Arso 2452 Napisano Avgust 15, 2016 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Kako god okrenes kolega je izvukao deblji kraj...Nezgodno je tu, posebno deo od 1000 ruza do skretanja za Ripanj...Tuda prolazim svakodnevno i naravno preticem kolonu i imao sam par situacija gde skrecu a nema ulice.. Za sad sam imao vise "srece" od kolege... A po slici sam zakljucio jer je kolega gadjao vozaceva vrata po po opisu kolege, pezo se kretao, nije se ukljucivao iz sporedne A zašto pretičeš kolonu???? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobanvfr 91 Napisano Avgust 15, 2016 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: vfr rc36 Prijavi odgovor kao problematičan Puna linija, obilazenje kolone i prekoracena brzina. Tesko da ce vozac auta biti kriv Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Avgust 15, 2016 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Jel procita ti makar jedan post iz ove teme??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1783 Napisano Avgust 15, 2016 abc, 894 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Nikad bio na Avalskom, ali ako pogledate prvu sliku, prvi post jasno se vidi da Pežo stoji na sred ceste tako da ga jedva može zaobići bilo kakav auto. Da ga je motor preticao auto taj bio ostao tamo, a i njega bi motor udario. Znači polukružno. Isprekidane linije samo na izlascima iz dvorišta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Avgust 15, 2016 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Koliko se da videti motor je BMW- R 1200 C model,da li neko mozda poznaje coveka ? Jeste, BMW R 1200 C, liči na motor koji je rađen kod mene, bež, teget novo sedište, sjajni točkovi i sav hrom, ako je taj, nije čovek na forumu, sutra ću da probam da dobijem informaciju. Nije čovek koga znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Avgust 15, 2016 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan A vozac automobila je stajao u mestu i iznenada iz mirovanja se poprečio na put? Ili je stojao na ivičnjaku? Ili je vozio i odjednom odlucio da zalomi volan? Pitam se zasto kolega motorista nije uspeo da zakoci? Nije ga video jer...? Edit: a samo malo dalje je semafor i pešački prelaz, + razne tezge pored puta. Nije mesto gde se protutnji. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Avgust 15, 2016 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Kako god okrenes kolega je izvukao deblji kraj...Nezgodno je tu, posebno deo od 1000 ruza do skretanja za Ripanj...Tuda prolazim svakodnevno i naravno preticem kolonu i imao sam par situacija gde skrecu a nema ulice.. Za sad sam imao vise "srece" od kolege... A po slici sam zakljucio jer je kolega gadjao vozaceva vrata po po opisu kolege, pezo se kretao, nije se ukljucivao iz sporedne A zašto pretičeš kolonu???? Zaista ne znam sta da ti odgovorim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Avgust 15, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Kolega nije preticao, kretao se svojom trakom, a Pežo je sa trotoara krenuo u polukružno okretanje. Ovo je proverena informacija, da bi nadalje neki prekinuli sa licitiranjem, a najviše zbog kolege koji je u ovom događaju povređen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Avgust 15, 2016 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Sa ivičnjaku i deluje nekako najprihvatljivije, jer pezo ne može onoliko da se popreči iz svoje trake. A sve i da može onaj iza njega, u ovom slučaju kolega, bi trebao da ga primeti kako stoji u mestu i 'nesto smera'. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 15, 2016 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan ... ...ja preticem, auto koji je u koloni odluci da skrene ili uradi polukruzno, pogleda ne ide niko u susret nije obratio paznju dovoljno u retrovizor jer ne ocekuje nikog, posto sam u "zaletu" idem 60-70+ on "iskace" ja letim...... ... Jedan savjet za manijake, sa dark passenger-om koji ih tjera u preticanje kolone (a bogami i solo kaveza): Ako se auto krece dovoljno polako da se nece prevrnuti pri naglom punom lijevom smotavanju, razlika u brzini veca od 30-40 max je prilicno nezdrava. Znaci sigurnije je sa 300 obici auto koji ide 80, nego sa 70 auto koji ide 30. Kad on uspori da ga smota u polukruzno ili da skrene u njivu / shumu / zemunicu, 70 km/h prolaz je velika lutrija. On je preokupiran raznim drugim parametrima, a motor u preticanju kolone je pri kraju liste za provjeriti. Treba znaci opusteno lakapo, nebi li vozac ispred dobio sto vise prilike da vas registruje i da vi imate vremena da njega malo stavite na kauc. Nekad su to stotinke, ali sasvim dovoljne. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Avgust 15, 2016 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Sad ja crna ovca koja jedina pretice kolonu...Srecom nisam jedina, cesto nisam jedini il pratim nekog il je neko iza mene, kao i subotom ka B. Potoku..Nikad nisam video nekog na dva tocka da stoji u kolini...a i na ovom potezu ne videh...mozda vozim u pogresno vreme...kada su manijaci samo za upravljacem... Mozda sam preterao sa 60-70 ali ispod 45-50 nije... Dobro Sumadinac nam je resio misteriju...Ipak jos jedan kreten za volanom automobila... Nadam se zaista da ce kolega posteno naplatiti stetu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Avgust 15, 2016 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Isto i ja jos nisam video nekog na motoru da stoji mirno u kilometarskim kolonama i ne pretice... Ovde sve neki odgovorni i razumni vozaci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2452 Napisano Avgust 15, 2016 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Sad ja crna ovca koja jedina pretice kolonu...Srecom nisam jedina, cesto nisam jedini il pratim nekog il je neko iza mene, kao i subotom ka B. Potoku..Nikad nisam video nekog na dva tocka da stoji u kolini...a i na ovom potezu ne videh...mozda vozim u pogresno vreme...kada su manijaci samo za upravljacem... Mozda sam preterao sa 60-70 ali ispod 45-50 nije... Dobro Sumadinac nam je resio misteriju...Ipak jos jedan kreten za volanom automobila... Nadam se zaista da ce kolega posteno naplatiti stetu... Daleko od toga da si ti crna ovca, preticanje kolone je ovde uobičajena pojava, ali mi nikako ne ide u glavu, zašto, kad gotovo svako od nas dobro zna kako se automobilisti ponašaju prema nama, da svaki drugi šapuće dok vozi i da u Srbiji važi pravo jačeg. Aman ljudi nemamo devet života već samo jedan jedini i nemojte da ga uludo straćite ili što je još tragičnije da ostatak provedete u invalidskim kolicima i svako jutro se budite sa pitanjem da li bi mi se dogodilo to što mi se desilo da sam bio oprezniji, da nisam koju popio, da nisam ovo ili ono. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 15, 2016 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Arso Zasto? Pitanje je dosta individualno, da tako kazem. 100 zena 200 sisa, a moj zato... pa zato sto na motoru nisi u kavezu, na lancu, u koloni... vec si rasirio krila. Stvar je samo u razumnom prilazu problemu, a cekanje u koloni motorom je za mene iskljucivo stvar izbora samog motoriste. Opasnost od automobila je sa nama cim sklopimo copavu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni® 268 Napisano Avgust 15, 2016 drumski ratnik, 169 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin DCT 2020 Prijavi odgovor kao problematičan A zašto pretičeš kolonu???? Zaista ne znam sta da ti odgovorim... Evo ja ću da odgovorim... Zato što mogu. Da objasnim: počeo sam da vozim motore igrom slučaja i nastavio zato što mnogo lakše prolazim kroz gužvu u saobraćaju, a onda se razvila ljubav. Godinama svaki dan vozim rakovičkim putem (deo, od ukupno 17km u jednom pravcu) ujutru i popodne, u "špicu", na posao i kući. Svakodnevno pretičem kolone, ali to radim vrlo oprezno, sa razlikom u brzini od 20-30 km/h. Uz ovo što sam napisao, "pokriven" sam i zakonski, članom 55 stav 5 koji kaže da mogu raditi u suprotnostim sa stavom 3 tačka 15 istog člana, ako ne kršim stav 1 pomenutog člana. Odnosno, mogu da pretičem kolonu, pa čak i preko pune linije, ako ne ometam saobraćaj iz suprotnog smera, što znači da se vratim u moju traku ili vozim po liniji da mogu da prođu. Pošto je to teorija, samo bih dodao da i u praksi važi isto, pošto sam obišao nebrojeno policijsih vozila, bez ikakvih problema, a i obilazio kolonu par puta sa sve kolegom bajkerom u plavoj uniformi, koji nisu imali primedbi na moje ponašanje. Naravno, tu je i pitanje bezbednosti... Ali o tome neću da pričam na bajkerskom forumu, samo ću parafrazirati nešto što već piše na BJB forumu: pamet glavu čuva, kaciga je štiti. Jedan savjet za manijake, sa dark passenger-om koji ih tjera u preticanje kolone (a bogami i solo kaveza): Ako se auto krece dovoljno polako da se nece prevrnuti pri naglom punom lijevom smotavanju, razlika u brzini veca od 30-40 max je prilicno nezdrava. Znaci sigurnije je sa 300 obici auto koji ide 80, nego sa 70 auto koji ide 30. Kad on uspori da ga smota u polukruzno ili da skrene u njivu / shumu / zemunicu, 70 km/h prolaz je velika lutrija. On je preokupiran raznim drugim parametrima, a motor u preticanju kolone je pri kraju liste za provjeriti. Treba znaci opusteno lakapo, nebi li vozac ispred dobio sto vise prilike da vas registruje i da vi imate vremena da njega malo stavite na kauc. Nekad su to stotinke, ali sasvim dovoljne. Veoma dobar savet. Kažem ti iskreno i bez ironije ili cinizma, pošto je nezgodan ovaj forum i "suvi" tekst bez emocija. E, da, samo da dodam, ne pretičem kolone bespotrebno. Ako se automobili kreću 60 i više, nemam potrebe. Ne treba rizikovati stalno i bez potrebe. Izvučemo se jednom, 10 puta, 100 puta, prati nas sreća... Ali statistika je neumoljiva. Koliko puta možemo da se izvučemo, pre nego što nas sustignu te male šanse da najebemo...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 15, 2016 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Aaaaa. Ja sam pricao o obilazenju kolone. Kad vozila stoje To je jos opasnije, odnosno manji je prag sto ovi nestrpljivi moraju da preskoce i krenu "da probijaju obruc". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Avgust 15, 2016 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan @donmarkoni To jeste i moj odgovor samo sto zaista nisam imao sta da napisem ako me neko ko ima motor i vozi po gradu pita zasto preticem kolonu... I sve je isto kod tebe, osim pocetka voznje motora, i ako auto ispred mene ide 60-70 retko kad ga preteknem naravno osim ako nije van grada... Ja sam posao kuca u jednom pravcu imao 22km... @ bocca_bastard Obilazenje zaustavljene kolone je sasvim druga prica, ja tu polako i u etapama vise gledam prednje tockove kola i vozace nego gde vozim... Pisao sam o koloni koja se vuce 30km/h pa posle 10sec uspori na 15 pa ponovo na 40 pa stane... @Ghostmile "Opasnost od automobila je sa nama cim sklopimo copavu." +++ i ostatak posta + Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2452 Napisano Avgust 15, 2016 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan A zašto pretičeš kolonu???? Zaista ne znam sta da ti odgovorim... Evo ja ću da odgovorim... Zato što mogu. Da objasnim: počeo sam da vozim motore igrom slučaja i nastavio zato što mnogo lakše prolazim kroz gužvu u saobraćaju, a onda se razvila ljubav. Godinama svaki dan vozim rakovičkim putem (deo, od ukupno 17km u jednom pravcu) ujutru i popodne, u "špicu", na posao i kući. Svakodnevno pretičem kolone, ali to radim vrlo oprezno, sa razlikom u brzini od 20-30 km/h. Uz ovo što sam napisao, "pokriven" sam i zakonski, članom 55 stav 5 koji kaže da mogu raditi u suprotnostim sa stavom 3 tačka 15 istog člana, ako ne kršim stav 1 pomenutog člana. Odnosno, mogu da pretičem kolonu, pa čak i preko pune linije, ako ne ometam saobraćaj iz suprotnog smera, što znači da se vratim u moju traku ili vozim po liniji da mogu da prođu. Pošto je to teorija, samo bih dodao da i u praksi važi isto, pošto sam obišao nebrojeno policijsih vozila, bez ikakvih problema, a i obilazio kolonu par puta sa sve kolegom bajkerom u plavoj uniformi, koji nisu imali primedbi na moje ponašanje. Naravno, tu je i pitanje bezbednosti... Ali o tome neću da pričam na bajkerskom forumu, samo ću parafrazirati nešto što već piše na BJB forumu: pamet glavu čuva, kaciga je štiti. Poštujem pravo da svako radi sa svojim životom šta mu je volja, ali samo da te podsetim da su groblja i ortopedske klinike pune onih koji su imali prednost i bili zakonski "pokriveni". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16170 Napisano Avgust 15, 2016 Misbehave Responsibly, 1640 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Na tom delu puta se ne štede; dvoglasne horne. Bile i ostale najbolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni® 268 Napisano Avgust 16, 2016 drumski ratnik, 169 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin DCT 2020 Prijavi odgovor kao problematičan Poštujem pravo da svako radi sa svojim životom šta mu je volja, ali samo da te podsetim da su groblja i ortopedske klinike pune onih koji su imali prednost i bili zakonski "pokriveni". Naravno, u potpunosti se slažem sa tobom, zato sam i rekao: ... Naravno, tu je i pitanje bezbednosti... Ali o tome neću da pričam na bajkerskom forumu, samo ću parafrazirati nešto što već piše na BJB forumu: pamet glavu čuva, kaciga je štiti. ... Aj u zdravlje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...