozza je napisao: Džaba sve kad je ranije bio registrovan. Stoji u bazi. Nije problem da se registruje na A1, ali neće ćale da polaže pod stare dane. Rešenje je da se vrati u zakon da je moped do 49km/h, umesto sadašnjih 45km/h. Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока To je najbolje rešenje, ali nažalost nema ko da sasluša Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14511 Napisano Maj 5, 2019 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ne moze to biti resenje jer je svugde u svetu do 45 km/h moped, uostalom na vecini mopeda je i sat takav (do 45 zeleno, dalje crveno), resenje je u datumu prve registracije odnosno ono sto je bilo ranije klasifikovano kao moped da to i ostane, ako ne znaju koji datum da uzmu za primer neka kontaktiraju Tomos i provere od kada je isti ogranicio max. brzinu na 45 km/h. Nebi bio prvi primer takvog resenja od strane nadleznih (npr. vozila prvi put registrovana pre 31.12.1989 ukoliko imaju kuku/uredjaj za vucu ne moraju imati atest niti plocicu za istu), ali ovde vlada opste ludilo sto je primer vozacke dozvole i podele motocikala na kategorije gde se uzimaju kw u obzir a kada se registruju onda ccm. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlad77 29 Napisano Maj 13, 2019 Svrati ponekad, 99 postova Lokacija: Srem Prijavi odgovor kao problematičan On 30.4.2019. at 8:37, Jozza je napisao: Ćaletov APN6s je sa početka proizvodnje 6s varijante (ALU felne 16-ce, migavci...) i na tehničkom mi kažu da po tabeli koju su dobili od SUP-a ne može da se registruje kao moped već mora na A kategoriju! Nisam znao jel treba da se smejem ili da plačem... Da ide 45kmh isao bi na zute, posto je mnogo brzi i ide 48kmh ide na bele i automatski povlaci polaganje za vecu kategoriju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Maj 13, 2019 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan @vlad77 "Mnogo brzi" za citava 3km/h?! Ajj ne brukaj se, ako APN6 ne ide bar 80km/h nije nista. Moj je isao (kad sam ga nekakad 80-tih imao ) preko 100km/h. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Maj 13, 2019 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Realno, svaki kinez ide brže od tih 45km/h, a pogotovo kitovani na 72ccm, pa su po zakonu registrovani kao mopedi Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...