N.F.S. 21634 Napisano Jun 17 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedno zapazanje sto se amortizacije tice... Kada se koristi izmenjena pozicija amortizera spustanja radi, poluga koja vrsi silu na oprugu je manja i treba vise snage za pokretanje! Znaci, one preporucene vrednosti iz manuala se ne koriste. Crvena linija je fabricka pozicija amortizera i na tom mestu standardna pozicija opruge a za vozaca od 68kg (hahaha 68 kg vozac! ) je na podeoku "5". Znaci za mene od oko 115kg i na max (7) bi vrv bilo ne tako idealno sto se "sag-a" tice. Sa pozicijom za spustanje na poziciji 4 je dovoljno jak za mene samog, na "5" taman za dvoje. Na sedmici se rep ne mrdne kada na motor sednemo. Imajte to u vidu (ako neko spusta motor), manje spanovati oprugu i pojacati snagu ublazavanja povrata (rebound damping). 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 17 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1459 Napisano Jun 17 (promenjeno) Drug član, 832 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Jesi mu ti spustio zadnji kraj ili si ga kupio takvog? Ako resis da vracas na standard seti me se za taj komad gvozdja. Ja moram doci kod tebe na casove kako stoje stvari. Sad tek vidim koliko sam "supalj". Promenio Jun 17 član Gile Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 17 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bilo na motoru i bas mi odgovara! (Vise mi odgovara sto lako nosi moju kilazu nego sto je spusteno) Ako budem skinuo kojim slucajem javljam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7119 Napisano Jun 17 Drug član, 2986 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi moje sedište još dizao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2556 Napisano Jun 17 Drug član, 1501 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, N.F.S. je napisao: Jos jedno zapazanje sto se amortizacije tice... Kada se koristi izmenjena pozicija amortizera spustanja radi, poluga koja vrsi silu na oprugu je manja i treba vise snage za pokretanje! Znaci, one preporucene vrednosti iz manuala se ne koriste. Crvena linija je fabricka pozicija amortizera i na tom mestu standardna pozicija opruge a za vozaca od 68kg (hahaha 68 kg vozac! ) je na podeoku "5". Znaci za mene od oko 115kg i na max (7) bi vrv bilo ne tako idealno sto se "sag-a" tice. Sa pozicijom za spustanje na poziciji 4 je dovoljno jak za mene samog, na "5" taman za dvoje. Na sedmici se rep ne mrdne kada na motor sednemo. Imajte to u vidu (ako neko spusta motor), manje spanovati oprugu i pojacati snagu ublazavanja povrata (rebound damping). Ja jos kad sam kupio mog sam oprugu skroz popustio da bih lako dodirivao celim stopalom zemlju, a cesto se vozim sa zenom... Znaci, negde sam pogresio... Moracu da zategnem bar za 2 podeoka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 17 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Voltmetar! (Uputi slede ) Pod prednjom levom plastikom imamo dzek koji je slobodan (moj je versys 2012 god, onaj prethodni model ima li ne bih znao!) Cetvoropolni, ima pozitivni vod "posle kontakta" a ima i stalni ( pogledati sliku). Osigurac tog dzeka je pod sedistem, 5A obelezio sam na slici. Busimo "jelkicom" plastiku, 30mm rupa. Odradimo ozicenje, dvopolni kabl sprovedemo uz fabricku instalaciju i njene nosace ( ne vidi se nista) i ustekamo kako sam na slici obelezio. I eto ga, pratimo uvek stanje akumulatora, reglera, namotaja.... 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 17 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan I da, sve sam odradio bez ikakve demontaze bilo cega, dostupno laganica. Jace kopce na plastici oko sata su tu da bi sprecile zvecanje na 3K obrtaja (i uspevaju u tome!) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8358 Napisano Jun 17 Drug član, 1859 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Rešio si najveću misteriju ovog motora.. Gurao sam gumu, sundjer, svašta... Dok nisam utišao... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 17 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nije zvecalo dok visoki vizir nisam stavio! Tada sam primetio da se plastika pomera oko kopci, ahaaaa Kopce su isto M6 ali tip koji vise "zine" kada se zakljuca, nema da pisne! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2316 Napisano Jun 18 Zainteresovan, 624 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan 18 hours ago, ProMaster said: Rešio si najveću misteriju ovog motora.. Gurao sam gumu, sundjer, svašta... Dok nisam utišao... Bukvalno! @N.F.S. nikako krut alu nosac telefona na korman. Meni je sjebao kameru na iphone. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1561 Napisano Jun 18 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo i kulturno odrađeno. Šteta što na golaćima nema mesta da se stavi tako nešto. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7119 Napisano Jun 18 Drug član, 2986 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 20 hours ago, N.F.S. said: I da, sve sam odradio bez ikakve demontaze bilo cega, dostupno laganica. Jace kopce na plastici oko sata su tu da bi sprecile zvecanje na 3K obrtaja (i uspevaju u tome!) Koje?? Koje??? Daj sliku, daj uputstvo moli te brat, ubiću nekog zbog tog zujanja kolko me izluđuje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 18 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Slikam kopcu cim kuci stignem! Ubaci se prvo kopca pa se jeeeedva gurne klin. Nema mrdanja ni zvuka nikakvog vise. Elem, treci set led sijalica kupujem, one iz wobyhausa nemaju/nema lep snop na kratkom svetlu. Ovo sa slike pojma nemam sta je nit kako sija, kaze prodavac ( Auto lider radnja Kg) da cu biti odusevljen.. Aj da vidim i to Sent from my M2003J15SC using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 18 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Evo Andrej, ove kopce sam stavio, srednji klin se bas tesko gurne, pritisak jak i konstantan pri montazi! Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! RSD178.08 57%OFF | 30PCS Auto Fastener Clips 6mm Body & Panel Trim Clips For BMW 51111908077 / 51110029491 Boot lining Clip Plastic Push Fit Rivets https://a.aliexpress.com/_EvugXNp 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 18 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan .... I evo kako izgleda na masci, upravo uslikao. Nisu onako malene kao oridzinale ali apsolutno nikakve buke nema! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7119 Napisano Jun 18 (promenjeno) Drug član, 2986 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Imam celu kolekciju tih, danas kad dođem kući odma gledam. Nego, jel i kod vas dugme gornje za menjanje moda na satu mora da se očepi da bi promenilo?? Promenio Jun 18 član Andrej_Hotstepper Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Jun 18 (promenjeno) Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na svom sve te kopce izmijenjao i ucvrstio jer me izludjivalo to zujanje. Na kraju nije bilo do toga nego je sjenilo u faru bilo labavo, tako da i to provjerite kakvo je kod vas. Navodno standardna boljka kod Versysa 650. Ja sam to bio onda privremeno zalijepio nekim dvokomponentnim ljepilom da vise ne vibrira i htio kasnije to napraviti kako treba, ali sam u medjuvremenu prodao motor. E da, mogu zujati i one tipke pored displaya, tako da i to provjerite. Promenio Jun 18 član wragg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7119 Napisano Jun 18 Drug član, 2986 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, wragg said: Ja sam na svom sve te kopce izmijenjao i ucvrstio jer me izludjivalo to zujanje. Na kraju nije bilo do toga nego je sjenilo u faru bilo labavo, tako da i to provjerite kakvo je kod vas. Navodno standardna boljka kod Versysa 650. Ja sam to bio onda privremeno zalijepio nekim dvokomponentnim ljepilom da vise ne vibrira i htio kasnije to napraviti kako treba, ali sam u medjuvremenu prodao motor. E da, mogu zujati i one tipke pored displaya, tako da i to provjerite. A senilo se mrdka, to vidim po svetlu kad stojim na semaforu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Jun 18 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Eto ti onda jos jedog izvora zujanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 120 Napisano Jun 18 Svrati ponekad, 143 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan Čovek ovako rešio zujanje,ako na to mislite... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2556 Napisano Jun 18 Drug član, 1501 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Odavde se.oseca dosta goriva. I svaki put kada gurnem kljuc, izadje mokar. Bojim se da ce jednog dana da zariba bravica i sa necu moci da otvorim rezervoar. Ja je cesto podmazujem, ali ipak brinem. Ima li resenja??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1752 Napisano Jun 18 BJB Maxi Scooter Club, 1516 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan @Elmilorad ja sam ovo probao i nije mi uspelo..Možda je samo trebalo da stavim više sunđera, ne znam, nisam pametan! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2105 Napisano Jun 18 Drug član, 788 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Код мене на 1000 зујао је сат, тј и сат и држачи сата. Сат сам отворио, и она два дугменцета су имала толико луфта, да сам ставио двоструки лепљиви сунђер а под сат сам стављао силиконске подлошкице…да ли је можда тако и коф маламег брата, ти не знам.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Jun 18 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... nisam vam uslikao kako svetle (upravo isao da se provozam probe radi) ali verujte mi na rec da ovo ubija! U faru versysa kog vozim rade bas lepo (koliko ce ne bih znao), kratko svetlo je jako i definisanog snopa a dugo me je odusevilo, bukvalno dan! I da, za obe sijalice sam morao da pravim reducire kako bih izbacio onaj deo sto se na halogenoj sijalici koristi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...