grafigo 3253 Napisano Jun 27, 2024 Drug član, 809 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Opusteno preko 300km prelazio, vrlo cesto preko 15l se tocilo. Ali, na mk3 je rezervoar 21 litar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7451 Napisano Jun 27, 2024 Drug član, 3094 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Sve pišem i za sva vozila. Nije bolest sve što boli. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3253 Napisano Jun 27, 2024 (promenjeno) Drug član, 809 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Isto, malo sto volim da pratim, malo da me opasulji s vremena na vreme koliko trosim na prevoz, a pomalo i da uhvatim neku nepravilnost. Jutros menjao prednje plocice na kolima i nadjem u ovoj aplikaciji da sam od proslog menjanja presao 81.700km. Not too bad. Pre 7-8 godina sam uhvatio da mi se povecala potrosnja na kolima i na osnovu toga provalili da je jedna dizna krenula da piša. Jbg, sprecen fin kvar na taj nacin. Promenio Jun 27, 2024 član grafigo 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7451 Napisano Jun 27, 2024 Drug član, 3094 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, grafigo said: Isto, malo sto volim da pratim, malo da me opasulji s vremena na vreme koliko trosim na prevoz, a pomalo i da uhvatim neku nepravilnost. Jutros menjao prednje plocice na kolima i nadjem u ovoj aplikaciji da sam od proslog menjanja presao 81.700km. Not too bad. Pre 7-8 godina sam uhvatio da mi se povecala potrosnja na kolima i na osnovu toga provalili da je jedna dizna krenula da piša. Jbg, sprecen fin kvar na taj nacin. Upravo to. Em pratim troškove, znam kad sam šta menjao, pišem šta sam ugradio, brojeve proizvoda, delova... I to, praćenje potrošnje, svašta može da pokaže. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2659 Napisano Jun 27, 2024 Drug član, 1521 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ranije sam to radio. Cak sam imao i blokcic na koji sam sve upisivao. Onda je to pocelo da me smara. Sada samo upisujem kad idem na more ili kod rodjaka u "D". Generalno, kada napustam zemlju. Da znam koliko me kostalo putovanje. Ako mi verujete, ja ne znam koliko trosi moj motor. Na otvorenom oko 4-5, ali po gradu veze nemam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9312 Napisano Jun 27, 2024 Drug član, 1923 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Slabo vi to terate.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3253 Napisano Jun 27, 2024 Drug član, 809 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Ali je veca kolicina uzivanja po predjenom kilometru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7451 Napisano Jun 27, 2024 (promenjeno) Drug član, 3094 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 31 minutes ago, ProMaster said: Slabo vi to terate.. Bukvalno. Do Pule i nazad, Istra gore dole, skoro 3000km.. Ne znam dal sam par puta prešao preko 100... Nemam više to u sebi. Imao sam dva žuta.. Ne prija mi. 90-95 i to mi je to. Promenio Jun 27, 2024 član Andrej_Hotstepper 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 134 Napisano Jun 27, 2024 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan 45 lit/1000km iliti 4,5l/100km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22375 Napisano Jun 27, 2024 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan 4.4l sam sipao na 129km predjenih, peta i sesta brzina vecinom puta, do 100kmh brzina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanja2468 146 Napisano Jun 27, 2024 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je neka prosecna oko 4,5 litra, moze i ispod 4 kad se vozi lagano a mislim da mi je najvise oko 5,5 - 5,6 i to full natovaren i na autoput. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baniša 230 Napisano Jun 28, 2024 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Srbobran Motocikl: BMW R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Što bi vozio sa 2-3l benzina u motoru? A i ako znaš da si već na rezervi, teško da ćeš se zaletati i preticati nekog oštrom vožnjom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1288 Napisano Jun 28, 2024 prisutan, 1143 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Andrej_Hotstepper je napisao: Bukvalno. Do Pule i nazad, Istra gore dole, skoro 3000km.. Ne znam dal sam par puta prešao preko 100... Nemam više to u sebi. Imao sam dva žuta.. Ne prija mi. 90-95 i to mi je to. Ja sam rezervisao smještaj za Pulu, za moto skup? Šta si ti planirao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pirotehnicar 2113 Napisano Jun 28, 2024 Mr., 564 postova Lokacija: Prijedor RS BiH / Pakse Lao PDR Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black, Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, mali_zmaj said: Ja sam rezervisao smještaj za Pulu, za moto skup? Šta si ti planirao? Kad je skup? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1288 Napisano Jun 28, 2024 prisutan, 1143 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Pirotehnicar je napisao: Kad je skup? 28.08-01.09 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pirotehnicar 2113 Napisano Jun 28, 2024 (promenjeno) Mr., 564 postova Lokacija: Prijedor RS BiH / Pakse Lao PDR Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black, Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, mali_zmaj said: 28.08-01.09 hvala but, Promenio Jun 28, 2024 član Pirotehnicar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2659 Napisano Jun 28, 2024 Drug član, 1521 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Jel ovo "S" i "H" znaci, soft i hard? Kako najlakse da nategnem oprugu? kod mene je skoro najnizi polozaj, onim kljucicem sto sam dobio uz alat ne moze lagano... Ispada... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22375 Napisano Jun 28, 2024 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan To "s" i "h" mozes i tako nazvati, "s" = meko, "h" = tvrdo ali u stvari je stelovanje brzine povrata. Ako kada preko neke izbocine predjes odskocis zadnjicom od sedista treba se pojacati snaga ublazivanja povrata (okreces ka "h" da usporis oprugu). Nema univerzalnog stelovanja, nisu nam u istom stanju amortizeri pa ni nase kilaze, stil voznje. Neka osnova neka ti bude 3 ili 4 klika u nazad od maksimalno "tvrdog". Ako kljuc iskace podbaci nesto pod obelezeni deo, uz kljuc treba da imas i nastavak, sa duzom polugom sve je lakse... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanja2468 146 Napisano Jun 28, 2024 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Moze kljucem samo mora dobar ugao da uhvatis. Vidi malo naprskaj neki wd sprej ili slicno da razradis ovu da kazem maticu koju zatezes, kod mene je tesko isla i malo sam stavio sprej i onda lagano i na najtvrdje podesavanje. Inace mislim da ti je ovo mnogo meko, ja vozim na predzadnje podesavanje a kada sam sa saputnikom i sva tri kofera onda stavim na najtvrdje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2659 Napisano Jun 28, 2024 Drug član, 1521 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Podbacio sam parce tvrdjeg lima pod kljuc, gde Nesa obelezio, drug malo "zadigo" zadnji kraj, i navrnuo sam za jos dva stepena. Na onom tockicu sam okrenuo 3 klika (od trenutnog podesavanja) prema H, i dobio "tvrdji-brzi odziv" Probacu sutra i videcu... Imam isto to i napred. Kao plocastim srafcigerom da se steluje. Malo je (da prostite) premekan napred. Znaci, trebao bih na H malo da zavrnem i napred??? Stiglo mi od Ali-je ono vazdusasto jastuce za po boolju, i novi deflektor sa drzacima levo i desno. Onaj sa centralnim drzacem mi smetao. Imam viši vizir, i drzac mi na sred pogleda bio... Sad je mnogo bolje... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22375 Napisano Jun 28, 2024 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ako je 10w ulje napred, jedan krug je dovoljno da taj sraf bude odvijen, znaci zavijes pa vratis za jedan krug. (gusce ulje trazi vise odvijeno i obratno) 17mm srafovi napred su za spanovanje opruga (kao zadnju sto si dotegao) broj krugove ako budes stelovao, da oba budu isto podeseni. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
twintower 194 Napisano Jun 28, 2024 (promenjeno) Svrati ponekad, 77 postova Lokacija: kojekuda Motocikl: varadero xl125v Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. jel i tvoj Versys kod startanja mašine podigne nivo ulja preko max. oznake na kontrolnom oknu. Na većini motora kod startanja mašine taj nivo opada (pumpa povuče dio ulja sa dna, logično) samo na ovoj mašini se dešava obrnuto, podigne nivo. Još evo da upitam oko remapiranja, imaš li kakvo rješenje za to. Volio bih srediti motor da radi kako treba. Promenio Jun 28, 2024 član twintower dopuna komentara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22375 Napisano Jun 29, 2024 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da, isto sam primetio (sto se ulja tice), magistrala za slivanje je bas iznad korpe kvacila, kada pumpa u cirkulaciju ulje potera ono se sliva desnom stranom u karter, bas tamo gde je prozorcic. Sto se tice remapiranja jesam hteo da unesem neke izmene (samo da iskljucim fuel cut kada se iz obrtaja pusti) a onda sam se vozao i zakljucio da mi nista u mapiranju ovog motocikla ne smeta! Malo korigovao svoj nacin voznje i ne razmisljam vise na tu stranu, obicno sajli gasa na motorima ostavim 1 mm praznog hoda, ovde mi odgovara oko 3mm... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
twintower 194 Napisano Jun 29, 2024 Svrati ponekad, 77 postova Lokacija: kojekuda Motocikl: varadero xl125v Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih volio remapirat tako da lijepo radi i do 4Krpm, volio bih da je miran u "kruzingu" jer dosta tako vozim. Nedavno sam začepio na poklopcu dekle ventila dovod svježeg vazduha u izduvne grane i malo je blaži po pitanju motornog kočenja. Nije da ne volim kočenje motorom ali kod mene je to bilo pretjerano i jako gadno se ponašao kad trebam izaći iz krivine pa sam skinuo i leptire od čoka da malo ublažim "fuel cut". Pokušavao sam to malo ublažiti zakretanjem TPS ali izgubi se onaj živahni odziv kad dodaš gas. Za sad je u nekom položaju (TPS) kojim sam našao kompromis mada i dalje to nije to, mislim da mu ne gine remap. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22375 Napisano Jun 29, 2024 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bas se i vozim u tim obrtajima (3000-5000rpm) i nije mi nista zasmetalo a bas obracam paznju i volim da sve bude "kako treba". Posle NC750 na svakom se dodavanju gasa nasmejem i volim sto karaktera ima, pa opet definitivno mi se vise svidjaju cetiri ili tri klipa malo vece zapremine. CBF1000 / Tiger 1050. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...