Libero 2157 Napisano Octobar 22, 2018 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan 5 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Octobar 22, 2018 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Octobar 22, 2018 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Octobar 22, 2018 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Octobar 22, 2018 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Octobar 22, 2018 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam više mogao da odugovlačim sa odlaskom sa jezera, jer današnji zalogaj je malo veći. ''Pa dobro, ‘ajmo, neka mene… '' Jbt, teraju me k’o dete iz prodavnice igračaka. Mnogo biranih reči treba za opisati ovaj doživljaj. Silna mističnost izvire iza ovih zelenih stražara nadvijenih nad smirenom površinom jezera. I dok refleksije sve dupliraju, ja proveravam da li sam budan. Al' kad me ne gledaju Lokica i Boko… Sebično se nadam da do ovde nikada neće stići asfalt, da će ovaj dragulj prirode posećivati samo duboko osvešćena bića ljudskog roda, koja mu neće nauditi. Teeraaj…! 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Octobar 22, 2018 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Zabojsko jezero... divota. Sada mi je žao. Ja sam krenuo prema njemu negde u blizini Dobrilovine. Pošto sam bio pretovaren, neko vreme sam pokušavao da se ipak popnem ali sam negde pred kraj odustao. Sledeći put neću odustati! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Octobar 22, 2018 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vraćamo se kod Rada Simićevića, javljamo da smo pronašli jezero, pitamo za dalje prema Kolašinu… ’’Ajte na pivo, odmorite, pa polako…’’ Nema tu mnogo priče, ovo se ne odbija… Ne zbog piva, nego zbog tople ljudske reči Rada Simićevića. Dok silazimo sa motora, i skidamo opremu sa sebe, Rade odlazi u podrum i donosi po flašu piva. Nakon toga iznosi i gajbu. Punu piva… Inače, kod Rada smo u selu Gomile na Sinjajevini, tu ispred kuće na 1670mnv. Ono što nas prati svuda, ni ovde nije izuzetak. Sinhroniciteti i podudarnosti koje je teško opisati ali nam se dešavaju, skoro pa redovno. Rade Simićević, naš domaćin je kao mladić radio u valjevskom ’’Krušiku’’ gde je bio na nekoj vrsti prakse. I stanovao je, gde? Pa u mojoj zgradi u Valjevu, u kojoj sam odrastao, u ulazu do mog, na drugom spratu, kod gazdarice Olge, imala je sina, kako mu beše ime?... Auuu jbt, pa da li je moguće. Možda smo se nekada i sreli, vrlo je moguće, davno beše… Češ, češ… Pokušali smo na fin i neuvredljiv način da se revanširamo domaćinu, ali Rade to nije dozvolio. Dobismo još par instrukcija za put prema Kolašinu, navukosmo opremu… Rade, Ljudino, zdravo nam ostaj, svako dobro tebi i tvojoj kući… Teraj...! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Octobar 22, 2018 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Octobar 22, 2018 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nailazimo na drugi ’’živ’’ katun tog dana. Kako uvek biva u planini, namernici se pozivaju u kuću. Moje gledanje na ove pozive se vremenom menja, počeo sam da ih prihvatam na ’’prvu’’, mada nisam uvek, jer… imao sam svoju, pogrešnu sliku. Ubeđen sam bio da našim prisustvom ometamo njihov mir, da buka koju koju donosimo sa sobom remeti njihove frekvencije, da… A u stvari, sve je drugačije, njihov poziv ne treba izbegavati, jer im treba ljudsko društvo, drugačija priča, drugačije lice sagovornika, drugačiji smeh, glas, grimasa… Ovaj put im idem u goste sa radošću, Lokica i Boko su mi objasnili … Domaćin se zove Drago Rovčanin, žena mu Milica, katun je na 1640mnv. Tu su od proleća, otprilike od aprila meseca, kada prvi put posle zime izlaze na katun, ali bez stoke. Tada je u ovim krajevima još uvek sve pod snegom, a oni dolaze da u jamama u okolini katuna sakriju i dobro pokriju zalihe snega, koji kasnije tokom godine služi kao rezerva vode i kao sredstvo za spuštanje temperature u frižiderima i zamrzivačima u kojima čuvaju hranu, jer struje ovde nema. Sa stokom izdižu malo kasnije, kad vreme dozvoli... 5 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2247 Napisano Octobar 22, 2018 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Durmitor i Sinjajevina... Crnogorske lepotice, tu sam proveo (i nadam se da ću i ubuduće), provesti dosta vremena. Užitak je uvek zagarantovan! Evo kako izgleda prelaz preko Sinjajevine zimi pre godinu i po, u 3 duuuga dana. :) Extra su slike, hvala ! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Octobar 22, 2018 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lokica i domaćica katuna Milica Rovčanin Snijeg od proletos, u zamrzivaču... Pivo ispred katuna nema cenu… Sveže borovnice, sa okolnih brda… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Octobar 22, 2018 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan ''‘Ajte u kuću da se prezalogaji…'ajte, 'ajte, nećemo pričati…'' A unutra toplo, divno, šporet na drva, pun sto hrane, sveže ispečen hleb miriše… Posedosmo se oko stola sa domaćinom, Milica nas služi, na stolu skorup (stari zreli kajmak od proletos), mladi kajmak, lisnati sir u više varijanti, kišjelo mlijeko… 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Octobar 22, 2018 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja nisam ljubitelj mlečnih proizvoda, ali ovo iskustvo me promenilo. Skorup je vrhunski proizvod, u kombinaciji sa domaćom lepinjom ispečenom u šporetu na drva, teško opisiv. Priznajem da sam popalio sve alarme kulturnog ponašanja, ne bih li sačuvao dostojansvo pred ovakvom sinijom. Priči nikad kraja, posle ovakve hrane je bilo baš teško naterati se da izađeš iz tople, ušuškane kuće, obučeš opremu i uzjašeš Kraljicu. Hvala na poklonu dragi Rovčani, neka Vam se dobro dobrim vrati…! Teraj… ! Boko nešto kaže… 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Octobar 22, 2018 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Srećna lica… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Octobar 22, 2018 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Odavde počinje dugi, dugi spust ka Lipovu i dalje ka Kolašinu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Octobar 22, 2018 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo nas uveče u Kolašinu, ''Apartmani Radović'', bikers friendly. Ako kršim pravila foruma, moderatori brišite, nije reklama, mi smo platili punu cenu... Na ulasku u Kolašin, kod prvog autoservisa desno pa desno. Možda pomogne da se ne luta mnogo, mada mislim da u Kolašinu, van zimske sezone nije problem naći smeštaj. Apartmani su novi, skockani, sve dubi i miriše... Naravno, na kraju dana sledi kafansko opuštanje uz 'ladno točeno (pa kako drugačije?). Ovo dole Boko priča njegovoj Mari priču, a ja pustih suzu slušajući ga... Kraj drugog dana... 20.09.2018 ~ KoRjeNJe ~ tRi gORe ~ BjelASicA (nastaviće se) 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano Octobar 22, 2018 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Bobiski kazem samo pravo a on se izgubi (: Slike kao i uvijek fenomenalne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano Octobar 22, 2018 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Nestalo mi plusića... pa u znak podrške i zahvale, evo stavljam... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
z ivan 196 Napisano Octobar 23, 2018 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Bec Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Posle ovog moram na neki dobar kurs off road voznje. Svaka cast i hvala na predivnim fotkama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...