mrle 8622 Napisano Mart 16, 2019 nekrunisani kralj moto cigana, 3206 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Crni Darko... Brate moj. Evo ti zzr pa se vozi. Ionako mi stoji parkiran. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2442 Napisano Mart 16, 2019 Andragog, 5008 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Teraj ti motor kod majstora, ne skidaj regler. Šta će mu regler... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5081 Napisano Mart 16, 2019 Drug član, 1522 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Motor je vec kod satelisa ... ma jebem ti motor i struju i hondu , izgubio sam zelju vise za ovim bajkom. Vec vidim da mi se voznja pretvara u buljenje u voltmetar , strah od daljih relacija itd itd ... jebes to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10591 Napisano Mart 16, 2019 Hronični Motociklopata, 7358 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ma taj voltmetar je cisto crtanje djavola, koji ce ti to, kontam nije lose s vremena na vreme proveriti punjenje ali realno ne treba ti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5081 Napisano Mart 16, 2019 Drug član, 1522 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pa evo , danas da ga nisam imao , kako bi znao da sam izgubio punjenje ?Otisao bih negde i ...? KurcicSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3594 Napisano Mart 16, 2019 Malinar u pokusaju, 1714 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Voltmetar je dobra stvar, ja se razmisljam da ugradim jedan, prvo detektuje slab i los aku, a drugo detektuje los regler ili alternator. A ako na vreme reagujes na prvo, spasis drugo i sacuvas pare u dzepu. @Darko Mihajlovic Nista gore nego kad tako neki gremlini zajebavaju, u 1 trenutku sve ok, u 2 zajebava. Valjda cete brzo i lako da resite problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10591 Napisano Mart 16, 2019 Hronični Motociklopata, 7358 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Sreca pa je tek mart mesec, kalendarski svakako jos nebi trebali da se vozamo, tako da imas jos fore do lepog vremena da sredis tih par gremlincica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5081 Napisano Mart 16, 2019 Drug član, 1522 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Sredicu ih sigurno... 5 l benzina i “sao roma babo babo”Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10591 Napisano Mart 16, 2019 Hronični Motociklopata, 7358 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj bre gde ce ti dusa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2442 Napisano Mart 16, 2019 Andragog, 5008 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Biće sve ok. Rešiće se to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Mart 16, 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Znam kako se osecas. Strah te da krenes bilo gde, ne gledas u saobracaj nego u voltmetar, ujutro kad ga palis, trema te uvati dal ce da upali, dal je prazan aku itd... Uzas. I to ce proci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14863 Napisano Mart 16, 2019 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Biker-Boy je napisao: Ma taj voltmetar je cisto crtanje djavola, koji ce ti to, kontam nije lose s vremena na vreme proveriti punjenje ali realno ne treba ti Pre tri godine krenem sa suprugom u Gucu na sabor, pred Koceljevom na voltmetru vidim napon pada, ugasim svetla, konektor stop svetla i nazad, stigli kuci, barem napravili krug od 250 km. Propustili taj sabor, svakako bi ga propustili jer bi ostao u kampu Ovcar Banje ali sa pokidanim motorom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5081 Napisano Mart 18, 2019 Drug član, 1522 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Danas ce doktor da pogleda opet instalaciju pa cekam njega da da dijagnozu ... Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6045 Napisano Mart 18, 2019 Svakom po zasluzi, 12429 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Neka Darko dobro pregleda provodnike od 3 faze, od dekla do reglera da slucajno negde nije ostecena izolacija. Jos jedna mogucnost problema sa punjenjem koji se kod tebe manifestuje je sa namotajima alternatora - dovoljno je da je lak izolacija ostecena i da bakarna zica, koja se zagrevanjem siri, dodirne masu - kuciste namotaja. To znaci da ti jedna faza "pada" na masu, spaljuje tiristor u regleru i imas "punjenje" na dve faze koje je nedovoljno. Cim se namotaji malo ohlade, kratkog spoja prema masi nema. Muka je sto se to jedino moze videti na osciloskopu u toku rada motora A zamenom namotaja ces tacno znati da li je to problem... Ili nije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5081 Napisano Mart 18, 2019 Drug član, 1522 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pa mislim da darko kad je testirao sve to , cekao je da se motor dobro zagreje , cekao je ventilator da se upali Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6045 Napisano Mart 18, 2019 Svakom po zasluzi, 12429 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ne moze to da se izmeri dok radi motor - samo osciloskopom. Darkic je odlican majstor, zna tacno o cemu pricam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5081 Napisano Mart 18, 2019 Drug član, 1522 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Ne ne , to sam skapirao ... mislio sam , kako se to nije desilo kad se zagrejao motor do radne temperature i paljenja ventilatora , da se ta zica rasiri i dodirne masu ? Video bi tada odmah da se izgubilo punjenje , s obzirom da je motor non stop bio na unimeru?Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6045 Napisano Mart 18, 2019 Svakom po zasluzi, 12429 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Degradacija ide vremenom... A ne mora to biti, to je jedna od mogucnosti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5081 Napisano Mart 18, 2019 Drug član, 1522 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Jasno kao dan ! Hvala puno !Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1751 Napisano Mart 18, 2019 Drug član, 1488 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Ili kupi Kawasakija, ili regler od Stroma 1000. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5081 Napisano Mart 18, 2019 Drug član, 1522 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Ili to , ili od T-cata koji kosta fazon 15e , pa da se preprave zice , ili od starih dobrih brace kineza , na aliju regler za f4 fazon 20$ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15966 Napisano Mart 18, 2019 (promenjeno) Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ajd da krenemo opet nekim redom.... punjenja zaista nema potrosnja struje u fazi mirovanja, gotovo da je nema hladan motor, + i - ili ti napajanje do reglera dobro kao i sve tri faze, nisu probile ka masi skinem regler, proverim i vidim da ima spoj izmedju mase i faze ne bi smelo biti (merenje na drugom regleru) kad se pogleda unutra moze se primetiti da je doslo do kratkog spoja na tankoj zici tacno na mestu gde je vrh srafcigera U prvom navratu, desilo se to da nakon reparacije reglera Zika je ustanovio da se odlemila 1 faza, sredjeno pa poslat regler nazad. Darko je montirao, upalio, imao punjenje 10-15min i posle toga vrednost napona na voltmetru je pocela da pada. Sada nakon otvaranja reglera ili ti u drugom navratu, ni jedna zica nije odlemljena, sve su na svom mestu sem ove jedne male tanke koja je dosla u dodir sa drugim spojem. povezao sam moj neki regler od skutera i upalio motor punjenje je tu prati se situacija u slucaju da ima nekog prevelikog grejanja Motor je radio dosta dugo, pustio sam ga da bar 30-ak puta upali ventilator, gasio pa potom odmah merio namotaj prema masi.... sve Ok, nema naznaka probijanja kad se zagreje makina. Tako da je ostavljen regler od skuteridze za test od par dana, taman da imenjak razmisli sta mu je ciniti po pitanju reglera. Promenio Mart 18, 2019 član Satelis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3594 Napisano Mart 19, 2019 Malinar u pokusaju, 1714 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Eto, nisu namotaji, regler zalepio, nista strasno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Mart 19, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Možda nema veze sa ovim slučajem, ali se meni desilo onomad na Teneri, pa možda nekome pomogne da ustanovi problem... Imao sam Joškin regler, ali žice, koje su ulazile u regler, zbog mogućnosti montiranja samog reglera, nisu mogle da od dole ulaze u regler, nego sa strane. Radilo je sve super tako, dok posle nekih 2 meseca nisam naglo ostao bez akumulatora, tj. izbacio je svu kiselinu i pocrkale su sijalice na motoru. Merenjem sam ustanovio da regler debelo prepunjava, napon je išao i do 25 V. Pošto sam po prirodi vrlo znatiželjan, otvorio sam regler i video da je u nekom momentu ušlo malo vode u njega i napravilo kratak spoj između 2 žice i to je uzrokovalo da regler počne da prepunjava... Sve sam lepo očistio, žice nanovo prelemio i zatvorio regler, a žice sam Reinzom zaštitio da ne ulazi voda ponovo. Svakako sam uspeo da izmestim regler tako da žice od dole ulaze u regler. Nikada više problem sa punjenjem... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5081 Napisano Mart 19, 2019 Drug član, 1522 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan regler od skuteridze je prosao test danas ,... vozio motor jedno sat vremena ( smrzao se kao P.. ) , divljao , jurio , gasirao ..za sada je sve ok.. ko za djokicu , nema na oglasu ni jedan regler ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...