dejansd 2 Napisano Maj 7, 2008 U prolazu, 99 postova Lokacija: smederevo Prijavi odgovor kao problematičan evo ovako posto svi stalno po kozna koji put pisu kaciga oprema,je najbitniji stvar slazem se delimicno i dalje tvrdim da je brzina najveci problem zeleo bih od vas da cujem neko barem priblizno misljenje(iskreno) koliko se pridrzavate zakonskim propisima u okviru ogranicenja brzine pošto mislim i opet tvrdim da vecina nas svesno vozi prebrzo iako smo svesni posledica i da je to glavni razlog svega sto nam se desava posto sebe smatram za realnog coveka ja cu prvi po gradu retko prelazim 60 kilometara na otvorenom previse brzo na auto putu .......... sto znaci da svesno ugrozavam sebe a to nikako nije dobro,pa ko zeli neka odgovori to neopravdavam ali je istina.najveci je problem brzina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Maj 7, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Po gradu uglavnom motor vozim sporije nego auto, mozda ipak malo preko ogranicenja. A na otvorenom... Jbg, uglavnom za oduzimanje dozvole, ali gledam opet da ne rizikujem previse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kengurrrr 0 Napisano Maj 7, 2008 Zainteresovan, 582 postova Lokacija: Beograd/Avala Prijavi odgovor kao problematičan Po gradu uglavnom motor vozim sporije nego auto, mozda ipak malo preko ogranicenja. A na otvorenom... Jbg, uglavnom za oduzimanje dozvole, ali gledam opet da ne rizikujem previse. Slazem se.... Sada sam se upravo vratio iz grada i previsi je lozana....Svaki idiot sa kolima hoce da se trka sa mnom sece me itd....Tako da po gradu otvaram oci sirom......!!! Iskreno grad izbegavam... A na otvorenom.......no coment....ali samo kada sam procenim da mogu da ga stisnem...kada je slab saobracaj mada ni tad nije sigurno... Mislim da se ovde komentari nece razlikovati puno,bar ne od iskrenih ljudi..... pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Maj 7, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan Voznju po gradu izbegavam sto je vise moguce, ali ako vec moram, onda vozim 50 - 60 plafon. Na auto putu oko 140. A lokalni putevi 80-90. Zajebano zna da bude kad se duze vreme vozi velikom brzinom. Jednom sam od NS do BG vozio celim putem 170-180 i posle stajem na pumpu,prilazim kolima koja stoje ispred, mislim da idem 15-20 na sat,kad pogledam na cajger ono 50. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7228 Napisano Maj 7, 2008 Drug član, 3076 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ja nekako svuda idem 60- 80, po gradu, ako naravno imam pregled, cistinu, po region. drumovima isto toliko, a na auto putu mi je vec neudobno preko 120, nemam zastitu od vetra, nosa mi je stara, motor nije u cvetu mladosti, mada ima nove gume itd. Ali, nemam zelju, osim ako moram na kratko da preteknem nekog ili da se odlepim od majmuna koji mi se lepi u guzi....u ko da `oce da me `be. Jedino sto volim da kroz krivine prolazim malo brze nego sto je za ocekivati kad neko zna kako vozim obicno. Nista mi nije sladje nego da ga spustim skoro do proklizavanja zadnjeg. Nije pametno, ali, jos nisam nekontrolisano skliznuo, mada... pu, pu daleko bilo, za sve ima prvi put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Maj 7, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan po gradu se slabo vozim, a ako se vozim to je uglavnom vece-noc i znam da ga zavrnem ponekad (da ne pisem koliko jer ce da me popljuju), na otvorenom trenutno oko 130kmh dok ne namestim masku, a onda zbogom pameti. uglavnom, vozim kako mi legne, nekad kao baba, a nekad malo brze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Maj 8, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan U gradu izbegavam da vozim. Ako moram, trudim se da vozim sto je sporije moguce, ali nikad preko 80, tamo gde je to moguce. Na otvorenom mi zbog turbolencije vetra najvise odgovara tempo od oko 130, izbegavam voznju preko dve glave... A kad se put zakrivuda, zna se- koliko je moguce, pa jos malo brze! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano Maj 8, 2008 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan otprilike isto 60-80 van grada oko 100-110 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DonToni 570 Napisano Maj 8, 2008 Zainteresovan, 624 postova Lokacija: Surčin Motocikl: GSF 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno!? Po pravcu ga volim potegnuti (to me i kostalo motora, tako da ga vec duze nemam)... Uglavnom po gradu i vozim, volim golace "naked-e", na otvorenom i nisu za neku brzu kontsantnu voznju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Maj 8, 2008 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Po gradu se pridržavam ograničenja brzine, al' mi se desi da ga malo prekoračim (jako retko), a na auto putu i van grada 120-150kmh a i to mi je brzo. Više volim da uživam u vožnji i da sam opušten, a baš i ne možeš biti opušten kad jurcaš 180 i više Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 651 Napisano Maj 8, 2008 drkadzija, 1229 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Po gradu 60, max80 kad situacija dopušta, regionalni putevi 110-130 u zavisnosti od kvaliteta puta, gužve i sl., auto put, pa......oko 130-150 mi je ok mada i 180-200, e preko toga samo ponekad čisto da se motor seti starih dana kad je bio najbrži ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeneral 1455 Napisano Maj 8, 2008 Drug član, 1390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZS1000 Prijavi odgovor kao problematičan Po gradu 60, max80 kad situacija dopušta, regionalni putevi 110-130 u zavisnosti od kvaliteta puta, gužve i sl., auto put, pa......oko 130-150 mi je ok mada i 180-200, e preko toga samo ponekad čisto da se motor seti da moze do 215 ;D ;D :D Hmmmm...kao da sam ukrao veci deo necijeg posta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Maj 8, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice voznje u gradu tu imam veliki problem. Ogranicenje od 60km/h mi je uzasno lose i motorom i kolima... ni 3-ca ni 4-ta. Mnogo mi je lakse u mestima gde je ogranicenje 50, i to mogu da ispostujem. Cim je 60, ja ne mogu da ga drzim duze vreme na granici, a ne volem da vozim 50, kad vec moze 60, pa obicno tu bude 65-70 km/h. Van grada, regionalni putevi i magistrale standardno izmedju 90-110, aku je guzva onda pratim 80-90 kao sto obicno "reka" vozila tece. Auto put me nije video vec jako davno, pogotovo sa TA (mislim da ga jos nisam ni upoznao sa auto putem). Sa GSX-om, sam ga par puta presao, ali nisam vozio brze od 140. Samo jednom sam probao sta GSX moze, dosao do 180, ali mi se nije svideo osecaj, i nisam imao hrabrosti da idem dalje. Uglavnom mi odgovara na otvorenom 105km/h, to nekako najbolje lezi i meni i Hondi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Maj 8, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Po gradu 60, max80 kad situacija dopušta, regionalni putevi 110-130 u zavisnosti od kvaliteta puta, gužve i sl., auto put, pa......oko 130-150 mi je ok mada i 180-200, e preko toga samo ponekad čisto da se motor seti starih dana kad je bio najbrži ;D ;D Priča istinu, ja proverio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crw 0 Napisano Maj 8, 2008 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: xtx660 Prijavi odgovor kao problematičan po gradu do 80 max kad vidim da mogu bezbedno da vozim,stalno sam na oprezu,u gradu je saobracaj uzas,gomila ludaka za volanom,nekad vozim i 40 po gradu onako kruzerski ..a na auto-putu volim da ga zavrnem uglavnom izmedju 150 i 200 km/h.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Maj 8, 2008 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ja i moje biciklice po grado od 30-50 kmh, a van grada oko 70-80kmh, a dok sam imao BT 90 u gradu odvrcem pun gas u2.-gu tako da se svi sklanjaju, i pesaci i kola i razne zivuljke... A dok sam vozio burazerov hornet svako je gledao namerno da mi izleti da me sece (isto se ovo dogajalo kad sam vozo po PS-u)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neshitza 0 Napisano Maj 8, 2008 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 63 Prijavi odgovor kao problematičan Je l ishao neko 300? :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Maj 8, 2008 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Po gradu u ogranicenju 50,na mag. putevima samo u preticanju do 120,a na autoputu vozio do 160 ali mi se nije bas svidelo posto sam taze bajker.300 o tome necu ni da sanjam ali sam se vozio toliko u JATovom avionu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Maj 8, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Dok sam jahao Yamahu, mrzeo sam da vozim po gradu, los filing, kreteni u saobracaju, motor se greje dosta, brzina kretanja 20 do 60 kmh, tezina na rukama itd itd na magistralnim putevima oko ogranicenja i 20 do 50% vise po potrebi ako se ukaze. Na auto putu naslonim levi lakat na rezervoar i oko 110 dok ne upecam nekog ko prolazi kolima sa 160-180 pa krenem za njim, zalegnem i krijem se i drzim njegov tempo ;D I obicno, to je to. A kad mi dodje da protegnem tockove recimo da vozim do ivice gume i disem u kratkim intervalima izmedju dve krivine a na auto putu onoliko koliko trenutna situacija u saobracaju, trenutno stanje motora i moje koncentracije dozvoljava. Ima dana kad jednostavno ne ide a ima dana (noci) kad navijem sat da me probudi u 03:00 pa ustanem i idem da se vozim za moju napacenu dusu kad ima najmanje drugih ucesnika koji "stoje" u saobracaju i kada probam koliko me Bog voli. Naravoucenije je da treba uvek ostavljati rezervu i na gasu i na kocenju i u krivini (nikad ne seci i prelaziti na suprotnu traku) Pod ovom temom problem brzina, hteo bih da apelujem na sve a posebno novije vozace da to sto je ogranicenje na magistralnom 100 ili na auto putu 120 neznaci da ako se krecu tom ili cak vecom brzinom netreba da prate retrovizore. Nikad nesmemo misliti da smo najbrzi na putu cak i kad jesmo! Ja licno na jamasi retrovizore pratim do 250 a preko toga pratim ali sporadicno. Verujte desava se da i na auto putu pri 250 kad mislite da ste jako brzi iza vas nailazi neko sa 300 kome ste ne bas spori ali ga usporavate a nije mu bas do kocenja pri toj brzini iz razumljivih razloga. I nemojte misliti da se to nece vama desiti jer vidim da se svasta kotrlja putevima i to sve vise i na dva i na cetiri tocka. Auto i moto idustriji nije vise veliki problem 300kmh zato PRATITE RETROVIZORE i sklanjajte se na vreme. P.S. Od kad sam odrasto i preso na KimkoGS nemam te probleme. Retrovizore obavezno pratim ali na auto put ne izlazim zbog njegovog naziva (zar vam ne govori nesto?) na magistrali ponekad mozda prekrsim ogranicenje ali jaako retko i jako malo a u lokalu mi je uzivanje da vozim GS jer je udoban, poslusan, lak za manevrisanje i ima tovarni prostor i tesko se pregreva iako je vazdusnjak. Evo to bi bilo u najkracem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kengurrrr 0 Napisano Maj 8, 2008 Zainteresovan, 582 postova Lokacija: Beograd/Avala Prijavi odgovor kao problematičan Znam osobu koja je vozila 300 NS-BG......Izmedju 270 i 300 ali kaze da je ludilo i da nema kontrolu.... Mada doticna osoba nije clan foruma... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Maj 8, 2008 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Pa, nabrajanje brzine kretanja i nije neko rešenje tog problema. Kad sam video naslov ponadao sam se nekom predlogu ili savetu kako da se ''olakšamo'' na gasu, tj. da oborimo putne proseke kad smo u gradu i oko njega. Na primer kamere-radari oko škola, obdaništa, isključenja sa auto-puteva, na svim kritičnijim saobraćajnicama itd itd... Na svaki znak za ograničenje okačiti radar-kamericu u suprotnom (odlazećem) smeru. Vid'o sam u Sidneju kad sam bio, pa mi palo na pamet... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Maj 8, 2008 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan uhhh, kad bi 100% postovali ogranicenja, od Beograda do Budve bi putovali cirka 15 sati ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Maj 8, 2008 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan uhhh, kad bi 100% postovali ogranicenja, od Beograda do Budve bi putovali cirka 15 sati ;D ... i 3 put manje nesreća bi bilo (povredjenih, poginulih...) Napraviće se bolja, šira magistrala, možda i auto-put, pa ćemo opet stizati za pola dana. Iz ugla onih koji su krenuli, a nikad nisu stigli, šta misliš kako izgleda tih tvojih ''15 sati'' ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Maj 8, 2008 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan uhhh, kad bi 100% postovali ogranicenja, od Beograda do Budve bi putovali cirka 15 sati ;D ... i 3 put manje nesreća bi bilo (povredjenih, poginulih...) Napraviće se bolja, šira magistrala, možda i auto-put, pa ćemo opet stizati za pola dana. Iz ugla onih koji su krenuli, a nikad nisu stigli, šta misliš kako izgleda tih tvojih ''15 sati'' ?? Nesrece se dogadjaju i uvek ce se dogadjati, i kad budu postovali ogranicenje dogadja ce se samo u manjem obimu. Ja ipak mislim da tu nije postovanje ogranicenja problem vec nase uceje o voznji koje se sastoji od oko 25 casova po gradu 5-6 casova poligon a samo 10 casova otvoreni put i to retko kad nocna voznja. A mnogi kad poloze misle da su pokupili svu pamet sveta i da znaju sve ali ne moze tako, ja i kad sam polozio otac mi nije dozvoljavao da neko vreme vozim sam i bas sam mu zahvalan za to jer mi je mnogo pomoglo.Sa novijim autom ja preko ibarske uhvatim prosek 80 kolima ( naravno da mogu i vise ali obicno po pravcima i krivinama drzim isti tempo) sto nije los prosek (znaci negde vozim 60-70(po naseljenim mestima, to obavezno postujem) a negde 100-110-120). U Budvi sam uz jednu pauzu za otprilike nesto manje od 10 sati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejansd 2 Napisano Maj 8, 2008 U prolazu, 99 postova Lokacija: smederevo Prijavi odgovor kao problematičan moj post je i imao cilj da se vidi da uglavnom najveci problem je brzina dojadilo mi vise da svi nesto pricaju o kacigi i opremi i dan danas lako je da se pise a u stvarnom zivotu nije .svi pricaju ne polovnu kacigu i tako ako nemas novu nemoj da vozis ja sam za. kaciga i oprema na prvom mestu ali ljudi kako da sprecimo sebe i druge ,jer nam drugovi poznanici i mi sami uglavnom stradamo zbog brzine dok sebi to nepriznamo nista nam nece mnogo pomoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...