Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki GSF 1250 S Bandit

Recommended Posts

3 hours ago, shlem said:

Moje grane u katastrofa stanju, neće majstor da ih skida boji se ne zalomi šraf. Moraću na motoru da probam da ih poliram ali su baš teško prilazne na Versys- u.

Jebes estetiku. Bitno da je motor u mehanickom stanju top. Estetika me nece dovesti do zeljene destinacije, ali mehanika oce. Lepota ili daljina? Uvek daljina. Ako moze oboje, jos bolje! 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 314 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit

Nekome je bitna estetika, a daljina se slabo koristi (pronacice ce se sami a verovatno me i blokirati) :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

• Haha 1

• Drug član, 3386 postova
  • Motocikl: Blackie

Ma biće i daljine...a taman da se što šta uradi u međuvremenu...Ima još posla...npr poliranje cincilatora???:jee:

• Podržavam 1

Ma lepo je to ali ka'ću da se vozim?

1.Januar, BJB do Kosmaja

7.Januar,po BGu malo

18.Februar,do ČA pa na KG...

8.Mart,do JA

To je to...

Da... 21.Mart,do tehničkog.:)

Bruka i sramota...nikad manje!Doduše nisam mnogo ni kriv,vreme loše kad mogu...

@gebee&coda ti prodam prekrivku,original...jorganski?:)

L3Q5eaZ.jpg

Vidi letnjijah guma,valja i njih turiti na auto...ali 'ladno kažu?!

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1054 postova
  • Motocikl: Honda CBF 600, Honda Rebel 125, Automatik A35.
On 12.3.2023. at 15:46, shoyyka je napisao:

Da se zamene namotaji...

BYrwf2u.jpg

Pu,pu...daleko bilo,da ne baksuziram!

Nije ovo Honda...:)

Zvonko nosi nešto na farbanje...HALT...dolazi poteraj i poklopac dekle.

Planiram uskoro kad dobijem malo vise vremena da na mom motoru sredim poklopac (klasično za CM125 oguljen od cipela). Mozda laicko pitanje, da li je potreban nov dihtung ili ne? 

Razmišljao sam da ga odradim direktno na motoru ali je komplikovanog oblika, ipak je bolje da se skine. Izvinjavam se za OFF :)

Pre 3 sati, Zlatko LA je napisao:

Planiram uskoro kad dobijem malo vise vremena da na mom motoru sredim poklopac (klasično za CM125 oguljen od cipela). Mozda laicko pitanje, da li je potreban nov dihtung ili ne? 

Razmišljao sam da ga odradim direktno na motoru ali je komplikovanog oblika, ipak je bolje da se skine. Izvinjavam se za OFF :)

Ne znam u kakvom je stanju motor,poklopac,kol'ko je "zalepio",da l' je nekad skidan i sl....videćeš kad budeš skidao.Na mom nije imalo potrebe menjati.

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer
5 hours ago, Zlatko LA said:

Budi pažljiv kad budeš skidao i verovatno neće biti potrebe za novim. Ako ipak bude potrebe kupiš klingerit u nekoj radnji za recimo traktorske delove i lagano sam napraviš novi dihtung. Ako nikad nisi pravio potraži po YT. Ima gomila klipova kako se to radi.

• Drug član, 1054 postova
  • Motocikl: Honda CBF 600, Honda Rebel 125, Automatik A35.

Hvala puno, pokušaću da ne upropastim postojeći dihtung. Ali za rezervu znam sta mi je činiti.

Ipak mislim da je bolje da se ofarba kad se skine. 

• Integrisan, 9547 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Skrenuo bih paznju na jos nesto, dihtunzi nisu tu samo da sprece odliv ulja, u konstrukciju su uracunati i kao distanceri. Ako se menja klingeritom mora biti iste debline, stavljanje samo silikona metal/metal obicno smanji zazore pa nesto trlja o nesto :D 

Honda, tako od oko 2000 godine uopste ne koristi dihtung (vec diht masu) na toj strani vec samo do kvacila. 

Tesko ces deklu razlepiti posle toliko godina a da ne ostetis dihtung :jok:, jedino da odvijes srafove za po 2-3 kruga pa da nalivas wd u krug par dana, cuknes po koji put gumenim cekicem... Ali tesko bez ostecenja.

• Podržavam 2

Stigli crash barići od @Baniša,konačno se mogu posvetiti finalu tj. stavljanju ralice i njih,nije moglo jedno bez drugog,zbog mogućeg neizmeničnog smetanja...

XI9fqK1.jpg

Ups...nešto belo napolju...i 'ladno...

• Sviđa mi se 4
  • Hvala 1

pre 22 minuta, Pingvin37 je napisao:

Taj motor sad nema sta nema...Svaka cast. 

Ima nešto što nema...vremena za vožnju?!:)Će da bidne...valjda?!

• Tužan 1

• Svrati ponekad, 167 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 1250
Stigli crash barići od @Baniša,konačno se mogu posvetiti finalu tj. stavljanju ralice i njih,nije moglo jedno bez drugog,zbog mogućeg neizmeničnog smetanja...
XI9fqK1.jpg

Ups...nešto belo napolju...i 'ladno...
Koliko para ovo košta?

Sent from my PPA-LX2 using Tapatalk

On 10/13/2020 at 10:27 PM, shoyyka said:

@filipfg Zanima me razlog modifikacija... krajna brzina, oštriji u startu, na srednjim obrtajima?

Ne zaboravi da agregat mora imati rezerve u svim segmentima! 

Ja gore samo sugerisah da nema šanse da mu je stvarna snaga kao u knjigama... 

Motor ima neverovatnu sirovu snagu... više snage ima na malim obrtajima nego moćni V2 motori! 

I ti bi da pokvariš tu osobenost... ccc:)

Da dodam:Nisam vozio teži motor, a da se tako lako vozi... za krivine ekstra, mada me savetuju, znajući da volim to, da ga mnogo ne puštam! 

Suzuki-GSX1250.jpg
BSD.UK.COM

We don’t need to say to much here as Paul, the owner has...

Mislim da je motor mogao imati jedno 50 konja vise, nesto slicno kao FZ1. Malopre se vratih iz jedne kratke okolo-gradske voznje. Al tad bi vrv bio dosta skuplji da to ima. 

Usporedjujuci XJR karburator (to mogu iz iskustva) i Bandit 1250, ipak XJR brutalnije povlaci. A razlika je samo 9 konja vise, kubikaza ista, isto lancani prenos. Al zato Bandit ima veci obrtni moment. Tako da bi trebali da su tu negde. Kilaza im je slicna, pa i gabariti. 

Mislim da one price o 131KS u korist bandita nisu realne bez mape, i da bas ima koliko i pise - tih nepunih 100 konjica. 

Ne pricam o krajnjim brzinama, nego o snazi koju ispucava kad naglo dodas gas ( u prevodu obrtnom momentu), krajnje brzine me ne zanimaju toliko...

Ne znam o cemu se radi, ali XJR karburator katapultira kad se doda gas, Bandit ima ugladjeniji rad pri dodavanju gasa a samim tim pri brzim preticanjima kao da je za par nijansi sporiji tj postepeno prenosi snagu za razliku od gore pomenutog. 

Treba napomenuti da bandit ima 6 a XJR 5 brzina. 

Moguce da je i EFI/ karburator razlika u pitanju, al ovako kad pogledam specifikacije, ne znam sta bi to moglo biti osim toga. 

Ili jednostavno drugi proizvodjac. Mozda treba uraditi tu mapu. 

Imam original akrapovic (DB killer na njemu) koji u svojim dokumentima navodi da daje jos malo snage kad se uradi mapa i da je to sve testirano. 

Slazem se da se motor veoma lako vozi s obzirom na tezinu. Tu je fenomenalan. 

Ali videće se one,ral'ca će taman da popuni prazninu?!

@Pingvin37 Za tebe je onda Bandit 1200,prvih serija,karbovi,zvali su ih "divljaci",on je imao na merenju od 105 do 115ks na zadnjem točku,što će reći 120-130ks na osovini,1250 je malo umiren,ispeglan...za šire narodne mase?!

10 hours ago, shoyyka said:

Ali videće se one,ral'ca će taman da popuni prazninu?!

@Pingvin37 Za tebe je onda Bandit 1200,prvih serija,karbovi,zvali su ih "divljaci",on je imao na merenju od 105 do 115ks na zadnjem točku,što će reći 120-130ks na osovini,1250 je malo umiren,ispeglan...za šire narodne mase?!

Jebiga sad, sad se navikavam na EFI i novu generaciju :P Al vervovatno da si u pravu. Da su ovi sa karbovima/vazdusno hladjeni imali siroviju snagu...

Ne znate vi koja je muka stavljati ralicu na crash bar...užas!Jedno 10 puta meri pa malo secni...pa opet!

Lepo čuči jel?

3j2PN04.jpg

O ne...

yuWDj4B.jpg

Uopšte se nije morala seći,da nije crasha,nije smetala ćopava...ovako se  ovo pero napravilo...

Jedino popuniti nekako...e ondaK...

fwQwV6k.jpg

• Sviđa mi se 8

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja