Jump to content

Moto Zajednica

Afrikom na Stelvio

Recommended Posts

• U prolazu, 69 postova
  • Motocikl: Honda Africa RD03--- BMW K1200GT

Na Slovenacko-Hrvatskoj granici navigacija me vodi na mali sumski prelaz Jelovice i zacudjeni Slovenacki granicar me pita kuda i zasto prelazim bas ovde granicu.? Reko nisam bas neki ljubitelj autoputa i putarine, a i priroda je puno ljepsa, pustaju me bez problema. I stvarno priroda je lijepa, sumski trometarski put kroz cetinare vodi iz krivine u krivinu kroz Primorsko-Goransku Zupaniju. 

Presijecam onaj cuveni orlov kljun iz Socijalisticke Federativne Republike Jugoslavije(mladji bajkeri imate to sad i na googl maps pa izguglajte), i spustam se u Volusko pored Opatije gdje sam i bukirao pomenuti smjestaj. Docekuje me mlada damica i ispricava zbog nesporazuma i pokazuje mi na telefonu booking gresku, ma ne zanima me sekunde jedne vise na onom suncu nista do sobe i hladne pive, smjestaj je ok pristojan ali se klima dodatno naplacuje 7 evra, stvarno nisu normalni al nema veze necu je ni paliti soba mi je u borovoj hladovini  cijelo vrijeme.

post-40042-0-94123400-1468079117.jpg

post-40042-0-98883100-1468079125.jpg

Tusiranje pretovar stvari i krecem u pohod u konzum po pivo i klopu. Dolazim do jednog ali ne primaju evro, na pitanje gdje mogu da zamjenim evro u kune, imate dole na rivi mjenjacnicu ili post pa se snadjite. Mjenjacnice vec u 17-00 ne radi, ne rade ni banke, a u hotelu nece da promjene evro navodno ne smiju, vec ludim na onom suncu i odlucim da sjednem u lokalnu kafanicu na gemist i pitam konobara-gazdu starijeg gospodina da mi promjeni 50 evra u kune, jedva nekako pristane i zamjeni mi, napravim jedan djir po rivi, kamenita obala nisam nesto za kupanje u tom kamenjaru, klizavo jbga a na domaku sam kuce, kontam sad se otaliznut ovde i nije pametno pa se odlucujem za pravac konzum po pivo i klopu i soba na odmor.

post-40042-0-05286700-1468079554.jpg

post-40042-0-40078300-1468079560.jpg

post-40042-0-37001200-1468079568.jpg

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 69 postova

Odmor mi je bas legao, deseta noc mog putesestvija pa vec sa uzbudjenjem pakujem stvari i razmisljam o cevapima i bureku koje cu da poderem kad stignem. Krecem i vozim obalom do Rijeke, tocim gorivo 120 kuna dok mi sa desne strane ostaje veliko Rijecko brodogradiliste. Rijeka je stvarno jdan od ljepsih gradova kojem cu kasnije posvetiti malo vise paznje, put iz grada se penje prema obali i brzo se stize do skretanja za cuveni Grobnik Automotodrom, ali nisam imao namjeru da skrecem u posjetu jer ima da se pegla 400 kilometara do kuce, kao sto rekoh nekom drugom prilikom cu u posjetu. Put dalje vodi pored lijepog Omladinskog jezera-Bistro i taj put je idealan za gasanje, kvalitetan i sirok put sa dobrim krivinama ali samo oprezno jer na svakih par kilometara su rasporedjeni plavi mundiri, sto sa autima sto sa motorima i ne libe se za potjerom(tako bar kazu ono koji su to iskusili), pa zato vozim malkice preko ogranicenja sto se tolerise sa njihove strane. Put dalje vodi preko Delnica i prema Karlovcu dgje se odvaja za Vojnic, Glinu i Novi Grad gdje je i ulaz u Republiku Srpsku, taj put sam pregazio dosta puta i nije los samo treba pripaziti na lude traktoriste kao i svuda, mada sad imaju rotacije pa su vidljiviji. Prelazim granicu i ulazim u Novi Grad i osjecam se vec kao kod kuce mada imam jos 80-tak kilometara koje cu brzo pregaziti, ali put se otegao pa nikako iako mu znam svaku krivinu i sve al dzaba, te pravim malu pauzu u vidu Nektara i nekog prsuta sto ga vucem iz Italije jos i fino mi sjeda.

post-40042-0-53242600-1468080835.jpg

post-40042-0-29500100-1468080844.jpg

post-40042-0-95980800-1468080851.jpg

post-40042-0-87974000-1468080860.jpg

post-40042-0-29866600-1468080866.jpg

post-40042-0-56667700-1468080869.jpg

• Podržavam 4

• U prolazu, 69 postova

Eto toliko od mene i ovog putesestvija koje je trajalo 10 dana i potrosenih 350 evra, moglo je i manje da sam imao nekoga sa sobom pa da spavamo po hostelima kojih ima svuda po 10-12 evra.

Nadam se da vam se svidjelo.

Veliki pozdrav iz suncane Banja Luke :jee1:

A da, ne da sam izljubio Afriku kad me je dovezla kuci bez ijednog problemcica :africa:

• Podržavam 6

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

A slike? Nista kumina sestra, nista ona zajebana recepcionerka sto te prozivala dzaba....cccc  :D

• Drug član, 1808 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer

Sa uzivanjem ispratio do poslednje reci! Nemojte zezati, dosta je covek i slikao s' obzirom da je vozio sam. Tako sve izgleda lako i jednostavno, a znam da nije, ali to je zato sto si ti takav lik.

Sve najbolje, pozzz!

• Andragog, 5240 postova
  • Motocikl: NAVIGATOR V2 and EXC

Odlicno putovanje, odlican stil pisanja, Africa na nivou, sto je i ocekivano. Hvalai puno !!!  :takoje:  :sampion:

• Svrati ponekad, 219 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom

Vinjetu i putarine  nisi nigde imao koliko sam citao... auto put si izbegavao? Koliko te je kostala cela tura (ako nije tajna)?

Ja sam planirao slicno Bled, Stelvio, Cirih itd ali sam okrenuo (na savet prijatelja) bukvalno dan pred put i vozio sam do Atine, posle Santorini, Mikonos cak i isti datum puta od 21 juna do 1 jula.

• U prolazu, 69 postova

A slike? Nista kumina sestra, nista ona zajebana recepcionerka sto te prozivala dzaba....cccc  :D

A kuma ko kuma, istetovirana silikonka, nemam slika ;) , recepcionerka, kuja.

• U prolazu, 69 postova

Vrhunsko stivo :-) Svaka cast...

A kada,ces malo na temu sredjivanja Afrike pred put?

Hvala, hvalaaa :) , uf to je tek tema za sebe, cim malo zahladi nadam se da ce biti nesto, imam puno detaljnih slika posto sam 90% sam radio, pripomogla su mi 3 prijatelja i hektolitri piva. 

• U prolazu, 69 postova

Fantasticno putovanje na koje i ja planiram jednog dana. Uzivao sam i hvala na sjajnom putopisu!

Kao sto rekoh, da nije bilo vase price o Africi nikad se ne bih zaljubio u ovako kvalitetan motor, citajuci vase stivo uhvatio sam sebe kako mi ladno suza krece od teksta i price, reko vidi kako covjek opisa motor, ma kakav motor kontam se,  to ima dusu garant. 

Necete pozaliti sekunde jedne ako se odlucite za slican trip. Veliki pozzzz :care:

• U prolazu, 69 postova

Sa uzivanjem ispratio do poslednje reci! Nemojte zezati, dosta je covek i slikao s' obzirom da je vozio sam. Tako sve izgleda lako i jednostavno, a znam da nije, ali to je zato sto si ti takav lik.

Sve najbolje, pozzz!

Hvala imenjace na podrsci, mislim stvarno je potesko stati svaki put, skini rukavicu, izvadi telefon sidji sa motora, slikaj bla bla... Nije uopste tako jednostavno kao sto na slikama izgleda, jedino sto me kamila slusala ko kraljica. Veliki pozzz :sampion:

• U prolazu, 69 postova

Odlicno putovanje, odlican stil pisanja, Africa na nivou, sto je i ocekivano. Hvalai puno !!!  :takoje:  :sampion:

Hvala, hvalaaaa :jee1:  :takoje:

• prisutan, 1209 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

CURE,CURE..sad ima da zakazemo sastanak kod znas vec koga da mi u cetiri oka opises putovanje!!!!!  uz pivo i nasu standardnu zdravu ishranu,par kila kikirikija,cipsa,salamurine i sira!!!  I da me povedes drugi put!!!!!   ;)  :takoje:  :takoje:  :takoje:  :takoje:  :takoje:  :takoje:  :takoje:  :takoje:

A svaka ti cast brate!!!!

• U prolazu, 69 postova

Vinjetu i putarine  nisi nigde imao koliko sam citao... auto put si izbegavao? Koliko te je kostala cela tura (ako nije tajna)?

Ja sam planirao slicno Bled, Stelvio, Cirih itd ali sam okrenuo (na savet prijatelja) bukvalno dan pred put i vozio sam do Atine, posle Santorini, Mikonos cak i isti datum puta od 21 juna do 1 jula.

Ima negdje u tekstu i cifra komplet tripa, 350 evra, vinjete i putarine mrzim iz dna duse, tunel nisam nigdje placao, mada sam prosao kroz neki od 11 kilometara i puno manjih, al da me ubijes ne znam gdje. Put je svakako pod obavezno stivo za provesti se. Pozzzzzz

• U prolazu, 69 postova

CURE,CURE..sad ima da zakazemo sastanak kod znas vec koga da mi u cetiri oka opises putovanje!!!!!  uz pivo i nasu standardnu zdravu ishranu,par kila kikirikija,cipsa,salamurine i sira!!!  I da me povedes drugi put!!!!!   ;)  :takoje:  :takoje:  :takoje:  :takoje:  :takoje:  :takoje:  :takoje:  :takoje:

A svaka ti cast brate!!!!

Moze Dani brateeeee, aj pa se vidmo kod znam vec koga ;)  uzdravlje

• Нек иде живот, 858 postova
  • Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250

Прочитах у даху  :takoje: одлично путовање  :)

• Drug član, 752 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu

Super je putopis i lepo si izgurao put :takoje: .

Meni samo izgleda da si ti više trošio (pivo), nego Afrika   ;)  .

• Podržavam 1

• U prolazu, 69 postova

Super je putopis i lepo si izgurao put :takoje: .

Meni samo izgleda da si ti više trošio (pivo), nego Afrika   ;)  .

Kad vec nece ona ima ko moze i hoce :jee1:  :takoje:

• Ne silazi, 5610 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Sve je super, Alpi su raj i nepresusna inspiracija...samo nisam povatao sto si silazio do Ravene po onoj ravnici i dosadi i posle se zbog toga isto tako vracao...zar nije bilo lepse sve Alpima do Slovenije?

• U prolazu, 69 postova

Sve je super, Alpi su raj i nepresusna inspiracija...samo nisam povatao sto si silazio do Ravene po onoj ravnici i dosadi i posle se zbog toga isto tako vracao...zar nije bilo lepse sve Alpima do Slovenije?

Jbga prvi put idem tim putem kroz Italiju,  bice bolje nekom drugom prilikom ;) , pozzz.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja