blazevski 3 Napisano Novembar 20, 2018 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav do svih na forumu . Ne bih mogao da kazem da sam aktivan na sajtu ali cesto ga posecujem kada imam neki problem i svaki put sam nalazio odgovor ali ovaj put nisam mogao i zato sam se direkno obratio do vas.Kao sto sam gore naveo odnedavno kineski skuter od 50cc ujutro tesko pali tacnije treba puno verglati a kada zapali onda u toku dana je sve normalno .Ali kako su dani postali hladnii svako naredno paljenje je sa puno muka .Ustanovio sam da je problem sa saugom automatskog koga sam skinuo a prethodno sam proverio da ne dolazi do njega struja a potom proverio saug koji sam priklucio na akumulator i isti je reagirao .Problem koji nisam mogao da resim je sto neznam odakle isti dobija napajanje znam da dolazi pod kontakta ali odakle vuce struju jer na na samim kablovima (beli+plavi) sam odstekao od sauga i proverio mrtvo nema dovod struje. Da napomenem da skuter nema kutiju sa osiguracima da bi tu proverio . Da ne bih duzio i oduzimao vam od vremena puno hvala i pozdrav . Blazevski Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22176 Napisano Novembar 20, 2018 Integrisan, 9548 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Posto kazes da si "merio", rad sa unimerom ti je poznat predpostavljam? Odseci dzek sauha na skuteru, minus mu dovedi direktno sa akumulatora posto je blizu a pod maskom napred nadji koja zica davanjem kontakta dobija struju, odatle "ukradi", napravi most i odvedi na gore pomenuti dzek... Sauh-u polaritet nije bitan... Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2765 Napisano Novembar 20, 2018 Ne silazi, 4864 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav do svih na forumu . Ne bih mogao da kazem da sam aktivan na sajtu ali cesto ga posecujem kada imam neki problem i svaki put sam nalazio odgovor ali ovaj put nisam mogao i zato sam se direkno obratio do vas.Kao sto sam gore naveo odnedavno kineski skuter od 50cc ujutro tesko pali tacnije treba puno verglati a kada zapali onda u toku dana je sve normalno .Ali kako su dani postali hladnii svako naredno paljenje je sa puno muka .Ustanovio sam da je problem sa saugom automatskog koga sam skinuo a prethodno sam proverio da ne dolazi do njega struja a potom proverio saug koji sam priklucio na akumulator i isti je reagirao .Problem koji nisam mogao da resim je sto neznam odakle isti dobija napajanje znam da dolazi pod kontakta ali odakle vuce struju jer na na samim kablovima (beli+plavi) sam odstekao od sauga i proverio mrtvo nema dovod struje. Da napomenem da skuter nema kutiju sa osiguracima da bi tu proverio . Da ne bih duzio i oduzimao vam od vremena puno hvala i pozdrav . Blazevski Овако сада, саух код скутера је отворен када је мотор хладан тако да обезбеџује допунску количину горива при паљењу. Кад запали добија директну струју из калема, ова струја служи да се термоелеменат у сауху загреје и гурне иглицу односно затвори допунски доток горива. Ово траје неких 30сек при чему мотор ради на вечи број обртаја а затим се умири кад се затвори иглица сауха. Саух који ради је топао кад га ухватиш руком, ако није онда не ради. Мотор може да не пали од више разлога, ако не пали на алансер а на курблу без проблема - нема компресије, ако има а тешко пали па чак тражи и затварање улаза за ваздух - прима фалш ваздух(семеринзи радилице, поцепана усисна грана), има још неких зајебанција али доста од мене "предајем реч другима". DJ - MP 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blazevski 3 Napisano Novembar 20, 2018 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Hvala puno na brzim odgovorom Nenade .Zato sam pitao jer nisam znao da ne vuce struju od nekog drugog ureda inace uradicu onde neki ;bajpass' Hvala 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blazevski 3 Napisano Novembar 20, 2018 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Krokodilo proverio sam neke od navedenih problema inace problem mi se pojavio od nedavo kada su temperature pale .Inace kada upali onda je u redu do momenta kada se uradi neka veca pauza u toku dana onada je puno zezanja . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22176 Napisano Novembar 20, 2018 Integrisan, 9548 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam "pretrcao" preko pitanja ali kolega Krokodilo uvek obrati paznju na detalje i da kvalitetan odgovor... Da, ako sauh nije dobijao struju bio je uvek otvoren... Proveri svecicu kako izgleda, u oba slucaja (ukoliko je skuter 2t ili 4t) bila je nalivana gorivom... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2765 Napisano Novembar 20, 2018 Ne silazi, 4864 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Krokodilo proverio sam neke od navedenih problema inace problem mi se pojavio od nedavo kada su temperature pale .Inace kada upali onda je u redu do momenta kada se uradi neka veca pauza u toku dana onada je puno zezanja .Ако је саух стално у функции онда мотор троши 7-8 литара горива, шраф за ваздух на карбуратору тражи нелогичан број одвртања да би некако радио у месту и сл. А кад удариш на курблу јел пали или исто зезање? DJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blazevski 3 Napisano Novembar 20, 2018 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav U redu je Nenade u sustini sam to hteo da cujem odakle poceti .Inace pro sta sam uradio zamenio svecicu koja je bila u redu stavio drugu i posle nekolkio pokusaja upalio je .Posle toga sam ja ustanovio i proverio da ne dolazi struje do sauga . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blazevski 3 Napisano Novembar 20, 2018 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Od samog pocstka kada sam nabavio skuter kurbla je bila problem ,Zato sam i izbegavao da je koristim probas da kurblas ona se zaglavi nece da se vrati ili je treba vratiti rukom inace kada sam bio uporan sa kurblom posle dosta udaranja zna da upali inace sada nisam pokusavao opet cu ponoviti ovo se desilo pre nepune dve nedelje , a i vreme kod nas je bilo toplije a inace sa potrosnjom nisam imao problem inace radi se 4T skutera kineski neki model Filing Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2765 Napisano Novembar 20, 2018 Ne silazi, 4864 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Hvala puno na brzim odgovorom Nenade .Zato sam pitao jer nisam znao da ne vuce struju od nekog drugog ureda inace uradicu onde neki ;bajpass' HvalaАко није добијао струју онда је радио под саух, не би требало да има проблема при паљењу, АЛИ, ако га дуго време возиш тако превелики доток горива "пере" цилиндар а резултат је његово проширење и уништавање клипних прстенова = полуремонт(бушење цилиндара и нови клип или нови цилиндар са клипом) што ако је кинез није нека финасиска ставка УХ.DJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2765 Napisano Novembar 20, 2018 Ne silazi, 4864 postova Prijavi odgovor kao problematičan Od samog pocstka kada sam nabavio skuter kurbla je bila problem ,Zato sam i izbegavao da je koristim probas da kurblas ona se zaglavi nece da se vrati ili je treba vratiti rukom inace kada sam bio uporan sa kurblom posle dosta udaranja zna da upali inace sada nisam pokusavao opet cu ponoviti ovo se desilo pre nepune dve nedelje , a i vreme kod nas je bilo toplije a inace sa potrosnjom nisam imao problem inace radi se 4T skutera kineski neki model Filing Стегнут вентил, прештелуј вентиле, неко црево за вакум можда цепнуто провери сантим по сантим, у твом случају семеринзи радилица не играју улогу за овај проблем. DJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blazevski 3 Napisano Novembar 20, 2018 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav nisam mogao da odma odgovorim radi posao .Krokodilo mislis da nije problem do sauga iako ne dobija struju (razumeo sam ono sto si naveo da ne treba da je problem jer on bi bio sve vreme zatvoren i bi palio a kada sam saug proveravao napolje prikopcao na akumulatoru isti je imao hod od 2-3 mm dali je to dovoljno da ima pravu funkciju )znaci da vec trebam traziti navedeni probleme.U redu narednih dana kada budem imao vremena i kada prestane da pada kisa moram pogledati ali problem sa dovodom struje ostaje jedino kao sto je naveo Nenad da dovucem novi kabel koji ke da bude pod kontakta . Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2765 Napisano Novembar 21, 2018 Ne silazi, 4864 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav nisam mogao da odma odgovorim radi posao .Krokodilo mislis da nije problem do sauga iako ne dobija struju (razumeo sam ono sto si naveo da ne treba da je problem jer on bi bio sve vreme zatvoren i bi palio a kada sam saug proveravao napolje prikopcao na akumulatoru isti je imao hod od 2-3 mm dali je to dovoljno da ima pravu funkciju )znaci da vec trebam traziti navedeni probleme.U redu narednih dana kada budem imao vremena i kada prestane da pada kisa moram pogledati ali problem sa dovodom struje ostaje jedino kao sto je naveo Nenad da dovucem novi kabel koji ke da bude pod kontakta . PozdravНови кабл не треба да буде довод струје из акумулатора, у том случају довољно би било да оставиш контакт на изгашеном мототору око 30секунди и више сауха немаш. Струја на саух треба да долази након што га упалиш, зато он узима струју из намотаја. Иначе мислим да није проблем саух по овоме што наводиш од симтома. Извади и очисти карбуратор, можда је мала дизна запушена, 4Т 50машина има и шприц дизну, тако да самим окретањем ручице за гас ти ушприцаваш гориво у усис тако да ако је исправна пали ко мина.DJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2765 Napisano Novembar 21, 2018 Ne silazi, 4864 postova Prijavi odgovor kao problematičan Нови кабл не треба да буде довод струје из акумулатора, у том случају довољно би било да оставиш контакт на изгашеном мототору око 30секунди и више сауха немаш. Струја на саух треба да долази након што га упалиш, зато он узима струју из намотаја. Иначе мислим да није проблем саух по овоме што наводиш од симтома. Извади и очисти карбуратор, можда је мала дизна запушена, 4Т 50машина има и шприц дизну, тако да самим окретањем ручице за гас ти ушприцаваш гориво у усис тако да ако је исправна пали ко мина.DJ - MPДа ниси из Македоније тачније Скопље? Ако си могу да ти помогнем У ЖИВОDJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blazevski 3 Napisano Novembar 21, 2018 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Da iz Skoplja sam ako nista ne uradim onda se dogovorimo . Hvala na ponudi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...