Jump to content

Moto Zajednica

Udes u J.Gagarina na Novom Beogradu

Recommended Posts

• Drug član, 1574 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Gradsko osvetljenje pali svetla u Beogradu jako kasno, Slavija je mracna do skoro 10 uvece...O tome se vec pisalo u novinama. Ne znam kako je u JG oko 21h.....ali je moglo da bude od uticaja ako je zena bila obucena u tamnije boje...

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 825 postova
  • Motocikl: Honda Hornet S,Yamaha R1

Nisu bila ukljucena ulicna svetla u tom trenutku,vidljivost je nikakva,ali nije bila ni tamnija odevna kombinacija,naprotiv,izuzetno svetla...

Ali u datim okolnostima ni fluoroscentni prsluk ne bi bio od neke pomoci..

• Misbehave Responsibly, 1637 postova
  • Motocikl: FZ6S

Odgovor se sam nameće šta BI BILO od pomoći i šta JE od pomoći, no teško da to neko ovde prevali preko tastature.

• Drug član, 1370 postova
  • Motocikl: SMC 300

Kada je mracno ja sporije vozim.. Ulicna rasveta bi trebala raditi na osnovu foto celije, a ne na tajmer- bem ti gradsku svitu.

• Podržavam 2

• U prolazu, 22 postova

Ma ni prolazak na crveno svetlo ne bi bio toliko strašan, kod tih malih brzina, mislim jeste za kaznu, ali zabanda se čovek u trenutku, da li ovde treba da skrene, prestroji se, jeste, nije, prc - prođe. I ako ide sporo i da dođe do čukanja nije strašno (mada može da bude). Najcrnji scenario je kad budale sa sto i kusur uđu na crveno. Meni se u Kneza Miloša desio prolazak kroz crveno - rešio da skrenem levo u Višegradsku pa to ti je i zevam gde da se prestrojim, jer nisam imao pojma tada, da mogu samo da skrenem desno pa oko bloka, i tako sa nekih 50 na sat kroz crveno samo tako. Šta me je zeznulo? To se ne bi desilo da je bilo tog trenutka učesnika u saobraćaju. Nigde nikog, ni pešaka ni vozila jer je bio Uskrs. Jako čudna situacija za Beograd ali eto zbuni čoveka i još vidim kameru na banderi. Rekoh sebi - popis! I rešim da odem do Ljermontove i da pitam koliko. Da skratim sebi muke. Kasnije saznam da je kamera bila za žutu traku i prođem bez posledica.

Послато са 6045K уз помоћ Тапатока

• Misbehave Responsibly, 1637 postova
  • Motocikl: FZ6S

Pa ni ja. Ni ja nisam anđeo koji vozi po ograničenju uvek i svugde. Ne mislim da treba da popujem bilo kome.

Ali kada su mi se dešavale čupave situacije zaključke sam izvlačio sa poentom da mi se dotične situacije više ne ponove a ne nalazio opravdanja zašto je nešto ispalo loše.

Hvala Bogu nikoga nisam ubio ni osakatio a "atentat" sam preživeo. A i jedno i drugo nas vreba u saobraćaju svaki dan. I u kolima i na motoru.

Ovo što se dogodilo je užasna tragedija. "Kumova" je bilo mnogo; loša rešena pešačka komunikacija sa tramv. stanicom; ne upaljena ulična rasveta; itd., itd.

To sve je tema za nekoga iz gradskog resora za saobraćaj. Samo što njih zabole ona stvar da rade posao koji bi trebali da rade. Generalno, u ovoj zemlji, saobraćaj i bezbednost učesnika u saobraćaju su poslednja rupa na svirali.

Zato je potrebno da se čuvamo i čuvamo druge od nas samih. Čiji je krivlji a čiji pravlji je obesmišljena rasprava kada neko izgubi glavu.

Ko želi da razume - shvatiće.

• Svrati ponekad, 120 postova
  • Motocikl: yamaha 600 r thundercat

Mislis neko drugo zanimanje si ocekivao? Mehanicari? Mozda moto sport? Knjizevnici?

Dovoljno nas pljuju po komentarima u raznim novinama poput blica itd. U novinam vec dokazano da ljudi pisu vesti na osnovu rekla-kazala, uglavnom sa netacnim informacijama. Ako nas vec bez suda osudjuju razni strucnjaci po novinama bar na moto forumu ne treba osudjivati bajkera unapred. Mozda je ludi manijak koji vozi bulevarima non-stop kao da je na stazi a mozda je prvi put u zivotu ubrzao da uhvati zeleno. Ako niko od vas nije kolima ili motorom nekad ubrzao da prodje dok je zeleno svaka vam cast, jer ste veoma odgovorni vozaci ali ja verujem da nema toga koji bar jedanput nije to uradio. Na drugom forumu pise da je procena policije da je brzina bila 100-120km/h i da je trag kocenja pocinje metar pre pesackog. Tvoj prvi post u ovoj temi je bio: Gde mu je tablica. To si verovatno napisao pod utiskom iz komentara da se trkao, pa si pomislio da je skinuo tablicu zbog toga.

• -+-, 1005 postova
  • Motocikl: Yamaha ♥

Brate englis sta pises? Prolazak kroz crveno nije strasan??? Pa tvojih 10-15sec "zabadanja" i prolaska kroz crveno sa 40-50km/h su mojih 7-10s cistog zelenog.... I ako sam u K.Milosa i uhvatio me zeleni talas ne ocekujem (mada uvek ocekujem, samo je pitanje dali cu stici da odreagujem) "zabondanog" koji sa 40-50km/h prolazi kroz crveno i zvera levo desno - gore, dole...

Dok ti prc-crvc osta ja bez glave, milsim jeb*s glavu, bez ruku, nogu...posta biljaka jer si "ti" u zbunu gde ces i sta ces...

Pa jel izginuse oni u jugu jer su prosli kroz crveno, sigurno se zapricase a i nisu sigurno ocekivali BMW il Audi sta bese koji juri 150km\h a on je jos manje ocekivao da neko prodje kroz crveno...

Po meni je crveno "svetinja" nema dalje...proso si kroz crveno, kriv si ma makar onaj drugi isao 350km/h on se kaznjava za prekoracenje i kraj...

• Podržavam 7

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Pa jel izginuse oni u jugu jer su prosli kroz crveno, sigurno se zapricase a i nisu sigurno ocekivali BMW il Audi sta bese koji juri 150km\h a on je jos manje ocekivao da neko prodje kroz crveno...

@-Golub  - U vreme te nesrece, na toj raskrsnici nije postojao semafor i niko nije prosao kroz crveno. Ljudi iz juga su izlazili iz sporedne ulice ! 

Semafor je tu postavljen nekoliko meseci posle nesrece .

• Podržavam 1

• U prolazu, 22 postova

Brate englis sta pises? Prolazak kroz crveno nije strasan??? Pa tvojih 10-15sec "zabadanja" i prolaska kroz crveno sa 40-50km/h su mojih 7-10s cistog zelenog.... I ako sam u K.Milosa i uhvatio me zeleni talas ne ocekujem (mada uvek ocekujem, samo je pitanje dali cu stici da odreagujem) "zabondanog" koji sa 40-50km/h prolazi kroz crveno i zvera levo desno - gore, dole...

Dok ti prc-crvc osta ja bez glave, milsim jeb*s glavu, bez ruku, nogu...posta biljaka jer si "ti" u zbunu gde ces i sta ces...

Po meni je crveno "svetinja" nema dalje...proso si kroz crveno, kriv si ma makar onaj drugi isao 350km/h on se kaznjava za prekoracenje i kraj...

Pa ne mislim bukvalno, naravno da je svaki prelazak pa i onaj kad hvataš žuto opasan, a ne debelo crveno, ali pričam za onu vrstu vozača u nepoznatom mestu, izgube se ljudi, prođu, dok ovima kojima je zeleno u tom trenutku kreću, prva, druga, bum. Hoću da kažem da se u tim momentima može izvući brzim reagovanjem ili bez fatalnih posledica ali ne mora da znači. Dok je biti na motoru u takvim situacijama nešto sasvim drugo. Čovek s njega može da padne dok je u mestu pa da pogine. Sve zavisi, ipak je manje zlo nego kad neko ludački vozi i gleda ili ne gleda u semafor. Meni se to prvi put desilo jer nije bilo nikoga, ali dokaz da čovek može da zaluta od novonastale situacije, jer što se više vozi sve se više mehanički tera, mozak ode na neki standby, budi se u mili sekundi kad treba, ali nekada...

Послато са 6045K уз помоћ Тапатока

• -+-, 1005 postova
  • Motocikl: Yamaha ♥

@-Golub  - U vreme te nesrece, na toj raskrsnici nije postojao semafor i niko nije prosao kroz crveno. Ljudi iz juga su izlazili iz sporedne ulice ! 

Semafor je tu postavljen nekoliko meseci posle nesrece .

Ocigledno ne pricamo o istoj nesreci, moja greska nije yugoo nego polo...Novi Sad, raskrscnica Bulevara oslobođenja i Bulevara Cara Lazara...Evo ovde pogledati od 33s

http://youtu.be/WKjVzzjdtBQ?t=34s

• Svrati ponekad, 117 postova
  • Motocikl: Honda nc700x

Slazem se sa kolegom @slave74. Po meni je nenormalno da se svetla pale u 9 jer vec tada je jako tesko primetiti pesaka koji krece da prelazi ulicu. Vec sam pisao negde o tome, prisustvovao sam tome da idem motorom iza nekog automobila blizu merkatora i neka devojka krece da pretrcava ulicu, vrv dzogirala ili sta vec. Ja sam je jedva primetio jer je imala fluorescetne patike ali kola ispred mene za malo da je udare jer nije bilo svetla. Jednostavno mi nije jasno zasto ne pale ranije svetla u gradu..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja