El Muerte 355 Napisano Octobar 6, 2016 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ova tema vec postoji, ali vec neko vreme sam se bavio problemom sta da radim sa motornim uljem , prilikom zamene. Nedavno sam dosao u kontakt sa "Erker Inženjeringom" i dobio sam od njih link dve firme koje se bave reciklazom svih vrsta ulja.1) http://www.esotron.rs/2) http://ekosekund.rs/reciklaza-starog-motornog-ulja.htmlNalaze se u Novom Sadu i Beogradu (sudeci po kontakt brojevima) Prema tome dragi prijatelji, sada znate gde mozete da odnosite motorno ulje umesto da ga skladistite ili ne daj boze prosipate u kanalizaciju. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sargeras 529 Napisano Octobar 6, 2016 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Evanston, Illinois Motocikl: NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna tema, bas sam pre par dana razmisljao sta sve ljudi rade sa uljem koje izvuku. Mnogi ostavljaju u servisima koji, pretpostavljam, nose na reciklazu. Neki koriste za grejanje i slicne upotrebe, ali, s druge strane, ima onih koji prosipaju kojekuda sto bi vremenom moglo napraviti ozbiljan problem.Drago mi je da se ljudi polako osvescuju i hvala ti za kontakte. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Octobar 6, 2016 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan @bocca_bastard ESOTRON : Nova Druga 6, Rumenka , Novi SadEKOSEKUND : Zage Mlivuk II br 15a, BeogradDoduse bilo bi pametno nazvati, mozda imaju skladista na drugim lokacijama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markoizkule 883 Napisano Octobar 6, 2016 Zlo i naopako, 545 postova Lokacija: Kula Motocikl: Kao da nema Prijavi odgovor kao problematičan eh dok sam imao predhodnog juga ono sto istocim iz motora sipam u auto... taj jugo na taj nacin presao kod mene barem 30 hiljada a i stari gazda ga je na isti nacin tretirao ali daleko losijim uljima koje je sipao u svoj motor:) nikad sa agregatom problema...na kraju jugo zavrsio na otpadu jer je plin istekao a nije vredelo vaditi ili raditi reatest a i osetil ose da je motor pri kraju. niej hteo da ide vise od 80 filter u tih 30 hiljada promenjen 0 puta trosio 7 litara plina ako sipam na Almexu, a 8 litara ako na NISu sipam ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sargeras 529 Napisano Octobar 6, 2016 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Evanston, Illinois Motocikl: NC750X Prijavi odgovor kao problematičan A sta je sa onim sto istocis iz juga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CrashSm 179 Napisano Octobar 6, 2016 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Sremska Mitrovica, Lacarak Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :) Prijavi odgovor kao problematičan Ima moj kolega citroen xara i svo ulje od poznanika pokupi, samo dosipa i nikad ne menja... poslednji put kad smo se culi toriso je oko 1l na 100 km + 12l plina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Octobar 6, 2016 Drug član, 2999 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan A sta je sa onim sto istocis iz juga? Ne istace, samo doliva.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Octobar 6, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Neki u starije dizelaše sipaju to ulje, uz malo benzina, i...vozi Miško Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sargeras 529 Napisano Octobar 6, 2016 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Evanston, Illinois Motocikl: NC750X Prijavi odgovor kao problematičan A sta je sa onim sto istocis iz juga? Ne istace, samo doliva.... Mislio sam da ovo nikada necu reci, ali onda je u problemu ako mu auto ne trosi ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nele11 2452 Napisano Octobar 6, 2016 Šta reći?, 399 postova Lokacija: Branicevski okrug Prijavi odgovor kao problematičan Ima neko ko otkupljuje preradjeno ulje, mislim da se bure placa 25e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Octobar 6, 2016 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan ja imam drugara koji ima servis,svo ulje koje zameni u toku godine ostavlja u burad i covek se greje cele zime za Dz. Ima neki kotao i napravio je neku skalameriju,samo se pali,on odredi u koje vreme i koju temperaturu.Extra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4902 Napisano Octobar 6, 2016 Drug član, 1874 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Jeste ekstra samo kad to ne bi bilo otrovno za okolinu. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fanđo 78 Napisano Octobar 6, 2016 Svrati ponekad, 336 postova Lokacija: Čačak Prijavi odgovor kao problematičan Valjalo bi da kupi neki filter na odžak da stavi. Zbog zdravlja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2711 Napisano Octobar 6, 2016 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam jednog poslovnog poznanika u Kladovu, ima firmu koja se zove DELTA I bavi se preradom otpadnih ulja. ulje mu dolazi odasvud, sa brodova, termoelektrana pa I iz Sartida I pitaj boga odakle. Pa I od firme Eko second. Inace takav uljni otpad se tehnicki zove SLOP. Izmedju ostalog ugradio sam centrifugalni separator koji iz otpadnog ulja izvlaci vodu I sve sto nije ulje. Ulje se prodaje NIS-u kao bazno. Voda se evaporira (pretvara u paru u vakum uredjaju) I kao destilovana I cista koristi za upravljanje separatorom. Sve cvrste supstance koje se izvuku iz ulja koriste se kao gorivo za grejanje ulja u procesu preciscavanja. U NIS-u ce uskoro biti pusteno u rad veliko postrojenje za tretiranje SLOP-a. Ja licno ulje skupljam u jedno bure kod komsije mehanicara I kad ga napunimo, dodju pretankuju ulje I tako uvek. Ne bacajte ulje, toliko dugujemo onima sto dolaze. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2711 Napisano Octobar 6, 2016 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan U Adi ima jedan lik, Imre Cincek, takodje sam mu prodao opremu za preciscavanje ulja. Mislim da I preuzima ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Octobar 7, 2016 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan za taj filter neznam dal ga ima na odzaku,mozda i ima nego neznam kako je kod vas,ali kod mene ovde ljudi bukvalno loze sve i svasta i to smrdi toliko da nemogu da vam opisem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4902 Napisano Octobar 7, 2016 Drug član, 1874 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ma ajde što smrdi, nego što tako mogu da se zapate takve boleščine da čoveka zaboli glava samo od pomisli na to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca bre 350 Napisano Octobar 7, 2016 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Sprint princ pa Yamaha virago 500 Prijavi odgovor kao problematičan A raketne peci? Jel iko od vas cuo za takav vid sagorevanja otpada, gde na kraju nista ne ostaje cak ni dim.... Jedini problem je ekstremna temperatura i sporo sagorevanje unutrasnje celije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1562 Napisano Octobar 8, 2016 Drug član, 1305 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Koliko smo tuzna i jadna drzava, cak ni odlaganje odpada nije reseno, a komoli neke druge stvari, ovde u Belgiji, svako, selo, naselje , kvart ima kontenjer park, gde se takve stvari odnose..Ali ja Balkanac lenj da odnesem imam punu garazu sa kantama iskoriscenog ulja Mentalitet nam je cudo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16169 Napisano April 6, 2019 Misbehave Responsibly, 1640 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je srbija bocco; nemo se iznenadiš ako ti komunalna napiše prijavu za neovlašćeno lagerovanje opasnog otpada A oko "pomaka" ne mogu da ti odgovorim; tj. mogu nego se ovde brišu postovi koji navedu kakvu činjenicu, čak i kada ne imenuješ nikoga ne bi li ispoštovao pravila foruma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano April 9, 2019 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan MITECO Kneževac WWW.MITECO.RS MITECO Kneževac je jedna od prvih i vodećih kompanija u Srbiji i regionu Да ли си пробао да позовеш ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16784 Napisano April 9, 2019 Integrisan, 4990 postova Prijavi odgovor kao problematičan Srpska reciklaza aka septicka jama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12687 Napisano April 9, 2019 Ne silazi, 7360 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Moj komša sproveo kanalizaciju u bunar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16784 Napisano April 9, 2019 Integrisan, 4990 postova Prijavi odgovor kao problematičan Has Slav tech went too far? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1861 Napisano April 9, 2019 Vlasnik sajta, 5359 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan On 6.4.2019. at 16:39, drs je napisao: Ovo je srbija bocco; nemo se iznenadiš ako ti komunalna napiše prijavu za neovlašćeno lagerovanje opasnog otpada A oko "pomaka" ne mogu da ti odgovorim; tj. mogu nego se ovde brišu postovi koji navedu kakvu činjenicu, čak i kada ne imenuješ nikoga ne bi li ispoštovao pravila foruma. Jasno je valjda koje teme i poruke su komercijalne i nije ok da se otvaraju, a koje nisu. Svakako je svima u interesu da jasno znaju gde može sagorelo ulje da se reciklira, slobodno navedi firmu i lokaciju na kojoj se nalazi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...