Jump to content

Moto Zajednica

Turpijanje kanala

Recommended Posts

• moto merkat °°, 4953 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Dali si razumeo deo "mora se podesiti i ugao između usisa,izduva i preliva" kada to odradis turpijas na kraju.

I nema malo,ili odradis sve ili ne diras.

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Andragog, 5031 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Brate ti da malo doliješ kompresije pa ćeš videti razliku. Problem pravi što se teško nabavlja priključak za dolivanje !  :)

• Podržavam 2

• Drug član, 2784 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

Moraš da napraviš tako da fazni dijagram bude kako treba. A to ako omašiš, cilindar je staro gvožđe. E sad, moraš da naučiš šta je fazni dijagram a do toga ima jahanja nad knjigom/kompom. Ako znaš samo osnovni princip rada i radiš lagano uz YT npr, imaš možda 30% šanse da uspeš da popraviš performanse.
Zapravo je najbitnije da agregat bolje "diše" nego sad. A to znači bolja razmena radne materije. A to znači jače punjenje cilindra, ,bolje ali ne preterano ispiranje i bolje izduvavanje (ako ne izadju sagoreli produkti, nema mesta za sveže punjenje) i na kraju auspuh koji to može da isprati. Znaš li kako radi auspuh na 2T motorima?

Bez uvrede, ali znaš li sa kojim se predznanjem ide u kafanu? Tako je i ovde. Ako znaš da namontiraš karb i promeniš karike, fali ti još mnooogo da dodješ do turpijanja. Ali sam ja uvek bio za pokušaje, pa makar ne uspeli. To je deo učenja. Informiši se malo pa lagano.

Srećno!

• U prolazu, 32 postova
  • Motocikl: Yamaha

Zato sam se javio ovde da se informisem da vidim vasa misljenja kako da naucim ako ne pokusam jel ima na yt i ako neko moze da mi da link svega toga Hvala.Nije mi jasno zasto oni koji znaju kako se to radi ovde dodju i prozivaju umesto da objasne

• Podržavam 1

• Drug član, 2784 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

Ja sam pokušao da te ne prozovem, ali da ti stavim do znanja da je nemoguće ispisati to ovako na forumu... Toliko toga mora da se nauči da je jednostavno potrebno mnooogo vremena.
Evo ti moja tema u kojoj sam započeo pisanje, ali mi vreme ne dozvoljava da nastavim, možda pročitaš po nešto što nisi znao ranije:
http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/104730-ponesto-o-motorima-sus/

Sve što piše u temi nije ni 2% onoga što treba da se zna da bi mogao da se upustiš u ozbiljno turpijanje.

• 8-bit, 1898 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650

U moje vreme su se polirali usisni kanali, stavljale L karike i rezonantni auspusi - budžilo se sve u 16.

Generalnu smo radili jednom mesečno :)

Sada smo fini, bez majstora ni u ...

Za početak pogledaj:

Ako nešto zajebeš - nisam ti ja kriv.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja