Jump to content

Moto Zajednica

Honda Forza 300/350

Recommended Posts

• Ne silazi, 4554 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Eto, svako ima svoje dup... ovaj mišljenje :)

Ne znam, što bi rekao Dare, svaki skuter ima tu transmisiju, "kutija sa nekoliko osovina, zupčanika i par lezaja, semeringe". Svi ti sklopovi liče kao jaje jajetu, a opet različiti proizvođači navode različita ulja i vrememenske intervale za održavanje u svojim uputstvima. 

Neki navode 85W-140 kao SYM na pr, na 6 meseci, neki SAE 90 na godinu dana, neki eto motorno ili sintetičko na 2 godine... Šta je ispravno, nemam(o) pojma, realno.

U šumi informacija, opet mi se čini da je najsigurnije koristiti ono što fabrika preporuči, u nedostatku boljih argumenata :)

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 6 postova

Ja sam sipao u Forzu350  nakon 2000 km Motul Motly Gear sae 75w90 koje sam sipao u svaki skuter do sada. Tvornicko ulje nakon 2000 je bilo vec crno sto znaci da su svi opiljci od razrade u njemu. Npr Yamaha u svom manualu fimo navodi da se sipa 10w30 motorno ulje u Xmax300, dok je honda u svom navela samo kolicinu. To me bunilo pa sam sipao Motul 75w90 gear oil koje koristim vise od 12 godina

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 9607 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Sta god sipali u diferencijal neće loše odmah pokazati, ko malo prelazi njemu će ohooo kasno pokazati.

Km je potrebna da bi dif. počeo da "peva".

Ulje iz diferencijala može biti tamne boje, to je snak da CVT nije redovno servisiran.

Mikro prljavstina preko osovine a izmedju semeringa prodje (kvačilo) i udje u diferencijal.

Ulje pocne da se prlja tj tamni, bude skoro ka motorno crno a nema sagorevanja kao u kompresionom prostoru.

Drugi razlog zašto ulje u difu može biti crno je......aditiv MoS2 koji je već u ulju ili dodat naknadno.

Interval zamene je na svakih 10-20Kkm max.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja