mihael86 9 Napisano Februar 8, 2017 U prolazu, 23 postova Motocikl: MZ 250 etz Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svim ljubiteljima i ponosnim vlasnicima MZ-a (bivseg DKW-a a buduceg MuZ-a ) imam problem pa ako moze pomoc? imam Mz 251etz. Generalno sredjena masina i pregledana instalacija. E sad problem je u tome sto crkavaju svecice u voznji od 1,5km pa cak i na leru. Stavljao sam i nove i stare, od bosne 65 do 100ke i ngk itd... Dzabe isti problem, probije. Zamenim kabal svecice i kapicu, isto. Promenim plovak karburatora i iglicu i nastelujem da nema bogatu smesu da ovlazi svecicu, dzaba. Stelujem u rano ili u kasno, prima obrtaje ide lepo u voznji i samo od jednom crknu. Kad izvadim svecicu stavim je u kapicu, naslonim na cilindar zaverglam ne baca varnicu. A kad je dignem malo sa mase onda baca varnicu i na svecici i na cilindru. Sve sam probao jedino jos popa da zovem da ga osveshti:) vise nemam ideju sta pogledati??? Unapred vam hvala! :-D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 9, 2017 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Mozda da zamenis kondenzator, a pogledaj i platine kakve su . Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mihael86 9 Napisano Februar 9, 2017 U prolazu, 23 postova Motocikl: MZ 250 etz Prijavi odgovor kao problematičan Elektronsko bezplatinsko paljenje :-/... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Februar 9, 2017 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Bobina Miljenko,bobina Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mihael86 9 Napisano Februar 10, 2017 U prolazu, 23 postova Motocikl: MZ 250 etz Prijavi odgovor kao problematičan I to sam probao. Stavio sam od jawe ts 350. Isti simptomi :-(.. Sigurno je neka sitnica koja je promakla pa sad zeza. Tako me zezala i jawa, 6dana sam je stelovao i cackao dok nije proradila Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 10, 2017 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ti je crklo nesto u tom elektronskom paljenju, mirise na elektroniku. I kondenzator kad crkne, hoce motor da upali i radi minut dva ( dok se kondenzator ne zagreje ), pa se onda ugasi . Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10531 Napisano Februar 10, 2017 Hronični Motociklopata, 7336 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ti je crklo nesto u tom elektronskom paljenju, mirise na elektroniku. I kondenzator kad crkne, hoce motor da upali i radi minut dva ( dok se kondenzator ne zagreje ), pa se onda ugasi . Uuuuu kad se setim, ja sam imao taj problem na MZ150, znaci pojeo sam se ziv dok nisam skontao da me celo vreme jebe kondenzator Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Februar 10, 2017 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan I to sam probao. Stavio sam od jawe ts 350. Isti simptomi :-(.. Sigurno je neka sitnica koja je promakla pa sad zeza. Tako me zezala i jawa, 6dana sam je stelovao i cackao dok nije proradila Posle nemozes je zaustaviti... Ako ti je paljenje elektronsko onda ti treba i bobina za elektronsko paljenje,tako da ta od Jawe sigurno nije odgovarajuca.Razlicita je ulazna otprnost bobina a pogresna bobina moze dovesti i do stradanja elektronskog modula paljenja. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mihael86 9 Napisano Februar 10, 2017 U prolazu, 23 postova Motocikl: MZ 250 etz Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam od srca na pomoci i odvojenom vremenu Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...