Jump to content

Moto Zajednica

Mitas gume

Recommended Posts

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: Yamaha Tmax 530 Honda SWT-600 BMW K1200R

Pa nisam ni ja agresivan vozac i ne vozim taj motocikl cesto  5-6 hiljada km godisnje on je sa punim rezervoarom tezak 245kg e sad malo mi je zbog potrosnje gume sport force se bas potrosi brzo pogotovo na jacim motorima eto zato sam i razmisljao da stavim touring force zato sam i pitao za iskustva

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR1300A, BMW K1600GTL
49 minutes ago, Pelee said:

Pa nisam ni ja agresivan vozac i ne vozim taj motocikl cesto  5-6 hiljada km godisnje on je sa punim rezervoarom tezak 245kg e sad malo mi je zbog potrosnje gume sport force se bas potrosi brzo pogotovo na jacim motorima eto zato sam i razmisljao da stavim touring force zato sam i pitao za iskustva

Svako ovde moze izneti svoja iskustva sa razlicitim gumama i svakako da ima mnogo boljih a verujem da ima i losijih koje bas ne opravdavaju cenu i brend. Svakako ti znas najbolje prema svojim potrebama, sta bi ti najvise odgovaralo. Verujem da bilo koju gumu sa tom nekom "GT" oznakom da stavis, da bi svaka izgurala 12000+ km. Za neku klasicnu, "touring", krstarecu voznju svakako preporucujem Touring Force. Moze se sa njom lepo provozati i u krivinama. Michelin Road 6GT preporuka ukoliko hoces maksimalno da ne mislis da li ce guma pustiti negde. Stvarno drzi odlicno. Moje koje su skinute sa motora su dot 2021 i idalje su jako mekane i odlicno su se ponasale iako je sara pri kraju. Osetno mekse od Mitasa koji je recimo mlađi 2 godine.

Takođe, primetio sam jos kod Touring Forcea, kada je vec pred zamenu nekako se oseti ta tvrdoca i nije toliko pouzdana. Ali svakako se to resava pravovremenom zamenom 😁

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 58 postova
Pre sat vremena, miljanvasic je napisao:

Svako ovde moze izneti svoja iskustva sa razlicitim gumama i svakako da ima mnogo boljih a verujem da ima i losijih koje bas ne opravdavaju cenu i brend. Svakako ti znas najbolje prema svojim potrebama, sta bi ti najvise odgovaralo. Verujem da bilo koju gumu sa tom nekom "GT" oznakom da stavis, da bi svaka izgurala 12000+ km. Za neku klasicnu, "touring", krstarecu voznju svakako preporucujem Touring Force. Moze se sa njom lepo provozati i u krivinama. Michelin Road 6GT preporuka ukoliko hoces maksimalno da ne mislis da li ce guma pustiti negde. Stvarno drzi odlicno. Moje koje su skinute sa motora su dot 2021 i idalje su jako mekane i odlicno su se ponasale iako je sara pri kraju. Osetno mekse od Mitasa koji je recimo mlađi 2 godine.

Takođe, primetio sam jos kod Touring Forcea, kada je vec pred zamenu nekako se oseti ta tvrdoca i nije toliko pouzdana. Ali svakako se to resava pravovremenom zamenom 😁

Pa eto bio bi zadovoljan da mi traju 11:12 hiljada km jedno dve sezone i to je to posto imam vise motora ne bih da dajem nesto vise novca bitno mi je da je guma solidna

• Drug član, 1696 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Koliko kosta ta guma, verujem da moze da se nadje Miselin road 5 za ok pare, skoro sam platio 300 eura 120/70 17, 160/60 17, obicna, nije gt, cak i za neke teze i jace ne ide gt. 

Zbog male razlike se kockati sa voznjom. 

• U prolazu, 58 postova
pre 28 minuta, RankoBg87 je napisao:

Koliko kosta ta guma, verujem da moze da se nadje Miselin road 5 za ok pare, skoro sam platio 300 eura 120/70 17, 160/60 17, obicna, nije gt, cak i za neke teze i jace ne ide gt. 

Zbog male razlike se kockati sa voznjom. 

Meni ide napred 120/70-17 pozadi moze 180/55 ili 190/50 isto 17 mitas touring force su obe u paru nove 220e  ja miseliin nisam mogao da nadjem ispod 42/3 hiljade din 

• Drug član, 984 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000.

Boki msm da je pisao da je na TF vozio i Hayabusu i nešto normalnije i nije imao problema. Ja sam zamenio dva kompleta TF bez problema, @kokot ih je vozio na Super Tenere i istrošio ih do krajnjih granica. 

Što se mene tiče, po kiši izbegavam pešački prelaz i nema problema, a vozio sam po ozbiljno jakim i ozbiljno dugim pljuskovima. 

• Drug član, 1711 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8
Mislim na Touring Force gume @saxi  onda kad sam ih ja imao  pre 4 god na MT su se dobre pokazale do duse Sport Force  a i tad su pricali za Touring Force da se nisu bas pokazale mislio sam da se nesto promenilo znaci nista od njih
Ja sam sve svoje Mitaske kupio u Sloveniji, stil vožnje je često bio agresivan i po suvom klizale nisu nikad, jer ih ne bi kupovao zaredom, a vozio sam i Bridgestone, Pireli, Metzeler i bio sam oduševljen Tera Force opancima, a nisam celebrity da me Mitas plaća da ih reklamiram

• U prolazu, 58 postova
pre 41 minuta, saxi je napisao:

Ja sam sve svoje Mitaske kupio u Sloveniji, stil vožnje je često bio agresivan i po suvom klizale nisu nikad, jer ih ne bi kupovao zaredom, a vozio sam i Bridgestone, Pireli, Metzeler i bio sam oduševljen Tera Force opancima, a nisam celebrity da me Mitas plaća da ih reklamiram emoji16.png

Da to je skroz drugi model  @Forsberg na pesackom i preko  pune iskreno uvek oduzmem gas i budem pazljiv  kada pada kisa cak i sa bridgestone  batlax koje sam kotistio 3 god  oseti se taj prelaz mislim da ne postoji guma koja to ne oseti neka vise neka mane 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1711 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Po kiši se svaka kliza u Srbiji, jer idioti masnim farbama crtaju po putu, i po kiši uvek vozim kao baba, iz predostroznosti.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 982 postova
  • Motocikl: Lep

Ja sam koristio Sport Force+ jednu sezonu na Gixxeru i bile su odlicne, drzale su odlicno (nisam probao po kisi). Jedino sto sam primetio je da se brze trose od ostalih koje sam vozio, ali tada u tom trenutku za tu cenu, bile su skoro pa perfektne.

• Podržavam 1

• Drug član, 1007 postova
  • Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere

E07+ se ponaša bolje po mokrom od E07, bar zadnja. Primetio sam da je problem u ubrzavanju, ne u kočenju. Ne obaram kad je kiša pa ne znam kako se ponašaju u obaranju.

Poslato sa ALI-NX1 pomoću Tapatoka

• Drug član, 984 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000.
14 minutes ago, kokot said:

@Pelee kao sto me pomenu @Forsberg imao ih i vjv nikad vise. Nagazio na razdelnu linju u mitaskama po kisi i pao. 

A dobro, nemoj da si nakraj srca, bilo je jutro, hladno i vlažno (ako nije i kiša paduckala). Nijedna tu ne bi pomogla. 

• Sindikat Samostalni Jahač, 365 postova
  • Motocikl: XTZ750+Tomos Automatic A3+VFR750 RC36

Od marta TF na VFR-u,prešao sam nekih 6000km većinom sa saputnicom i fino opterećen. Nisu me nigde iznenadile,po kiši sam vozio opreznije,kliznu na farbi tu nema dileme,šine po Bg-u isto za izbegavanje,ali u suštini nemam zamerki,za cenu po kojoj sam ih uzeo - zadovoljan.   

• U prolazu, 58 postova
Pre 6 sati, kokot je napisao:

@Pelee kao sto me pomenu @Forsberg imao ih i vjv nikad vise. Nagazio na razdelnu linju u mitaskama po kisi i pao. 

Au brate pa jel moguce da takva guma uopste izadje u prodaji ja sa sport force na mt07 nisam imao problema do nekih 7000km su drzale ekstraa posle toga kanta

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja