duratecHE 14 Napisano Octobar 9, 2018 U prolazu, 40 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ipak ću ovo kvačilo Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2643 Napisano Octobar 11, 2018 Drug član, 4747 postova Prijavi odgovor kao problematičan A možeš i sam da napraviš centrifugalno kvačilo. Vidi kako rusi to radeПерфектно одраџено за потребу трактора.Sent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2643 Napisano Octobar 11, 2018 Drug član, 4747 postova Prijavi odgovor kao problematičan Za cerku ..... ima 4god Za ovaj tomos sam nabavio i kvačilo od scootera. Pa ću videti.. Sent from my iPhone using Tapatalk А целу машину од скутера??? Што да неSent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2643 Napisano Octobar 11, 2018 Drug član, 4747 postova Prijavi odgovor kao problematičan Може прво 50 стандард 2Т па после може кит 80 па спортски издув па варијатор спортски.......и може на крају ОПАСНО да иде. Мислим да би се кинеска машина могла начи за мало пара а и делови су џаба.Sent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duratecHE 14 Napisano Octobar 11, 2018 U prolazu, 40 postova Prijavi odgovor kao problematičan Priveo sam kraju projekat, sad je gotovo...Stigla mi danas i osovina za ovo kvačilo ( od yamahe 50ccm) i to bi bilo to, za sada. Sledece nedelje stavljam sve na sto i počinjem da varim zadnji deo rama i pozicioniram motor, prenos i osovinu, posle samo da zalepim prednji deo bicikle.Sljedeća faza- neki auspuh za ovaj tomos... ima li neko ideju?Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drtommy 549 Napisano Octobar 11, 2018 Zainteresovan, 495 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda ST1100 Pan European Prijavi odgovor kao problematičan Ako je motor sa slike, onda je to puch a ne tomos, uostalom reče kolega sa foruma. Taj motor je mnogo bolji po karakteristikama od tomosa i uopšte nije trom. Ima veći obrtni momenat i znatno veći zadnji zupčanik, tako da se i tu može puno kombinovati, krajnja brzina, ubrzanje... Auspuh bi trebalo da paše od svih tomosovih 50 ccm mašina, davno je bilo ne sećam se više. Uostalom to je najmanji problem prilagoditi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duratecHE 14 Napisano Octobar 11, 2018 U prolazu, 40 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne... vratio sam se na prvu varijantu tomos- motor od pumpe za voduSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duratecHE 14 Napisano Octobar 11, 2018 U prolazu, 40 postova Prijavi odgovor kao problematičan Još jedno pitanje, biram prednji lančanik... da li odgovara još od nečega osim tomosa ( mislim na korak lanca), posto sam kupio već lanac i zadnji lančanikTreba sada da resim još jedan problem.Na strugu moram da obradom nazubljeni deo osovine da bih tu postavio lančanik A iza njega još jedan oslonac / ležaj Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Octobar 12, 2018 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Kad si vec nabavio kvacilo sa sve osovinom i remenicom,nabavi onda i vararijator. Predpostavljam da ces i ovako preko kaisa prenos do remenice a ako i ne eto ti ideje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2643 Napisano Octobar 13, 2018 Drug član, 4747 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako je motor sa slike, onda je to puch a ne tomos, uostalom reče kolega sa foruma. Taj motor je mnogo bolji po karakteristikama od tomosa i uopšte nije trom. Ima veći obrtni momenat i znatno veći zadnji zupčanik, tako da se i tu može puno kombinovati, krajnja brzina, ubrzanje... Auspuh bi trebalo da paše od svih tomosovih 50 ccm mašina, davno je bilo ne sećam se više. Uostalom to je najmanji problem prilagoditiМислио сам као тром општо а не мање или више тром од Томос А3ку. Довољно је да ставиш цилиндар клип главу од А5ку и веч је дуги левел.Sent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2643 Napisano Octobar 13, 2018 Drug član, 4747 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kad si vec nabavio kvacilo sa sve osovinom i remenicom,nabavi onda i vararijator. Predpostavljam da ces i ovako preko kaisa prenos do remenice a ako i ne eto ti ideje.На крају приближавамо се до моје идеје да цео мотор може од скутера.Sent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2643 Napisano Octobar 18, 2018 Drug član, 4747 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ово решење је интетесантно.DJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duratecHE 14 Napisano Octobar 18, 2018 U prolazu, 40 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bice slike za neki dan, počeo sam RAM da varim a motor je od automatika A3 na kraju ....A brigs 4t, tomos s 74 i tomos umo 6 stoje za sledeci projekat.... ovo je model, sa sitnim izmenana Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duratecHE 14 Napisano Octobar 26, 2018 U prolazu, 40 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sent from my iPhone using Tapatalk 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duratecHE 14 Napisano Octobar 26, 2018 U prolazu, 40 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje u vezi auspuha za 2t...Šta se dešava ako stavim samo izduvnu cev i prigusivac na kraju, bez chambera/ levka- može li držati obrtajeSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coko 570 Napisano Octobar 26, 2018 ..., 298 postova Lokacija: Nju nau Motocikl: XF 650 freewind Prijavi odgovor kao problematičan Neće da valja,2T motoru je kršten izduv najbitnija stvar za ispravan rad i snagu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duratecHE 14 Napisano Octobar 26, 2018 U prolazu, 40 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zato i pitam... ubedjuje me lokalni kršinar( popravlja trimere testere...) da mogu da stavim i straith pipe Koliko ja kapiram 2 stroke- bez povrata gasova nema potiska i visokih obrtaja i da mora imati chamber sužen na kraju a posle kako hocesImam onaj “ Master” auspuh ali mi je predugacak i jedino mogu skratiti izduvnu sev do chambera I kako ovaj auspuh radi posao na tomos pumpi sa ovim dimenzijama? A radi na max obrtajima non stop?!Još jedno pitanje :Smem li staviti karb od pumpe samo da redukuje usisno grlo- da li će da davi ovaj a3, on je manje zapremine i snage?Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coko 570 Napisano Octobar 26, 2018 ..., 298 postova Lokacija: Nju nau Motocikl: XF 650 freewind Prijavi odgovor kao problematičan Karburator bi trebao da odgovara,vozio sam Bing od T 15 na tom cilindru,ako se dobro sećam (baš davno beše)bila je samo korekcija glavne dizne i polozaja igle.Ipak je od pumpe manji karburator,verovatno ga neće gušiti,sad za izduv ne znam šta da kažem,treba probati da se skrati cev do lonca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duratecHE 14 Napisano Octobar 26, 2018 U prolazu, 40 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kod pumpe je veći prečnik ka usisu cilindra, pumpa je 60ccmVrv je i siber većeg prečnika Imam 3 ova binga Napravicu ja sledeći sa motorom od pumpe, samo da rešim kvačilo, brzi je motor od ovog a3 Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coko 570 Napisano Octobar 26, 2018 ..., 298 postova Lokacija: Nju nau Motocikl: XF 650 freewind Prijavi odgovor kao problematičan Ako fizički staje probaj,trebalo bi da funkcioniše,nije baš toliko veći da bi ga davio,videćeš po boji svećice kako sagoreva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duratecHE 14 Napisano Octobar 26, 2018 U prolazu, 40 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koji je tačan odnos mešavine predvidjen za tomosakiSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coko 570 Napisano Octobar 26, 2018 ..., 298 postova Lokacija: Nju nau Motocikl: XF 650 freewind Prijavi odgovor kao problematičan Ako se ne varam 4% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duratecHE 14 Napisano Octobar 27, 2018 U prolazu, 40 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nadjoh podatak od 2-4% Znaci 4Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2643 Napisano Octobar 27, 2018 Drug član, 4747 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koji je tačan odnos mešavine predvidjen za tomosakiSent from my iPhone using TapatalkАко је клипњача на горној песници са игличастим 2% а ако је пиксна 4%. АЛИ са новим уљима не важи баш.DJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2643 Napisano Octobar 27, 2018 Drug član, 4747 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kod pumpe je veći prečnik ka usisu cilindra, pumpa je 60ccmVrv je i siber većeg prečnika Imam 3 ova binga Napravicu ja sledeći sa motorom od pumpe, samo da rešim kvačilo, brzi je motor od ovog a3 Sent from my iPhone using Tapatalk За мотор од А3 пуно грешиш, може лудо да иде али ко да слуша. Додуше ти рече да ти је за черкицу зато и не "сугерирам". DJ - MP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...