Jump to content

Moto Zajednica

drumskalisica

Članovi
 • Broj tema i poruka

  5355
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

6228 Excelent

2 Pratilaca

O članu drumskalisica

 • Rank
  Ne silazi
 • Rođendan 22.11.1962.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Novi Sad - Cacak, Srbija
 • Motocikl
  Suzuki GS 400, MZ ETZ 150, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Poslednji posetioci profila

6948 profile views
 1. drumskalisica

  Bez dozvole na motoru 125cc

  Policajac ti je napisao prijavu, a od sudije možeš da očekuješ kaznu. Ako si preparkiravao motor vozeći - onda si ga vozio. Ako si ga gurao i imaš svedoke - možeš da se braniš da nisi vozio već pomerao motor jer je nekom smetao. U svakom slučaju, ako nisi ranije kažnjavan i prvi ti je put i ako ne budeš drzak - možeš da očekuješ najmanju kaznu za taj prekršaj po zakonu koji je tada važio .
 2. drumskalisica

  Karburatori i sve o njima

  Naravno da ima, postoje ti kanali kroz koje vazduh prolazi , koji takođe mogu da se začepe i ako je sve to dugo stajalo da se zapeknu i džaba što čistiš dizne .
 3. drumskalisica

  Karburatori i sve o njima

  Ako ti kaplje ulje sa onog crnog bakelitnog štitnika na zadnji točak, onda ti je otišao semering na prednjem lančaniku na motoru, pa ga lanac nosi do zadnjeg lančanika i tamo razbacuje pa tamo i kaplje. Lako se menja, skine se desna dekla, otkači lanac ( pre nego što rasturiš lanac, zavežeš krajeve kod spojnice nekom žicom da ti ne pobegne u onu gumu - i ako pobegne da ga možeš izvući ), odšrafi šraf preko lančanika, skine lančanik i semering ti je tu u deklici koja se šrafi sa tri šrafa. Možeš ga sam zameniti ili sa nekim ko se malo razume u mehaniku, Evo ti ovde na filmu na 6,30 minuta : https://youtu.be/4J70JChZ9e4
 4. drumskalisica

  Karburatori i sve o njima

  Iglu u šiberu postaviš u srednji položaj. Šraf za vazduh zavrneš do kraja, pa otpustiš za dva ipo kruga. To ti je osnova, a posle kad ga upališ - došteluješ još malo . MZ, kasd je hladan se pali tako što mu daš pun saug, pa dva puta zakurblaš bez datog kontakta. Onda mu daš kontakt , vratiš saug pa kurblaš da upali. Ja sam na jednom mom MZ-u , vraćao saug skroz do kraja, a na drugom samo do pola, tako da i ti moraš naći koliko da vratiš, a da ti motor najbolje pali .
 5. drumskalisica

  Pomoć dečku iz Smedereva

  Točkovi su - Onaj sa manjom glavčinom je prednji za MZ ( skinut je disk ), a onaj sa većom glavčinom je od Jawe il ČZ-a - prednji - zadnji - isti su .
 6. drumskalisica

  My story...

  Политика Online - Обогаљио младића, а условно кажњен WWW.POLITIKA.RS До 18. августа 2012. године, Душко Антељ (35) био је у покрету готово 12 сати дневно. Због посла којим се...
 7. drumskalisica

  MZ etz 250

  To ulje za prednju viljušku se zove " Amortizol " i ima ga raznih gradacija od 5 do 20 w. U MZ ide obično oko 7 - 8 w, pa sad šta nađeš naj verovatnije ćeš naći 5 w ili 10 w . Domaći amortizol nisam video nikad, al sam kupovao uvozna ulja, ona se prodaju pod nazivom " Fork oil " . U MZ se sipa u svaki štap po 230 mll tog ulja .
 8. drumskalisica

  Akumulatori

  Viđao sam da neki koriste i to. Sad da li je to dobro ili loše za motor, za tu bateriju - to bi već morao neki stručnjak da ti da pravi odgovor. MZ nema anlaser već kurblu. Za paljenje mu treba samo malo struje da bi bacio varnicu ( video sam i lika na Jawi koji je motor palio sa dve baterije od 4,5 volti ( stara Java sa 6 volti instalacijom ), ali bi odmah po paljenju motora isključivao te baterije jer nisu bile punjive već obične, pa se raspadnu od jake struje ).
 9. drumskalisica

  Serviseri za motore

  Takav je običaj koliko sam upoznat, da se od pokojnika ništa ne prodaje il poklanja godinu dana od smrti .
 10. drumskalisica

  Karburatori i sve o njima

  Za prvo paljenje najbolje da za benzin koristiš neki drugi rezervoar ili neku flašu - kanticu koju dužim crevom spojiš sa karburatorom, pa znaš da ide čisto gorivo i da nema rđe i prljavštine u njemu . Za skidanje karburatora imaš sa prednje strane šelnu ( neki modeli imaju šraf za stezanje na usisnom grlu ), a i sa zadnje strane imaš gumu koja je stegnuta šelnom . Te šrafove popustiš pa karburator skineš. Sa gornje strane odvrneš poklopac i skineš ga sa sajlom i šiberom. Takođe pored njega imaš još jednu sajlu ( od sauga ) , koja prolazi kroz jedan šraf ( ključ 12 il 13 ), koji odvrneš i skineš sajlu i mali klip od sauga - u klipu sa donje strane treba da imaš jednu gumicu i da bude cela. Dalje rasklapanje karburatora ide ovako : Što se akumulatora tiče koliko se sećam ide taj od 6V/12Ah, dimenzije mu ne znam, al treba da stane na njegovo mesto sa desne strane ispod sedišta. Treba da izgleda ovako :
 11. drumskalisica

  registracija

  Ovo bi bilo isuviše jednostavno, ja bi to na njihov način : Da pribavi dokumentaciju : 1. Tehničku dokumentaciju za silikone koje ugrađuje (Priča se da silikoni mogu da eksplodiraju prilikom leta aviona na velikim visinama, moraju imati atest da neće ) . 2. Potvrdu od proizvođača ( mame i tate ) da su saglasni da im ćerka ugradi silikone, u dva primerka overenu kod notara sa plaćenim taksama. 3. Potvrdu od proizvođača silikona da su saglasni da se ti silikoni ugrade toj osobi. 4. Potvrdu o bolnici koja ih je ugradila i certifikat od proizvođača silikona da je ta bolnica ovlašćena da ih ugrađuje. 5. Potvrdu hirurga koji ih je ugradio da je certifikovan od proizvođača za ugradnju tih silikona. Dakle, sve ono što oni nama traže za kofere, gepeke, kuke na kolima i slično. Pa nek se i oni malo loše osećaju. Bezbednost pre svega !
 12. drumskalisica

  registracija

  Mislim da bi ovde trebalo iskoristiti te njihove opičene propise. Napraviti proteste, skupiti se i otići direktno u tu agenciju što ih izmišlja, povesti i Daneta Dedu sa njegovim APN - om Možda pozvati i neku televiziju da sve snima. Sakupiti ih sve u neklu salu il neku poveću prostoriju, Pokazati im dotični APN i zašto se ne može registrovati, a onda započeti pregled radnika agencije : Sekretarica - ima ofarbanu kosu - ne može da radi taj posao jer nije u ispravnom stanju - otkaz. Daktilografkinja - kvarcovana - ne može da radi taj posao jer nije u ispravnom stanju - otkaz. Direktor - ima veštački zub - ne može da radi taj posao jer nije u ispravnom stanju - otkaz. I tako redom . . . . dok agencija ne ostane bez radnika. Onda dati izjavu medijima da nećemo više da trpimo ovakvo ubiranje harača i da pod hitno povuku zakone koje su izglasali ( na štetu građana ) il će mo doći u skupštinu i njih da pregledamo. ( ako ne može APN da pređe tehnički zbog gepeka i niklovanog rezervoara - ne može ni poslanik da bude poslanik ako je kvarcovan, ofarban, ima veštačke zube i slično ) !
 13. drumskalisica

  Koji je motor

  @ - Marek 1987, ja mislim da je ovaj motor na kome je tvoj deda Puch, Tomos Puch od 175 ili 250 ccm . Dkw sigurno nije jer Dkw ima točkove od 18 coli, a ovaj na kom je tvoj deda ima od 16 coli - Puch takođe 16 coli. Iako je fotografija crno - bela, vidi se da je motor svetlije boje što odgovara puhovoj nebo plavo boji ( fabrički su farbani u nebo plavu, crnu i crvenu boju koliko ja znam ) .
 14. drumskalisica

  Udes na Ubu 07.04.2019.

  @ - Arso, ja sam preleteo kad sam imao udes, a vozio Poni expres ( sigurno nije mogao ići preko 50 km/h), takođe sam se i okrenuo u vazduhu, koliko puta - to ne znam, jednom sigurno jer sam pao na dupe.
 15. drumskalisica

  A koji je ovo motor?

  Ja koliko vidim, broj je dvocifren - 16. Ako postoji nešto u arhivu iz te godine, trebalo bi lako da se nađe .
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja