lord_oblivion 1362 Napisano Januar 1, 2018 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Naručio sam ovu kinesku pa će da vidimo. Ako ne ispuni očekivanja, ima kome će dalje da ode. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Januar 1, 2018 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih zapalio i šator a potom verovatno i kamp kad bi to koristio. Zato najbolje malo kosine i hleba i neko vince umesto supice. Začas bude gotovo. Ali se divim kako su ljudi uspeli da (uspešno) minimalizuju a da pri tom ostane funkcionalnost kao i dugotrajnost na visokom nivou. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano Januar 2, 2018 Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me, a vidim da onda ni Žiki niko nije odgovorio, šta je prednost alkoholnog u odnosu na benzinski gorionik, za nas na motociklima? Benzin nam je uvek lako dostupan, a neki ga čak nose i u bocama na motoru. Zašto se odlučujete za nošenje i alkohola? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Januar 2, 2018 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Benzinski šporetići (osim što su nekoliko puta skuplji) su i dosta teži. Razlog za cenu je taj što su projektovani za više vrsta goriva a teži su jer moraju da budu čvršći i solidniji zbog benzina koji je energetski jači i zapaljiviji od alkohola. Ja kontam tako. Laletu Trangia troši, kako on kaže 200ml alkohola za 10ak dana, što je prosek trajanja neke opuštene kamp ture. Još 200 grama u prtljagu i nije neka presudna težina. Bočice od 50ml ili 100ml ima da se kupe u svakoj apoteci na planeti pa ne mora da se vuče sav alkohol za ceo put. Svratiš do pumpe, svratiš do apoteke i svratiš u mesaru Kad bih išao na ozbiljan put, od nekoliko (desetina) hiljada km, svakako bih spakovao benzinsku varijantu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2247 Napisano Januar 2, 2018 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Moja iskustva sa ruskim verzijama istih nisu dobre. Možda su kineske bolje ali sumnjam. Zato sam ostao na plinskim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 362 Napisano April 19, 2018 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Ove sedmice sam kupio jedan Trangia set u Švedskoj 27-6 UL (140276) Ultralight aluminium, nisam se još ni raspakovao pa ću pustiti slike kad uslikam. Inače cijena je 65 eura i na to se vrati nekih 17% PDV-a direktno na aerodromu. Ono što me interesuje koji je kod nas alkohol i gdje najbolje kupiti? Ustvari postoje li neke razlike... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2020 Napisano April 19, 2018 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Koristim alkohol koji kupujem u apotekama, ne secam se procenta cistoce. Nije los, mada imam utisak da ostavlja malo cadji na tiganjima. Drugi nemam, pa to mu je sto mu je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17024 Napisano April 19, 2018 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3647 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, lalajko je napisao: Koristim alkohol koji kupujem u apotekama, ne secam se procenta cistoce. Nije los, mada imam utisak da ostavlja malo cadji na tiganjima. Drugi nemam, pa to mu je sto mu je. Alkohol iz apoteke je 96-97%. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano April 19, 2018 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, lalajko said: Koristim alkohol koji kupujem u apotekama, ne secam se procenta cistoce. Nije los, mada imam utisak da ostavlja malo cadji na tiganjima. Drugi nemam, pa to mu je sto mu je. Na Trangia sajtu imaju pitanja i odgovori. Nesto pre par meseci sam citao, upravo su dali tip kako da se eliminise/smanji cadj. Evo ga quote ispod. Malo me buni ovo, zasto prosto ne uzeti manji % alkohola, ali ocigledno ima neka caka. Adding water to your methylated spirits (approx. 10%) can cause the flame to burn a little cleaner; however, it also reduces the flame’s heat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2020 Napisano April 19, 2018 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Cuo sam za to, ali nisam probao. Sa prvim paljenjem cu testirati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17024 Napisano April 20, 2018 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3647 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Gde može da se kupi ovaj komplet za dve osobe (serija 27) i od kog materijala bi trebalo da bude? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2020 Napisano April 20, 2018 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio preko italijanskog Amazona. Preporucio bih ti pre seriju 25. 27 je vise za bledunjave evropljane. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano April 20, 2018 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Isprobao sam kineski Alocs sa 96% alkoholom iz prodavnice (ne iz apoteke) i zadovoljan sam. Dovoljno brzo prokuva 0.5 l vode a potrošnja je malko veća od Trangije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...