Jump to content

Moto Zajednica

motor mi se sam ugasi ponekad... zasto?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 845 postova

neznam zasto, ali vec par puta mi se to desilo. znaci upalim ga ujutro, prvi put, zagreje se lepo, sve ok. i krenem da se vozim normalno i odjednom mi se ugasi recimo stanem na semafor i izvacim iz brzine i stoji motor u leru, i samo se ugasi, nista ugasi se, i onda ja zakurblam i upalim ga i normalno bude. zasto to? recimo to mi se desi kad mi je svetlo upaljeno, i kad stoji u mestu, jel je moguce da nema struje? ili je nesto drugo u pitanju?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

verovatno ti mali ler,a kada upalis svetlo altelnator jos malo optereti masinu i o nekom trenutku se ugasi,povecaj ler malo

e da, meni motor kad se ugreje na radnu temperaturu, radi na oko 1500 obrtaja, a na saugu kad ga palim prvi put u toku dana na oko 3000, i onda se posle sam spusta.  da li je to ok?

• nezavisan, 348 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

uff, promeni ulje, kad sam ja na mojoj XL promenio prvi put od kupovine to je bio totalno drugi rad i zvuk motora, proveri karburatore (ja to nisam jer radi ok) i filtere... Meni se gasi kad je hladan, posle ne. Moja XL radi na 1200 obrtaja kad se zagreje...

filter za vazduh sam ocistio pre nedelju dana, nije bio nesto prljav, malo je bilo neke kao paucine, nesto tako, kao samleveno lisce, al nebitno, to je cisto. znam, moram da promenim ulje, ko zna kad je menjano, mozda je jos od svabe, ostalo isto... imam filter ulja nov, i svecicu novu, u garazi mi je, samo da uzmem ulje. znaci uzmem MOTUL 5100, koliko mi treba 2 ili 3 litre, i koliko se sipa u masinu? koliko izadje litra ulja?

• nezavisan, 348 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Uzmi MOTUL 5100 i treba ti sigurno 3l a moraš da zameniš i filter za ulje. Litar košta od 850 -900 din zavisi kako kod koga. Ako se ne varam kod mene je sipano 3.5 l u motor i ram ali nisam 100% siguran. I ja sam se iznenadio da toliko može da stane... Ali zato posle, prede ko mačka... Videćeš kad dođem na sajam... Može i Motorex ulje, oba mi je majstor preporučio i slične su im cene tako da...  biraj

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

,,ocisti i presteluj karburatore,,promeni svecicu,,sa kompresijom od 4 bi trebalo da radi,,naravno ako mu je neki ventil otisao nece raditi ni na leru ni u voznji,sredi ti karburatire lepo ih ustelujpa ce to raditi,,prestelaj ventile i sve ok.

ne bih da cackam ventile i to. radi ona odlicno ovako i ide super, i cupa jako dobro, samo kazem neki puta mi se ugasila na semaforu neznam sto. videcu sad kad promenim ulje i filter i svecu.

• Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride

i meni se pocelo desavati,ja cu prvo filter goriva zamijeniti,provjerti i od vazduha naravno,mada je ler mali 1000rpm mislim da treba da bude 1100

meni je na starom ulju, radio na oko 1500. a sad kad sam promenio ulje, na leru mi radi na nekad manje i od 1000. bas mi dosta mirnije radi motor, a negasi mi se vise. kako da znam da li treba da odnesem da se karburatori nasteluju, i ociste?

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

meni je na starom ulju, radio na oko 1500. a sad kad sam promenio ulje, na leru mi radi na nekad manje i od 1000. bas mi dosta mirnije radi motor, a negasi mi se vise. kako da znam da li treba da odnesem da se karburatori nasteluju, i ociste?

Pa ako ima rupe u gasu, nece da pali, ne drzhi ler gas, shtuca/trokira, gushi se...

Ubaci ga u petu ili shestu koliko vec brzina imash i razvuci ga od najnizhih obrtaja, ako se negde zagushi tj. ne podizhe broj obrtaja linearno onda treba da se shteluju i ochiste. U svakom sluchaju to treba da uradish preventivno pogotovu ako je jednocilindrash u pitanju.

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Sine, sve si naopako uradio...

Prospi to ulje, i otvori motor, proveri lanac bregaste, zazore ventila, ocisti karburator, proveri membrane da nisu porozne, (kod njega je dupli karb i mora da ga nasteluje neko ko zna), promeni svećicu, kabl, kapu, akumulator, i pretresi struju. Kad to sve uradis, onda sipaj ulje (neko mineralno ili polustintetičko - gusto), stavi filter, i na kraju šteluj sajle i ler gas.

Računaj da se na 25-30.000 km menja lanac bregaste na tvom motoru.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja