Jump to content

Moto Zajednica

Prva trka sezone Mission april 26-27 2008

Recommended Posts

• Drug član, 4399 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

Petak je vece i necemo u provod, jer nas ceka luuuuud provod sledeca dva dana. Kao po obicaju sve se ceka i ostavlja za zadnji minut.I ako je motor bio spreman jos pre 15-k dana prikolica koju sam dobio na koristenje nije.Te noci nisam spavao skoro nista, da li zbog uzbudjenja i iscekivanja kako ce motor da radi ili zbog neceg drugog nisam siguran.

Dolazak na stazu je bio kao svaki prehodni.Prvo u Tim Hortons po kafu,caj i kolacice pa tek posle na stazu.Dobar deo jutra sam proveo na tehnickoj ispekciji motora ostalih trkaca.Odlucio sam se da tog dana ne izlazim na stazu pre podneva.

Sve je bilo spremno za moju prvu voznju, ali kvacilo svaki put kad stisnem i pustim kao da preskace i cuje je klik.Odvezem dva kruga i vratim se u boks.Proklizavajuce kvacilo koje sam stavio tokom zime me je razocaralo kako radi.Nema vise kocenja motorom i blokiranja zadnjeg tocka pred krivinu.Sada sam se razocarao u sve to i odlucio da vratim svoje staro tj. Fabricko kvacilo. Pre nego sam se spakovao i otisqo kuci posavetovao sam se s mojim sefom tima, Alanom i odlucili smo da ostane kako jeste.Tog dana trebalo mi je oko 10-k krugova da se naviknem na novi rad kvacila i morao sam ne samo da kocim vise i kasnije nego moram da promenim moj stil voznje.Zadovoljan sam otisao kuci jer ipak nisam bacio $700 usd u vodu.U subotu sam imao priliku da testiram novu kacigu marke Bell Star i mogu da vam kazem da je kaciga veoma lagana ,da ima super ventilaciju i da se ponasa odlicno preko 200km/h. I sam oblik kacige je na zavidnom nivou kao i graficki motivi na njoj.

Nedelja April 27 2008;

Naspavao sam se malo bolje nego prosle noci,ali imam upalu misica.Ramena i ledja me razvaljuju.Sta je tu je, iz ove koze u drugu ne mogu. Ako hocu da se plasiram medju prvih pet moram da stisnem zube.Nove gume su montirane i izlazim na prvi trening,Po povratku u boks primecujem da mi je zadnja guma napukla.Odlazim kod Pirelli prestavnika i on mi daje novu,ali ovaj put 180 mesto 190.U 600SS na kvalifikacionoj trci sam startovao s druge pozicije, ali sam imao los start i pao na cetvrto mesto koje sam zadrzao do kraja trke(samo 4 kruga).U Open supersport sam startovao sa cetvrte pozicije(ovaj put su amateri i profesionalci bili zajedno), tako da sam ne samo imao los start nego sam ih pustio, jer nisam hteo da padnem. Bilo je guranja i laktovi si leteli na sve strane.

Prva trka dana je superbike, gde sam startovao iz drugog reda,ali i ova trka je bila zajedno s PRO vozacima.Jos jedan los start i skoro zadnji prolazim kroz prvu krivinu. Nakon pet krugova izbijam na 5. mesto i tu ostajem do kraja trke.Vracam se u boks i pokusavam da objasnim Alanu da D675 ima veoma kratku prvu brzinu. Tu je problem mog loseg starta.

600SS startujem sa cetvrte pozicije ali na startu sam jos gori nego u predhodnoj trci.Ponovo moram da dokazem da Daytona 675 i ja smo kao jedno. Iz kruga u krug probijam napred i na kraju sam zadovoljan 4. mestom.Open supersport startujem iz treceg reda, ali ovaj put imamo odvojeni start 15 sekundi posle PRO vozaca.Odlucio sma da pokusam da startujem trku u drugoj brzini, da vidim kakva je razlika.Nije bio los start. Mnogo bolji nego prehodna dva.Ali nije dovoljni pa i dalje gubim par pozicija do prve krivine.Polse preticanja nekolicine vozaca borio sam se za 4 mesto sa Suzukijem TL1000. Navodno motor ima 140ks na zadnjem i pun kamion obrtnog momenta, ali nikako da se ovoji od mene, niti da ga ja predjem.Izvanredna voznja. Prolazili samo kroz krivine rame uz rame. Na kraju sam se zadovoljio 5. mestom.

Druga SBK trka je bila skoro ista na samom startu kao prva.U prvoj krivini sam uspeo da savladam motor i da ne padnem,ali svi su vec odmakli.Trebalo mi je vise od pet krugova da se priblizim dvojici vozaca koji su smetali jedno drugom jer su se non-stop preticali i tako usporavali.To sam iskoristio ,pa prvo presao jednog s unutrasnje strane iz zadnje krivine koja izlazi na pravac,i sve to ponovio u sledecem krugu.Zavrsivsi SBK trku na trecem i kao treci u ukupnom plasmanu u superbike klasi.Ovo je moj prvi SBK podijum, a nadam se da nije zadnji.Tri klase ,cetiti trke i sve to u prvih pet .........ovaj vikend je prosao vise nego dobro i sasvim sam zadovoljan.Moje najbrze vreme na stazi je bilo 1:14.1 sto je samo 3 stotinke sporije nego prolse godine.Zapoceo sam sezonu gde sam je zavrsio prosle godine.

aV19mMy9.jpg

aV19n5vi.jpg

aV19nurJ.jpg

aV19pbHS.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

Nazalos nisam,ali imam opet trku 10-10 maja pa cu da montiram kameru

ovaj trkaci vikend sam posvetio nasem Balkiju

Uzeo sam casove srpskog ;)

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

pozdrav,nisam u toku odskora sam ovde,objasni mi u kojoj zemlji vozis prvenstvo,interesuje me,do pre par godina vozio sam nas sampionat,scg.

Vancuver, British Columbia, CANADA

pozdrav,nisam u toku odskora sam ovde,objasni mi u kojoj zemlji vozis prvenstvo,interesuje me,do pre par godina vozio sam nas sampionat,scg.

ovde svaki klub ima svoj sampionat sto znaci da imamo oko 6-8 klubskih trka i tu se vozi po klasama sve od Vintage do Superbike.Imamo u Kanadi nacionalni sampionat koji se zove Canadian Superbike,ali posto nemamo postenu stazu ovde na zapadu nacionalni cirkus ode samo do Calgarija.Pa cu ako bog dan da odem i pokusam da se kvalificiram i vozim trku krajem Juna ove godine.

• U prolazu, 14 postova

hvla na informacijama,sta da ti kazem,preprosle godine bio sam na grobniku islo mije sasvim pristojno,medjutim imao sam problem dole u rupi,tu se dolazi mnogo brzo,samo me je to mucilo,nikako da se opustim kad vidim jednog talijana on vozi stok,pravi dobra vremena,pridem i pitam ga kako to kako ono u vezi te krivine a on kaze,full trotle or die!* pa i ja tebi isto.ps.salim sa guraj drzim ti palceve.

hvla na informacijama,sta da ti kazem,preprosle godine bio sam na grobniku islo mije sasvim pristojno,medjutim imao sam problem dole u rupi,tu se dolazi mnogo brzo,samo me je to mucilo,nikako da se opustim kad vidim jednog talijana on vozi stok,pravi dobra vremena,pridem i pitam ga kako to kako ono u vezi te krivine a on kaze,full trotle or die!* pa i ja tebi isto.ps.salim sa guraj drzim ti palceve.

#1 Mr.Zo hvala bice nesto jaka nasa emigracija u Kalgariju ako odem bice to festival veruj mi.

#2 bubba zanetti2;ja sam kao klinac imao zelju da odem na Grobnik da gledam naravno(jer moji mi nisu hteli kupiti biciklo kamoli motor).Ali ni to mi nisu dali da odem jer je tada vec bio pocetak rata i tokom rata nisu me pustali pa mi se nikada zelja nije ostvarila.Ali u skoroj buducnosti ne samo da cu doci i otici na Grobnik,Batajnicu,Kraljevo nego cu da doteram i Daytonu i da odvozam par krugova.Ovaj motor koji ja vozim je nepoznanica vecini ljudi koji su ceo zivot vozili japanske motore.Ja sam jedn od nas troje koji vozima D675 u mom regionu.Jedan tip je u Seattlu i jos jedna u mom klubu.Kad se sastanemo kod se znamo 100 godina jer imamo o cemu da pricamo.Hvala na podrsci i nadam se cu svima vama i nasem narodu osvetlati obraz 10,000km daleko od kuce.

• Svrati ponekad, 348 postova
  • Motocikl: bez

#1 Mr.Zo hvala bice nesto jaka nasa emigracija u Kalgariju ako odem bice to festival veruj mi.

#2 bubba zanetti2;ja sam kao klinac imao zelju da odem na Grobnik da gledam naravno(jer moji mi nisu hteli kupiti biciklo kamoli motor).Ali ni to mi nisu dali da odem jer je tada vec bio pocetak rata i tokom rata nisu me pustali pa mi se nikada zelja nije ostvarila.Ali u skoroj buducnosti ne samo da cu doci i otici na Grobnik,Batajnicu,Kraljevo nego cu da doteram i Daytonu i da odvozam par krugova.Ovaj motor koji ja vozim je nepoznanica vecini ljudi koji su ceo zivot vozili japanske motore.Ja sam jedn od nas troje koji vozima D675 u mom regionu.Jedan tip je u Seattlu i jos jedna u mom klubu.Kad se sastanemo kod se znamo 100 godina jer imamo o cemu da pricamo.Hvala na podrsci i nadam se cu svima vama i nasem narodu osvetlati obraz 10,000km daleko od kuce.

Ja mislim da vec jesi i to odavno  ;D ;D ;D ;D ;D

Samo napred Caca ;)

• Ne silazi, 5470 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Da, da i to ne samo na polju motociklizma, cini mi se da je u posljednjem boju Bugarska poklekla. :P ;D

• U prolazu, 14 postova

hvala na odgovoru,reci mi zasto si izabrao bas trijumfa?stasan je to motor,ali je skuplji od japanca i nema recimo kvacilo protiv proklizavanja.sta si vozio prosle godine?jel si vozio zamahu 07?ili kavu sesticu tog godista,za mene to su bruka sestice.reci mi koji kit u viljuskama vozis,zadnji amort.koja ti je izduvna linija na motoru?poz.mika.kg.

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

hvala na odgovoru,reci mi zasto si izabrao bas trijumfa?stasan je to motor,ali je skuplji od japanca i nema recimo kvacilo protiv proklizavanja.sta si vozio prosle godine?jel si vozio zamahu 07?ili kavu sesticu tog godista,za mene to su bruka sestice.reci mi koji kit u viljuskama vozis,zadnji amort.koja ti je izduvna linija na motoru?poz.mika.kg.

Evo ja cu da odgovorim umesto Nikole.

mali caca je sertifikovani Triumfov mehanicar i uvek se samo sa triumpfom trkao.  Inace nije D675 skupja od japanaca iste su im cene bar ovde u USA.  Japanca lakse iscenkas ali razlika nije mnogo velika.

Evo ja cu da odgovorim umesto Nikole.

mali caca je sertifikovani Triumfov mehanicar i uvek se samo sa triumpfom trkao.  Inace nije D675 skupja od japanaca iste su im cene bar ovde u USA.  Japanca lakse iscenkas ali razlika nije mnogo velika.

Hvala brate RSV ;)

Ja sam vozio par godina trke starih motora tacnije Triumpha Bonevilla 750 iz 1972.I konacno krajem 2006 sezone dobijem ponudu od sefa firme za koju radim da vozim D675.Motor je fabricki i samo sam zamenio dihtung glave s tanjim,zadnji amontizer je olinsov,a prednja viljuska je fabricka nije dirana uopste.D675 ima najbolju prednju viljusku kao serijski motor u 600 ccm klasi.Sa fabrickim ziduvom koji se vidi na slici imam 115 ks na zadnjem sa 52 foot pound obrtnog momenta(ako se nevaram to je oko 70.5 Nm).Ali koristim VP racing gorivo U4.2.Sa kompletnim trkacim sistemom bi trebao imati preko 120ks na zadnjem,ali to cu da potvrdim za 20-k dana kad odem na dyno.I ovaj motor od 3500 obrtaja vice do crvenog jednako u svakoj brzini.

ja ovde vozim sa supersport motorom 600SS,Open Supersport(u oboj klasi se motori nabrijavaju i ima motora sa 750 ccm i 1000ccm),a vozim SPB isto.Staza je mala tj. svega 2km i ima 9 krivina.Tako da 600ccm motori vladaju ovom stazom.evo jedna snimak s moje kacige od prosle godine koji nisu videli da vide kako staza izgleda.ako nebude padala kisa ovaj vikend montiracu kameru na motor ili kacigu.

http://ca.youtube.com/watch?v=3-A6_Vrwiyk

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja