radefr 3 Napisano Decembar 24, 2017 U prolazu, 16 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: YAMAHA FZR1000 EXUP Prijavi odgovor kao problematičan Pozz. svima. Ljudi imam FZR 1000, iz 93.god. E sada znate kakav karburator on ima, isto tako sistem bombine, sto se tice struje...znaci nema ubrizgavanje.. Dali je neko voljan da mi pomogne ,ili da neki savet..Dali je moguce staviti neki drugi karburator istog principa,samo da se stave dizne od starog na taj koji na primer ja mislim na karb. od fzr 600..ili od honde900rr.. Ili jos drugo ,recimo da ubacim bombine tj. instalaciju od r1,onaj 98god. sa karburatorom...Nebi li doveo masinu malo do bolje performanse i normalne potrosnje.. neznam kako bi izgledalo da ubacim ubrizgavanje, jer imam kompjuter sa dva ulaza .siroki sa 13 kontakta i uzi ulaz sa 6 ulaza gde ubadam exup. znaci nije kompjuter onaj sa dva puta po 6 kontakta i kabal koji izlazi sa cekom za exup... Dali je neko voljan da mi da savet??? Hvala unapred... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Decembar 24, 2017 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Po procitanom, nista ja tu ne bi dir'o.... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 24, 2017 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Savet : Javi se " Bokiliću " sa foruma, pa nek ti sredi karburatore . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Throttle Addict 918 Napisano Decembar 24, 2017 "Trtl", 584 postova Lokacija: Sabac Motocikl: BMW K1600 GT Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je to ozbiljno cimanje, kako sihronizovati sve to itd...ali naravno to je samo moje misljenje Na prethodnom motoru sam dobio bolje perfomanse i mirniji rad na nizim obrtajima posle kvalitetnog ribanja i stelovanja karburatora, K&N filtera, Torque Cones-a i drugog para auspuha (slip-on). Nisam imao prilike da bilo sta radim kod Bokilica, ali posle reci hvale sto na forumu sto ovako, verujem da treba poslusati savet kolege @drumskalisica, mozda ima neko jednostavnije resenje za tebe! P.S. Kod nas ljudi u velikom broju slucajeva tune up rade polovicno, bez iskustva nekog, a tek kad se uglibe onda shvate da nije bas to tako, stavi izvadi i gotovo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljko sd 3 Napisano Decembar 24, 2017 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Suzuki gsxf 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kolega mislim da bi bilo najbolje ostaviti da to uradi neko ko se time profesionalno bavi jer treba imati i znanja i alata za sinhronizaciju svega.tako da mislim da je najbolje prepustiti profesionalnoj osobi.moje misljenje.pozdrav i srecno u intervenciji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7748 Napisano Decembar 24, 2017 -, 1753 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan A kolko ti to trosi kad hoces sve to da radis??? Ko sto ti rekose iznad, ne diraj nista i salji karburatore na sredjivanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radefr 3 Napisano Decembar 24, 2017 U prolazu, 16 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: YAMAHA FZR1000 EXUP Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, ser said: A kolko ti to trosi kad hoces sve to da radis??? Ko sto ti rekose iznad, ne diraj nista i salji karburatore na sredjivanje... Sto se tice potrosnje ,oni su malo poznati po tome,pa skoro i ulju,al moj tesko da trosi ulje,kada se sipa dobro ulje skoro nikako,a leti sam sipao polusintet...i na hiljadu ipo potrosio je skoro 3 deci L. sto se tice goriva kada mu nastelujem karburatore na otvorenom 7 i malo jace,kada se se vozi sa vecim obrtajima on zna da vuce 10,ipo L. na 100km... Pogotovo sada kada su karb. bili zapuseni,a iskreno nisam ih skidao nikad.tako sam ga kupio u martu ove godine .od jednog starijeg lika,i kod njega je stojao u garazi 5 godina..ukupno skoro 10 god. je garaziran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2411 Napisano Decembar 25, 2017 Andragog, 4983 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan To su najgori karburatori koje je Mikuni napravio ... ima ih i Supertenere 750. Mozes staviti karburatore od FZR600R mislim od 1996 god, (ili YZF600 thudercat) Keihin CVK, oni su 36 mm, dva mm manje od tvojih, izgubiceš malo snage ali ušparaceš mnogo para. Takodje će imati više snage na nižim obrtajima, što je uglavnom i najbitnije za neku normalnu upotrebu van staze... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1865 Napisano Decembar 25, 2017 Drug član, 2861 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pare date na takvu modifikaciju se neće isplataiti za vek tog motora. To je bar moje mišljenje. Inače može da se nabudži i đunta sa sitnim nutom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Decembar 25, 2017 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan On 12/24/2017 at 4:37, drumskalisica je napisao: Savet : Javi se " Bokiliću " sa foruma, pa nek ti sredi karburatore . Evo rekao ti covjek kratko i jasno da ne lutas i bacas novac uzalud. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2411 Napisano Decembar 25, 2017 Andragog, 4983 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Oko 50-60 e se mogu naci karburatori, pa ko hoce da se igra, može Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1865 Napisano Decembar 25, 2017 Drug član, 2861 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kolko ja shvatam sam sve radi neki majstor je. 50-60 za polovne karburatore i još bar 20 za te polovne da se srede je po meni puno para da bi se uštedelo 1/2-1 litre goriva i izgubilo na performansama. A još ako treba platiti da se to upakuje onda može da prevaziđe vrednost takvog motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Decembar 25, 2017 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Ako je taj motor 150E evo da ga odmah kupim da se covjek ne pati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1865 Napisano Decembar 25, 2017 Drug član, 2861 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nije 150e ali ako je komplet karburatora pa lanac bregaste pa kršten servis i ne daj bože još nešto eto ti lepe cifre. To je motor samo da se vozi takav sa minimalnim ulaganjem. A ako hoćeš da malo troši i ide onda počneš da čitaš bajke. ne može 1000 da troši ko 500 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2411 Napisano Decembar 25, 2017 Andragog, 4983 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan A mozda i nije tako.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 25, 2017 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, srbac said: To su najgori karburatori koje je Mikuni napravio ... ima ih i Supertenere 750. Mozes staviti karburatore od FZR600R mislim od 1996 god, (ili YZF600 thudercat) Keihin CVK, oni su 36 mm, dva mm manje od tvojih, izgubiceš malo snage ali ušparaceš mnogo para. Takodje će imati više snage na nižim obrtajima, što je uglavnom i najbitnije za neku normalnu upotrebu van staze... Nisu to najgori karburatori koje je mikuni napravio, već su to karburatori koji traže određeno znanje i iskustvo da bi se napravili kako treba .. I drugo, manji difuzori = veća snaga na visokima ... veći difuzori = veći "moment" na niskima .. Ovo je (nažalost) motor koji je tipičan primjer da svaki pojedini element ora funkcionirati savršeno kako bi cijeli sklop mogao raditi kako treba... pa na ovom motoru nije dovoljno SAMO riješiti karburatore.. na njemu treba dovesti sve u savršeno stanje da bi sam motor radio savršeno ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 25, 2017 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Imam ja te karburatore ali to tako kao sto ti mislis ne moze, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2411 Napisano Decembar 25, 2017 Andragog, 4983 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Otkud znas sta ja mislim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...