Jump to content

Moto Zajednica

Kupujem Hornet i slično ...

Recommended Posts

• I N S T R U K T O R, 1205 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Kupio bih nekog malog golaća od 595 ccm pa na više.

Snage minimum 40 kW .

Dakle nešto tipa Hornet 600, Bandit 600, dobra XJ 600.... pa do na primer ZR7 i slično....... sa cenom  max oko 2000 pa na niže. ( što niže to lepše)

Važno mi je da bude redni 4 i da bude što manja visina sedišta i težina motora .

Treba da ga lako vozi devojčica :) .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Malinar u pokusaju, 1705 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Bandita otpisi, jer za te pare mozes da kupis samo uljaru, a on je kao krme u mestu, a i malo je nerafinisan za motor koji ce se 99% vremena voziti 1-2 na vr' gasa. Moj savet yamaha xj 600.

Da, i ja sam sad nešto Guglao i kako stoje stvari Hornet je prvi na listi želja a XJ600 druga.

Ne žurimo, nije hitno izleteće nešto dobro.

• Drug član, 1209 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan

Fazera imam od ove sezone i presao sam oko 4000 km. Milina kako se lepo vozi. Bez ikakvih rupa ili eksplozija snage u citavom rezimu rada, vrlo pitom i predvidiv. Sto se njegovih gabarita tice prilicno je velik, bar meni,koji sam rastom nizak(170cm). Ne mogu celim stopalom da dohvatim pod,a rukama kad hvatam volan moram da se povijem napred, sto meni i odgovara jer mi rasterecuje kicmu koja me muci odavno. Mislim da je od Horneta koga do duse nisam vozio, vise turing nastrojen, zbog vizira i sveukupno vecih dimenzija. Kazu da im je mana lose prednje svetlo koje sam ja resio stavljanjem dodatnih led lampi na krashbarove.

Ps. Ja samo da pohvalim Fazera, ovaj moj nije na prodaju

Hvala na informacijama.

Dosta znači da znam karakteristike i dimenzije motora te da vidim koliko bi bio dobar izbor.

Imam utisak da je ovaj novii Fazer od 2004 pa na više dosta lakši i zgodniji.

• V-Twin torque, 877 postova
  • Motocikl: BMW S1000R

Po meni iskreno, za devojcicu bi bolji bio dvocilindras od 500ccm, GS500, ER5, CB500 ili mozda cak ER6N ako moze da se nadje za te pare. Laksi su, ne tako divlji kao 600ccm 4cyl i ako ti nesto znaci registracija je mnogo jeftinija.

Da, slažem se, ali mora imati preko 595 ccm i preko 40 kW, pa zato tražimo nešto što ispunjava ta dva uslova a da bude što manji,upravljiviji i lakši :)

• Svrati ponekad, 140 postova
  • Motocikl: Honda ATAS 1100 DCT, Vespa px 200e, Piaggio medley 150s,

ER5. Preporuka. Nemam ga lično već moj komšija. Vozio sam ga i koliko znam,u toj klasi vrlo štedljiv i mali potrošač . Važi za vrlo pouzdanu mašinu i spram njegovih gabarita i težene vrlo agilan i sa njegovih 50ks. Registracija takođe mala.

• U prolazu, 24 postova

A mogao bi i Fazer 600.

Nisam vozio taj stariji tip 1998-2003, kakav je sa težinom, visinom sedišta. Koliko je zgodan za mlado devojče ?

Evo jedan takav http://www.polovniautomobili.com/motori/8454179/yamaha-fzs-600-fazer

Neznam za mlado devojce al meni je super sluzio kao mlad vozac (moj prvi velik motor). Lak za upravljanje, stabilan, sve u svemu ok. Ja sam iz zrenjanina pa ako nisi daleko slobodno svrati da probas.

sasazr@ :

Čini mi se lep motor, meni bi bio favorit ali nešto me zbuniše da je malo veći i teži od npr Horneta.

I ta lepa maska je meni viška. Gledam da ima samo ono neophodno :) , i da bude što lakši i upravljiviji .

Ali raznišljam o njemu.

Taj u oglasu je tvoj ?

Vuk @ :

Dobar ! Lep ! Pravi !

Još samo da je maximum 2000 koliko sam ja odvojio i napisao pri postavljanju teme :) .

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Vozio sam kraj Sase(zr) prosle godine, motor je bio u super stanju radio kao satic, Sasa momak na mestu siguran sam da je motor koriscen i odrzavan na domacinski nacin. Ako je motor u stanju kao prosle god na voznji onda je ova cena zaista povoljna. Pozdrav obojici!!

• U prolazu, 24 postova

Jasminko:moj je malo je gabaritniji od horneta medjutim bez maske i kofera bili bi tu negde a tezina je standardna oko 200kg. Volan je stavljen siri nego fabricki tako da je upravljanje prilicno dobro

Astral hvala na lepim recima :) motor je isti kao tada mozda i bolji (stavljen nov akum i disk plocice) razlog prodaje je iz zdravstvenih razloga

• Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 410 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1 GT

FZS600 gabaritnije izgleda vislji, a uzi od Horneta. Po specifikacijama jedva nizi od SV650. Uspravniji je polozaj tela i izuzetna upravljivost na magistralnim i lokalnim putevima. Tu pruza svoj maksimum. Gradska voznja takodje dobra. Skoro sam polagao za motor, i moram da priznam da mi je Multistrada 620 bolje legla na poligonskim vezbama. Bar je meni bila bliza mom starom APN6 nego Fazeru. To vislje teziste je meni bilo pogodnije za poligon. Cak sam tada odbio automatik Burgmana 650, zarad te bezazlene masine. Objektivno gledano, "cist" naked DELUJE laksi za voznju pocetnicima. Ne znam kojim cudom ce se u okviru tvoje materijalne mogucnosti lakse mogu naci ocuvaniji Fazeri od Horneta, jer je po meni Fazer u prednosti. Pozdrav!

Sudbina je tako htela..........la. la laaa

A taman danas sa Bokilićem planiramo kako da mu spustimo prednji kraj, pa zadnji da napravimo dužu kosku.. itd, kad upalih komjuter i videh vest :) .

Neka je sa srećom prodaja, mada mi je žao zbog razloga prodaje.

U svakom slučaju puno sreće ti želim !

• U prolazu, 75 postova
  • Motocikl: Pan european 1300

Izmedju fazera i horneta,po meni apsolutno fazer.Iako sam zakleti hondaš izmedju ova dva Yamaha je u prednosti.Fazera sam imao dosta dugo a horneta probao par puta.Yamaha je u svim svetskim časopisima odnela prednost nad hornetom i po meni izuzetno se lako vozi,ima perfektne kočnice,vrlo lepo i linearno ubrzava,po meni najbolja kupovina.Daleko da je hornet loš ili neki bandit ali moj glasi ide za fazera.Sledeći model fazera ni približno nije dobar kao fzs 600,drugačiji agregat koji traži mnogo više šaltanja{cini mi se od r6},losiji ram i jos par nekih gluposti,tako da bih ga ja licno zaobisao,ali to je moje misljenje.U svakom slucaju srecno sa potragom.....

Važno je da ima što manje delova koji štrče i koji se lako mogu pštetiti usled pada. Fazer je uglavnom sa prednjom maskom.

Što je više "golać" to je zgodniji.

I dalje u potrazi za Hornetom ( eventualno Fazer, Bandit ..... itd........ ).

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja