proka_sm 28 Napisano April 6, 2008 U prolazu, 6 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan KADA DUGO NE VOZIM MOTOR ISPRAZNI SE AKUMULATOR... U POCETKU TO NISAM NI PRIMECIVAO JER SAM GA VOZIO SVAKI DAN... MEDJUTIM DODJEM JA DO AKUMULATORA, PODIGNEM REZERVOAR I PRIMETIM DA JE PALJENJE NEKO BUDZIO... MALO SAM LAIK (NEKA PLASTICNA KUTIJICA SA DIODICOM KOJA TREPCE KAO ALARM) PRETPOSTAVLJAM DA JE TO PALJENJE JER KAD GA OTKACIM NECE DA UPALI E SAD STA JE MOJ PROBLEM... TO JE NEKI EXPERT DA SE NEBI ZEZAO TE DVE ZICE OD PALJENJA NAKACIO DIREKTNO NA + I - AKUMULATORA. MRZELO GA PRETPOSTAVLJAM DA NAKACI NA KONTAKT BRAVU I TAKO MENI TA DIODICA NON STOP TREPCE NA TOM PALJENJU ISPRAZNI AKUMULATOR KADA SE NE VOZAM PAR DANA... MISLIO SAM DA STAVIM JEDNOSTAVNO PREKIDAČ ( NA FAZON BLOKADE MOTORA I TAKO SPRECIM DA MI IZVLACI STRUJU ALI MI JE TO MALO GLUPO) AKO MOZE NEKO KO JE STRUCAN DA MI OBRASNI KAKO NAJLAKSE DA DODJEM DO + (PLUSA) SA KONTAKT BRAVE ... ILI DALI MOGU NEKAKO DA NAKACIM TO PALJENJE NA KONTAKT PREKIDAČA SA NOŽICE ??? PA KAD JE SPUSTENA NOZICA DA MI ISKLJUCI I TU STRUJU SA PALJENJA... SVE ZICE SU U TIM FABRIČKIM BUZIRIMA PA NEBI BAS DA SECEM SVE TO DA TRAZIM ZICU SA KONTAKT BRAVE PA DA NA NJU KACIM TO PROKLETO PALJENJE... AKO NEKO MOZE DA MI DA NEKI SAVET UNAPRED SE zahVALJujEM... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano April 6, 2008 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Prvo iskljuci caps lock. Probaj da,kad nevozis,izvadis akumulator ili samo skines jednu klemu s njega. Sledeci put kad budes hteo da ga vozis,ti ponovo vrati sve kako je bilo,i probaj.Ako ti se isto to desi,onda ces morati da kupis nov akumulator. Da sad ne pisem dalje,da li ti odvlaci nesto struju.Probaj prvo ovako.To ti je najjednostavnije i najsigurnije.Da znas da li ti je dobar akumulator. Nemoj nista da DIRAS INSTALACIJU,ako se ne razumes.Jer vrlo lako moze da izgori motor. Izgori vrlo brzo.Dok se "okrenes". ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
proka_sm 28 Napisano April 7, 2008 U prolazu, 6 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan Pa nema potrebe da skidam klemu da probam kada znam da mi struju odvlači to paljenje koje je nakačeno direktno na akumulator ... samo mi treba najprostije repenje kako da ga vezem a da nije direktno na akumulator... dali je moguće kao sto sam naveo u prvom postu gore... " NA PREKIDAČ NOZICE" NISAM TOTALNI LAIK ALI NEBI BAS DA SEČEM BUZIRE I TRAZIM KOJA ZICA IMA STRUJU PREKO KONTAKT BRAVE... ZATO I TRAZIM SAVET DA NE LUTAM PUNO... nije problem ni novi akumulator ali sta vredi kada palenje vuče struju i kad je ključ napolju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 7, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Pa nema potrebe da skidam klemu da probam kada znam da mi struju odvlači to paljenje koje je nakačeno direktno na akumulator ... samo mi treba najprostije repenje kako da ga vezem a da nije direktno na akumulator... dali je moguće kao sto sam naveo u prvom postu gore... " NA PREKIDAČ NOZICE" NISAM TOTALNI LAIK ALI NEBI BAS DA SEČEM BUZIRE I TRAZIM KOJA ZICA IMA STRUJU PREKO KONTAKT BRAVE... ZATO I TRAZIM SAVET DA NE LUTAM PUNO... nije problem ni novi akumulator ali sta vredi kada palenje vuče struju i kad je ključ napolju... pa ako ti paljenje vuce struju i kad izvadis kljuc kako ugasis motor ??? ??? ??? aj razmisli malo,,pre bih rekao da ti je to alarm,cim ima diodicu da svetlucka,,a to sto kad ga otkacis nece da pali i normalna je stvar,,za alarm.... stavi obican prekidac i resis problem,,namontiras ga negde gde ces samo ti znati da stoji,,a i dobro je imati ga protiv kradje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzax 35 Napisano April 9, 2008 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: Novi banovci Motocikl: CB 500 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa Bokilicem Ma najbolje ti je,a i najlakse da stavis prekidac. Pa da je i sama dioda koja trepce ukljucena non stop ona bi ti izvukla struju za 20 dana... Dioda koja trepce vuce oko 20mA pa kada se malo izracuna ispadne da za 7 dana izvuce oko 3.5A. A to nije malo!!! A alarm sigurno nesto vise struje trosi.. Mada ako ti alarm za mesec dana isprazni akumulator tu nije nesto dobro,ili nije odgovarajuci ili lose je povezan.. A mozda tako i treba posto nemam iskustva sa alarmima :) pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
proka_sm 28 Napisano April 10, 2008 U prolazu, 6 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan evo ovako to je jedna mala kutijica slična alarmu ali alarm nije jer sam alarm ugradjivao u auto i dobro znam kako izgleda ovo je neka elektronika za paljenje neznam tačno sta ali kad je iskljucim nemogu da startujem motor... ima malu diodicu ali nije odvojena nego je ulivena na toj kutiji... meni samotreba najprostije rešenje kako da nakačim tu glupost a da nije direktno na kleme ! prekidač mi nije najbolje resenje jer nemogu da ga palim gasim non stop, pogotovo ako ga dobro sakrijem..., desice se da zaboravim da ga iskljucim i ode struja opet, uostalom ja mogu i kad nadjem struju sa kontakta da stavim prekidač na tu žicu... ako neko zna neka mi kaze dali mogu da nakačim zicu na prekidač od nožice tako da mi taj vod bude iskljucen kad je nozica spustena... ... ili gde najlakse da nadjem struju sa kontakt brave ako ima tu negde blizu mašine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano April 10, 2008 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Pokusavam da razumem sta hoces da nam kazes tj. da nas pitas. I mislim,da te nista ne razumem. ;D Moj savet.Idi kod auto-elektricara i ispricaj mu sve sto si nama napisao. To nekosta mnogo. "....da li je kutija od alarma?.....da li ti vuce struju?.....da li ti je dobar akumulator?..." Sve to ce on jako brzo da ustanovi. A mozes i da nadjes semu instalacije i tacno da znas,sta zasta sluzi. Pogledaj ovde http://www.geneva-racing.com/~alains/NSRmanualDOC.zip ima sema instalacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...