Jump to content

Moto Zajednica

Ko ceka taj doceka

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 323 postova

Bravo! Meni se isto ovo ne svidja kao i jos neke stvari na mom motoru, meni se svidja kad je napred otvoreno sa dve klapne sto mu daje i vise snage, ali stvar ukusa...

Ali nisam ove godine uradio sve sto planiram, evo spisak ako nekoga zanima sta radim sledece godine a delove vec prikupljam:

Novi zadnji ram i osovina (izduzeno - da bi sediste moglo jos da se spusti a tocak da stoji iza ledja a ne da skoro sedim na njemu, i drasticno rasireno -  da bi stala mnogo mnogo sira felna), mnogo detalja (ljepsi retrovizori, zadnji zmigavci integrisani u blatobran a prednji u rucke, tablica sa strane sa ugradjenim stop svetlom, nogari hromirani, novi instrument sat, drzac guvernale...), filter vazduha, kompletno novi sistem kocenja (diskovi, kljesta, pancirna creva...), hromirana prednja zastita motora sa ugradjenim sirokim nogarima, zadnji blatobran siri i upola kraci, sediste iz dva dela, veci far, promenjen ugao prednje osovine, zadnja felna i guma sa bijelim rubom (250), uklanjanje naslona, jos puno sitnih detalja....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6405 postova
  • Motocikl: CRF300L

A sta radis sa poskidanim delovima ? Cuvas ih u garazi ili ih majstor otkupljuje ?  Nekako mi ovo lickanje motora deluje kao mnoooogo skup sport :)

Ne znam sta da radim sa djelovima, serviser ih ne otkupljuje jel ima pun magacin takvih "standardnih" djelova, tako da ako ima neki lijep deo sa utisnutim natpisom ili grbom onda ga sacuvam za ukras ili uspomenu a ostalo ostavljem u servisu pa neka rade sta oce sa njima...

Inace upravu si da je ovaj hobi dosta skup, npr. moj motor polovan, standardan ali u ekstra stanju vredi oko 9.000eur, ja sam ulozio u njega prvi put oko 2.000eur. a sada oko 5.000eur. (samo felna 1.500eur.), a za sledecu godinu sta sve planiram ispasce minimum 7.000eur. i tu se odprilike zvrsava sve krupnije (sto se tice Sportstera) pa svake godine korigujes neke sitnice sa oko 500eur. + redovna odrzavanja i registracije...

Takodje je bitno da sve prepravke koje ja radim, rade se bez zvucnih marki za djelove u svetu Customa, znaci gledam da je lijepo, funkcijonalno, kvalitetno ali ne mora da bude podpisano nekim zvucnim imenom ali takodje ni slucajno kopije.

Sad sam racunaj... Moja racunica je da za dobro sredjen Harley (Softali) treba izdvojiti od 30.000eur. pa do kolko oces (bukvalno), licno sam gledao nekoliko motora u koje je ulozeno preko 100.000eur. (a prodaju se mnogo mnogo skuplje)

E sad, istina je i da takvi modeli znaju da budu i zahvalni zato sto se jako dobro prodaju i postize se dobra cena tako da mozes da vozis 5 godina i da vratis sve pare koje si potrosio na motor pa i zaradis. To je jednostavno zbog toga sto jako malo ljudim moze da zna razliku izmedju motora od 25.000eur i 60.000eur. cak ovaj jeftiniji jako cesto izgleda mnogo bolje i kvalitetnije ali moze samo da mu fali podpisu u sta se jako malo ljudi razume.

Pored svega meni se cela ta prica jako svidja (sto se vidi  ;D) pa cim zavrsim sledece godine ovog sportstera odma planiram da idem u novi mnogo veci projekat da stvaramo motor skroz od nule. Da posebno kupujem motor, menjac, ram, osovine... pa da pojedinacno sredjujemo i prilagodjavamo djelove jedne drugima i izvucemo iz njih maksimum, pa kad se sve uklopi kao sam ja osmislio u glavi to je onda prava stvar, tj unikatni motor kojem si dao licni pecat od pocetka do kraja, i da ucestvujem u svakom i najmanjem detalju, sto i jeste sustina customa...

Jeste, motor mi je ispred Hotela "Park" (kod zemljaka  ;)) a sutra idem da mu montiram novu prednju gumu sa bijelim rubom pa cu postaviti sliku da vidite kako je ispalo... pa posle vikenda na prvu duzu turu, palim za Budvu (pocinje sezona  ;D)

PS Bas mi je drago da vam se svidja, iskreno!

Znam da velika vecina ne voli chopere, a posebno su kivni na Harley...

Ja to postujem, svako ima svoje misljenje pa me zato i obraduju pozitivni komentari ljudi koji nisu ljubitelji ovakvih motora...

• Drug član, 1854 postova

extra ti izgloeda motor. ali tek ka d uradis zadnji deo kako si opisao ima da bude extra, u serijskoj varijanti mi je smesan zadnje deo, sto kazes kao da sedis na tocku, kad produzis i prosiris zadnju viljusku ima da bude prava stvar.

samo napred!  :)

ps nisam ljubitelj harley filozofije ali da su lepi - jesu!

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Dobro je sto nisi pozurio sa izmjenama zadnjeg kraja (kada dodjes ovamo i vidis raskopane ulice, trazices ti meni da ti dam KLE...)  :D

Moramo to vidjet i uzivo  ;) ovako necu nista da napisem

Stizem u Budvu do kreja nedelje pa se vidimo, inace znam kakve su ulice (tamo sam minimum 3 puta mjesecno)  ;)

Ima na motoru jos puno da se radi dok se sve uklopi onako kao sam zamislio.......

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja