alexanto 4684 Napisano April 12, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 5994 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Na predlog našeg dragog Lalajka, otvaram temu o dronovima/kvadkopterima/bespilotnimn letilicama. Ove spravice su sve pristupačnije, samim tim sve više ljudi ih kupuje. Svakim danom su načičkanije kojekakvim novim mogućnostima: praćenje tj tracking, kojekakvi smart capture modovi, razne opcije snimanja (flat profili za grading), RAW fotografisanje i slično. U ovoj temi možete pokazati sa kakvim ste se dronovima susretali/imali ih do sada, okačiti po neki video i fotke kao i razmenjivati iskustva i dileme. Dobrodošli BJB piloti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4684 Napisano April 12, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 5994 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Evo da ja predstavim moju bivšu i sadašnju "pticu" Phantom 2 V2. Prvi koji je imao upotrebljivu opciju "Home" Na njemu je bila GoPro 4 Black kamera. Tri godine smo se družili do nedavno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4684 Napisano April 12, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 5994 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre nepunih mesec dana stigao je naslednik, malih dimenzija ali ogromnih mogućnosti - njegovo kraljevsko leteće visočanstvo Mavic AIR. Kakva bolesna spravica. U odnosu na Phantoma je tri veka ispred a ne tri godine. Napominjem da kad sam pazario Phantoma on je bio vrh klase tada. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4684 Napisano April 12, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 5994 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano April 12, 2018 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pa kakve su karakteristike Mavic Air-a? Duzina leta, brzina i to? Za cenu ne smem ni da pitam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano April 12, 2018 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Planiram da kupim neki dron za reda 100e, sta preporucujete? Da ima deklarisanu autonomiju bar 15 minuta, da moze da nosi Gopro, da ima daljinac (ili se oni kupuju posebno?). Nasao sam neke zanimljive na Aliju, pa dok ne skupim pare, bar da steknem neko predznanje. Ovi 100e dronovi sa alija imaju GPS za automatski povratak, a ima ih i sa dva GPS ali mi to nije vazno previse, ne mora da me prati. Zelim samo komsiji da plasim kokoske... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4684 Napisano April 12, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 5994 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Mavic Air je 800 eura klot. Dodatna baterija je 80 eura. Ima tu još nekih "sitnica" za 100-tinak eura ali nisu neophodne: punjač na 12V i ND filteri... Daljina leta za Evropu je 4 km iliti 2,5 milje. U USA je 4 milje. Veruj mi kad ti ode na 500 metara, neće ti biti dobro Brzina ide do 42 milje tj skoro 70 kmh. Baterija deklarisano drži 21 minut u idealnim uslovima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4684 Napisano April 12, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 5994 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Lale, ovo što si ti naveo, sumnjam da ima za 100 evara... Dron koji nosi GoPro mora da ima ozbiljan gimbal i ozbiljnu bateriju. To ne može biti malena spravica... Teško ispod mase i gabarita Phantoma... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano April 12, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Jel imaš neki YT kanal gde kačiš snimke koji su za javnost ? Šta znači daljina leta 4km ? Ukupno 4km ili može da se kreće u radijusu od 4km od tebe ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano April 12, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavljam da postoje i specijalizovaniji forumi koji bi se ovime bavili, ali interesuje me da li ima nešto kao baš bespilotna letelica ? Tipa, isprogramiram ga da mi obiđe 3-4 ulice u komšiluku i vrati se nazad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4684 Napisano April 12, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 5994 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan 4 km radijus. To je naravno samo mokar san proizvožača (i realno nepotrebno) Po američkim zakonima a i našim dron uvek mora da ti je u vidnom polju. Ja sad ovog vrapca ne vidim već sa preke strane njive - 400 m Što se tiče tog programiranja, imaš varijantu sa POI tačkama ali sa očitavanjem satelita kod nas se ne bih pouzdao u to. Drugi problem je zakonska regulativa... Ja moje ptice koristim pretežno za Stock (opet zbog te zakonske regulative). Evo ti moj portfolio pa možeš pogledati. https://www.shutterstock.com/video/gallery/2216360?contributor=alexanto&page=1&perpage=100&sort=popular&translation_method=service&use_local_boost=0&language=en&lang=en 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano April 12, 2018 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Na ovom snimku se jasno vidi da je zemlja okrugla https://www.shutterstock.com/video/clip-10120898-stock-footage-tractor-sprinkles-the-soybean-field-with-chemicals-in-sunny-spring-day-aerial-footage.html?src=gallery/JPo-IhJH_WnJGSOCB30T0g:1:10 Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15469 Napisano April 12, 2018 Drug član, 1775 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, lalajko said: Planiram da kupim neki dron za reda 100e, sta preporucujete? Da ima deklarisanu autonomiju bar 15 minuta, da moze da nosi Gopro, da ima daljinac (ili se oni kupuju posebno?). Nasao sam neke zanimljive na Aliju, pa dok ne skupim pare, bar da steknem neko predznanje. Ovi 100e dronovi sa alija imaju GPS za automatski povratak, a ima ih i sa dva GPS ali mi to nije vazno previse, ne mora da me prati. Zelim samo komsiji da plasim kokoske... Za 100 evra te karakteristike je tesko naci... ovo bi bila moja preporuka (15.000 din): http://manhattan.rs/proizvod/ryze-tech-tello/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano April 12, 2018 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, yogibear je napisao: Za 100 evra te karakteristike je tesko naci... ovo bi bila moja preporuka (15.000 din): http://manhattan.rs/proizvod/ryze-tech-tello/ Pre 6 sati, alexanto je napisao: Lale, ovo što si ti naveo, sumnjam da ima za 100 evara... Dron koji nosi GoPro mora da ima ozbiljan gimbal i ozbiljnu bateriju. To ne može biti malena spravica... Teško ispod mase i gabarita Phantoma... Sta fali jednom ovakvom dronu za mene ametera? https://www.aliexpress.com/item/XINLIN-X183-Quadcopter-Dual-GPS-Drone-5-8G-Display-Screen-FPV-2MP-WiFi-Camera-RC-Helicopter/32834443992.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.vOL70p Ovo je samo tipican primer, ovakvih dronova ima koliko hocete. Zasto bih placao skupu optiku na dronu (za amaterske potrebe, ne snimam svadbe i krstenja!) kad mogu da zakacim na njega Gopro. Njegovih 80 grama ce nositi sa lakocom, tu 100 metara u krug. A mozda mi ni toliko ne treba. Ili ovakav? https://www.aliexpress.com/item/Professional-filming-video-rc-drone-X181-5-8G-FPV-2MP-HD-Camera-5-Inch-Monitor-Brushless/32618313806.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.2QvdBm Svaki, i najmanji deo moze da se kupi na aliju za sitne pare, baterije su jeftine, 10 minuta autonomije, 100 metara domet. Za kokoske, ekstra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano April 12, 2018 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Znate kako se kaze, odrasli i deca se razlikuju po ceni igracaka... Kad sam bio klinac, obozavao sam one potezne "letece tanjire". Vecito sam ih skidao sa okolnih zgrada i granja. Sad sam malo stariji, ovakav dron bi bio sjajna igracka Nista vise od toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4684 Napisano April 12, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 5994 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pa ovi dronovi sa linkova što si postavio, nisu baš maleni i imaju svoje kamere, nema tu nikakvog budženja GoPro-a... Nije problem težina GoPro kamere da je dron nosi već je problem gimbal da se kontroliše kamera... Na ove cene dronova uračunaj i solidan dodatak carine i poreza od strane milih nam organa... Kvalitet snimka sa tih dronova ne bih komentarisao. Relativno je šta je kome dobro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano April 12, 2018 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Postoji i verzija bez kamere, samo sa adapterom za kacenje Gopro-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano April 12, 2018 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Sto se carine i poreza tice, a sta ako narucujem dron u delovima, kazem svaki deo je moguce kupiti kao rezervni u slucaju problema? BTW, dron od 120e mi kinez deklarise kao 70-80e i to je oko 2000 dinara carine i PDV-a. BTW2: oni i stizu u delovima, pa ih sam sklopis. Zato je kutija prilicno mala. BTW3: sto se kvaliteta snimka tice, nije mi primarno, ne snimam svadbe Ono sto sam video na youtube, snimano sa gopro je sasvim dovoljno za moje potrebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4684 Napisano April 12, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 5994 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan OndaK poručuj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano April 12, 2018 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Pa da vidimo posle review kineski dron vs ... Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano April 12, 2018 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo mi je misljenje strucnjaka o njima, a da mi se ne preporuci dron od 1500e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funky 150 Napisano April 12, 2018 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hondaaaa :) Prijavi odgovor kao problematičan Jedan koji je mene odusevio, ali je i cena naravno jaca shodno tome sta sve moze http://www.lily.camera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano April 12, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam ovo čudo, ali bez daljinskog. U pitanju je Blade 350QX. Jeste stariji model ali na Youtube kažu da je do jaja jer ima svašta od opcija. Baterija verujem da je zviznula odavno, nemam punjač, ali kada nekako dopunim bateriju ( na punjač za akomulatore ), dron daje znake života, sva 4 motorića rade (ukrute se). E sad. Ima li nekud neka radnja koja može pomoći oko daljinca, da bi proverili da li leti, a što se baterije i punjača tiče, nalaze se za male pare jače od fabričkih. Voleo bih da ga osposobim, s obzirom da je pronađen sa sve akcionom kamerom... Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 616 Napisano April 12, 2018 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Štef je napisao: Baterija verujem da je zviznula odavno, nemam punjač, ali kada nekako dopunim bateriju ( na punjač za akomulatore ), Ovaj kvadkopter koristi LiPO baterije, i savetujem da ODMAH prekineš sa praksom punjenja ovih baterija bilo čime osim dedicated punjačem za LiPo baterije, imao si ludu sreću da ti se nije zapalila. LiPo baterija kad se zapali zna da bude jaako nezgodna. Dok sam bio u ovom hobiju, držao sam ih u posebnim kesama za LiPo baterije koje bi trebalo da zadrže u sebi reakciju koja nastaje prilikom gorenja, i opet mi nije bilo svejedno. Što se tiče stanice, mislim da sve preko SPEKTRUM DX6 može da se koristi sa njom. Možda može i nešto od HobbyKingovih. Sa Futabom nisam imao kontakta. Ja sam DJI F450 leteo sa Turnigy 9X. Mislim da Blade i Spektrum imaju distributera u Srbiji. https://hobbyking.com/en_us/fire-retardant-lipo-battery-bag-220x155x115mm-with-handle.html https://hobbyking.com/en_us/turnigy-accucel-6-50w-6a-balancer-charger-w-accessories.html https://hobbyking.com/en_us/turnigy-9x-9ch-transmitter-w-module-ia8-receiver-mode-2-afdhs-2a-system.html 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
anakin 50 Napisano April 12, 2018 Svrati ponekad, 135 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha tdm 3vd Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam se bavio jwdno vreme sklapanjem dronova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...