Jump to content

Moto Zajednica

YBR 250 - šraf za ispuštanje ulja

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 361 postova
  • Motocikl: Yamaha YBR250

Zanima me da li ima više Yamaha koje dele isti šraf za ispuštanje ulja, to jest, ima li neke koja deli isti sa YBR 250 (možda YBR 125).

Na poslednjem servisu u inostranstvu, gde ga moj brat vozio, pretegli štaf i smanjili šestougao na glavi, a ja ga dokusurio, pa ne bih samo da vozim motor na turpijanje do 11/10mm ili pak navarivanje veće matice (što bih uradio da imam alat i vremena), nego da zamenim šraf odgovarajućim.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

verovatno pasuje od necega. Odvi ga nekako, izmeri navoj i korak obavezno i neko ce se vec javiti. Moj predlog je da ga skines kako tako, odneses u neku metalopreradjivacku radionicu da ga navare tvrdom elektrodom, na glodalici obrade glavu za kljuc i to je to. Ako nemas alat i vremena postoje i servisi, oteras, platis, preuzmes motor i to je to.

• Podržavam 1

• Drug član, 3087 postova

Приликом следеће замене уља, премери пречник шрафа  и корак навоја (или нађи на Нету тај податак), па ћеш лако наћи одговарајућу замену за магнетом. И онако их произвођачи класификују по та два параметра - пречнику и кораку, а не за конкретан модел мотоцикла. Ем што решиш проблем кога помињеш, ем тај магнет покупи опиљке, па посредно по количини тих опиљака можеш да пратиш стање машине изнутра. Цена тог решења ја 10-15-20 евра.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Ako ne nađeš odgovarajući šraf, skineš taj šraf, odneseš kod metalostrugara da ti napravi isti takav i rešen problem . 

• Svrati ponekad, 361 postova
  • Motocikl: Yamaha YBR250

Hvala svima na odgovorima i savetima.

Uz puno muke šraf sa okrzanom glavom skinut u radionici i na njegovo mesto stavljen od drugog modela sa istim navojem (sada je 17-ca umesto prethodne 12-ice, tako da će teže da se izliže).

20170612_131251.jpg

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja