el classico 6083 Napisano Januar 2, 2017 Drug član, 4158 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Jako zanimljivo pišeš, moram priznati. A tvoje opisivanje Bosne i ljudi koji tamo žive i njihove bosanske duše je više nego vjerodostojno. Bosna i bosanska duša jedino tako može bit i ostat ono što je nakad bila, misto di se tri vjere i tri kulture bezrezervno dodiruju, miješaju i uzajamno poštuju. Ko ne poštuje tuđe ne može voliti ni svoje. Sve drugo nije Bosna. Hvala ti na ovom prekrasnom doživljaju koji sa nama dijeliš. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5075 Napisano Januar 3, 2017 Drug član, 1869 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan Jako zanimljivo pišeš, moram priznati. A tvoje opisivanje Bosne i ljudi koji tamo žive i njihove bosanske duše je više nego vjerodostojno. Bosna i bosanska duša jedino tako može bit i ostat ono što je nakad bila, misto di se tri vjere i tri kulture bezrezervno dodiruju, miješaju i uzajamno poštuju. Ko ne poštuje tuđe ne može voliti ni svoje. Sve drugo nije Bosna. Hvala ti na ovom prekrasnom doživljaju koji sa nama dijeliš. Bravo ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6083 Napisano Januar 3, 2017 Drug član, 4158 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Mostar Man!! Živ i zdrav bio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6346 Napisano Januar 3, 2017 Drug član, 3037 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno!!!! Najzad je stigla zima za koju si i rekao da ćeš napisati putopis. Aida je carica. Da je nema, trebalo bi je izmisliti. Aida, poljupci od mene i Ljilje!!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Januar 3, 2017 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Bjelašnica, Ponedeljak 04.07.2016. Deblja linija na karti pokazuje orijentaciju moje početne i krajnje tačke, BG - Zelenkovac. Uža linija ne pokazuje. Ona priča o enduru. A šta je Enduro? To je kao žedj. Kada je utoliš, ona se pojavi opet. Enduro te tera da istražuješ predele na našoj planeti, da se popneš što više, da sidješ što niže i da prodješ kuda ne može svako u potrazi za najlepšim vidikom. Kada nadješ neki pogled koji te ispuni, ti se zadovoljiš i nastaviš dalje. I onda tražiš sledeći, pa sledeći i tako u beskraj. Od traženja možeš samo da se malo umoriš, ali ćeš opet nastaviti dalje čim umor prodje. Verovatno umorni od spremanja gajbe prethodne večeri, ustajemo malo kasnije, pa kasnije i krećemo da istražujemo Bjelašnicu. Taj pojam “kasnije” će nas pratiti sve naredne dane verovatno uslovljen krilaticom: Po jutru se dan poznaje. Fotka je načinjena u 14:07, par trenutaka pred polazak. Kasno skroz. Za to kasno sam uvek bio jedini krivac ja. Na odmoru sam pa mi se opustila teralica kao kanap. Čak i kada bih da požurim, mene odmah nešto još više uspori u fazonu - čekaj, polako, guštaj, stići ćeš. Jedino oko čega sam se baš uvek trudio da budem brži je pakovanje stvari na Kliksa. Medjutim, prvi put mi je da imam nosače bočnih torbi/kofera. Ranije sam torbe samo prebacivao preko sedista i one su se oslanjale na bočne plastike. Sada je trebalo da ih dobro pritegnem da ne beže, kao i ostale stvari za koje nismo imali gde da upakujemo. Odmah na prvom pakovanju sam shvatio da elastični zatezači (pak tregeri) nisu dobro rešenje za vožnju van asfalta. Koliko god da ih zategneš, oni se tokom truckanja malo otpuste i cela situacija se pokrivi, i sve to deluje nesigurno i kao neka ciganska čerga. Najbolje rešenje su trake za zatezanje. Imala je Aida dve, ali su one bile dovoljne za jednu torbu. Dodelio sam svakoj po jednu za horizontalno pritezanje da bar imaju podjednako učvrščenje. Ostalo pritezanje torbi i stvari je bilo mučenje sa pak tregerima. Umesto da u Sarajevu krene nevreme, upravo su počeli da se probijaju sunčevi zraci. Dobar znak, pa da krenemo niz tih dvadesetak stepenika koji počinju odmah ispred Kliksovog prednjeg točka. Jedini način da se udje i izadje iz Aidinog dvorišta. Do ski centra na Bjelašnici vodi asfaltni put u dužini od 35 kilometara. Iako smo napravili čak četiri pauze, ništa nismo fotkali jer je to asfalt – fuj, a i oblaci su se ponovo navukli. Posle ski centra Gligin trak log pokazuje pravac u šumu makadamskom uzbrdicom. Jupiiiiiii! Za manje od pet minuta uzbrdičarenja izlazimo iz šume. Prizor koji tada vidimo je neverovatan. Sa leve strane je jos uvek šuma koja se udaljava od puta i ustupa prostor kosoj livadi, a sa desne ogromno brdo koje se prostire oko 500 metara u dužinu a prekriveno je prijatno zelenom bojom trave. Gledam ga i osećam prema njemu strahopoštovanje. Izdrao bih se da čujem odjek. Istovremeno me obliva milina i strah od veličine. Put je još u usponu i vodi prema prevoju. Stajem. Peta pauza u 38 kilometara, ali ovakvu želim. Nisam ufotkao to brdo kada sam ga ugledao, a nisam ni kada smo stali. Sigurno fotografija neće reći to što doživiš na licu mesta. I bolje je da nemam tu fotku. Ali imam ovu ispred prevoja, a to brdo je nad nama sa desne strane. Poznavaoci Bjelašnice i skijaši tačno znaju gde smo mi ovo stali i znaju da upravo tu postoji jedan putić koji vodi desno kroz šumu oko tog brda, i znaju da na vrh tog brda izlazi ski lift. Dok sam ja slušao tišinu, Aida je dojavila drugaricama gde smo i kako smo, pa odlučismo da istražimo gde vodi taj putić. Posle oko jednog kilometra nas je put doveo do ovog proplanka odakle je, gledajući sliku, na desnoj strani bilo nešto slično putu i veoma strmo, što bi se reklo - uz nos, u dužini od oko 300 metara ka vrhu; gde i završava ski lift. Meni je to više ličilo na vododerinu široku jedan metar koja cepa brdo i koja je natrpana krupnijim tucanikom. Malo sam se kolebao i bilo mi je krivo što se kolebam, ali je racio jednostavno rekao - NE. Mitas c02 na zadnjem točku gazi devetu hiljadu i bukvalno je pri kraju po sredini. Brzo sam se okrenuo i dao gas da se ipak ne predomislim. Imam čedo iza mene a juče sam na Trebeviću dobio znak. Vraćamo se na glavnu džadu. Tokom vožnje, moje oči se nezavisno pokrecu kao da sam Kameleon. Slike se memorišu i ostaše da me cimaju za rukav. Pogodite koliko je prošlo od prethodne pauze! ... 1 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2247 Napisano Januar 3, 2017 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan He, he.. Bravo Busmane, probudio se pisac u tebi, vidim biće plodna godina... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Januar 3, 2017 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se Alpe da ćemo zajedno nakupiti materijal za sledeću NG. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3324 Napisano Januar 3, 2017 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5460 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Izmaši me kometkovinorisčaka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Januar 3, 2017 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Izmaši me kometkovinorisčaka. Pa kad si braconorisčakromanijaks 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Januar 3, 2017 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Hajd' izdrži da se ne zaustaviš. Zum 10x. Na licu mesta je daleko i tek kada se dobro zagledaš shvatiš da nije kamenje u pitanju. U oblacima je Treskavica. Nisu oblaci daleko ni od nas, ali uopšte ne prete. Makadam je nezahtevan i može pristojno da se otvori leptir karburatora. Jedino treba obratitii pažnju ako uočite da je nedavno nasipan. Tokom proleća kiše naprave dosta vododerina pa vredni putari nasipaju put novim tucanikom. Gde god su bile vododerine, ili ulegnuća, to je sada ravno, ali rastresito. Vi vozite opušteno, ali na takvim mestima prednji točak malo beži (meni pogotovo jer je rasterecen zbog tereta na zadnjem delu) i štreca vas da se ipak ne opuštate. Realno, kada se bas opauči po gasu i kada ste sami, to se i ne primećuje. Ja sam uživao u lepoti Bjelašnice i nisam prešao brzinu od 40km/h, a i pile je iza mene. Na gornjoj slici je putokaz i on nam govori da se mi zapravo nalazimo na putu za Umoljane. Ali jednom endurašu će ta informacija biti skoro nebitna u odnosu na one linije iza i iznad znaka. Aj' priznajte da su lepe i samo pomislite koliko je to stotina M.N.V. više! Nije u sliku sve moglo da stane. Ostajem dužan tim linijama. Nisam više uspeo da pratim koja je pauza po redu. ... 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 3, 2017 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno su dobro rekli stari kinezi, jebes zemlju koja bosne nema. Ja priznajem bez razmisljanja da su linije lijepe... izmedju ostalog. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Januar 3, 2017 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno su dobro rekli stari kinezi, jebes zemlju koja bosne nema. Ja priznajem bez razmisljanja da su linije lijepe... izmedju ostalog. Upravo je Aida u trecem danu zajedničkog putovanja citirala stare Kineze, sa čime sam i ja saglasan. Ali o tom - potom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćale 3092 Napisano Januar 3, 2017 Samo nek je neki cirkus, 791 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: BMW R1250RS Triple Black Prijavi odgovor kao problematičan Skroz kul stil. Iskren, pristan i zabavan. svaka čast. Pichy dalye 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Januar 3, 2017 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Malo pre ograde na donjoj slici je jedan trouglasti skver i tu se put račva. Kada se ide iz pravca Sarajeva, levo je za Umoljane, a desno prema Lukomiru i to je lepo obeleženo putokazom. Mi ćemo desno za Lukomir. Reci kakva džada?! Taman smo se zalaufali petominutnom vožnjom bez pauze, kad se pojavi sa desne strane puta natpis na drvenoj tabli - PRODAJEM SIR I KAJMAK. Ebga, 'ustavljaj! Ulazimo na imanje gde nas dočekuju Emira i Zahid. Njih dvoje i njihov šesnaestogodišnji sin žive ovde tokom leta, a pred školsku godinu se vraćaju u okolinu Sarajeva. Ovde imaju blago – nesto ovaca i krava, i proizvode sir, kajmak i maslac. Poneli smo brdo sendviča da imamo za negde u nedodjiji, ali nije bilo na odmet uzeti malo domaćeg sira i kajmaka da se nadje. Na kraju smo te sendviče (skoro sve) podelili sa njima, najeli se perfektnog sira i još boljeg kajmaka i ni trunku nismo poneli. Bez kafe nam nisu dozvolili da krenemo. I to kakve kafe... Ručno mlevena na dobar stari način. Tu se ja isprsim da se Emira ne muči! Kaže Aida: - “Hajde Ba, brže to malo, šta se kilaviš!?“ - Ma jel', 'si mlela nekad?! Samo opušteno i bez žurbe! (Kada se mnogo zalaufaš sa mlinom, samo se nepotrebno umaraš i produžavaš posao sa malo učinka jer zrnca kafe “beže” od prihvatnih oštrica mlina) Rasteferidžili smo se uz Kahfu. Zahid je čovek bez predrasuda i pričao nam je o načinu življenja u planini, o Lukomiru i o vukovima kojih na Bjelašnici svakako ima. Bio je u vojsci u Beogradu, pa nam prepričava i par dogodovština iz tog perioda. Sat vremena prodje očas. Zamalo da kupimo i čarape, ali sam odlučno rekao NE. Nema suvenira kada se putuje motorom i sa pretrpanim torbama. A ovo su vidici iz njihovog dvorišta sa kojima oni žive. Ijaoooooj, kad se samo setim onog Biber crepa na tri metra ispred mog prozora. UH! ... 1 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Januar 3, 2017 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Jako zanimljivo pišeš, moram priznati. A tvoje opisivanje Bosne i ljudi koji tamo žive i njihove bosanske duše je više nego vjerodostojno. Bosna i bosanska duša jedino tako može bit i ostat ono što je nakad bila, misto di se tri vjere i tri kulture bezrezervno dodiruju, miješaju i uzajamno poštuju. Ko ne poštuje tuđe ne može voliti ni svoje. Sve drugo nije Bosna. Hvala ti na ovom prekrasnom doživljaju koji sa nama dijeliš. Hvala, zadovoljstvo je moje da podelim nešto u čemu sam istinski uživao, tako da nema na čemu. Podebljano si divno iskazao! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1828 Napisano Januar 3, 2017 Drug član, 756 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Odlično ! Predivni predeli, pravi praznik za oči ! A i zelenko je vidim bio na visini zadatka. Ja sam se gotovo uvek vozio solo na svome dok je bio kod mene. Samo par puta sam provozao drugara koji krug po komšiluku, i nije mi baš bilo prijatno iskustvo. Do duše tada se ni sam nisam osećao sigurno na njemu jer sam zapravo tek učio da vozim. Ali kontam da nije isto kad iza sebe imaš konjinu od 100 i kusur kila sa sve pivskim stomakom, i nežno žensko čeljade, poput Aide ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Januar 3, 2017 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Januar 3, 2017 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan ja sam vec nekoliko puta rekao onu staru " jebes zemlju ... Bosne nema " a ovim putopisom si mi samo potvrdio da sam svaki puta bio u pravu. putopis ti je predobar i pici dalje. Aida, šta reci nego pozdravi je. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Januar 3, 2017 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Odlično ! Predivni predeli, pravi praznik za oči ! A i zelenko je vidim bio na visini zadatka. Ja sam se gotovo uvek vozio solo na svome, dok je bio kod mene ... Samo par puta sam provozao drugara koji krug po komšiluku, i nije mi baš bilo prijatno iskustvo ... Do duše tada se nisam ni sam osećao sigurno na njemu jer sam praktično tek učio da vozim. Ali kontam da nije isto kad iza sebe imaš konjinu od 100 i kusur kila sa sve pivskim stomakom, i nežno žensko čeljade, poput Aide ... 1. Nadam se da se iskreno kaješ što si prodao Zelenka! 2. Želim ti puno lepih vožnji sa Kivijem! 3. Neuporedivo je lepše i sigurnije voziti Aidu nego nekog, da te citiram - konja sa pivskim stomakom, kojem taj stomak njiše po krivinama čas levo, čas desno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1828 Napisano Januar 3, 2017 Drug član, 756 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Najiskrenije. Ali bar sam imao valjan razlog, sve za mir u kući. Nisam verovao da će se to ikada desiti, ali zaista sam se bio navikao na njega ... teši me ipak što je otišao u prave ruke ... Hvala za lepe želje u vezi kivija, recimo da je puno primereniji mojim vozačkim (ne)sposobnostima ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Januar 3, 2017 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Lukomir, Bjelašnica (prepisao sam od Wiki da se ne mučite sa kliktanjem) Lukomir je naseljeno mjesto u općini Konjic, Bosna i Hercegovina. Naselje Lukomir je planinsko selo koje se nalazi na južnim obroncima Bjelašnice na 1495 metara nadmorske visine, što ga čini najvišim naseljenim mjestom Bosne i Hercegovine i jedinim preko 1300 m. Na osnovu stećaka koji se nalaze u selu i koji potiču iz 14. i 15. vijeka, vjeruje se da je selo bilo naseljeno i prije više stotina godina. Današnji stanovnici sela potomci su ovčara iz hercegovačkih sela Kamen i Žulj iz okoline Stoca, koji su zbog izuzetno bogatih pašnjaka ovdje ljeti čuvali velika stada ovaca. Gradeći prvo sezonska naselja (stanove), koja su poslije prerasla u današnje selo, najvećim dijelom su se ovdje naseljavali ljudi iz plemena Čomora i Masleša, koji su i danas najbrojnije porodice u Gornjem Lukomiru. Posle neplanirane kafe sa divnim ljudima, ostao nam je još 1.5 kilometar do Lukomira. Ulazni put u selo je bio bogato nasut tucanikom, a malo se zaletesmo pa je Kliks u jednom momentu krenuo poprečke. Ostali smo srecom na točkovima. Ne-ma žur-be! Stići ćemo! Nastavljamo peške stazicom. Zum 10x Upravo stojim ispred kanjona reke Rakitnice. Ne vidiš dole reku jer je 400 metara niže. Inače, najviši vrh Bjelašnice je Zvjezdara na 2067mnv. Oko planine teku reke Rakitnica i gornji tok Neretve. Pa se onda malo okrenem prema selu Od Aide do onog vrha preko puta ima 3 kilometra. Tako kaže G Earth, a deluje kao da je tu. Inače je to planina Visočica. ... 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boyze 59 Napisano Januar 3, 2017 Svrati ponekad, 215 postova Lokacija: livno bih Motocikl: xt600 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro si natjero druze 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Januar 3, 2017 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je pogled prema zapadu, odnosno prema Konjicu, Zelenkovcu, pa preko Miletove Pule i Milana do Karakasa. Tim istim pogledom možemo videti Gabora kako se bori po bespućima Paragvaja, a ako pogledamo još malo dalje preko Pacifika, videćemo S.Predraga kako pegla džade izmedju Krajstčerča i Akaroe. A eno iza njega i Kawazokija po Kambodži. Na vrh brda Aida ne mrda. Naslonila bi se ona na oblak nego je 400 metara strmopizd iza nje. Pa još jedan pogled prema jugoistoku. Pa 10x zum i vidiš selo Bobovicu Pa jos jednom Lukomir Pa paljba. E al' neće moći to tek tako. Prvo da prodžu Gospodže, pa ondaK mi. Bilo ih je poprilično te pomislih da nekoj možda ne delujem previše drečavo. Ajd’ ja iz poštovanja da se zaklonim iza Kliksa. Ma jok! Mlate repom lagano i kopitu pred kopitu. Ič ne bendaju. E sad stvarno odosmo, prošlo je 18:30! Ma ne žurimo mi nigde. Do Kalinovika imamo oko 70 kilometara, od čega je 10 kilometara asfalt odmah nakon Umoljana, te ćemo tu da opalimo u 5-6000 obrtaja, da usporimo vreme. Ahhaaaaa! Jeste kad se ne bismo zaustavljali svakih 15 minuta. Te žedni smo, te ajd' po pljugu, te ovčice na putu, te ajde da pitamo nekoga za svaki slučaj (a oni uzgred pojma nemaju kuda mi hocemo pa nas šalju asfaltom u krug od 200km). Jaaaaaooo vidi sto je ovde lepo, aj opet po pljugu… ... te račva se put a dobili smo informaciju da idemo krakom koji se češće koristi. Buhahahahahaha!! Meni ovo izgleda dibidus isto. Nakon 20 minuta skapiramo da se ta dva puta spajaju posle 300 metara. Me.e.e.e.e.e.e.ee!! E, a da zapalimo mi još po jednu, a?! Trte- mrte, mrte-trte i pade mraaaaaak. Negde smo ispod Treskavice čiji je najviši vrh na 2088mnv, a mi smo na oko 1550mnv u totalnom mraku. Kaže Dji-Pi-eS da imamo još 30 kilometara do Kalinovika i da je projektovano vreme 45 minuta. A put ide kroz šumu i obrastao je travom i sa strana i po sredini. Verujem da je predivno danju, ali... Kliks skroz zadovoljava sa farom. Imam neku jaču sijalicu, bem li ga kako se zove, ali jedva od trave nazirem liniju kolotraga. Vozim 20km/h i to mi se čini prebrzo jer ne stižem da razaznam kolotrag. Uzgred se pojavljuju neki svetlucavi leteći objekti koji mi idu u susret i udaraju u far. U afektu vozim 30 na sat i to sada traje već 20 minuta, a Dji-Pi-eS onih 45 minuta do cilja zakucao kao da još nismo krenuli. Stabla sa obe strane puta postaju sve gušća i sve više se nadvijaju nad nama. Kao u tunelu. U krivinama potoci kvase a ja samo očekujem medu sa stop palicom da mi uzme meru za nasilničku vožnju. E nećeš vala! Pojačavam afekt na 40km/h!! Aida je i do sada ćutala, al' sad ćuti još jače. Nit' joj se koče duge noge, nit' je ledja bole, nit' bi da zapali. Samo jako ćuti. Krivina je sve više i stalno smo u usponu. Nikako da negde izadjemo. Kliks se dere dubokim glasom i osećam da para planinu. U navigaciju više ne gledam. Kasno kočim pred krivinom jer istu kasno uočavam i jedino što mi ide u prilog je Aida i težina prtaljaga iza mene. Mitas dobro prijanja i nema proklizavanja. Mogu da točim onoliko koliko mogu da vidim. Čini mi se kao da letimo 140. I taman kada sam pomislio da bi bilo pametno da se malo družimo sa bosanskim zverima, puče mesečina ispred nas. Levo neka kosa livada, a desno dolina. Ispred nas zaravan i Mesec obasjava liniju puta i tamo dokle Kliks ne dobacuje. Vise nema trave po putu i počinjemo da se spuštamo. HUhhhhhh. Olakšanje. Navigacija smanjila vreme na 20 minuta. Vozim losim i truckavim makadamom sa mnogo rupa. Rupe mi prave senke. Odjednom stigosmo neki automobil. Nije automobil nego Range Rover, onaj stari kockasti sa kockastim zadnjim svetlima. Pojačava tempo. Pojačavam i ja jer vidim put obasjan njegovim farovima pa ukupno imam bolju sliku. Pojačava on još i diže mi veliku prašinu. Aida odskače od sedišta, al' ćuti. Malo popuštam i nestade Rendž. Ubrzo nestade i makadam. Video sam u dolini svetla Kalinovika još pre deset minuta i bilo mi je jasno da smo blizu. U narednih tri minuta uz prigušeno ulično osvetlenje stižemo pred hotel u centru varoši. Ostvarili smo 110 kilometara od čega je 45 bio asfatl. Predeli su bili očaravajući. Vožnja umerena bez nekog napora, osim onih 30 kilometara kroz šumu po mrklom mraku. Mada, ja bih jopet. I tu ima neke čari. 3 20 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Januar 3, 2017 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan "a ja samo očekujem medu sa stop palicom da mi uzme meru za nasilničku vožnju" 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Januar 3, 2017 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Šumadinac, potrošio sam plusiće. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...