Vuleta 926 Napisano Octobar 25 Drug član, 894 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FZS 600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Srecno, čestitam. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 11578 Napisano Octobar 25 (promenjeno) Ne silazi, 3633 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Džies Prijavi odgovor kao problematičan @Nole Bg vodenjak,šira zadnja guma,92kw bi trebalo,a...sa srećom! Promenio Octobar 25 član shoyyka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5692 Napisano Octobar 25 Drug član, 2713 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam Pa sto opet isti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 6498 Napisano Octobar 25 BJB Maxi Scooter Club, 1865 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Hvala momci, @shoyyka tako je, sve si pogodio, nadamo se dobrom druzenju. Dok je Bojan_87 se danas vozikao i uzivao, ja sam bio na slatkim mukama. Mladji bata ima 92 kw, 125 ks, oslobadja 125 Nm pri 6500 obrtaja, vodeno hladjen. Prednja guma 120,zadnja 170, ima modove voznje i to sve jako lepo radi i to su razliike u odnosu na vazdusar. Esa inače eadi na istom principu. Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 6498 Napisano Octobar 25 BJB Maxi Scooter Club, 1865 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam Pa sto opet isti? Kako isti, osim boje sve je drugačije. A oprema mi u toj nijansi, glupo sad kupim drugu boju motora i onda moram da menjam opremu, pa mnogo bre bratePoslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 6498 Napisano Octobar 30 BJB Maxi Scooter Club, 1865 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Bavarac stigao u garazu, dobio je za početak top kejs i tank prsten za torbu. Kofer X-Land crni 55l,u dd moto izuzetno povoljna cena od 19700 sa sve pločom. Izuzetno zadovoljan koferom, nemam zamerku. Kolega Nemanja i ja smo ga montirali izuzetno lako, ploča kao da je pravljena za rep motora, rupe tacno gde treba, i navoj na srafovima identican, ma kao da je kofer pravljen za ovaj motor. Registrovan danas, dobio tablice i spreman za subotu. Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 11578 Napisano Nedelja u 07:39 Ne silazi, 3633 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Džies Prijavi odgovor kao problematičan Čekajući senzore... šmrc! Ljudi se voze... Odoh polako do Kote barem, kasnije,a možda i Čačka, do Kiće, da vidim kakav mu je Motul... izdržaće konci valjda...? Taman bi izdržale još malo da sam proverio pritisak u gumi pre mora, zaboravio tupan, vozio sa 2.3 pretežak. U Rumuniji ih dotukao, tamo doduvao... Šta 'š... matoro... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 6498 Napisano Nedelja u 09:30 BJB Maxi Scooter Club, 1865 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Ti sa ovim samo na boku, nikako uspravnoPoslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 11578 Napisano Nedelja u 14:03 Ne silazi, 3633 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Džies Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Nole Bg je napisao: Ti sa ovim samo na boku, nikako uspravno Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka Zato... Stigoh doma, može ovo još... Tamo gde su konci zalepiću nešto. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 6498 Napisano Nedelja u 17:51 BJB Maxi Scooter Club, 1865 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam jutros poranio da uhvatim još jedan lep i topao jesenji dan. Boxer je zabrundao Avalskim preko Mladenovca, Topole, do Rudnika. Na Koti svega nekoliko motora oko 10 sati. Prilika da pošteno probam motor, testiram neke stvari da vidim sta sam to dobio prelaskom na noviju generaciju. Menjač je lepši na vazdusaru a ovo sve ostalo ide u korist mladjeg bate ali manje vise u nijansama. Najveća razlika kao sto sam i očekivao je u ubrzanju, tj na dodavanju gasa. Vozio sam u road modu dok se malo priviknem ali i tu se i te kako oseti, dynamic sam samo probao na kratko i tu nemam sta da kazem. Šifter lepo radi, kvačilo je mekano lepo, kočenje vrhunsko, čak i u krivini, ne buni se. Ogibljenje radi svoj posao savrseno, u hard modu kao zavaren i upravljiv kao strela.Guma prednja mi je malo lošija a i asvalt već hladnjikav i nisam mogao biti bas opušten na max, ali i ovo sto sam probao za sada sam izuzetno zadovoljan, i idemo dalje.U povratku ka Bg bar 200 motora sam sreo da ode ka Rudniku. Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2411 Napisano pre 15 sati Drug član, 881 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Другари, данас ми се десило нешто што нисам се ни надао да може, али ето… У Новој Пазови ми приликом кочења откачила ми се задња кљешта и улетела у точак. Цео мотор ми се увио и сва срећа нисам пао. Том приликом покидао ми је жице, као и носач који се налази на финал драјву. сва срећа па ми није ишчупао и повукао абс као и кочионо црево. Најбитније да је глава на раменима, не смем ни да замислим шта би било да се десило на ауто путу или у кривини итд итд…Е сад због чега ми се десило! Испао ми је шраф који држи кочиона кљешта, и то онај иза блатобрана који није бш у видном пољу, доњи тако да када сам закочио само су отишла увис и игранка. Колега @djunta ми је објаснио разлог због чега се то догодило и хвала му пуно на објашњењу и издвојеном времену, искуство нема цену. ЧУВАЈТЕ СЕ ЉУДИ… 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2819 Napisano pre 12 sati Andragog, 5399 postova Lokacija: On off road Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro je, popravićeš to. Bitno je da se nisi povredio, sve drugo je rešivo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2819 Napisano pre 11 sati Andragog, 5399 postova Lokacija: On off road Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan Koje godište ti je GS? Od 2004 do 2007 je isti final drive a od 2008 do 2012 je drugačiji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2411 Napisano pre 11 sati Drug član, 881 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, srbac je napisao: Koje godište ti je GS? Od 2004 do 2007 je isti final drive a od 2008 do 2012 je drugačiji... 2011 год. Знам да се разликују, поготово што овај као мој има одушак и другачији им је лежај.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8119 Napisano pre 11 sati Drug član, 2732 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, srbac said: Bitno je da se nisi povredio, sve drugo je rešivo Apsolutno! Ali šta je razlog, zbog čega se to desilo ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2411 Napisano pre 11 sati Drug član, 881 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, živke je napisao: Apsolutno! Ali šta je razlog, zbog čega se to desilo ? Испао ми доњи шраф кљешта који се и не види лепо, прекрива га пластични штитник точка, а како ми се чини управо тај праф и трпи највећу силу приликом кочења.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2819 Napisano pre 11 sati Andragog, 5399 postova Lokacija: On off road Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan Tvoj ima lezaj u ulju a onaj stariji model ima lezaj spolja. Mislim da imam SKF ležaj viška, treba da pogledam ! Imam i semeringe ali nisu OEM i ne bih preporučio bilo koje druge semeringe osim OEM. Nadam se da kad budeš kupovao FINAL DRIVE, da će biti dobar i spreman za ugradnju bez pipanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8119 Napisano pre 11 sati (promenjeno) Drug član, 2732 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 36 minutes ago, Немања said: Испао ми доњи шраф кљешта који се и не види лепо Jasno , to sam shvatio, ali zašto ? Nije bio propisno zategnut ili nešto drugo ? edit: U svakom slučaju nebitno, desilo se bitno bez ozbiljnih posledica. Poz, svako dobro! Promenio pre 11 sati član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 1116 Napisano pre 4 sati MK Obrenovac, 606 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: BMW R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Drugaru iz Obrenovca se desila ista situacija pre koju godinu. Kupio novog GSa 1250 vožen i odrzavan u ovlašćenom servisu. Prešao neku smešnu kilometražu , bio na redovnom servisu i posle 70km krene iz Barica za BG i na Ostružnici na pravcu vozio normalno motor ga baci i padne sa motora . Sreća imao opremu i samo se ugruvao ! Ispostavi se da su klešta za zadnjeg točka otpala uletela u zadnji točak i to je uzrokovalo pad. Oterao motor u Deltu oni se prave ludi, nude mu kao da sve oštećene delove na motoru kupi sa nekim dobrim popustom. Svađao se sa njima i na kraju je uzeo advokata i tužio ih je. Ja mislim da sudski proces još nije završen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2411 Napisano pre 3 sati Drug član, 881 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, živke je napisao: Jasno , to sam shvatio, ali zašto ? Nije bio propisno zategnut ili nešto drugo ? edit: U svakom slučaju nebitno, desilo se bitno bez ozbiljnih posledica. Poz, svako dobro! Све је било прописно стегнуто али овај шраф и носач је направио проблем да би стегао кљешта мораш да наместиш и овај метални део који носи задњи блатобран, пошто кроз њега пролази и шраф од кљешта. Али како је дугачак он излази једно 2мм ван и кад ставиш кљешта ти горњи без проблема прихваташ и приљубиш уз носач али доњи ослањаш на шраф блатобрана ако га завијеш до краја. И ту је зајеб..јбг дибијеш силу коју треба али привремено и од вибрација он се одвије. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 8370 Napisano pre 2 sati Drug član, 2321 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, živke je napisao: edit: U svakom slučaju nebitno, desilo se bitno bez ozbiljnih posledica. Poz, svako dobro! U svakom slucaju BITNO , i ako je uceetalo i znano , trebalo bi se napise , barem krupnim slovima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4473 Napisano pre 1 sat Ne silazi, 6743 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, BMW je pun zamki iako se čini krajnje jednostavnim. Na najvećem forumu na svetu, advrider, ima tema o ovome što se Nemanji desilo, nije nađen zaključak. U manuelu jasno stoji sve, ali niko ne čita očito. Pre 2 sati, NIKOLA 1 je napisao: Drugaru iz Obrenovca se desila ista situacija pre koju godinu. Kupio novog GSa 1250 vožen i odrzavan u ovlašćenom servisu. Prešao neku smešnu kilometražu , bio na redovnom servisu i posle 70km krene iz Barica za BG i na Ostružnici na pravcu vozio normalno motor ga baci i padne sa motora . Sreća imao opremu i samo se ugruvao ! Ispostavi se da su klešta za zadnjeg točka otpala uletela u zadnji točak i to je uzrokovalo pad. Oterao motor u Deltu oni se prave ludi, nude mu kao da sve oštećene delove na motoru kupi sa nekim dobrim popustom. Svađao se sa njima i na kraju je uzeo advokata i tužio ih je. Ja mislim da sudski proces još nije završen. R1100-1150-1200GS: Zicani tocak - Strana 3 - BMW - BJBikers Forum R1100-1150-1200GS: Zicani tocak - Strana 3 - BMW - BJBikers Forum SHARE.GOOGLE Ima u temi analiza i objašnjenje, točkovi jesu nešto bolji posle opoziva, ali i dalje ne ko što bi trebali i mogli. Šrafovi klješta na vodenjacima imaju lepljivu masu protiv samoodvijanja i taman da se zaviju sa dva prsta, neće se odviti. Prva serija vodenjaka je imala kraće šrafove, što nije u suštini preterano bitno, kasnije su duži, što jeste bolje, pre svega što je manji rizik čupanja navoja. Po pravilu, šrafovi sa loktredom bi trebali da se menjaju, ali dok god ima te mase, mogu se koristiti, samo se malo više zategnu. Kod vazdušnog nema loktreda i sve je malte ne identično, ali je sila stezanja duplo veća, što je često dovodilo do kidanja navoja usled pretezanja moment ključem, pa su zato metuli lepak i umanjili moment stezanja. Ja ne menjam te šrafove već ih stežem propisno bez kilo ključa, svaki navoj ima zonu samolepljenja, ali je to za lični osećaj. Diy ima svoju cenu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...