Jump to content

Moto Zajednica

drumskalisica

Članovi
 • Broj tema i poruka

  5188
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

5623 Excelent

2 Pratilaca

O članu drumskalisica

 • Rank
  Ne silazi
 • Rođendan 22.11.1962.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Novi Sad - Cacak, Srbija
 • Motocikl
  Suzuki GS 400, MZ ETZ 150, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Poslednji posetioci profila

6556 profile views
 1. drumskalisica

  MZ Elektrika

  Vidi, ako se motor ponaša tako kako si napisao, a da se nije čulo neko krljanje ili lomljava iz mašine - onda je problem ili oko struje ili oko dovoda goriva. Kod tvog motora je izgleda problem oko struje. Može da bude svašta, loš kontakt negde, loš akumulator, korodirali spojevi žica ili kleme na akumulatoru. Hoće da korodiraju i ležišta osigurača i još puno stvari. Motor ti je u najboljem slučaju star 28 godina, promenio ko zna koliko vlasnika koji su ga ko zna kako ( verovatno nikako ) održavali. Nisi se predstavio ( red je ), ne znamo ni odakle si ( da znamo, mogli bi možda da te uputimo na nekog ko ti je u blizini i poznaje MZ-e , pa da ti to pogleda. Ovako ti ostaje il da tražiš kvar sam il da nađeš nekog auto električara. Mogao bi da slikaš Alternator i paljenje i akumulator i kutiju sa osiguračima pa da postaviš ovde - možda nešto primetimo .
 2. drumskalisica

  MZ Elektrika

  Možda je crkla lampica, možda je crkla i svećica, a možda ti je prazan akumulator .
 3. drumskalisica

  Slomljen kofer - šta sad ?

  I opet će da ti odleti negde. Ovo što si uradio je gore od onog fabričkog, al na tvoju sreću, lako se da popraviti. Grešku si napravio pri montaži jer ispod šrafova imaš podloške pola milimetra šire od same glave šrafa, što će posle par rupa ili grba na putu da uzrokuje da ti ceo kofer opet odleti. Ako hoćeš da to stabilno i čvrsto stoji stavi neke velike podloške ( bar 3 - 4 santimetra u prečniku ) il napravi sam od nekog lima ! Možeš i veliki komad da sva četri šrafa prođu kroz njega .
 4. drumskalisica

  Silver Wing 600

  @ - GuMi5 - Verovatno je jeftinije, al kad je već takva situacija - ja bi se radije provozao . Tih 600 ccm je i pravljeno za veće vožnje.
 5. drumskalisica

  Silver Wing 600

  Nisam kupac, mada - ko zna - ako nalete neki novci . . . Zanima me, pošto se motor preuzima kod tebe sa poništenom saobraćajnom, da li postoji mogućnost uzimanja nekih " proba tablica " da bi se doterao ovamo na svojim točkovima i koliko to otprilike košta ?
 6. drumskalisica

  MZ Elektrika

  Da, i onaj lim koji ti ide sa platina, ne kači se na masu već ide na kondenzator .
 7. drumskalisica

  MZ Elektrika

  Kako god okreneš, negde si napravio grešku. Kako vidim po ovim slikama, varnicu i ne možeš da dobiješ jer platine nisu povezane ni sa čim a fali ti i kondenzator - doduše njega možeš da staviš i na neko drugo mesto ( kod bobine na primer ), al moraš da imaš žicu do platina ( možda ste tu žicu greškom spojili negde ) . Takođe ti fali i žica koja ide na gornju četkicu ( za pobudu alternatora ) - ko zna gde si nju spojio . . . Evo ti ova " slikovna " šema pa spajaj instalaciju po njoj ( uvećaš je, izbrišeš svetla i žmigavce - ostaviš samo ovo što ti treba oko paljenja i nabaviš žice u odgovarajućim bojama da se ne zbuniš ) :
 8. drumskalisica

  MZ Elektrika

  Očigledno da si nešto loše spojio. U principu je prosto, sa alternatora idu tri crne žice ( faze ) i idu direktno na diodnu ploču. Izlaz ide na regler ( ne znam dal direktno il preko kontakt brave ) . Postoji još jedna žica - mislim da je zeleno - braon boje koja ide na alternator kao pobuda. Bilo bi dobro da okačiš ovde tu šemu po kojoj si povezivao da vidimo o čemu se radi, jer na netu ima raznih šema pa da ne bude - ti spajao po jednoj, a mi gledamo neku drugu .
 9. drumskalisica

  Ukradena Moto Guzzi Breva 750

  Sad pritisni policiju, traži od njih zaštitu za sebe i porodicu. Kad mogu da daju policajce da štite žene nekih kriminalaca nek daju i tebi da ti obezbeđuju ženu i decu ( prate ih na pijac, u školu ) - ili nek to reše nekako kako znaju.
 10. drumskalisica

  MZ Caffe

  Te gume su postavljene da bi se utišala mašina. MZ ima velika rebra za hlađenje na cilindru i koja na nekim obrtajima dobiju vibraciju i počnu da zveče. Te gume su tu da bi se to sprečilo. Iz istog razloga je i Jawa stavila slične gumice na svoj motor. Montaža tih guma od ETZ-a na tvoj motor ( MZ es 175/2 ) je moguća, ali samo na cilindar ( na glavi motora su ti rebra za hlađenje vertikalna ), a i to uz prepravku cilindra - da se naprave kanali za te gumice. Evo kako to izgleda na ETZ - u :
 11. drumskalisica

  "Domaće" peskarenje

  Jawa 350
 12. drumskalisica

  Ukradena Moto Guzzi Breva 750

  Pošto, kako vidim od plaćanja štete neće biti ništa - ostaju samo ove " guje, moravske kobre , lemanja " u opticaju, jednom reči - osveta. A osveta je specijalitet koji se servira hladan ( kad prođe neko vreme ). Ova dvojica kojim tempom prave štetu i krivična dela, već za mesec dana da ih neko nalupa - nebi znali zbog čega su nalupani, mada su verovatno i navikli na to .
 13. drumskalisica

  "Domaće" peskarenje

  Moj brat se bavio jedno vreme sa tim. Radio je neke manje stvari, pa je napravio komoru otprilike 1 x 1 x 1,5 koja je izgledala kao malo poveći inkubator. Znači sve se radilo u toj komori, komora je bila sa diht gumama ( vrata kroz koja su se ubacivali predmeti koji su obrađivani ), iskorišćeni pesak se sakupljao u posudi ispod ( takođe zadihtovana ), imao je i dve cevi sa gornje strane kojima je višak vazduha izlazio van prostorije i pored svega tog je ta prostorija bila puna peska i prašine, a brat morao da radi sa maskom na glavi. Tako da mu se sve to smučilo i jednog dana je prestao i celu opremu prodao jer mu se sve smučilo . Ovo na ovim snimcima lepo izgleda, al u praksi je skroz drugačije. Za nešto sitno , ponekad može, al za nešto ozbiljnije treba i mnogo ozbiljnija oprema i objekat malo podalje od kuće ( brat je radio u radionici uz kuću ) .
 14. drumskalisica

  P:Golf 2

  Zaključaj temu .
 15. drumskalisica

  Ukradena Moto Guzzi Breva 750

  Pa, taj narkoman je našeg kolegu zamalo ostavio bez uživanja u vožnji i motocikla. Ako neće da plati štetu, ja bi njega lišio njegovog zadovoljstva i užitka. Raspitao bih se gde se ovaj snabdeva sa drogom, malo ga pratio, pa kad kupi drogu i ima je kod sebe - pozovem policiju i prijavim ga da prodaje drogu i da se nalazi tu i tu . Dođe policija, nađu mu drogu, pa nek vidi šta će . Pozdravljam to što je kolega objavio imana lopova, a valjalo bi kad bi se našle i njihove slike. Pa kad je moto sdkup u Rumi il Sr. Mitrovici - zalepiti njihove slike na ulaz sa napomenom da su to lopovi koji kradu motore i da im se zabranjuje ulaz na skup, a ako ih neko vidi u blizini da prijavi obezbeđenju i policiji .
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja