peconi 536 Napisano Jul 5, 2018 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750S Prijavi odgovor kao problematičan Kupih ovo rusko cudo tehnologije Примус Шмель, starije od mene. Krajnje ozbiljna sprava, treba biti vrlo oprezan kod koriscenja. Mislim da ima snage da se na njemu opusteno pravi onaj manji kotlic. Na netu gledao neke klipove, svi koriste benzin. Ja probao, radi bez greske. Ali mi rece neko skoro da nikako ne koristim ovaj danasnji benzin za kuvanje, jer je pun kojekavih otrova i aditiva. Kao zamenu stavih petrolej, radi nekako, ali dosta nestabilnije, gori u nekoj cudnoj boji i dimi. Jel zna neko na koje sve gorivo ovo moze da radi i ima li neka alternativa (sem medicinskog benzina)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kole24 1050 Napisano Jul 5, 2018 Drug član, 554 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Misliš da je "stari" benzin sa olovom bio prikladniji za spremanje hrane? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Jul 5, 2018 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, imao je vise olova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Jul 5, 2018 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Pa ove prodavnice što prodaju opremu za kampovanje sigurno i imaju benzin za rešo ali je to skupa varijanta. Nikad se nije koristio auto benzin za ove kamping stvari, nego gas, petrolej, kerozin ili špiritus. Inace medicinski benzin je najjeftiniji i najbolji za ovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 5, 2018 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Alkohol 96 % - ima da se kupi u radnjama, samo treba potražiti . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peconi 536 Napisano Jul 5, 2018 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750S Prijavi odgovor kao problematičan Jel si siguran za alkohol? Znam da postoje gorionici samo za alkohol, koji rade na potpuno drugacijem principu. pre 28 minuta, kole24 je napisao: Misliš da je "stari" benzin sa olovom bio prikladniji za spremanje hrane? Nisam se vodio tom logikom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Jul 5, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Za sta planiras koristiti to? Ako ces skuvati kafu, caj, podgrejati nesto-obican gorionik na plin... Kuvanje kotlica-stara dobra drva <3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 5, 2018 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, peconi je napisao: Jel si siguran za alkohol? Znam da postoje gorionici samo za alkohol, koji rade na potpuno drugacijem principu. Nisam se vodio tom logikom. Pa alkohol 96 % je špiritus otprilike . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Jul 6, 2018 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan Auuu,imamo i mi naseg Hajzenberga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6098 Napisano Jul 6, 2018 Drug član, 3019 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, štampar said: ''шпиритус'' је добри мој Лале денатурисани етил алкохол(C2H5OH) и често је 70%.... Денатурисан значи запрљан намерно да не би могао да се користи за прављење алкохолних пића и у ту сврху му се обично додавало 2-3 % метил алкохола (CH3OH) који грозно заудара и отклања сваку помисао да би се то могло попити.(додавале се и неке друге органске супстанце грозног мириса) Hehehehe... Ušli Rusi u Beograd '44. i nekoliko njih se smestilo kod mojih u kuću. Kroz nekoliko dana traži prababa špiritus da skuva nešto i nigde ga nema. Pita Ruse... Popili, naravno. Kakav smrad, kakvi bakrači. Sve što ima alkohol može da se pije (ako si Rus). 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
floyd 495 Napisano Jul 13, 2018 Zainteresovan, 454 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan He he, sjajno! Davnih dana a sećam se kao da je bilo juče, u Moskvi, posle koncerta u hotelu, dođe Ruja pevač kod mene i ćaleta u sobu na koju čašu vodke, pozvao ga ćale na druženje. Iskapio je litarsku flajku Pšeničnaje za cirka 10 minuta (ćale je uspeo da popije samo 2 čašice) pijući vodku iz čaša za vodu na eks! Tako Ruje i inače često piju vodku. Potom je šmugnuo do kupatila jako čudno bazdeći kad se vratio u sobu. Kad je ćale posle njega otišao u toalet imao je šta da vidi: njegov veliki Pino Silvestre after shave bio je potpuno prazan i bačen u kadu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kaligula1 1134 Napisano Februar 1, 2020 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Vranje Motocikl: HondaAfricaTwin XRW750 RD07 Prijavi odgovor kao problematičan To je gorionik na spiritus..96%-tni alkohol..1 litar kosta oko 250-300 dinara u svim apotekama , 100ml spiritusa gori oko 50 minuta Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
amos011 46 Napisano Jul 24, 2020 U prolazu, 80 postova Lokacija: Beograd - Borca Motocikl: Regal Raptor 400ccm Prijavi odgovor kao problematičan 96%-ni Alkohol nema vis eu prodaji, svi su sad na 70%... ja u liliju nasao litarsko pakovanje oko 300 rsd kosta. Uobicnim apotekama tesko moze da se nadje litarsko pakovanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7676 Napisano Jul 24, 2020 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ima na benzinskim pumpama Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiza Pirat 389 Napisano Octobar 21, 2020 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: Honda CBF 1000 FA Prijavi odgovor kao problematičan Pa gledaj, ako ćeš da putuješ motorom i kampuješ najviše ima smisla da koristiš benzin iz rezervoara. Dosta je praktično jer ne nosiš nikakve boce plina, flaše alkohola ili medicinskog benzina. Nedavno sam baš iz tih razloga oformio neki, takodje ruski gorionik na benzin, ali neka planinarska varijanta. Očistio i ubacio pored jednu malu bočicu alkohola za paljenje i crevo od infuzije, da mogu lako da vadim gorivo. E sad, možda ovome tvom ne treba to malo alkohola za brže zagrevanje, jer imaš tu pumpicu sa strane. Sipaš alkohola u tu posudicu oko samog gorionika i onda upališ. Kad se malo zagreje otvaraš ventil. Ne znam kako ide sa tim modelima koji imaju opciju te pumpe, moj to nema. Proveri kako radi pumpa jer hoće da se isuše od stajanja i da ne prave pritisak koji je potreban. Neki takav sam video na delu na nekoj plovidbi, čovek je skuvao pun kotlić kukuruza sa njim. Nisam moga da verujem kada sam video da je provrila onolika količina vode. Proveri digtunge ako već nisi, to im je najveća mana. Nemoj da pališ u šatoru, pogotovo nikako ponovno paljenje. Hoće pod pritiskom da izbaci malo benzina sa strane i onda gori ko buktinja. Prvo paljenje, sve ok, zagreješ, nadrukaš, upališ, malo dodrukaš ako treba, ali najčešće ne treba jer kako se zagreva tako raste pritisak i isparava više benzina. Nemoj da sipaš mešavinu, isprobano, ne valja Možda ima neki klip na YouTube? Kod rusa obično treba škola za sve što naprave. Obuka kako se koristi. Ja imam malo strah od tih naprava na benzin. Nekad sam koristio na planinarenjima, sada nosim plin. Ali više puta sam zbog plina ostao bez toplog obroka. Problem sa standardom, sa kvalitetom bočica i sl. Definitivno je zahvalno u moto priči imati nešto na benzin, ali hoće to sve malo da zeza. Čak i kupovina nekog skupog gorionika nije garancija da će raditi kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nele11 2452 Napisano Octobar 22, 2020 Šta reći?, 399 postova Lokacija: Branicevski okrug Prijavi odgovor kao problematičan ima alkohol od 96% na Euro Petrolu,cena oko 300din(cale koristi za neki lek pa zato znam) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17034 Napisano Octobar 22, 2020 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3647 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Nele11 je napisao: ima alkohol od 96% na Euro Petrolu,cena oko 300din(cale koristi za neki lek pa zato znam) Ima 96% alkohol i u većini apoteka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8155 Napisano Mart 4, 2023 Solo Rider, 3155 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Malo alkohola, konzerva i Ali express https://vimeo.com/804607360 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 626 Napisano Mart 8, 2023 (promenjeno) Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 411 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Za motor je zgodan onaj ruski Turistsky gorionik. To je klon trazenijeg svedskog Optimusa 8R Hunter. Najbolje rade na medicinski benzin. Moze i obican, ali on zna da zapusi generator. Ima ga u apotekama i kosta oko 400 din/L. Ja sam uspeo nabaviti oba neupotrebljavana. Nisu bas snazni, ali mogu skuvati litar vode kad se potrude. Meni su kul, deluju kao da su iz postapokalipticnog steampunk vremena. Levo Optimus 8R, desno ruski primus. Pored njih, nabavio sam i Coleman 442. Ozbiljniji je, a takodje radi na obican ili medicinski benzin. Vidim da trenutno ima jednog na KP. Takodje zgodan za motor. A kada prostor dozvoljava, ovaj Coleman je odlican za neko ozbiljnije spremanje. Takodje na benzin. Kontam da moze i pasulj da skuva. Promenio Mart 8, 2023 član Slammer 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8155 Napisano Mart 8, 2023 Solo Rider, 3155 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Nešto sa YouTube https://vimeo.com/806062396 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...