root012 191 Napisano Novembar 26, 2017 Lucic, 226 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Honda SW-T 400, Aprilia Leonardo 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, ljudi imam pitanje u vezi potrosnje ulja, potrebna su mi vasa misljenja ovako vozim Apriliu Leonardo 125 rotax agregat, uzeo sam ga letos i s njim presao nekih 2,000 kilometra, skoro sam bio na neko malo dalje putovanje s njim (Pozarevac - Zlatibor - 250km u jednom pravcu) Burazer i ja reko da se provozamo malo i da testiram masinu pre polaska sam proverio ulje dolio nesto malo da bude na maksimumu, do Zlatibora nikakvih problema nije bilo motor je izgurao ona najgora uzbrda nas dvojicu , kad sam stigao na Zlatibor proverio sam ulje i na meracu je ulje bilo na minimumu. Sad mi stvarno nije jasno zasto je toliko ulja pojeo s obzirom da nigde ne pusta ne curi, Da li je problem to sto su bila velika uzbrda pa opterecenje motora ili je problem do samog motora/karika? Zanima me neko vase misljenje da li neko vozio ovaj skuter kakva je potrosnja da li ste vozili negde dalje na neko putovanje? Citam i vidim da neki kazu da ovaj agregat hoce da pojede ulje i da se najvise pazi na nivo ulja u motoru? da li je ovo tacno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Novembar 26, 2017 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Ako ne dimi plavi dim i ako je svecica normalana, da nema tragova ulja onda je sve ok. Taj skuter prima litru ulja a razlika od max i min je mozda 100ml. Za vas dvojicu na njemu i sva ta brda usput to je sasvim normalno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1642 Napisano Novembar 26, 2017 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti trosi to ulje probaj sledece sezone sa drugim uljem (proizvodjac) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
root012 191 Napisano Novembar 26, 2017 Lucic, 226 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Honda SW-T 400, Aprilia Leonardo 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, dfast je napisao: Ako ne dimi plavi dim i ako je svecica normalana, da nema tragova ulja onda je sve ok. Taj skuter prima litru ulja a razlika od max i min je mozda 100ml. Za vas dvojicu na njemu i sva ta brda usput to je sasvim normalno. Pa da razlika od max i min je nekih 150ml ja sam dolio 150ml da bi bio na maksimumu ponovo. Motor ne dimi normalno je sve Pre sat vremena, Golub je napisao: Ako ti trosi to ulje probaj sledece sezone sa drugim uljem (proizvodjac) Da o tome sam razmisljao, sada trenutno koristim motul planiram da promenim da stavim ipone ulje pa da vidimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...