lord_oblivion 1361 Napisano April 16, 2018 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Motorex? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža016 159 Napisano April 16, 2018 Svrati ponekad, 355 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NX125, Suzuki DR-Z400E Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo verovatno, ili Ipone. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano April 16, 2018 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Javi utiske ako se odlučiš za Motorex Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano April 25, 2018 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Ja sipam Motorex 10-50 Cross Power Trenutno pravim temperaturni senzor ulja čisto da vidim koje su gornje temperaturne vrednosti u vožnji. Ako bude trebalo - u toku leta i veilikih vrućina možda sipam i 10-60 Napomena proizvođača je da je 10-60 napravljen i za nove generacije KTM-a, pa nešto razmišljam ako je to ulje napravljeno za KTM u off-road eksploataciji - onda je to ulje za japance k'o oaza u sred pustinje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano April 25, 2018 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Juče sam sipao Motorex Boxer za vazdušare 10w50, videćemo kako će se pokazati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6332 Napisano April 26, 2018 Enduraš, 6372 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da svi ti eksperimenti mogu samo da skode, a nista da poboljsaju. Sipas sta fabrika kaze i uzivas. Ja godinama sipam ipone polusintetiku 10w-40 i nikakav problem. Skoro skidao glavu da proverim zazor ventila, u toleranciji su jos uvek, posle skoro 30k km, bregovi na bregastoj kao novi, bez ikakvih tragova trosenja. To mi potvrdjuje da je moj izbor ulja ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano April 26, 2018 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Zimus sam menjao karike jer prošle godine pomalkice duvkao plavo na davanje gasa. Između ostalog i zapekle, morao sam da ih čupam i lomim. Uljna istrošena dibidus. Ipone 15w50. Sa menjačem, bregastom i ventilima nikakvih problema. Zato sad probam drugo ulje. A i nadam se da će sa Motorex-om preći dosta više od 2500km pre nego se razbije da mora da se menja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6332 Napisano April 26, 2018 Enduraš, 6372 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pa nije ti ulje krivo sto su ti se potrosile karike, nego los materijal istih. A zapekle su od sagorevaja ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano April 26, 2018 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Videću kako se bude ponašalo ovo ulje i ako ne budem osetio značajnu razliku, vratiću se na Ipone. Uz to, sveže je složen pa je red da ga častim malborom i viskijem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Malonj 41 Napisano April 27, 2018 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Derventa, Novi Sad Motocikl: DR-Z400, Benelli Trek 1130 Prijavi odgovor kao problematičan Jel mjenjao ko skoro svjecicu? Mislim da sam probao 16mm dugacku gedoru i fino mi legne na slobodnu svjecicu ali unutar motora nikako da "uhvati" (okrece se bez otpora). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6332 Napisano April 28, 2018 Enduraš, 6372 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Mora original kljuc za svecicu ili da se napravi od tanjeg cevastog kljuca (cevasti kljuc se skrati da bi mogao da upadne u glavu) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža016 159 Napisano Maj 4, 2018 Svrati ponekad, 355 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NX125, Suzuki DR-Z400E Prijavi odgovor kao problematičan Proleće...Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža016 159 Napisano Maj 4, 2018 Svrati ponekad, 355 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NX125, Suzuki DR-Z400E Prijavi odgovor kao problematičan Dobra stvar kod DRZ-a je što osim kao igračka za šumu do koje dodje na prikolici, može da služi i kao vrlo korisno prevozno sredstvo za prvomajski uranak Tri dana smo suvozačica i ja skroz opušteno i prijatno krstarili šumama bez ikakvih problema i opterećenja za motor.Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Maj 9, 2018 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan DRZ 400 E: Temperature up-date Do sada u vožnji temperatura odvoda (cep na ramu koji služi za zamenu ulja) nije nikad prelazila 54-55 celzijusa. Ovo pričam o vožnji po makadamu nekih 45min pri 70-90km/h na nekih 6000-7000 rpm. U mirovanju od par minuta dođe na nekih 60 C, ali čim krenem, pa i vrlo lagano (20-30km/h) temperatura brzo opada i dolazi na vrednost od 50-ak celzijusa. Ambijentalna temperatura pri merenju je prijatnih 25 C (bez ventilatora) Trenutno je ovako ali ću senzor temperature izmestiti na izlaznom vodu ulja iz motora gde je temperaturna vrednost sigurno veća. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Maj 9, 2018 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan @Nidža016: ovaj tvoj DRZ proveo vise na boku nego na tockovima @baltrekk : Od kada si ti presao na DRZ? Nisi valjda izdao yamahu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Maj 10, 2018 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan 19 hours ago, markulja said: @baltrekk : Od kada si ti presao na DRZ? Nisi valjda izdao yamahu? Nisam Oba su tu. Imam DRZ godinu i nešto - možda dve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža016 159 Napisano Maj 11, 2018 Svrati ponekad, 355 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NX125, Suzuki DR-Z400E Prijavi odgovor kao problematičan Bogami, otkad sam ga kupio, nismo stali sa vožnjama. Što na boku, što na točkovima. U početku su to bili šumski putevi, neretko makadam do prvih odvaljenih krampona, onda sam opleo po asfaltu, čisto da vidim kako podnosti i to, vozikao sam se i autoputem, pravio po 300+km na dan dok sam imao manji lančanik pozadi i sve je prošlo super. Onda sam zamenio gumu, stavio lančanik za deset zuba veći i prešao malo u teže terene. Šuma, potoci, tamo gde sam mogao i tamo gde nisam mogao, vratio se par puta bez motora kući, pa onda sneg, led, cele zime nisam sišao od motora, vozikao se uz CanAm-ove, Polarise, motorne sanke, druge terence... Pa onda par drugara kupilo te ka te emove, pa i sa njima i tamo gde su mogli, gde nisu mogli... Jedan dan vozim po 30ak kilometara za 12 sati po šumama, dođem kući, operem pa sutra sa devojkom u grad na kafu... Još nikakav mehanički zastoj nisam imao. Još malo pa dolazi vreme za promenu ulja, tu ću i ventile da naštelujem, da proverim stanje celog kvačila, mada radi super... Na hladnjak sam stavio čep sa skalom za merenje temperature, ovih dana montiram ventilator, najpre sa prekidačem da ručno palim tamo gde treba, čisto da vidim kako to funkcioniše, a onda ću posle da ugradim i račvu na crevu sa termoprekidačem, da pali sam kad zatreba. DR-Z je zaista svemoguć motor, zlatna sredina svega što se tiče svih malih endura. Kod mene je opravdao očekivanja, a bila su velika. Veliki plus od mene za Japan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Maj 11, 2018 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Da se upisem u ekipu, ali nije E nego SM. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6332 Napisano Maj 12, 2018 Enduraš, 6372 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan On 9.5.2018. at 7:11, baltrekk je napisao: DRZ 400 E: Temperature up-date Do sada u vožnji temperatura odvoda (cep na ramu koji služi za zamenu ulja) nije nikad prelazila 54-55 celzijusa. Ovo pričam o vožnji po makadamu nekih 45min pri 70-90km/h na nekih 6000-7000 rpm. U mirovanju od par minuta dođe na nekih 60 C, ali čim krenem, pa i vrlo lagano (20-30km/h) temperatura brzo opada i dolazi na vrednost od 50-ak celzijusa. Ambijentalna temperatura pri merenju je prijatnih 25 C (bez ventilatora) Trenutno je ovako ali ću senzor temperature izmestiti na izlaznom vodu ulja iz motora gde je temperaturna vrednost sigurno veća. Ne znam sto ti je bitna temp ulja na vodeno hladjenom motoru, njemu ulje ne moze da se pregreje nikad. Bolje da si stavio merenje temp. vode. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža016 159 Napisano Maj 13, 2018 Svrati ponekad, 355 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NX125, Suzuki DR-Z400E Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam ovakav čep. Nagurao sam u par navrata stotku, zato i ugradjujem ventilator... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Maj 13, 2018 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan On 5/12/2018 at 7:50 AM, aca-pn said: Ne znam sto ti je bitna temp ulja na vodeno hladjenom motoru, njemu ulje ne moze da se pregreje nikad. Bolje da si stavio merenje temp. vode. To mi je bilo nekako najbrže da montiram jer sam imao takav merač tj šraf za ulje. A i kada sam već stavio rekoh da vidim kako se kreće temperatura ulja. @Nidža016 gde si pazario ovakav čep? Daj da i ja poručim jedan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža016 159 Napisano Maj 13, 2018 Svrati ponekad, 355 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NX125, Suzuki DR-Z400E Prijavi odgovor kao problematičan Čini mi se da je baš ovaj sa Alija bio u pitanju, uglavnom ima veliki izbor, a radi dobro https://www.aliexpress.com/item/JK-D1-Spec-RACING-Temperature-Gauge-With-Utility-Safe-Thermost-Radiator-Cap-Tank-Cover-Water-Temp/32816289566.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hakala 72 Napisano Maj 14, 2018 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Čačak Motocikl: KTM EXC, TA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj sto je na slici otvara rano na 1,1bar. Ima ih xmoto u ponudi do 1,8. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža016 159 Napisano Maj 14, 2018 Svrati ponekad, 355 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NX125, Suzuki DR-Z400E Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo 1.3, sasvim dovoljno za bilo koji enduro, mada DRZ ima čantru za rashladnu tečnost koju vakuum posle vrati nazad u hladnjak, nema kapanja po šumi...Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Jun 17, 2018 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan DRZ Power on Xross Challenge 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...