lomitelj 5814 Napisano Februar 8, 2018 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravih da preporučim https://www.viamichelin.com/ koji je možda poznat ali zaista daje kompletnu sliku oko puteva i putarina sa velim odabirom opcija (kao što je tip vozila ili npr izbegavanje auto-puteva). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Februar 8, 2018 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Sveto brate,pa i sa tom potrosnjom potrosis 100 evra goriva.5 dana,smestaj,klopa,kafe...ok je za 2dana,ali za 5...sf...jesi nosio sator? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Februar 8, 2018 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan ako motor trosi 5l/100km i predjete 500 u danu a cena goriva 1.4e na gorivo ode 35e ako nadjete povoljan smestaj sa kupatilom, to ce biti oko 25e najmanje (sa doruckom) ako pojedete nesto sitno i kupite neku vodu dodamo jos 10e dnevno vec smo na 70e a nismo se uopste opustili. Dodajmo na to i 10ak evra na putarine, jer sigurno negde kacimo autoput ili placamo prelaz preko prevoja i vec smo na 80. E sad ako racunate amortizaciju i pripremu motora i da ste presli kilometara za skoro jednu zamenu ulja, potrosili gume znacajno za tih par hiljada kilometra dodajte komotno jos bar 10e po danu i na to. Eto nas na 90. Ostaje jos 10 na dan da ponekad zapravo i pojedete/popijete nesto normalno, ili platite neki suvenir, turisticku atrakciju ili nesto slicno. Eto nas na magicnih 100e. Od svega toga u Svajcarskoj je najgore sto se cena tice. Tamo smo dali cak po 40e za najjeftiniji smestaj u gradu u kom smo se silom prilika zadesili. Platili smo putarinu za jebeni sokak koji je u privatnom posedu i jedini je put do pomenutog smestaja. Platili smo i trajekt Ankona-Split po 130e (ukljucena cena motora). To sve nije uracunato u tih 100e. Ovo je moj konkretan primer sa putovanja u Alpe 2013. godine. Ne trosi svaciji motor isto, ne prelaze svi isto kilometara, nemaju svi ista ocekivanja od puta i smestaja ali mislim da smo svi zajedno dali coveku dovoljno materijala za neku licnu racunicu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vroc-Kapo 1950 Napisano Februar 8, 2018 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: Vela Luka , HR, Stavanger, No, Dubai UAE Motocikl: K1600GT SE 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Stelvio je besplatan, Gross je 25.5 eura bio 2017, sad je 26. Evo ti cjenik tu. https://www.grossglockner.at/gg/en/pricesandopeninghours Goriva ces potrosit koliko trosi i koliko predjes. Mi smo spavali u prosjeku za 35-45 e po glavi (nocenje s doruckom). Sta ces jest i pit ovisi o tebi. Vinjete ti trebaju ako ides autoputem SLO-AU, a HR je placanje na kucicama. Kao sto su i drugi rekli, 100e / osoba/ dan je neka uobicajena potrosnja u prosjeku. Nije lako odgovoriti drugacije na ovakvo pitanje. sorry. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveta 5. 1985 Napisano Februar 8, 2018 IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 1019 postova Lokacija: Bor Motocikl: Honda Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, sashac je napisao: Sveto brate,pa i sa tom potrosnjom potrosis 100 evra goriva.5 dana,smestaj,klopa,kafe...ok je za 2dana,ali za 5...sf...jesi nosio sator? Toliko sam i napisao za gorivo, nisi citao od pocetka dve noci u satoru i dava u motelima 1x kod Jankovica u Curtea de Arges cena 5e i 1x lovacki dom na Transalpini na severnoj strani jezera Oaza 100 lei :4,3=23,25 e za cetvoricu mladica 2x sator a ni gladni nismo ostali....pokvarismo coveku objavu ja sam kriv j....a me Rumunija.Covek je precizno postavio pitanje i naglasio skupe zemlje izvinjavam se 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveta 5. 1985 Napisano Februar 8, 2018 IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 1019 postova Lokacija: Bor Motocikl: Honda Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovako za planiranje putovanja mozda nekom pomogne nisam proveravao tacnost: -http://www.theaa.com/allaboutcars/overseas/european_tolls_select.jsp Drumarine -http://srb.globalpetrolprices.com/gasoline_prices/ cene goriva Boking com prenociste Hrana ..svako sebe najbolje poznaje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4265 Napisano Februar 8, 2018 motoras, 2461 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Bolje sipati u Venecueli nego u Bosni... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vortex4borg 391 Napisano Februar 8, 2018 Zainteresovan, 893 postova Lokacija: Skoplje Motocikl: Honda CBR 1000f Prijavi odgovor kao problematičan Osim onima ciji motori trose manje od 5L, svi ostali najvise troskova imaju sa gorivom. Lepo rece Sveta, njegov je 5,3L dok nekima ide i do 8,2L u normalnoj voznji (to sam ja na zalost ) tako da meni za 1500km je trosak negde oko 150 eura, ..... a mozda i koje euro vise. Smestaj, opet ko sto voli, neko voli kamping, neko voli hostel, a neko hotel. Ali u Italiji tesko da ce se bilo sta naci ispod 20 eura za covek i motor. pa kada to pomnozis sa broju dana ... dobije se jos jedna dobra stavka troskova. U principu DA, 100eura dnevno, ali se to moze i malo drugacije organizovati. Bar ja tako radim da bi mi odmor/voznja bila na "rate". Uplatim smestaj par meseci ranije, ako je potreban i ferry i eto imam samo trosak za benzin. Sa ovom kombinacijom pruzam sebi mogucnosti da ukombinujem i moguce koncerte, jer naravno, na ratama je sve to Velike pripreme za motor se obave u toku zime, tako da opet imas one "rate". Jer ako nesto radis u toku sezone, to je najcesce samo menjanje ulja. A opet, to ulje kupis u toku zime opet rata hahahah Mozda i nisam bio od prevelike pomoci, ali to je moje misljenje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickeyZ 1137 Napisano Februar 8, 2018 Zainteresovan, 310 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto je kolega vec i rekao, pitanje je jednostavno ali nam se pristupi razlikuju sto je i normalno. A i normalno je da je truli zapad skuplji od istoka. U svakom slucaju bitno je da se tockovi kotrljaju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zivko 299 Napisano Februar 9, 2018 Svrati ponekad, 335 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Kolika je drumarina za motocikl do Zagreba ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 466 Napisano Februar 9, 2018 Svrati ponekad, 466 postova Motocikl: ZRX 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Batrovci-Zagreb bilo 9E prosle godine za motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zivko 299 Napisano Februar 9, 2018 Svrati ponekad, 335 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 466 Napisano Februar 9, 2018 Svrati ponekad, 466 postova Motocikl: ZRX 1100 Prijavi odgovor kao problematičan S tim sto imas jos 1E do granice ako krenes prema Ljubljani, a prema Mariboru ili Rijeci ne znam, nisam vozio tim putem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1563 Napisano Februar 9, 2018 Drug član, 1306 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi kolike su zelje i prohtevi. Za pristojno putovanje je 100€ na dan neizbezno, kao sto rekose kolege. Meni lično je najveća stavka prenoćište, volim da prespavam kao čovek u dobrom krevetu i da imam svoje kupatilo. A to racunaj na Dolomitima košta 50€ . Još dodaj 50€ gorivo, pa neko pivo,klopa, amortizacija... Lako može na 150€ dan da izadje. Prevoji se uglavnom plaćaju u Austriji, sto bi ti preporučio da izbegnes, nemaju ništa bolje nego sto imaju italijani, čak šta losije.. Groslockner na primer, ne vredi 25€ nikako...Ja jednom se prevario da odem i nikad više... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dtesic 372 Napisano Februar 11, 2018 Svrati ponekad, 428 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: kavasaki kle, BMW K 1200RS Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svima Par napomena ( vlasnici GS lc i sličnog oružja ne moraju da se muče sa čitanjem (mala šala)) potpuno se slažem sa napisima 100-150e dan i to uzeti kao DONJU granicu troškovnika ,pogotovu u Alpima . Obratiti pažnju na spremnost motorcikla (gume , akumulator, alternator,amortizacija ) jer troškovi popravki su visoki koliko i Alpi Za Rumuniju se slažem sa kolegom i preporučujem je . za EX YU se pogotovu slažem i extra je preporučujem (ako se desi troškovi popravki se svode na nulu ,ali mora da se popije puno piva sa ljudima koji ti pomažu . Sretna vožna i izvolite na piće u Mladenovac (ja plaćam = vama je besplatno= troškovi =0 ) 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Februar 11, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan A ovi nasi AMSS slep i to ? Jel ima neka uputna firma kod nas da se bavi slepom motora, znaci platim clanarinu i miran sam a ne dodatne zajebancije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7753 Napisano Februar 11, 2018 -, 1753 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Da, miran si ako ti se desi nezgoda negde oko kuce... Bolje da imas negde u steku spremno 100-200e za gorivo, pa da dodje neki drugar po tebe kombijem, pikapom...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefanFanatic 35 Napisano Februar 11, 2018 Svrati ponekad, 178 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ostaje kao varijanta Rumunija za voznju mi smo neku godinu unazad bili 5 dana 1600km za 150e 1600 km ako motor trosi 5l to je oko 80l goriva ili oko 100 e 5 Dana jeli pili za 50e?Sent from my K6000 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4265 Napisano Februar 11, 2018 motoras, 2461 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, stefanFanatic je napisao: 1600 km ako motor trosi 5l to je oko 80l goriva ili oko 100 e 5 Dana jeli pili za 50e? Sent from my K6000 Pro using Tapatalk Imas bar deset putopisa iz Rumunije sa sve troskovima. Procitaj pa ces znati koliko sta kosta ako nisi bio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11566 Napisano Februar 11, 2018 Drug član, 1289 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan O kakvi ljudi i neverne Tome,mozete i u Rumuniji trositi 200evra dnevno,niko vas ne sprecava,covek je samo napisao koliko se jeftino moze proci i to sto je napisao je potpuno tacno.Ja bih na njegov trosak dodao jos 30 evra za neku lepu Rumunku i to je to,sve se uklapa. Sto se tice levog ,zapadnog dela Evrope,okreni,obrni dupe ti odpozadi,bez 100 evra dnevno ne mozes nista i opet u u tom zapadnom delu Evrope treba dodati za neku Rumunku,Bugarku ili neku nasu od 30 do 50 evra . 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveta 5. 1985 Napisano Februar 11, 2018 IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 1019 postova Lokacija: Bor Motocikl: Honda Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, stefanFanatic je napisao: 1600 km ako motor trosi 5l to je oko 80l goriva ili oko 100 e 5 Dana jeli pili za 50e? Sent from my K6000 Pro using Tapatalk A sta to bas me interesuje jedete i pijete toliko pa vam treba tolika lova 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6047 Napisano Februar 11, 2018 Drug član, 4147 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Čita san putopis jednega njemca koji je motorom obiša cilu Afriku sa 5K€...Najviše je potrošio na benzin.Troškovi putovanja prvenstveno ovise o putniku samom i njegovom pristupu domicilnim kulturama i ljudima koje uz put sreće.To bi u stvari i triba bit cilj svakog putovanja.No postoje i “putnici” kojima je hotelsko osoblje jedini susret sa domicilnom kulturom i pučanstvom.. Vozim motor a nisam bajker..... 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Februar 11, 2018 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan И Дашић обиђе европу за 44 дана, 10к километара и око 3к евра. Много тога је индивидуално.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Februar 11, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako motorom moze biti skuplje.... Turisticki uvek najjeftinije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Februar 12, 2018 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, hard_rock said: Ne znam kako motorom moze biti skuplje.... Turisticki uvek najjeftinije. Autom može biti jeftinije jedino ako se putuje u troje, četvoro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...