zrale 1 Napisano Octobar 21, 2018 U prolazu, 13 postova Lokacija: Novi Sad/Rumenka Motocikl: Honda XRV750 Africa Twin, Derbi Senda RX50 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, Imam problem sa kvačilom, bar se nadam. Pre par dana zamenim komplet lamele, metalne ploče, opruge ležajeve u suštini novo kvačilo. Pre nego što sam napakovao korpu skinem cilindar donji (hidraulično kvačilo) da ne pravi nikakav pritisak u startu na potisnu ploču,pazio sam na orjentaciju onog prstena što se prvi stavlja, stegnem sve na kilažu, nova ulja, filter sve po PS-u. Vozio par dana proklizivalo malo kvačilo ali kad se ugreje krene da hvata, dam gas malo prokliče i onda kad zagrize vuče bez problema, da bi juče otišao u malo dužu vožnju u nadi da će sve da se napesti kako treba, posle pauze motor neće ni da krene. Ubacim u brzinu pustim kvačilo on stoji ni zvuk da promeni, mogu da prođem kroz sve brzine bez ikakve promene, osetim da uskoči i čujem kad uđe u brzinu pa mislim da su viljuške i onaj cilindar ok, ali motor ne mrda mogu bez problema da ga guram ko da je u leru. Finalni prenos je kardan. Da li je iko imao sličan problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NoX2SR 520 Napisano Octobar 21, 2018 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Piaggio Free (sa dusom zmaja), Yamaha XVS 650 Drag Star Prijavi odgovor kao problematičan Jesu li njemu lamele u ulju? Pricao mi je jedan covek da je u svog Drag Stara sipao sinteticko ulje i posle nije mogao da krene. Ja bih to opet rasklopio i propratio sve po service manualu. Nisam mehanicar, ali mogu dati savet ako nesto znam Pozdrav, Nemanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki_m 27 Napisano Octobar 21, 2018 Svrati ponekad, 127 postova Prijavi odgovor kao problematičan Probaj da pretrazis druge teme o mokrom kvacilu na forumu, ima negde slika i prica o tome kako korpa moze da ima ostecenja i kako se obradjuje. Mozda je dobro i da dodas u naslovu teme nesto sto bi privuklo poznavaoce... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...