Jump to content

Moto Zajednica

zvuk iz prednjeg tocka..kriv disk,ili nesto drugo...

Recommended Posts

• U prolazu, 25 postova

Padoh danas sa motora,i sad mi se nesto cuje napred...kao da disk negde kaci...pa me zanima da li neko zna kako bih mogao da provalim o cemu se radi?Dal mi se iskrivio disk...dal je mozda viljuska,tocak...ili ona skalamerija sto je postavljena dole sa desne strane(valjda deo od kocnice,koji pritiska tocak)...

To je vrlo malo...moze da se vozi,ali mi se pravi neravnomeran otisak od kocnice na disku..samo spoljasnja polovina hvata

Zna li neko kako se to popravlja(mogu li to sam da sredim),koliko kosta otrpilike..i ono najvaznije...nekog coveka od poverenja da mi preporuci da ne odem kod nekog bezveze da mi jos i ocerupa motor...?

I da..slobodno mi se obracajte kao blago mentalno zaostalom(dakle bez strucnih izraza) jer nikad nisam imao ni motora ni auta...ni motokultivatora :)

aj pa hvala...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1854 postova

ako imas plivajuca klesta, a ne disk i ostaje ti otisak na jednoj strani moguce da ti usled udarca klesta vise ne plivaju, ali trebao bi i primetno slabije da koci...

• Drug član, 1735 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

meni je tako jedno vreme grebalo nesto u prednjem tocku iz cista mira (nisam padao)....odem u servis i kazu da mi je upao sitni kamencic u kanalice na disku, ociste oni to za tren oka i zvuk prestane

• Zainteresovan, 651 postova

Ako ti je disk kriv onda dok kocis osetices da ti rucica kocnice oscilira, tj. kada iskrivljeni deo diska udje u klesta tada osetis pod rukom kako ti gura rucicu kocnice nazad. Najbolji nacin da otkrijes jel kriv disk je sledeci: idi niz neku nizbrdicu,ugasi motor (da ne bi imao kocenje motora), i drzi kocnicu stisnutu istim intenzitetom, ako ti se tada rucica naizmenicno pomera napred nazad, znaci da ti je disk kriv.

A jel si ti samo pao, ili si udario u nesto pa pao ?  Ako udaris u nesto prednjim tockom i u tom trenutku ti bude stisnuta kocnica,disk oce da se iskrivi na tom delu gde je bio u klestima stisnut.

• U prolazu, 25 postova

E hvala na savetima,danas cim dodjem sa posla cu da proverim tu foru sa nizbrdicom da vidim dal je kriv disk..ja sam pokusavao to nekako sam da skapiram...ali gledam i nista ne primecujem..a kaci...ima tacno deo pri kom uspori i cuje se...

Nisam udario ni usta...skliznuo sam na neki sljunak pa upao u kanal...sad dal je tocak udario ne znam..motor se zaustavio a ja sam preleteo preko njega..tako da pretpostavljam da ipak u nesto jeste udario..

Znaci Bataja?

Imal neko neki malko blizi predlog?

Ja sam skroz na kraju Ustanicke....i jos dalje

E da..ovo sto je laki rekao...kako bih mogao to da utvrdim?dal su se klesta pomerila?

Mada kapiram da je do toga onda bi morao celim krugom nekako da kaci,a ne samo jednim delom...

Najvise me nerviraju sad praznici sto moram da cekam da pocnu da rade majstori...(i sto ne znam koliko ce to da kosta)

• Zainteresovan, 651 postova

Znaci Bataja?

Imal neko neki malko blizi predlog?

Ja sam skroz na kraju Ustanicke....i jos dalje

Pa nije Batajnicki put na kraju sveta.Kao da ima ko zna koliko od ustanicke do tamo.

• U prolazu, 25 postova

Pa nije..al em sto nemam dozvolu pa izbegavam eksponiranje po gradu,barem dok to ne vidim...em sto ne znam ni da dodjem tamo...

Al dobro..nacicu,posto ne znam gde bi drugde otisao...sad cu da izguglam njihov broj da nazovem...

edit: e da..bilo bi dobro kad bi neko znao koliko bi to otpilike bilo normalno da se plati..mislim ispravljanje diska...cisto da me ne opauce kad vide da nemam veze sa zivotom...

• U prolazu, 25 postova

nikako da prorade...

bio sam kod jednog majstora da pogleda..i akze mi da ga ne popravljam,kao neki aluminijum se iskrivio i ako proba da ga ispravi moglo bi da pukne...i aj ja da ga poslusam,da vozim tako al smeta mi cim predjem 60...preko branka sam ga zaleteo 100tku i volan mi radi gore dole..tako da cu ipak morati da ga vozim u bataju..

a taj cova mi rece kao za redovan servis...stelovanje ventila,ciscenje karburatora i zamena ulja i filtera...3000,jel to realna cena?

javljam kad dobijem info od keeway servisa..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja