e-mayl 1785 Napisano Decembar 7, 2017 abc, 895 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan [mention=38349]e-mayl[/mention]... žao mi je da vam se nisam/nismo pridružili ali to ti je... Život se ne planira... U svakom slučaju sam srećan da ste ipak sve to obišli i drago mi je da nosite pozitivna iskustva iz zemlje čokolade... Iako sam sve te puteve već prošao, Alpe su uvijek zadovoljstvo koje se ne odbija... Evo moj skromni doprinos... Sa iskusnim vodicem bi to bilo jednostavnije, a ono sto je vaznije, uz dobro drustvo bi bilo zabavnije. Biti ce jos prilika. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6085 Napisano Decembar 7, 2017 Drug član, 4160 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Susten, Grimsel, Furka, Gothard, Oberalp, Julier, Flüela, Klausen .....Takoreći moja avlija...Gesendet von meinem S8 mit Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Decembar 7, 2017 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan @el classico zato sam ja sada preselio iz Basela u Burgdorf (privremeno)... da mi Alpe budu bliže... Na proljeće ako Bog da novi motorić pa peglanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
delimba 26 Napisano Decembar 7, 2017 U prolazu, 60 postova Lokacija: ravno selo Motocikl: pulser 125,er6n Prijavi odgovor kao problematičan lep putopis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skiboban 411 Napisano Decembar 8, 2017 Svrati ponekad, 315 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha Tracer 900, FJR 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i mene na Sustenu....ova levo (blago natovarena) Yamaha Tracer 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1273 Napisano Decembar 8, 2017 Drug član, 1070 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Bobane, znaju ći te kako voziš, siguran sam da ovako "natovaren" ne bi zaostajao iza ovih Bavaraca 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1785 Napisano Decembar 9, 2017 abc, 895 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Na putu prema Susten passu odlazimo u dolinu kojoj nažalost nisam zapamtio ime. Prilikom planiranja nisam dovoljno dobro proučio rutu, pa se ispostavilo da se u dolinu može samo na jednom mjestu ući i izaći. Plaćamo kartu nekih 5 CHF. Vožnja po dolini nije ništa posebno, uska cesta sa puno šljunka. Jedva se mimoilaze dva auta. Tu smo izgubili jedan sat. Evo i nekoliko slika. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1785 Napisano Decembar 9, 2017 abc, 895 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Po izlazu iz doline nakon nekih pola sata zaustavljamo se u maloj trgovini da kupimo vodu i nešto za pojesti. Ulazimo u trgovinu i pokušavamo uspostaviti nekakvu komunikaciju, do you speak english, parla italiano. ali ništa. U ovom dijelu Švicarske uglavnom govore neki čudni njemački jezik. Raspravljamo šta kupiti, kad žena na blagajni kaže, pričajte naški. Žena je iz Herceg Novog. Živi već dugo u Švicarskoj. Dok uzimamo što nam je potrebno, priča nam o životu u Švicarskoj. Kaže skupo, ali se može lijepo živjeti od onoga što radi. Ona i muž, koji je u penziji, vode trgovinu, kafić i poštanski ured. Nakon kraćeg odmora pozdravljamo se i nastavljamo dalje. Susten pass ( https://goo.gl/maps/W7NaQdv4rY92 ) 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1785 Napisano Decembar 9, 2017 abc, 895 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Sa prevoja Susten spuštamo se prema Rhone glečeru. Glečer Rhone je izvor rijeke Rhone i jedan od glavnih dotoka Ženevskog jezera a nalazi se na samom istočnom dijelu kantona Valais. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1785 Napisano Decembar 9, 2017 abc, 895 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Slijedeća destinacija je Teufelsbrücke ili Devil`s bridge ( https://goo.gl/maps/qicBskDmP8q ). Prema legendi, bilo je teško izgraditi most na ovoj lokaciji tako da je očajni švicarski pastir zatražio od đavla da napraviti most. Đavao pojavio i ponudio izgraditi most uz uvjet da će uzeti dušu onoga koji prvi pređe most. Nakon što je most bio sagrađen, seljaci su nadmudrili đavla slanjem koze preko mosta. Uznemiren trikom, đavao je podigao veliki kamen i krenuo prema mostu kako bi ga srušio. Na putu do mosta, đavo je sreo staru ženu s križem, đavo se uplašio, ispao mu je kamen i pobjegao je. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1785 Napisano Decembar 9, 2017 abc, 895 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Nastavljamo prema Sankt Gothard Pass-u ( https://goo.gl/maps/ckZXB1bQEpP2 ). Prema i sa ovog prevoja vode dvije ceste, stara i nova. Stara cesta je popločena kamenim kockama – kaldrmom. Penjemo se dosta brzo novom cestom. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1785 Napisano Decembar 9, 2017 abc, 895 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Spuštamo se prema mjestu Airolo i idemo prema Passo della Novena ( https://goo.gl/maps/aHCeZG17Uj52 ). Cesta prema prevoju nije bogzna što. Krajolik je bitno drugačiji od prethodnih, ne tako lijep. Ovo je i najveća nadmorska visina na kojoj smo bili na ovom putu. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1785 Napisano Decembar 9, 2017 abc, 895 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Vraćamo se u Airolo istom cestom sa namjerom da se popnemo na Gothard starom cestom. Ovo je ujedno i put koji nas vodi prema našem smještaju. Ne znam kako, ali opet smo se našli na novoj cesti. Ostale su samo slike stare ceste prema Gothardu. Spuštamo se prema Andermattu, pa preko Oberalp passa dolazimo do sobe. Počinje puhati i vrijeme se polako kvari. Prognoza za sutra je kiša. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Decembar 9, 2017 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, e-mayl je napisao: Slijedeća destinacija je Teufelsbrücke ili Devil`s bridge ( https://goo.gl/maps/qicBskDmP8q ). Prema legendi, bilo je teško izgraditi most na ovoj lokaciji tako da je očajni švicarski pastir zatražio od đavla da napraviti most. Đavao pojavio i ponudio izgraditi most uz uvjet da će uzeti dušu onoga koji prvi pređe most. Nakon što je most bio sagrađen, seljaci su nadmudrili đavla slanjem koze preko mosta. Uznemiren trikom, đavao je podigao veliki kamen i krenuo prema mostu kako bi ga srušio. Na putu do mosta, đavo je sreo staru ženu s križem, đavo se uplašio, ispao mu je kamen i pobjegao je. ma samo kada nam je koza preživjela, plusici za povjest, zemljopis i putopis. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Decembar 9, 2017 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Izuzetno!!!Prolazio sam kroz Alpe kolima ranije, nije to to. Nisam se detaljno pripremao i nisam na licu mesta našao alternativne puteve nego ostao na autoputu.Italijanska jezera su priča za sebe ali skup smeštaj.Jel imaš možda snimljen bilo koji deo rute na gmaps?Planiram svakako sledeće godine tamo...Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1785 Napisano Decembar 9, 2017 abc, 895 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Izuzetno!!!Prolazio sam kroz Alpe kolima ranije, nije to to. Nisam se detaljno pripremao i nisam na licu mesta našao alternativne puteve nego ostao na autoputu.Italijanska jezera su priča za sebe ali skup smeštaj.Jel imaš možda snimljen bilo koji deo rute na gmaps?Planiram svakako sledeće godine tamo...Sent from my EVA-L09 using TapatalkPogledaću u navigaciji da li su ostali track-ovi, ako ne složiti ću i staviti na forum. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Decembar 9, 2017 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Odokativno, ovako nekako, spojio sam par datih tačaka https://goo.gl/maps/8pBAomMPzMK2 Mislim da sam gledao i na yt, jedan Englez je išao ovuda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2712 Napisano Decembar 9, 2017 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćale 3094 Napisano Decembar 9, 2017 Samo nek je neki cirkus, 792 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: BMW R1250RS Triple Black Prijavi odgovor kao problematičan Greješ nas u te hladne dane. Čak mi pripasalo ladno pivo Dođi na koje. Super ti je bila fura. Aj kad budeš pri volji iscrtaj krug na Google Mapsu da vidimo kompletnu rutu. Naravno, možeš sačekati i do kraja putopisa, da ne pretičemo po desnoj Pošto su smeštaji, hrana, ...? Ima li policije, radara, ...? Dali si sve imao unapred rezervisano ili onako usput? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1802 Napisano Decembar 9, 2017 Lovely jubbly, 902 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedno pitanjce: Da li su u knjizi koju si koristio za pripremu putovanja pokriveni celokupni Alpi od Francuske do Madjarske? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1785 Napisano Decembar 9, 2017 abc, 895 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Greješ nas u te hladne dane. Čak mi pripasalo ladno pivo Dođi na koje. Super ti je bila fura. Aj kad budeš pri volji iscrtaj krug na Google Mapsu da vidimo kompletnu rutu. Naravno, možeš sačekati i do kraja putopisa, da ne pretičemo po desnoj Pošto su smeštaji, hrana, ...? Ima li policije, radara, ...? Dali si sve imao unapred rezervisano ili onako usput? Napraviti ću to na kraju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1785 Napisano Decembar 9, 2017 abc, 895 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedno pitanjce: Da li su u knjizi koju si koristio za pripremu putovanja pokriveni celokupni Alpi od Francuske do Madjarske?Složeno je po zemljama odnosno regijama: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1802 Napisano Decembar 10, 2017 Lovely jubbly, 902 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan 22 hours ago, e-mayl said: Složeno je po zemljama odnosno regijama: Blagodarim Deluje kao knjiga koju treba imati na polici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzoni kle 34 Napisano Decembar 10, 2017 U prolazu, 80 postova Lokacija: beograd Motocikl: bmw r1250 gsa Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno prelepa voznja, bravo! Inspiracija za neku voznju u buducnosti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radeyamaha 148 Napisano Decembar 10, 2017 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: skupljen Motocikl: Honda cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...