LuckyVladano 5073 Napisano Maj 17, 2017 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan “Jedino sto nosimo sa sobom na onaj svet su uspomene…” U prolece prosle godine, negde bas u ovo vreme, imao sam zadovoljstvo da upoznam naseg "druga clana" Milana i njegovu porodicu. Milan je ovde poznatiji kao K1200R, BJB vitez , lafcina i uopste, dusa od coveka. Nekako smo se brzo zgotivili – valjda smo na istim talasnim duzinama, sta li, slicna su nam interesovanja, pogledi na svet i karakteri pa se nase prijateljstvo razvijalo i dovelo do toga da budem pozvan u malo ali odabrano drustvo 5 drugara koji su se spremali na godisnju (sad vec skoro tradicionalnu) sedmodnevnu voznju trazeci najlepse puteve i predele ove nase Evrope. Ja sam poziv rado prihvatio, jer se savrseno uklopio u moje planove. Meni se jesenas desilo nesto sto me je trgnulo, i nateralo da se posvetim malo sebi. Kupio sam motor jos pogodniji za putovanja od mog bivseg TDM-a (ima tema o tome na forumu, a rastegla se kao spanska serija ) sa namerom da krenem da spartam (za pocetak) Evropom, pa dokle izdrazim. Zelim da, kad vec mogu, prodjem vecinom atraktivnih Evropskih planina koje sam do sada gledao samo u putopisima nasih i stranih vozaca, a nije mi bilo previse bitno odakle cu da pocnem. Oni sebe poluzvanicno nazivaju “Bajkeri sa severa”, jer svi zive u krugu od 100-tinak km od Dizeldorfa, pa dok sam smisljao naziv putopisa nekako mi se u glavi vrzmao naslov “Sesti ratnik”, zbog slicnosti sa radnjom filma Antonija Banderasa “Trinaesti ratnik” . Nije da nas dvojica licimo – ja sam mnogo lepsi photo upload Jesenas smo napravili Whats-up grupu i zapoceli dogovor prvo o cilju putovanja. Sudeci po ovih pola godine u whats-up grupi, upao sam u druzinu teskih zajebanata i ozbiljno sam zabrinut da ce mi se vilica ukociti od 7 dana neprestanog smejanja Posto su oni vec dosta proputovali, neko je predlozio Spaniju, t.j. Pirineje, a meni je, kao sto rekoh, bilo svejedno. Istina, nekako imam utisak da su se neki slozili imajuci u glavi slike Spanjolki, dama strucnih za guslanje i neke Svedske sportove, pa cemo prave razloge tek da utvrdimo na licu mesta. Jedan ucesnik je cak I dobio napismeno odobrenje od zene da moze da juri Spanjolke Sta ti je pametno zensko: zna da joj je muz veran, pa se pravi galantna Evo i fotografije uciteljice guslanja: photo uploading websites Ekipa avanturista krece u pohod na Pirineje u sledecem sastavu: 1. Milun nick-mik SUZUKI GSXR1000 2. Milan BMW K1200R BMW R1200GS 3. Aleks Junge BMW R1200GS 4. Mico BMW R1200GS 5. Gajo Gajo Sevojno KAWASAKI GTR 1400 6. Vladan Lucky Vladano BMW R1200GS Mici ne znam nick, u svakom slucaju ce svi naci nacin da se ukljuce u pisanje ovog putopisa. Prva verzija plana okupljanja je bila da svako sedne na svoj motor i da se nadjemo na obroncima Pirineja, nesto severnije od Barcelone. Ipak, ja sam posle dooosta vaganja za i protiv odustao od te ideje. Glavni razlog je taj sto ce mi ovo biti prva voznja duza od 3 dana. Da sam krenuo motorom, ili kolima sa motorom na prikolici, trebalo bi mi bar 2 dana za tih 2000 km od Beograda do Barcelone, i jos toliko za povratak. Samo putarine za kola bi izasle oko 300 eu u oba pravca, za motor nesto manje. Kada sam dodao na to cene spavanja, hrane, habanja guma i ostalog, dosao sam do zakljucka da cu zbog male ustede u novcu stici premoren na Pirineje, a onda treba da jos nedelju dana vitlam po krivinama uz punu koncetraciju koju umor neumitno srozava. NO WAY, AMIGO !!! Zato je tu opet uskocio Milan sa svojom riznicom iskustva. Znao je od ranije za firmu u Barceloni koja se bavi rentiranjem motorcikala. Firma se zove IMTbike – (ne, to nije cuvena na ovim prostorima IMT Rakovica ). Uz njegovu pomoc, preko neta sam rentirao “vodeni” GS1200. Putujem sam na motoru, i on ce biti mnogo pogodniji za krivinarenje od dosta gabaritnije ADVENTURE verzije kakvu ja imam. U slucaju kvara, “traktoristi” su u obavezi da mi isporuce drugi motor u roku od 6 sati gde god da sam. Najpre je bilo dogovoreno da svi uradimo tako, medjutim, svi osim Milana i mene su promenili misljenje pa su oni rentirali veliki kombi za prevoz 4 motora sa platformom 2 reda sedista. Njih cetvoro tovare motorcikle, krecu 18.5-og popodne sa severa i imaju oko 1300 km do mesta okupljanja, mogu da se menjaju za volanom. Ocas posla su tamo. Ovako nesto: photo hosting Milan i ja dolazimo avionima 19.5 u Barcelonu, preuzimamo motore oko 19h i gazimo tih 140 km najbrzim putem na sever do mesta okupljanja u mestu Molio. http://www.hotelcalitxo.com/en/ Prava akcija ce poceti 20-og maja i trajati do 26-og uvece. Za 7 dana preci cemo oko 2100 km i preci 12 puta granicu Spanije i Francuske. Spavamo po hotelima koji su nam dali, posto sezona jos nije pocela, prilicno povoljne cene. Hranicemo se kako se dogovorimo na licu mesta, zavisno od dana do dana. S obzirom da nosim nekakav cerkin fensi-smensi APPLE lap-top koga jedva da znam da ukljucim, ako mi deca ne odrze neki ubrzani kurs koriscenja istog, necemo kaciti slike, a verovatno ni pisati nista dok se ne vratimo i dok ne sredim slike i izmontiram video-snimke u kakvu-takvu smislenu celinu. Materijala ce biti dosta: samo ja nosim 4 kamere (2 GoPro5 black i 2 kineske FullHD), bar jos jedna GoPro5 black je kupljena. Verovatno i ostali nose po neku. Nosim vise samolepivih baza za kamere, pa cemo ih setati sa motora na motor i sa pozicije na poziciju. Evo "teske artiljerije": Znam da puno vas voli da sazna na kraju koliko ovakav put moze da kosta, pa cu na kraju putopisa probati da napravim racunicu za one koji ce mozda krenuti nasim stopama. I jos nesto: oprostite mi na buducim greskama i propustima, nesto sto neko drugi treba da cita poslednji put sam pisao u srednjoj skoli 18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Maj 18, 2017 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Pa da se upishem Srecan put i ocekujemo dobar materijal s obzirom da nosite ozbiljnu kolicinu video opreme .. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano Maj 18, 2017 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan A Spanjolke, sta je sa Spanjolkama ? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Maj 18, 2017 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan E pa sad sam si se sam ofirao... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Maj 18, 2017 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The Krle 29 Napisano Maj 18, 2017 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Honda Africa Twin RD04 Prijavi odgovor kao problematičan a ovih 3500€? To mu dodje limit za onu stvar?Sent from my SM-G388F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Maj 18, 2017 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, BMW K1200R said: A Spanjolke, sta je sa Spanjolkama ? vi samo vozite a o njima cu ja brinuti. dobro se provedite. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1785 Napisano Maj 18, 2017 abc, 895 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Stretan put i puno sunca. Za ostalo ćete sami. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Maj 18, 2017 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Pratim , iz prvog reda klupa ... sretan put !!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1273 Napisano Maj 18, 2017 Drug član, 1068 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da se posvađate oko one španjolke,... srećan put i sa osmehom da se kući vratite Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1564 Napisano Maj 18, 2017 Drug član, 1306 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Odlican uvod Vladane, u kratkim crtma je sve izlozeno, cak ni Spanjolke nisu preskocene Ja za nekoliko sati krecem put Dizeldorfa na utovar, posle jucerasnjih 30c, danas me ceka provala oblaka, tako da cu ipak obuci ono kisno odelo koje nisam ni planirao da ponesem sa sobom. Vidimo se sutra u Spaniji 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Maj 18, 2017 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Да се упишем Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Maj 18, 2017 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Sretno ekipi! PratimSent from my iPad using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobz 30 Napisano Maj 18, 2017 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Temerin, SRB Motocikl: BMW 1250 GSA 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Srećan put i dobar asfalt Sent from my SM-N910C using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petartdm 163 Napisano Maj 18, 2017 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: FZ 1SA ; FJR 1300SA Prijavi odgovor kao problematičan Obecavaa!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Maj 18, 2017 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ducans 102 Napisano Maj 18, 2017 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: honda nc 750x Prijavi odgovor kao problematičan Sretno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8110 Napisano Maj 18, 2017 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Srećan put i jedva čekam nastavak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5988 Napisano Maj 18, 2017 Svakom po zasluzi, 12425 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Srećno drugari, željno čekam prve slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Maj 18, 2017 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Bravo momci! Sjajno! Veći deo ekipe poznajem, sa nekima imam i više ili manje zajedničke Kilometraže, i naravno - lepe uspomene. To su divni ljudi i sjajni prijatelji! O da, i vrsni vozači. Meni je jedan od utisaka od prošle godine način na koji Milun "džibri" svoju Suzanu.... Uživanje je voziti iza njega. Impresivno (i poučno!), RESPECT! Drago mi je da Avantura i dalje živi: Milanove organizacije su besprekorne - niko to ne radi bolje od njega (neformalni "Milan MOTO REISEN")!!! Pozdrav svim članovima ekipe. Želim vam uživanje u vožnji i nove, lepe uspomene! Čekamo slike i priče. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17658 Napisano Maj 18, 2017 Integrisan, 8361 postova Prijavi odgovor kao problematičan Srećan put! Vrhunska destinacija, biće vrh, odluka o renti motora prava za tu destinaciju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4775 Napisano Maj 18, 2017 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Upis! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Maj 18, 2017 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenadbg88 1517 Napisano Maj 18, 2017 Drug član, 1086 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 2020' Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da se upiše Lepa destinacija, iskusni vozači. Obećava ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MiltenGo 29 Napisano Maj 18, 2017 U prolazu, 34 postova Lokacija: Beograd Motocikl: piaggio X9 250 evo Prijavi odgovor kao problematičan Pratim obavezno, uvod obećava odličnu avanturu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...