sixi 233 Napisano Maj 12, 2020 Svrati ponekad, 288 postova Lokacija: Vojvodina - Kula Motocikl: BMW R 850 R Prijavi odgovor kao problematičan On 4.7.2019. at 11:57, floyd je napisao: Dakle, što se tiče vraćanja tablice i zamene saobraćajne, izmenama Zakona je regulisano da u slučaju da vršimo registraciju na period kraći od godinu dana imamo fore godinu dana od isteka važnosti nalepnice da obnovimo registraciju. Konkretno, meni je na Kawi rega istekla novembra prošle godine i u junu sam je registrovao bez vađenja nove tablice i saobraćajne. Evo kako druže: Sve osiguravajuće kuće izuzev Uniqa osiguranja imaju neproporcionalni metod obračuna polise pa tako ako se odlučiš za, recimo, 7-mesečnu regu oni naplate 80% pune cene polise, za 6 meseci 70%, za 5 meseci 60% i tom matematikom dalje. Imaš na 25. strani na linku ka onoj agenciji Trijumf iz NS-a metod obračuna. To je, naravno, obična pljačka i drpanje i pod tim uslovima ne bih ni ja radio skraćenu regu. MEĐUTIM, Uniqa jedina računa proporcionalno i tamo možeš da kupiš polisu za koliko god dana hoćeš, od 1 do 365. U mom slučaju, 5-mesečna polisa je koštala 5/12 pune cene. Takođe, tačno je da kada kupujete skraćenu polisu nemate bonitet i plaćate sve takse kao za celu godinu ali i sa tim mi se itekako isplati: Sve takse (porez, komunalna taksa, nalepnica) su bile 3.700 sa provizijom. Polisa je bila 6.996 dinara za 5 meseci i tehnički pregled je koštao 2.000 dinara. Sve ukupno 12.700 dinara. Dalje, ništa ne radim preko agencije. Onlajn uplatim sve troškove (sve provizije ukupno 40 dinara), kupim polisu direktno u poslovnici Uniqa osiguranja, odvezem motor na tehnički i sa svim izvodima o plaćanju, polisom i potvrdom o tehn.ispravnosti odem u Ljermontovu da mi odštampaju nalepnicu. Eto kako mi se isplati. Itekako sam zadovoljan jer sam platio 12.700 umesto 23.000 koliko bi koštala puna rega jer ionako preko zime (od novembra do maja) Kawu ne bih ni vozio. Imam skuter za svaki dan i za svuda i njega registrujem celu godinu. Sad sam registrovao kasnije nego što uobičajeno praktikujem jer je ionako ceo maj bio kišovit a inače registrujem od maja do decembra (7 meseci). Generalno, samo se za velike kubikaže osetno isplati registrovati parcijalno i to samo na način koji sam gore opisao. P.S. Izvinite zbog kašnjenja u odgovoru, nisam bio baš redovan na forumu. @floyd Voleo bih da vidim tu polisu i da im pokazem i obrisem nos , jer su me gledali kao debilka i lazova kada sam im rekao , ispricao da ima ljudi koji su tako registrovali i platili. Isli su do kraja da mi pokazu da ne moze za te pare i posle stornirali polise., + zvali poslovnice itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11566 Napisano Maj 13, 2020 Drug član, 1289 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan On 12.5.2020. at 15:31, X8 Vračar je napisao: Jel još negde pao nazovi sistem za izdavanje reg nalepnica? (i juče i danas) Bilo juce i kod mene,mada mi cudno,ne radi sistem kod njih nekoliko a kod jednog radi,do koga je jebem li ga. Za kolege sa ne fabrickom opremom-tamni vizir,yoshimura i nosac kofera bez problema,samo mi rekli da skinem kofer. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Maj 13, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam skidao kofer i to fabrički, piše Honda na 2 mesta. Hteo sam da ga montiram nazad čim su slikali ali kaže NE, sačekaj da ga isteramo napolje. Reko jel imate ovde video nadzor, kaže ne ali može da naiđe kontrola. To je bilo oko 19.45. Tražili su mi i da podesim sat na instrument tabli da vreme bude kao na fotografiji, navodno da ne izgleda kao da su oni vraćali vreme??? Konačno 13.5. dobijem nalepnicu sa 11.5. i tu definitivno puknem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14491 Napisano Maj 13, 2020 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan On 12.5.2020. at 15:31, X8 Vračar je napisao: Jel još negde pao nazovi sistem za izdavanje reg nalepnica? (i juče i danas) U celoj Srbiji, od 7 do 8 ide normalno, kada sup pocne sa radom za jednu nalepnicu treba i po 3-4 sata. Poceli smo da placamo cenu vanrednog stanja a ne situacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Maj 13, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Da, pretpostavio sam da je zato što su se ovi u ponedeljak vratili u kancelarije, a možda su čak i namerno na tehničkom usporeno da bi njima bilo brže. Mislio sam za još 10 dana da odložim ali jedva nađem tehnički koji radi A i jedva zakazah, reko biće posle još gore jer sigurno neće bolje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pajche 118 Napisano Maj 13, 2020 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: Kopaonik Motocikl: BMW F650, Vespa nv150 Prijavi odgovor kao problematičan u celoj Srbiji vec tri dana, meni sutra istice tehnicki i ako ne proradi izrada nalepnica, velika je sansa da cu morati novi tehnicki, jer je drzava nesposobna da uradi bilo sta kako treba. Kazu da su danas ceo dan vecali u MUP-u sta im je ciniti. Nesposobnjakovici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Maj 13, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje ništa da ne rade. Zar ne traje tehnički 30 dana ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Maj 13, 2020 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 12.5.2020. at 16:17, sixi je napisao: E pa ovako stvari stoje drustvo ... bmw r 850 - 99god. Tehnicki 3000din , sem provere broja motora i sasije ama nista. Polisa, kao sto vidite napisao sam cifre koje sam dobio u ponudi , poslavsi upit Dunav-u i Uniq-a kucama , sve je to lepo na upitu dok nisam otisao da zakljucim polisu, prvo kod jednih pa drugih i na kraju sipak uz izvinjenje. 5-mes od 6700din na upitu se pretvorilu u 10.160din u Dunav-u i 11.682din Uniq-a a na celu god nekih 16.500din plus minus kod obe OS kuce naravno na to jos oko 4000din taksi itd plus 3000 tehnicki. Navodno periodicna rega vuce sa sobom uvek premijerski stepen 4, kao da je uvek 1va regis. ,sem sto nesto spomenusa nisam 100% valjda komunalna taksa jeftinija ili mozda porez , vec mi je preselo pa nisam ni slusao. Sto bi se sabralo recimo Dunav: 1-na god oko 23.400din 5-mes. oko 17.200din da li se isplati ..... isplati se usteda 50 eura godisnje 6 meseci 17500 dinara juce uzeo nalepnicu kubikaza nam je ista ispod 900 meni 899 tebi 850 ali me cudi da nisi jeftiniji zbog snage ispod 100 kw jer sam duplo jaci tacnije 102 kw Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale-VFR 457 Napisano Maj 13, 2020 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Branicevski okrug Motocikl: Honda Hornet 600 2005 Prijavi odgovor kao problematičan On 12.5.2020. at 15:31, X8 Vračar je napisao: Jel još negde pao nazovi sistem za izdavanje reg nalepnica? (i juče i danas) I danas ...nisam uspeo da je dobijem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Maj 13, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Danas su štampali za nas od ponedeljka, ti ćeš u petak 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
triton 230 Napisano Maj 13, 2020 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Triumph sprint 900 Kawasaki Z500, Triton 650 Gilera 500 LTE 1938g. Prijavi odgovor kao problematičan Za registraciju motorcikla,kilovati ne igraju nikakvu ulogu,obračunava se po radnoj zapremini motora! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sixi 233 Napisano Maj 13, 2020 Svrati ponekad, 288 postova Lokacija: Vojvodina - Kula Motocikl: BMW R 850 R Prijavi odgovor kao problematičan pre 49 minuta, floyd032 je napisao: isplati se usteda 50 eura godisnje 6 meseci 17500 dinara juce uzeo nalepnicu kubikaza nam je ista ispod 900 meni 899 tebi 850 ali me cudi da nisi jeftiniji zbog snage ispod 100 kw jer sam duplo jaci tacnije 102 kw @floyd032 koja osiguravajuca kuca ? ja sam napisao 5 meseci 17.200din Dunav , a Uniqa izadje 18700din sve sa tehnickim koji je 3000din kod mene. Kontam na 6meseci bar jos plus 1500dinara vise. A ti 6meseci 17500din , stvarno ne znam kako ?? Ja sam ih izmaltretirao do ludila, kazem da su stornirali polise na kraju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sixi 233 Napisano Maj 13, 2020 Svrati ponekad, 288 postova Lokacija: Vojvodina - Kula Motocikl: BMW R 850 R Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam ispucao 20.000din za celu godinu + 3000tehnicki + 360din overa punomoci za agenciju jer u sup pustaju po 1-nu osobu i kolone su da bi opet neko mogao da ceka red i naplacuje kao nekada. Baska sto je na 1-oj regi greska sup-a pri izradi saobracajne , odnos kg-kw umesto 0,2 upisano 0 , na tehnickom prijavili gresku i mora nova sobracajna koje je cirka 1400din i za koju sam rekao da nema sanse da platim taman se tuzili , jer mi kazu u agenciji da uglavnom imaju neke izgovore tipa sta si cekao godinu dana i bla bla samo da klijent plati a ne oni.Tuga od sistema , kad njima cistacica za 2 godine dogura do pisarnice dobro i dobijemo nalepnice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14491 Napisano Maj 13, 2020 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 25 minuta, triton je napisao: Za registraciju motorcikla,kilovati ne igraju nikakvu ulogu,obračunava se po radnoj zapremini motora! + godiste + premijski stepen (+razlika u opstinskoj taksi ali je mala). Tesko se moze porediti ovako. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sixi 233 Napisano Maj 13, 2020 Svrati ponekad, 288 postova Lokacija: Vojvodina - Kula Motocikl: BMW R 850 R Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, bdada je napisao: + godiste + premijski stepen (+razlika u opstinskoj taksi ali je mala). Tesko se moze porediti ovako. Premijerski stepen je za periodicnu registraciju uvek kao da je prva , odnosno 4 . ( svake sl.reg. je 4 ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Maj 13, 2020 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, sixi je napisao: @floyd032 koja osiguravajuca kuca ? ja sam napisao 5 meseci 17.200din Dunav , a Uniqa izadje 18700din sve sa tehnickim koji je 3000din kod mene. Kontam na 6meseci bar jos plus 1500dinara vise. A ti 6meseci 17500din , stvarno ne znam kako ?? Ja sam ih izmaltretirao do ludila, kazem da su stornirali polise na kraju. dunav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sixi 233 Napisano Maj 13, 2020 Svrati ponekad, 288 postova Lokacija: Vojvodina - Kula Motocikl: BMW R 850 R Prijavi odgovor kao problematičan Posto je sama polisa ? , mozda zbog godista . Ne znam a i vise sam digao ruke od njih ma od svih (mislim na birokratiju) ono , je... se manekeni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Maj 13, 2020 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, sixi je napisao: Posto je sama polisa ? , mozda zbog godista . Ne znam a i vise sam digao ruke od njih ma od svih (mislim na birokratiju) ono , je... se manekeni 11853 dinara dunav godiste 1996 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sixi 233 Napisano Maj 13, 2020 Svrati ponekad, 288 postova Lokacija: Vojvodina - Kula Motocikl: BMW R 850 R Prijavi odgovor kao problematičan mozda godiste. aj da kazemo 11.853din polisa na 6 meseci a ja platih 16.000din na 12meseci. ti 17.500din sve a ja 23.000din . 17.500 + 4147(razlika polise) = 21.647din do 23.000din = 1353din pa i nije mi zao tih 4000din za 6meseci cirka 650din mesecno , vrede pa makar i za jedan krug po kraju kad se sunce pojavi u nov. dec.jan. a bude i takvih dana. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1041 Napisano Maj 14, 2020 Drug član, 1074 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice periodične registracije digao sam ruke i registrovano oba motora na 12 meseci. Kalirao sam bez veze 7-8.000 ali nisam mogao više da se cimam jer sam uzimao slobodan dan da to rešim, a i agencija koja mi je radila tehnički nije nesto zapitkivala oko rol bara, nosača kofera, auspuha, led svetala i sl. Gde god sam pitao gledali ne kao budalu, kažu ne može. Jedino lik iz neke Novosadske agencija, bajker, rekao da može. Najjače je što je jedan od motora bio prošle godine registrovan na 6 meseci, ali ne kod mene. Luda kuća, kontam da se agencije prave lude jer uzimaju proviziju od osiguranja koja bi sada bila manja ako registruju na 6 meseci 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Maj 14, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Čim se izvučemo iz ove nebuloze, sledeće godine sledi zamena tablica i saobraćajnih jer su istekle 2019. godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7676 Napisano Maj 14, 2020 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pa zar nije donijet zakon da table ne zastarevajuПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14491 Napisano Maj 14, 2020 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Bice samo zamena saobracajnih i vazice neograniceno, tu dolazimo do pitanja:zasto je do sada bilo ograniceno njihovo vazenje? Pricali su kao zbog boje kojom je radjena tablica, znaci boja je u redu cim mogu biti neogranicene! Zasto onda o nasem trosku menjati saobracajnu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Maj 14, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Zato što na obrascu piše da ističu 2019. godine. Ja sam platio novu saobraćajnu 2017. kada sam kupio vozilo i na novoj saobraćajnoj je pisao datum važenja u skladu sa originalnim važenjem od 7 godina (2012. + 7 = 2019. bez obzira što se u međuvremenu saobraćajna možda menjala x puta).Baš me interesuje koji datum važenja piše kada neko ove godine kupi vozilo sa tablicom iz 2012. godine. Verovatno unazad? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14491 Napisano Maj 14, 2020 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, X8 Vračar je napisao: Baš me interesuje koji datum važenja piše kada neko ove godine kupi vozilo sa tablicom iz 2012. godine. Verovatno unazad? Verovao ili ne datum je 9999. Tako su ti upisali jer se vezivalo za trajanje tablice, da si menjao i tablicu 2017 pisalo bi 2026. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...