el classico 6022 Napisano April 18, 2021 Drug član, 4125 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan U CH je PDV 8%, možeš ga Vratit samo ako kupuješ u firmi, od privatne osobe ne.Gesendet von iPad mit Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 288 Napisano April 19, 2021 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, el classico je napisao: U CH je PDV 8%, možeš ga Vratit samo ako kupuješ u firmi, od privatne osobe ne. Gesendet von iPad mit Tapatalk Tacno, i onda se racun prilaze nasoj carini koja obracunava nase troskove po tom iznosu. Kad ga ne vrate nekako uvoznici zavrse procenu vrednosti za mnogo manji iznos pa se vise isplati da ne stetimo Svicu vec samo Srbiju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Jul 6, 2021 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram sto prvu temu o uvozu, bolje da recikliram ovu najsveziju. Da li je neko do sada uspeo da nadje pouzdanog coveka za usluzni uvoz motocikla iz inostranstva (Nemacka)? Pod usluzni uvoz podrazumevam da u moje ime kontaktira prodavca, kupi, donese i ocarini motocikl. Ako jeste, bio bih zahvalan da me uputi na istog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5407 Napisano Jul 6, 2021 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Maki said: Da ne otvaram sto prvu temu o uvozu, bolje da recikliram ovu najsveziju. Da li je neko do sada uspeo da nadje pouzdanog coveka za usluzni uvoz motocikla iz inostranstva (Nemacka)? Pod usluzni uvoz podrazumevam da u moje ime kontaktira prodavca, kupi, donese i ocarini motocikl. Ako jeste, bio bih zahvalan da me uputi na istog. Mozda deki iz subotice? Ne znam da li radi usluzno al doteruje masu motora i svi su vrh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Jul 6, 2021 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Moze li neki kontakt od doticnog? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5407 Napisano Jul 6, 2021 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 0656988270 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Jul 7, 2021 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Covek radi samo iz CH, meni je potreban neko da resi uvoz iz Nemacke. Tako da, potraga se nastavlja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Surla85 685 Napisano Mart 26, 2022 Zainteresovan, 340 postova Lokacija: Bečej Motocikl: Aprilia ETV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da li su i dalje problem smanjeni kW za AMSS ? Zna li neko ? Ako jesu,sta bese treba da se radi,iz Nemacke je motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1227 Napisano Mart 27, 2022 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, Surla85 said: Da li su i dalje problem smanjeni kW za AMSS ? Zna li neko ? Ako jesu,sta bese treba da se radi,iz Nemacke je motor. Jesu problem. U Nemačkoj odeš u servis, skinu blokadu snage i osiguravajuća kuća na primer Dekra, dođe i izda atest da je skinuta blokada i novi registracioni list da on sada ima originalnu snagu. Sa tim papirom se ode u SUP i napravi nova saobraćajna. Bitno je da obrišu napomenu iz saobraćajne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Surla85 685 Napisano Mart 27, 2022 Zainteresovan, 340 postova Lokacija: Bečej Motocikl: Aprilia ETV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Problem je sto ga je prijatelj vec doneo i ocarinio,a nije imao toliko sl. dana da ceka amss,a nije znao da su problem smanjeni kW. Mene zamolio da uradim amss,i ja odma zapazim problem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ducans 100 Napisano Mart 27, 2022 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: honda nc 750x Prijavi odgovor kao problematičan Ajde da i ja pitam ovde da ne otvaram novu temu.Da li neko zna ko radi dovoz motora iz Francuske?Nica je u pitanju.Malo motora dolazi iz Fr,narocito jug.Послато са SM-A750FN помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sibin 0 Napisano April 9, 2022 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam razumeo iz ovoga ako se motor vodi na tvoje ime u inostranstvu možeš da ga dovezes u Srbiju bez problema i da ga voziš. Pošto gledao sam neki motor da uzmem na svoje ime ovde u inostranstvu koji ima u saobraćajnoj 35kw a ustvari je 97kw pa me zanima da li mogu da mi prave neki problem na granici pošto planiram da ga dovezem na točkovima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano April 9, 2022 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Лоше си разумео, ако имаш нашу возачку, не смеш стране табле да возиш. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sibin 0 Napisano April 9, 2022 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Super znači ne mogu da vozim motor sa stranim tablicama ako imam našu vozačku a isto tako mogu da ga ocarinim ali ne mogu da dobijem potvrdu od AMSS da ne prelazi 35kw tako da ne mogu ni to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano April 9, 2022 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Тако некако. Није благонаклон закон ка тим уштројеним. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2593 Napisano April 9, 2022 Drug član, 1290 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Zuba87 said: Лоше си разумео, ако имаш нашу возачку, не смеш стране табле да возиш. Nije do dozvole, već do državljanstva, makar mislim. Ako si državljanin Srbije, možeš da voziš samo vozilo registrovano u Srbiji, za koje je uredno u Srbiji plaćena carina i porez. U suprotnom činiš carinski prekršaj. Ako pak imaš državljanstvo i te zemlje u kojoj je vozilo registrovano, onda mislim da je moguće voziti takvo vozilo u Srbiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarmi636 574 Napisano April 9, 2022 Zainteresovan, 330 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Trio Mustang 125cc Prijavi odgovor kao problematičan Da li nesto u ovoj situaciji pomaze medjunarodna vozacka dozvola ? Tipa kao sto je traze kuce za rentu auta u inostranstvu ? Ako odradis sve sto treba oko motora papiroloski, s tim da nije u prikolici vec ispod tebe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano April 9, 2022 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, vasa.93 je napisao: Nije do dozvole, već do državljanstva, makar mislim. Ako si državljanin Srbije, možeš da voziš samo vozilo registrovano u Srbiji, za koje je uredno u Srbiji plaćena carina i porez. U suprotnom činiš carinski prekršaj. Ako pak imaš državljanstvo i te zemlje u kojoj je vozilo registrovano, onda mislim da je moguće voziti takvo vozilo u Srbiji. Држављанство можеш имати двојно, али возачку само једну. Битно је коју фураш Наравно, када вадиш возачку (рецимо) Аустрије, нећеш се машати српског пасоша, већ аустријског. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2593 Napisano April 9, 2022 Drug član, 1290 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Što samo jednu? Dok sam bio u UK planirao sam da polažem tamo i da sam to uradio, dobio bih sasvim regularno njihovu vozačku dozvolu i imao bih i našu i njihovu. Makar sam ja tako razumeo propise onda kada sam se interesovao oko toga. Drugo,na konto primera Austrijskog pasoša i dozvole, ja nisam imao UK državljanstvo (pasoš), i ako bih imao njihovu dozvolu, siguran sam da bih mogao sa istom da vozim u Srbiji bez obzira na to da li u Srbiji imam vozačku ili ne. E sad čitam, i nije čak ni državljanstvo, već samo to da li neko praktično ima odobren boravak u inostranstvu duži od 6 meseci. Tipa, ja sam živeo tamo duže od 6 meseci, i mogao bih da vozim vozilo iz UK u Srbiji. U principu, svodi se na sledeće - tamo gde živiš, tamo moraš platiti porez i carinu, što je sasvim logično. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sibin 0 Napisano April 10, 2022 (promenjeno) U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Gde mogu da se raspitam o ovome iz prve ruke ,pošto sad gledam po netu i pise da državljanin Srbije sme da upravlja vozilom stranih tablica samo ako ima odobren boravak u inostranstvu duži od 6 meseci a ja imam boravišnu dozvolu na 2god Promenio April 10, 2022 član Sibin Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano April 10, 2022 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, vasa.93 je napisao: Što samo jednu? Зато што закон тако каже http://www.amknovibeograd.com/wp-content/uploads/2018/03/Strana-voza%C4%8Dka-dozvola-u-Srbiji.jpg http://www.amknovibeograd.com/wp-content/uploads/2016/10/cropped-AMKNovi-Beograd-2-192x192.png Strana vozačka dozvola u Srbiji - NOVI Zakon o bezbednosti saobraćaja WWW.AMKNOVIBEOGRAD.COM Izmene i dopune zakona o bezbednosti saobraćaja i šta je promenjeno. Strana vozačka... Pre 2 sati, Sibin je napisao: Gde mogu da se raspitam o ovome iz prve ruke У закону. Можеш и у полицији, али ипак провери шта закон каже. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2593 Napisano April 10, 2022 Drug član, 1290 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan 25 minutes ago, Zuba87 said: Зато што закон тако каже . Misliš na ovaj deo: Pravilo po kome niko ne može u isto vreme da koristi dve ili više vozačkih dozvola izdatih od strane dve države ostaje na snazi ali čini se u nešto ublaženoj varijanti. Zakon sada predviđa da ako vozač poseduje važeću srpsku vozačku dozvolu i inostranu vozačku dozvolu koja nije izdata po osnovu zamene srpske vozačke dozvole ima obavezu da koristi srpsku vozačku dozvolu kada upravlja vozilom u saobraćaju na teritoriji R.Srbije. ?? Po ovome ti ne smeš da vadiš vozačku (recimo) Austrije ako u isto vreme imaš i vozačku izdatu u Srbiji. Ili si mislio na neki drugi deo sa linka? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rus022 1028 Napisano April 10, 2022 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Horb am Neckar, DE / Sremska Mitrovica Motocikl: z1000sx zeleni najlepsi Prijavi odgovor kao problematičan @Sibin Vozilo sa stranim tablicama mozes da vozis u Srbiji ako imas prijavljen boravak u inostranstvu i boravisnu dozvolu.Konkretno znam za Nemacku da prvih 6 meseci od prijave mozes da vozis sa srpskom dozvolom, posle toga ne. Zamena srpske za nemacku dozvolu je jednostavna, predas srpsku i preuzmes nemacku(ne mozes da imas obe ). Dolazio sam vise puta u Srbiju i motorom i autom ( oba na moje ime ) i nikada nisam imao problem sa policijom. Ako vozilo nije na tvoje ime, moras imati overenu punomoc kod notara. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano April 10, 2022 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, vasa.93 je napisao: Po ovome ti ne smeš da vadiš vozačku (recimo) Austrije ako u isto vreme imaš i vozačku izdatu u Srbiji. Ili si mislio na neki drugi deo sa linka? То, то, ништа друго не знам. Пише да има нека цака за неки период, али у принципу, не смеш имати две возачке. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano April 12, 2022 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Možeš imati dve dozvole, ja sam isto polagao za obe dozvole pojedinačno pa imam dve. Ne možeš ih koristiti istovremeno. Malo je to nedoreceno šta znaci koristiti ali svakako ne znaci da ne smeš imati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...