Jump to content

Moto Zajednica

SV650S Ugradnja auspuha

Recommended Posts

• U prolazu, 27 postova

Za kolege koji voze SV650 N/S sam resio da podelim svoje iskustvo o montazi auspuha, ubacicu i slike kako sam ga uklopio i gde sam morao da secem stari. Moj izbor je bio LeoVince titanium.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 27 postova

Evo, skrasio sam se da pocnem sa instrukcijama. Za pocetak od opreme vam treba malo alata, najbitnija stvar AUSPUH, i dobra volja.

1. korak je naravno secenje starog auspuha i priprema za montazu novog. Na slici je fabricki auspuh, koji sam ja odsekao na jedno 5 cm od racve gde se spajaju dve izduvne cevi, tacnije 5 cm od vara koji se na slici nalazi ispod nozice.

post-2566-1287899557851_thumb.jpg

• U prolazu, 27 postova

Kada se odsece fabricki auspuh, sledi priprema, treba vam 1 prohromska cev debljine zidova 1mm, i precnika 50mm, u bilo kom malo boljem auspuh servisu mozete prosiriti cev tako da nailazi na vas fabricki lonac. Nemojte im dati da vam mnogo raseku cev, samo jedno 2 cm koliko je selni dovoljno da stegne cev, i obavezno neka raseku cetiri kanala, da bi selna mogla lakse da stegne cev.

post-2566-12878995580589_thumb.jpg

• U prolazu, 27 postova

Nakon toga namontirate nov lonac, uzmu se mere skrati se cev koliko treba, i kod nekog dobrog varioca, da sa argonom to lepo zavari. Kada se sve zavrsi to izgleda ovako. Posto ima jos mnogo detalja, ako neko ko bude montirao auspuh, ima neki problem rado cu da mu izadjem u susret.

post-2566-12878995583274_thumb.jpg

post-2566-12878995583714_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 148 postova

Kada se odsece fabricki auspuh, sledi priprema, treba vam 1 prohromska cev debljine zidova 1mm, i precnika 50mm, u bilo kom malo boljem auspuh servisu mozete prosiriti cev tako da nailazi na vas fabricki lonac. Nemojte im dati da vam mnogo raseku cev, samo jedno 2 cm koliko je selni dovoljno da stegne cev, i obavezno neka raseku cetiri kanala, da bi selna mogla lakse da stegne cev.

Moja jedina zamerka je sto si trebao cev od auspuha navuci na cev od grane.

• Zainteresovan, 788 postova

Moja jedina zamerka je sto si trebao cev od auspuha navuci na cev od grane.

Covek i jeste to uradio samo sto se gore na slici vidi stari lonac na kojem je isprobavao novoprosirenu cev kako pasuje (posle je nju zavario na novi lonac), pogledaj dobro poslednju sliku.

• Zainteresovan, 528 postova

Mozda da to postavis u podforum "Sam svoj majstor"? Road Gunner, sta mislis?

Ja se izvinjavam sto malo kaskam da kolega Lalajko mislim da ste poptuno u pravu i obavezujem se da ce preko vikenda u saradnji sa autorom teme biti prebacena u Sam svoj majstor i sve slike i postupci ce biti objedinjeni u jedan post.

• U prolazu, 27 postova

Hvala vam svima, za neki dan izbacujem i zvuk. Pa cu da cujem onda misljenje. Za ssada sam prezadovoljan, dobio je na dubini, a ne dernja se mnogo na otvorenom putu, bas sam zadovoljan.

• U prolazu, 27 postova

evo za dan dva postavljam zvuk, nisam stigao u guzvi sam bio. a cucemo se kada budem dolazio za bg, pa ces i da cujes i da vidis na licu mesta.

• Svrati ponekad, 170 postova

Peco moras malo vise da ga turiras da bi provalili zvuk  ;) nemoj da stedis tu masinu  ;D

Nista reko da se i ja pohvaim da sam namontirao LEO VINCE.Bio je na nekoj kawi pa su radjenje prepravke, smanjen je ugao cevi.

Ja sam nasao lika koji vari sve zivo (sem vutre), zavario mi ga je, nije na selnu i nisam imao strpljenja da cekam radne dane da kupim selnu pa mi je napravio nosac kao na originalnom auspuhu,nije lose.Sa zvukom sam preeeezadovoljan sa db kilerom,a kad se skine UBIIIJAAA  :o

Evo i slicice  ::)

Peco veliko hvala na pomoci.

post-1089-1287899631765_thumb.jpg

• U prolazu, 27 postova

hehehehe, pa vozi ga bez, dok ti ne dojadi, lako ces da ga vratis ;D, ja kad sam odsekao auspuh, dva dana sam ga vozio tako, dok nisam namontirao lonac, i mogu ti reci da sam bio u velikoj nedoumici da li da mu samo produzim cev, i ostavim ga tako. dok mi nije probio glavu kad sam ga malo poterao.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja