Bigor 7803 Napisano Novembar 27, 2022 Drug član, 2973 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro Đunta opusti se, sad vidim da je tema iz davnina i da je rijeseno. Opet mozda nekome zatreba 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Novembar 27, 2022 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Zato sam i postovao, da ljudi znaju gde ima da se nabavi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2162 Napisano Februar 22, 2023 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2102 postova Prijavi odgovor kao problematičan Iskoristiću ovu temu da postavim srodno pitanje... Kakvo mišljenje imate po pitanju mazanja spojeva pogonskih osovina i lančanika? Konkretno me interesuje za model Africa Twin (spoj prednjeg lančanika sa osovinom). Na jednoj od grupa na netu sam pročitao post gde vlasnik navodi da duži niz godina koristi mast za homokinetičke zglobove. Post je štur, bez nekog posebnog detaljisanja ali me zaintrigirao svakako. Na njegovoj fotografiji, osovina koju je podmazivao izgleda kao nova. Imate li neki savet po pitanju neke konkretne masti ili je možda dobra ova koju koristite za kardan BMW-a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Februar 22, 2023 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Mast za homozglobove...kod nas popularno zvana "grafitna", u sebi (uglavnom) ima dodatak MoS2....molibden di-sulfid...koji svim tim preparatima koji ga poseduju diže rejting u tom smislu borbe protiv trenja. To MORA da piše na deklaraciji ili ambalaži. Ja konkretno, za svoje neke potrebe (mazanje mehanizma pogona najlonske glave na trimerima) koristim mast marke Febi (mislim da je to grupacija Febi-Bilstein)..i obično je pakovana u bele najlonske kesice...ostalo ispisano crvenom bojom. Ekstra stvar za jako malo para. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...