Jump to content

Moto Zajednica

drumskalisica

Članovi
 • Broj tema i poruka

  5284
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

6053 Excelent

2 Pratilaca

O članu drumskalisica

 • Rank
  Ne silazi
 • Rođendan 22.11.1962.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Novi Sad - Cacak, Srbija
 • Motocikl
  Suzuki GS 400, MZ ETZ 150, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Poslednji posetioci profila

6808 profile views
 1. drumskalisica

  MZ Caffe

  MZ 250 / 251u principu ima vibracije jer je jednocilindraš i najviše se osećaju baš na leru, tako da je to normalno za njega. E sad ako se baš puno trese, možda probati da se malo finije ušteluje karburator i palenje .
 2. drumskalisica

  Lagotto Romagnolo stenci

  Ima drugar takvog, zanimljiv pas.
 3. drumskalisica

  Pozdrav iz Čačka

  Idi u Ljubić na pijac - ima tezgi i sa ventilima i slavinama, a šrafovskom robom, pa vidi kod njih za te čepove, trebalo bi da imaju .
 4. drumskalisica

  Kako prebaciti mz 250 sa 6 na 12V

  Znam za ovo, al ga nisam pominjao zbog cene. Doduše kako vidim - pojeftinilo je. Pre desetak godina ga je drugar pazario u nemačkoj i koštalo je 400 evra - možda i malo više i stavio ga na BMW 250. BMW se preporodio, struje kolko hoćeš - odmah mu stavio H4 sijalicu u far - svetli ko blesava. Paljenje beskontaktno - milina jedna.
 5. drumskalisica

  Slepanje motora, clanarina itd.

  Ovako kako ti hoćeš - je malo teže izvodljivo . Čak i Nemački ADAC to nije radio na taj način. Oni su imali drugi sistem. Radili su tako da njihovi članovi koji su imali neki problem na putovanju ( kvar vozila, udes ) - ta svoja vozila ostave tamo gde su stala ( prebace se negde na sigurno - neki servis, auto moto savez i slično ), pa kad se nakupi dovoljno - pošalju šleper ( auto voz ), pokupe sve i dovezu kući .
 6. drumskalisica

  Neki star motor

  Koji Zundapp ?
 7. drumskalisica

  Neki star motor

  Sa skupa " Heckera " :
 8. drumskalisica

  Neki star motor

  Nemački Hecker sa agregatom JLO . JLO je bila druga fabrika motocikala, pravila je svoje motocikle, ali su i druge firme od njih kupovali agregate i ugrađivali u svoje modele ( kao što je slovenački Rog uzimao od Puha agregate i napravio Poni ekspres ). Ove kasete na njemu nisu njegove već je to neko stavio od NSU - a. Ovako izgleda u fabričkom stanju : Slika preuzeta sa Sheldon's EMU .
 9. drumskalisica

  POSLE 30 GODINA Vojska Srbije dobila nove motocikle

  Na ovim motorima se niko neće ogrebati za " A " kategoriju jer se tu već dolazi sa položenom " A " kategorijom. Obuka se vrši u Kraljevu .
 10. drumskalisica

  POSLE 30 GODINA Vojska Srbije dobila nove motocikle

  U mojoj kasarni se znalo da oni koji ne uspeju da završe obuku - završavaju u pešadiskim kasarnama u " Džuboksu " , a to je bio deo u kuhinji gde se pere prljavo posuđe. Mislim da su kuvari ipak bili na malo višem nivou. Takođe znam iz pouzdanih izvora da se puno obraćalo pažnje na ishranu vojnika, jer ti vojnici su bili nečija deca i nikom nije išlo u prilog da se porazboljevaju zbog hrane. Primera radi, nije mi poznato da se u vojsci porazboljeva 50 - tak vojnika zbog salmonele, a to se maltene dešava svake godine sa decom u školama, vrtićima i sličnim mestima .
 11. drumskalisica

  POSLE 30 GODINA Vojska Srbije dobila nove motocikle

  Po mojim saznanjima iz vremena kad sam bio u vojsci, po završetku obuke u Kraljevu su odlazili u jedinice vojne policije, garde, izviđača i neki su bili raspoređeni kao kuriri. Što se tiče motocikala, kad sam ja bio instruktor, za obuku smo imali Bicikl ( za one koji nisu znali ni njega da voze ), Tomos T 15, Moto Guzzi Stornelo 175, Moto Guzzi Falkone 500, Moto Guzzi V 35 / I i Moto Guzzi V 35 / II . Imali smo i jedan BMW R 69 - ali on je bio namenjen za oficire. Što se tiče Saobraćajne vojne policije, kolko znam, nekad su vozili NSU 175 ( verovatno i 250 ), pa su prešli na Moto Guzzi Falkone 500, ( za Gardu je tad nabavljena neka količina Moto Guzzija V 50 ili V 75 ) , pa na kraju Moto Guzzi V 35 / II, A Garda je imala BMW R 60 ili R 75. Zadnjih dvadesetak godina sam nailazio na neke slike iz kasarne u Kraljevu gde se moglo videti i nekoliko Kawasakija, Hondi i još nekih drugih motora, ali mislim da to nije zvanično nabavljano već zaplenjeno tokom ratova ( protivna strana mobilisala nekom motocikl, a vojnik koji ga je vozio upao u zasedu pa on zarobljen, a motocikl zaplenjen - bar su mi tako objasnili neki koje sam pitao " otkud ti motori u vojsci " ) . A što se tiče hrane u vojsci, može da priča ko šta hoće, al ja ne znam nikog da se vratio iz vojske i da je smršao. Ne znam nikog ni da se ugojio, al su se ljudi uglavnom malo popunili - došli na meru i postali onakvi kakvi i treba da budu .
 12. drumskalisica

  Kako prebaciti mz 250 sa 6 na 12V

  @ Guliver - jbg-a to nema cenu jer ne postoji kao rezervni deo. Ako imaš dobrog drugara il rođaka da je metalostrugar i da ima strug - može da ti bude besplatno. A ako ne znaš nikog - onda kako te majstor odere. Taj prsten nije nešto veliko, al mora da se uradi precizno jer se na njega šrafi stator, a na statoru je paljenje .
 13. drumskalisica

  POSLE 30 GODINA Vojska Srbije dobila nove motocikle

  Tema je o Gardi i njihovim motorima ! Za prepucavanje napravite drugu temu .
 14. drumskalisica

  Kako prebaciti mz 250 sa 6 na 12V

  Prosto ko pasulj ! Prvo nabaviš sve od 12 volti ( alternator, akumulator, regler, diodnu ploču ( ispravljač ) , sve sijalice, bobinu i sirenu od 12 volti ) i to ugradiš na motor. Najveći problem je montaža statora alternatora, jer se dinama od 6 volti šrafi na blok sa dva šrafa, a alternator sa tri šrafa, pa tu treba neki metalostrugar da napravi međuprsten. Sve delove možeš da nabaviš ili nove , ili da ti neko proda to sve polovno ( neko ko ima rashodovani il slupani motocikl. Cene, novo verovatno skupo, a polovno - kako naletiš.
 15. drumskalisica

  Sto muka...

  Mislim da BMW ( model kao tvoj ) koristi istu sajlu za gas kao i MZ , pa možeš da kupiš i nove fabrički napravljene. Ajd, baš, izmeri tvoje sajle pa mi pošalji mere da proverim ( dužinu buržira - od kraja do kraja i dužinu sajle takođe od kraja do kraja ) .
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja