RSVMillenian 228 Napisano April 28, 2006 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan 290 na kazaljci ~ 270 pravih Ma naravno da sat laze, medjutim ko jos ima vremena da pri toj brzini obraca paznju na sat, narociti analogni. Ja imam srecu pa moja Aprilija cuva maksimalnu brzinu pa bar nemam potrebe da se nesto mucim i gledam kolika je brzina dok vozim. Ljudi vole malo da preuvelicavaju i maksimalne brzine motora i maksimalne brzine kojom su oni vozili. Naravno nekazem da je ovde neko lagao nego samo da uglavnom ljudi vole da preuvelicavaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano April 29, 2006 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Ma naravno da sat laze, medjutim ko jos ima vremena da pri toj brzini obraca paznju na sat, narociti analogni. Ja imam srecu pa moja Aprilija cuva maksimalnu brzinu pa bar nemam potrebe da se nesto mucim i gledam kolika je brzina dok vozim. Ljudi vole malo da preuvelicavaju i maksimalne brzine motora i maksimalne brzine kojom su oni vozili. Naravno nekazem da je ovde neko lagao nego samo da uglavnom ljudi vole da preuvelicavaju Pa ti ako mislis da sam lagao, daj mi kameru i selotep traku pa cu ti pokazati! :!: :evil: Licno ne volim kad mi neko prosipa lovacke price pa zbog toga ja to nikad ne radim! Evo malo cinjenica: u Italijanskom casopisu Tutto Moto su objavili test motocikala '99 sa Ram Air sistemima, tada je 9-ka zabelezila 278km/h bez aerodinamicnog oklopa. U kasnijim testovima izmerili su 281kmh. Kada sam kupovao motor motor, bivsi vlasnik mi je rekao da ide 295kmh po satu. Cak i da pokaze 300, analogni brzinomeri lazu nekih 5% pa tako dolazimo do brzine od nekih 285. Preuvelicavanje? Ne bih rekao, zahvaljujuci povecanju snage od nekih 8-10ks u odnosu na serisku, mislim da je moja Kawa sposobna za to. Ko god je vozio GSX-R 1000 video je kojom brzinom "luduje" brzinomer, a na 299 ga prikucava dok je mashina daleeeko od blokade, pa opet motor ne ide stvarnih 300. I sad opet ona prica: " nisam mogao da gledam u brzinomer", OK svestan sam ja da niko od nas ne gleda u tu spravu sve dok ne nasluti da su panduri iza krivine, ali kad idete da probate maksimalnu brzinu pa gde ce te drugde da gledate (osim na put ispred vas) ako ne na brzinomer? I zato RSVMillenian, ko sto je neko ovde vec rekao, "ne kudi konja kojeg nisi jahao" :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano April 29, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih bas rekao da niko ne glede u brzinomer :? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano April 29, 2006 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan a Zasto pokazuju vise?? Zar ne mogu da naprave precizne brzinomere ti Japanci a imaju kobajagi najbolju tehnologiju :wink: :?: ili je to stvar marketinga da pokazuje vise nego sto ide... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano April 29, 2006 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Neki kazu da je zbog bezbjednosti ali je vise zbog marketinga. Mada su Japaneri za razliku od ostalih precizni koliko-toliko. Greska je oko 3-4% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano April 29, 2006 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan a Zasto pokazuju vise?? Evo sta su na to rekli test vozaci na uporednom testu 600ccm pre par godina The Triumph is the only bike that takes the speedo measurement off the front wheel and, incidentally, also had the most accurate speedo. Whether this is due to rear tire slippage at high speed (rumored to be in the neighborhood of 10 percent ) or miles being smaller in Japan than England was not determined that day. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano April 29, 2006 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nemoguce 10 posto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Maj 1, 2006 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan I zato RSVMillenian, ko sto je neko ovde vec rekao, "ne kudi konja kojeg nisi jahao" :wink: Uopste o brzinama kojim je neko vozio nije zahtevno raspravljati, a sto se tice gore citiranog mogu reci da sam sa ZX9R presao jako puno kilometara sto na stazi sto na putu, ali Kawa koju sam ja vozio sa prenosom koji je imala nije mogla da predje 165mph sto zbog nedostka puta sto zbog vremena koje joj treba da ubrza posle 145mph. Inace je Kawa imala Two Brothers izduv, 15/43 i 16/44 prenos, stage 2 jets, power commander, itd. Ali dobro ova tema je zavrsena pa necemo o koje cemu. Onome ko se nasao uvredjen, upucujem zaista najiskrenije izvinjenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Maj 1, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Pa da se lagano vratimo na temu, mislim da je bajk extra, jedino nisam siguran za odnos BrkaxcmxKg VS. ZX-9RxKg. Da me ne bi sfatijo pogresno mislim da je bajk TEZAK za tvoju visinu i tezinu i eventualnu duzinu nogu :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Maj 1, 2006 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije bre, da je pocetnik bio bi al vako nije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Maj 1, 2006 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Svi satovi sa standardnim [preonosom i gumama pokazuju vise. U nekim delovima je to odstupanje manje, a u nekima vise i vrlo razlicito od modela do modela. Prosle fgodine sam u jednom trenutku vozio 241 (pazi moj sat pokazuje bar 5% vise), dok je GSX-R 750 pored mene imao u tom trenutku 250 na satu, sto bi bilo dodatnih ~4%. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...