Влајко 1562 Napisano Jun 20, 2020 Никад не једи жути снег!, 735 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Апдејт, што би ви млади рекли... Суд - ништа још, чекамо и даље да ме позову да испричам своју причу... Јадранка је, као што рекох, отишла и колико чујем већ је у возном стању... свака част новом власнику! Е сад лепе вести Јаворка је стигла живели! Јаворка је дивна (мада ми кум и брат замерају што моторима дајем женска имена...), "она" је дивна, ето... Иста као прошла - само боља Купљена од колеге @Brakela који је прешао у Пан Еуропеан клан ал ОК...опраштам му ... Елем, млађа је 3 године (а разлика у серијском броју свегa +25 ), исто прва генерација, има дивно седиште, предивно, подизаче кормана, лед магленке, лед светла на централном коферу итд. Одрадио мали сервис, ставио нове гуме (Митас ТФ) и полако... Одвозах пар краћих вожњи, укупно ~1000км за сада и утисци су... па, топло-хладно. Топло за мотор, лепо иде, звижди, не идем преко 4к обртаја (после 4 не звижди него вришти) те и потрошња 5.04л на првом резервоару... и 5.24л на другом... Хладно за моју вожњу... стегнуто, плашљиво такорећи никако... Обилажења само у најсигурнијим могућим условима, ризик на минимуму. Има камионску сирену (тј. две), користим је пречесто и плашим све у кругу од километра... Како километри пролазе, опуштам се помало, обарам више у кривинама али стално ми кроз главу пролазе разне мисли типа шта ако ми неко баш сад излети, баш сад пређе у моју траку, баш сад ме угрози на било који начин... Кад год наиђе неки колега иза мене, одмах му дам знак руком да прође - да се не смара и да ме не гледа како давим... Верујем да ће време то средити донекле али никада апсолутно... а можда је тако и боље... Да, супруга ми је велика подршка. Ја је нисам много цимао да се возимо али она јесте мене те сам и са њом прешао који километар, ево и доказ Она је опуштенија од мене изгледа... а и свиђа јој се ново седиште и наслон на централном коферу Ето, само толико... стеј тјунд за распертлавање око суда... 25 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rašica 152 Napisano Jun 20, 2020 Svrati ponekad, 133 postova Lokacija: Lion Motocikl: NC700xd Prijavi odgovor kao problematičan Javorka je prelepa i dosledna da nasledi Jadranku. Hvala za temu i što si podelio sa nama iskustvo i probleme, možda iskusnim vozačima ove priče puno ne znače, ali osobama bez iskustva na motoru znači. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Jun 20, 2020 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan Nek je sa srećom @WlayCo!!! Proći će i taj grč, ali iskustvo ostaje a to znači! Sve najbolje, uživajte! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Jun 20, 2020 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja taj grč ponekad imam a nikad situaciju kao ti nisam imao. Odgovornost, briga za neke druge osobe, ovo, ono i lobanja bude ponekad mala za sva sranja koja se ispod skupe. Onda, posle par kilometara se opustim, osetim da sve lagano prolazi i krene osmeh ispod kacige. Ovako kad razmišljam, a i ti si me@WlayCo potaknuo, setim se replike iz filma "Ljubav i moda", šta god da se desi: "Ko zna zašto je to dobro!" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5671 Napisano Jun 21, 2020 BJB Maxi Scooter Club, 1750 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Lepa nuklearka, da te dobro sluzi i u zdravlju da je vozis, a i bati da das neki krug. A za taj grc ne brini, dovoljno je da malo mrdne dupe i odma si u grcu i nisi siguran neko vreme, sve dok ne dobijes ponovo dobre informacije preko guma sa ceste i vratis samopouzdanje i opet vozis opusteno. Srecno ti jos jednom i pozPoslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11583 Napisano Jun 21, 2020 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan @WlayCo Sve te razumem, ja sad vozim kao nikad pre, oprezno, u ograničenju, ne žurim nikud, ali bukvalno. Koliko sam uživao ranije u tom načinu vožnje, toliko sad vozim drugačije. Tako da, sa srećom, Javorka je boNbona 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1562 Napisano Jun 21, 2020 Никад не једи жути снег!, 735 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, Alexa90 said: @WlayCo Sve te razumem, ja sad vozim kao nikad pre, oprezno, u ograničenju, ne žurim nikud, ali bukvalno. Koliko sam uživao ranije u tom načinu vožnje, toliko sad vozim drugačije. Tako da, sa srećom, Javorka je boNbona Видим ја да морамо да поновимо ону туру Требиње-Дубровник-Мостар, да обновимо градиво и да враћамо полако сигурност по оним дивним путевима Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jun 21, 2020 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Možda neki kurs u cilju opuštanja? Čini čuda kad pod kontrolisanim uslovima dobiješ priliku da isprobas mogucnosti motora i stekneš tako i poverenje u dorata a i samopouzdanje. A naravno da nije sramota. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1562 Napisano Jun 21, 2020 Никад не једи жути снег!, 735 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Наравно и наравно да није срамота... немам ја тај проблем Само не знам шта имамо у избору на ту тему... има онај курс безбедне вожње и не знам шта још... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jun 21, 2020 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Nisam pratio bas bas, ali ako sam dobro skužio ponudu imaš 2 izbora. 1. u organizaciji bjb i 2. kod ‘djunte’ nevezano za bjb sto naravno nema nikakve veze. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11583 Napisano Jun 21, 2020 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, WlayCo je napisao: Видим ја да морамо да поновимо ону туру Требиње-Дубровник-Мостар, да обновимо градиво и да враћамо полако сигурност по оним дивним путевима Ona tura je bila božanstvena, samo bar dan više 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8343 Napisano Jun 21, 2020 Solo Rider, 3197 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Nek' ti je srećom drug. Podseti me na moju prvu vožnju posle pada.Nagovarala me žena da se provozamo zajedno i da se ne brinem ona će da me pazi. Sedamo na motor.Polazak iz Sremčice pa prema Ralji. Pauziramo već u Šupljoj steni (11km. ). Mislim da sam tad tek udahnuo vazduh, crven kao rak, kaciga dva broja manja, jedva je skidoh. Kafa, sok, reanimacija i..........kako nalaže struka respirator. Kad se sada setim smešno mi je. Elem proći će svi ti strahovi i ti si sad pametniji za jedno veliko iskustvo. Gledaj "govor tela" učesnika u saobraćaju, budi primečen, obračaj pažnju na bočne ulice i gas. Ipak treba da ti je lepo na motoru i ono najvažnije što sam sebi rekao......neću da padam više ni tudjom ni svojom krivicom. 'Aj u zdravlje, pa kad se ovo vreme prolepša da popijemo kafu negde. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1562 Napisano Jun 21, 2020 Никад не једи жути снег!, 735 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Видим да смо добре жене одабрали и ти и ја Договорено чика Бане, волео бих то!Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano Jun 21, 2020 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Možete i mene da vodite na kafu jes da nemam strahove al imam FJR 1300 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3099 Napisano Avgust 25, 2020 Drug član, 1183 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Kako sud napreduje? Ja čuh da su krenuli sa radom iako su im uveliko god. odmori... Imaju nalog da 'čiste' predmete, da ništa ne čeka i ne stoji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nolanka 529 Napisano Avgust 25, 2020 Zainteresovan, 334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Javorka je divna. A nadam se da si se ti malo opustio sad u voznji. Secam se, posle prvog velikog pada i oporavka, sela sam na motor, suze su mi lile od straha, tresla sam se ali sam znala da ako tad ugasim motor, nikad vise necu voziti, pa sam vozila poslednjim atomima snage da razbijem strahu nos. I uspelo je. Srecno kolega! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1562 Napisano Avgust 25, 2020 Никад не једи жути снег!, 735 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Данас тек мали помак после годину и по дана. Очекујем позив за саслушање у Септембру, најзад... Овавештаваћу вас како иде... а до тада убијам километре са новом девојком и чини се да се све полако враћа у нормалу што се вожње тиче али не и што се страха тиче... бојим се да се опустим још увек... Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3099 Napisano Avgust 25, 2020 Drug član, 1183 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Ma daj... nisam hteo da komentarišem ali evo drugarski savet koji kod mene uvek pali: u dve poznate i pregledne krivine gde si siguran 101% zavrni gas do kraja da se sve desi: warp ubrzanje, točak proklizava, motor vrišti "daj joooooš", gume plaču "dosta je biloooo", a adrenalin skoči na 16.000 i da vidiš kako strah od vožnje nestaje kao rukom odnešen (neka stara reklama) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1562 Napisano Octobar 29, 2020 Никад не једи жути снег!, 735 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan 586 and counting... Што би амери рекли, толико је прошло за сада од удеса. Тек малопре ме је адвокат звао, каже да је судија најзад донела ослобађајућу пресуду и да очекујем решење на кућној адреси ових дана... 586 дана, два вештачења и гомила одлагања да би само доказали да нисам био крив... Сад нас чека и борба са осигурањем, ни то није тако једноставно, тек смо на пола пута... али обавештаваћу вас, не брините, а на крају ћу све натенане да напишем, све је ово ипак за једну фину, невероватну причу... 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8343 Napisano Octobar 29, 2020 Solo Rider, 3197 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Od kako sam snimio drugara kad je takodje imao bliski sustret sa traktorom više nigde ne sedam bez kamere. Rešio je otšetu u rekordnom roku i baj d vej za štetu koja možda realno nije bila veća od 1000€ dobio je preko 400.000 din. sa sve pretrpljenim strahom i bla bla bla, mada je imao i sposobnog advokata (15%) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4750 Napisano Octobar 29, 2020 Drug član, 1023 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, WlayCo said: 586 and counting... Што би амери рекли, толико је прошло за сада од удеса. Тек малопре ме је адвокат звао, каже да је судија најзад донела ослобађајућу пресуду и да очекујем решење на кућној адреси ових дана... 586 дана, два вештачења и гомила одлагања да би само доказали да нисам био крив... Сад нас чека и борба са осигурањем, ни то није тако једноставно, тек смо на пола пута... али обавештаваћу вас, не брините, а на крају ћу све натенане да напишем, све је ово ипак за једну фину, невероватну причу... Topla preporuka da ideš preko neke od agencija za naplatu osiguranja. Imamo porodično jako dobro iskustvo sa jednom od njih i na kraju smo, posle popravke kola i provizije agencije, bili u plusu 300 evra. Ovo je iskustvo od pre 8-9 meseci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1562 Napisano Octobar 29, 2020 Никад не једи жути снег!, 735 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Хвала, предложићу адвокату... мада су и они поприлично озбиљна канцеларија, верујем да знају најбоље како да зараде своје проценте Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6087 Napisano Octobar 29, 2020 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan pre 45 minuta, WlayCo je napisao: поприлично озбиљна канцеларија Sunce ti poljubim 586 dana,sta bi tek bilo sa nekim slabijim advokatom Izvini druze,bilo je jace od mene 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Octobar 29, 2020 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, ivica744 je napisao: sta bi tek bilo sa nekim slabijim advokatom Proglasili bi ga krivim. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1562 Napisano Mart 8, 2021 Никад не једи жути снег!, 735 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan ...одбија се као неоснована жалба... ...ослобођен је прекршајне одговорности... ...против ове пресуде жалба није дозвољена... Стигла другостепена пресуда 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...