Belajmaker 34 Napisano Jun 16, 2017 U prolazu, 35 postova Lokacija: Maglaj, BiH Motocikl: Suzuki GSR600 | Honda CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, U pitanju je GSR600 2006... Naime, prije par dana sam primjetio da, kada motor stoji jedno vrijeme na suncu, kocnica postane tvrda i izgubim mogucnost "doziranja" (u pitanju je prednja kocnica). U tom slucaju, kada pritisnem kocnicu, nema laganog propadanja vile, nego CAK! odmah jace uhvati i cimne...Naravno, ne na sami dodir kocnice, ali nema te fluidnosti u kocenju. Ovo se ne desava kada motor izvezem iz garaze i vozim... Bukvalno kada stoji na suncu i ugrije se. Ovo se prestane desavati nakon par kilometara voznje....kao da se ohladi...nesto....i sve je OK. Jucer sam izvrsio zamjenu kocione tecnosti i ozracivanje sistema. Ali opet isto Pomisljao sam da je do vila-amortizera, ali u tom slucaju kocnica ne bitrebala biti postati tvrda. Valjda?! Ima neko ideju (?) ili mu se nesto slicno desavalo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Jun 16, 2017 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Skini polugu kocnice, izvadi saraf koji je drzi, ocisti to sve i dobro podmazi tovatnom masti, imao sam isti problem, nije htela kocnica lepo da se dozira vec je seckala onako malo po malo, a sve to jer skoro da i nije bilo nikakvog lubrikanta izmedju poluge, sarafa i kucista, i kad povuces polugu i ona se napne dolazi do zapinjanja zbog pojacane frikcije, i malo sam kopao po netu i forumima nasao ovu soluciju i upalilo je 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Belajmaker 34 Napisano Jun 16, 2017 U prolazu, 35 postova Lokacija: Maglaj, BiH Motocikl: Suzuki GSR600 | Honda CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Biker-Boy je napisao: Skini polugu kocnice, izvadi saraf koji je drzi, ocisti to sve i dobro podmazi tovatnom masti, imao sam isti problem, nije htela kocnica lepo da se dozira vec je seckala onako malo po malo, a sve to jer skoro da i nije bilo nikakvog lubrikanta izmedju poluge, sarafa i kucista, i kad povuces polugu i ona se napne dolazi do zapinjanja zbog pojacane frikcije, i malo sam kopao po netu i forumima nasao ovu soluciju i upalilo je Hvala na savjetu! To je bilo to. Svaka cast!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Jun 16, 2017 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu kolega, tu smo da se ispomazemo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 836 Napisano Avgust 23, 2017 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 348 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 6/16/2017 at 16:12, Biker-Boy je napisao: Skini polugu kocnice, izvadi saraf koji je drzi, ocisti to sve i dobro podmazi tovatnom masti, imao sam isti problem, nije htela kocnica lepo da se dozira vec je seckala onako malo po malo, a sve to jer skoro da i nije bilo nikakvog lubrikanta izmedju poluge, sarafa i kucista, i kad povuces polugu i ona se napne dolazi do zapinjanja zbog pojacane frikcije, i malo sam kopao po netu i forumima nasao ovu soluciju i upalilo je Da li posle treba da se odzracuje sistem ili ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos-v 2450 Napisano Avgust 23, 2017 Zainteresovan, 947 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ne treba nista. Skidas samo rucicu gore,ne diras kociono ulje i creva 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 836 Napisano Avgust 23, 2017 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 348 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. Kada sam skidao centralni stender morao sam da raskacinjem neke poluge od nozne kocnice i posle vise nije htela da koci kako treba pa sam mislio da i ovde nesto tako ne zeznam,mada onda i kod nozne mozda nije kvar u tome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scouseviking 5 Napisano Novembar 19, 2020 U prolazu, 4 postova Lokacija: Kumanovo, Makedonija Motocikl: Suzuki GSR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Cao svima. Radi se o GSR-u iz 2009 god. sa ABS-om. Meni zadnja kocnica je bila bas tvrda, ali je malo kocila. Sad uzeo sam da promenim ulje i u prednjoj i zadnjoj kocnici. Prednja je prosla super, ali zadnja je jos vise postala tvrdja i sad ko da i uopste ne koci. Sta bi bilo problem? Hvala svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8005 Napisano Novembar 21, 2020 Drug član, 2110 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Mogući problem crevo zapušenje pa ne dozvoljava kretanje fluida kako treba ili prljavština u samom cilindru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Novembar 21, 2020 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Mozda se nesto uzjebo abs, mozda zapekli kocioni klipovi, lose gumice u klestima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...