Jump to content

Moto Zajednica

Pitanje za vlasnike novijih Fazera

Recommended Posts

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Da li neko ima ovakav oklop? Da li se može kupiti kod naših distributera, dakle kod Rodića ili Motoringa? Koja je cena?

Motor deluje daleko lepše ovako, bar meni. Ili naked ili full oklop, poluoklop mi je nekako bezveze.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 651 postova

Ne vidim sliku  ???

Ali ako je u pitanju full oklop na naked-u,onda mi je to totalna glupost  ::) Ako vec oces full okolp, onda lepo kupi R-a i gotovo.Ako se stavi full oklop, ne znam onda po cemu je taj motor NAKED . A to koliko je poluoklop na naked-u "bezveze"....izadji na auto put sa naked-om sa poluoklopom i onim bez, pa ces i sam videti  ;)  Vecini je taj poluoklop ruzan, mada meni je motor mnogo lepsi sa tim, a i funkcionalnost mi je uvek bila mnogo vaznija od estetike  ;)

Pazi, dodatak je za poluoklopljen FZ6. Koliko sam ja čitao, samo ova verzija se i zove Fazer, dok se naked verzija naziva samo FZ6 ili FZ6N. Evo i slike:

FZ6-Fazer-Panels_tcm46-194969.jpg

R trenutno vozim (R6 2004), ali mi zbog položaja, kilaže ;D i godina 8) više odgovara nešto opuštenije. Dakle, naked mi se sviđa na oko, ali sam svestan problema u vožnji, a poluoplop mi se ne sviđa, ali mi se sviđa sa ovim dodatkom kao slici. Dakle, da li to ima kod Rodića ili Motoringa i koliko li košta? Ili ću morati da sačekam da prođu praznici, pa da ih pitam.

Uz novi motor bih nabavio i dodatke kao na slici: dodatni oklop, slajderi, veći vizir i kofer. I onda, vozi Miško ;D

Odlično ;D Koliko otprilike traju takve porudžbine? Pretpostavljam da može da se uzme motor, ako ga imaju, pa da dodatna oprema kasnije stigne? Izgleda da ću svoj motor prodati vrlo brzo, pa ne bih želeo dugo da budem bez makine, ide lepo vreme.

• U prolazu, 40 postova

Mesec dana minimum, ako ne i duze. Bar oni tako kazu.  ;)

Za motore pouzdano znam da se ceka 7 do 15 dana ako nemaju na lageru, bio sam pre par dana da se raspitam... za delove ne znam..

• Zainteresovan, 494 postova

Ja sam motor u Rodicu cekao 2 meseca ... i na kraju sam otishao u Yamahu u Nishu i tamo kupio ....

o Rodicu sve najgore sto se cekanja tiche ...

Kad ti kazu mesec dana racunaj bar 3 meseca ....

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: XT660R

Ne verujem da ovo ima u Rodicu,ja sam to vidjao na nekim Americkim sajtovima,idi na Yamahin sajt i izaberi dodatnu opremu za za taj motor pa ce ti izbaciti sta sve yamaha ima za njega,250e je belly pan(donji spojlercic) za Fz6n

idi na Yamahin sajt i izaberi dodatnu opremu za za taj motor pa ce ti izbaciti sta sve yamaha ima za njega

Kada sa Rodićevog sajta klikneš na dodatnu opremu, on te odvede na Yamahin generalni sajt i izlista ovo kao dodatnu opremu. Onda pretpostavljam da se može naručiti i u Rodiću. Nadam se da je RoaD GunneR u pravu, videću sutra.

• Zainteresovan, 528 postova

U pravu si,ima za S2 a nema za prosli

Siguran sam da ga jos uvek mozes poruciti, ja sam prosle godine hteo da uzmem novog Fazer-a i da dokupim oklop. Bilo je i za prosli model da se poruci uz cekanje oko 2 nedelje.

Evo zvanične informacije, možda će još nekoga interesovati:

Yamaha FZ6 Fazer S2 boja Midnight Black 7.640,00 evra

Puni oklop 4S8-W0712-45-00 boja Midnight Black SMX 635,00 evra

Kofer 44L-W0754-00-00 sa nosacem 302,00 evra

Zaštitnik od prskanja 5VX-W0753-00-00 (ide preko zadnje točka) 247,00 evra

Slajderi 4S8-W0741-10-00 175,00 evra

Tankpad YMD-W0740-00-TP 40,00 evra

Motor mogu da isporuče za 2 nedelje, a dodatnu opremu za 3 nedelje.

Ovo je lista opreme koju sam ja planirao da poručim, ali sada dolazi u razmatranje opravdanost investicije, dakle pitanje da li je pametno to kupiti za te pare. Idemo redom:

- oklop: uf, jaka cena, ali je možda i pametno, lepše izgleda, bar meni, greje noge, tj. usmerava topao vazduh.

- kofer: lep Givi kofer od 45l (10024258) u Louisu košta 150,00 evra + nosač, šta znam, nije ni mnogo skuplji originalni kofer, mada nije nemoguće da se ovde uštedi stotinak evra. Skup je originalni nosač kofera, sam kofer i nije. Zna li neko pogodniju varijantu, ali baš za Fazera, dakle da se nosač kači bez budženja.

- zaštitnik od prskanja: ovo sam video na BMW-ima, pa rekoh da pitam, ali za ovu cifru ne dolazi u obzir. I tako će kofer zaštititi suvozača, a sam kofer će i tako biti isprskan kada se vozi po kiši, tako da je svejedno.

- slajderi: definitivno su skupi originalni, a pošto mi se čini da i tako idu direktno na šraf, znači bez no-cut odstojnika, mislim da bilo kakvi mogu da završe ne daj Bože posao, odnosno dovoljno su jaki. U Louisu sasvim pristojni Puig slajderi (10021888) koštaju 60 evra. Dakle, ovo ne verujem da ću poručiti.

- tankpad: carbonlook tankpad sa natpisom Yamaha u Louisu košta 10 evra, a oni malo bolji (Harris i slično) do 20 evra. Izgleda da neću kupiti original :)

Znači, sve u svemu, možda ću uzeti pun oklop i kofer i to je to. Šta mislite, savetujete?

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: XT660R

Moras paziti kakve slajdere stavljas jer se moze desiti da ti pri brzini od 40-50km/h otkinu deo rama koji ih nosi,to sam citao na Sportbikes.net na Fazer forumu,imali su i slike,pri nekim malim brzinama stite da ne bude veca steta ali pri malo vecim cupaju ram(mislim na onaj slajder koji kod fazera stoji sa strane na ramu),ja sam zato odustao od slajdera

• Svrati ponekad, 416 postova

Moras paziti kakve slajdere stavljas jer se moze desiti da ti pri brzini od 40-50km/h otkinu deo rama koji ih nosi,to sam citao na Sportbikes.net na Fazer forumu,imali su i slike,pri nekim malim brzinama stite da ne bude veca steta ali pri malo vecim cupaju ram(mislim na onaj slajder koji kod fazera stoji sa strane na ramu),ja sam zato odustao od slajdera

Ovi Puig-ovi u Louisu su napravljeni od neke jake plastike tako da nema bojazni da ce otkinuti deo rama, osim ako nije u pitanju neka zesce zaje..bana plastika ;D ;)

Mislim da slajderi i ne treba da budu previše jaki, ipak oni služe da motor otkliza svoje bez većeg oštećenja oklopa pri manjim brzinama. Ako se motor izokreće na sve strane, neće ga spasiti nikakav slajder. Tada je važnije šta je sa nama, nego šta je sa motorom. Pak, ako padne sa nožice ili se dogodi nešto slično bezazleno, onda će slajder svakako biti od koristi. Imam Puig slajdere za R6 i mislim da su sasvim dobri, ni previše jaki, ni previše slabi. Ne mislim da je LSL išta bolji. Što se tiče R6, neki tvrde da nije pametno uzimati no-cut slajdere, ali ja baš imam Puig no-cut slajdere i mislim da nema teorije da dođu do glave motora u slučaju pada, što ti isti tvrde. Oni kažu, samo cut slajderi valjaju, ali to znači i jači udarac na ram, pa samim time i mogućnost lomljenja dela rama kod Fazera, mada verovatno ne i kod R6 zbog drugačije konstrukcije. Koliko sam mogao da primetim, Yamahini slajderi za FZ6 imaju i aluminijumsko ojačanje koje većim delom naleže na ram. U tom slučaju, oni će pre otkinuti daj deo rama nego neki slabiji slajderi. Plus, ako se uzme da Yamahini slajderi koštaju 175 evra, a ovi Puigovi 60.

Ali, slajderi su mi u ovom trenutku najmanji problem. Mnogo veći problem je da li uzeti puni oklop ili ne, dajte pomoć u vezi tog izbora, lako ćemo za kofer, slajdere, tankped i ostale zezalice.

Stvar je tvog izbora da li ces uzeti oklop ili ne... Ja sam sasvim zadovoljan sa ovim poluoklopom i mogu da ti kazem da nisam osetio neku preveliku potrebu za zastitom od vetra, ali opet nisam vozio vise od 150-200 km u cugu. Mozda na duzim putovanjima oklop ima nekog znacaja...

Stigla je mašina ;D

Poslaću slike čim ih napravim. Što se tiče Rodića i isporuke, sve OK, rekli su za 2-3 nedelje i tako je i bilo. Za oklop su rekli 3-4 nedelje, tako da će i to verovatno ispoštovati jer već čeka na carini i trebalo bi da ga isporuče do kraja ove nedelje. Oduševljen sam motorom, što kažu - novo je novo ;D

Čestitam i neka te dobro služi!

Videćeš bićeš presretan sa makinom, samo se strpi prvih hiljadu kilometara, do servisa, nemoj preko 7000 rpm a posle gasssss.. ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja