Mare21 0 Napisano Jun 23, 2016 U prolazu, 0 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, moje ime je Marko i stanujem u Beogradu. Imam 18 godina. Za nekoliko dana polažem prijemni na Fakultetu organizacionih nauka i ukoliko budem upisao taj fakultet, mislim da će mi neki motor biti veoma koristan jer mi autobusom treba 45-60 minuta, a mesto za parking je veoma teško naći. Imam probnu vozačku dozvolu za kola, pa me interesuju dve stvari: 1. Na nekim sajtovima sam gledao da je polaganje za A2 kategoriju dosta jeftinije ukoliko posedujem dozvolu B kategorije. Da li se to odnosi i na probnu dozvolu? 2. Za leto bih upisao polaganje za A2 kategoriju, kako bih za dve godine mogao da dobijem dozvolu za sve kategorije, pa me interesuje koji je dobar motor za početnika u toj klasi do 35kW? Nisam mnogo upućen, a nemam ni nekog velikog iskustva u vožnji. Voleo bih da uzmem neki motor, koji je lep i sportskog izgleda, ali ujedno i pouzdan. Budžet bi mi bio do 1500 evra, i eventualno do 500 evra ulaganja. Ja sam npr. gledao na Polovnim automobilima Aprilliu rs125 koja je jedan od lepših modela koji sam video, ali ne znam da li je ona pogodna za mene. Napišite šta vi mislite o tom modelu, njegove prednosti i mane, i ukoliko znate neki sličan model, slobodno napišite u odgovoru, svaki predlog mi znači. Unapred zahvalan, pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2161 Napisano Jun 23, 2016 Drug član, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan A2 ti je jeftinije samo ako u dozvoli imas ulosanu AM katrgoriju. Posto sad imas probnu polozio si skoro,a posle 2011 ili 2012 ne upisuju AM kad polozis za B tako da ot toga da ces poloziti za 21 000 nema nista...osim ako ti nije kojim slucajem upisano AM ali 99% nije... Tako da to sa polaganjem ce te malo vise kostati ali sta je tu je... Sto se tice aprilie rs...aprilia je ok osim ako ti nece biti problem potrosnja posto je to dvotaktni motor i ume da popije malo vise... Ako ces svaki dan voziti na fax bolje neki 4t jer manje trose...posto ti vrv treba rentabilno vozilo... Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare21 0 Napisano Jun 23, 2016 U prolazu, 0 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan A2 ti je jeftinije samo ako u dozvoli imas ulosanu AM katrgoriju. Posto sad imas probnu polozio si skoro,a posle 2011 ili 2012 ne upisuju AM kad polozis za B tako da ot toga da ces poloziti za 21 000 nema nista...osim ako ti nije kojim slucajem upisano AM ali 99% nije... Tako da to sa polaganjem ce te malo vise kostati ali sta je tu je... Sto se tice aprilie rs...aprilia je ok osim ako ti nece biti problem potrosnja posto je to dvotaktni motor i ume da popije malo vise... Ako ces svaki dan voziti na fax bolje neki 4t jer manje trose...posto ti vrv treba rentabilno vozilo... Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока Slobo, hvala na predlogu. http://www.autoskolavir.com/pages/obuka-kategorije/a2-kategorija.php Ovo je sajt gde sam našao da je polaganje jeftinije ukoliko kandidat poseduje dozvolu neke druge kategorije. Da li možda znate koliko bi koštalo održavanje i potrošnja, ili koji bi 4t ispunjavao ove uslove? Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2161 Napisano Jun 23, 2016 Drug član, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam polozio u VIR u...ja koliko znam ako nemas AM upisano nista od jeftinoce takav je zakon. Ako si na nbg skokni do skole Jasminko ce ti sve lepo objasniti za 5 min...ili on ili gospodja,ko god,uglavnom ces biti lepo docekan i sve ce ti do detalja objasniti. Ja sam imao srecu pa sam imao upisano AM jer sam za B polozio pre 5 god. Sto se tice motora odrzavanje kosta onoliko koliko je motor odrzavan. Ako naletis na krsa onda jbg a ako ubodes dobar onda klasika,redovan servis i potosno...gume itd... Ja sam licno sebi za grad i za pocetak odabrao skuter 200 ccm...do ove sezone sam vozio 50ccm pa nsm odma hteo jace a nisam ni imao para a mozda ni potrebe. Za sad moje apetite zadovoljava beverly 200.... Moje neko misljanje sto se tice menjaca je da ne bi uzeo 125 icu menjac. Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni1991 57 Napisano Jun 25, 2016 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda nc700x Prijavi odgovor kao problematičan Kao prvo srecno sa polaganjem prijemnog na FON-u, ja sam ga zavrsio ove godine. Pripremi to dobro pa da kupis motorce. To pravilo da dobijes posle 2 god full A kategoriju vise ne vazi (znam iz licnog iskustva), polozio pre 3 za A2 ali morao bih da polazem ponovo za A ako budem zeleo. Za sada mi moj motor zadovoljava sve potrebe. Pre ovog motora vozio sam Hondu Varadero 125, jako lep i pouzdan motor, dosta veliki za tu klasu i mali potrosac. Mozes njega uzeti u obzir. Ne znam koja vrsta motora te najvise privlaci i koji su ti glavni aduti kod motocikla koji te privlace. Npr za apriliu (vozio moj drugar) znam da jeste lepa i malo brza od ostalih ali zato joj je i potrosnja jaca a i treba naci dobar primerak koji nije akan od strane nekog pocetnika koji ga sada prodaje. Pitaj sta god te zanima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare21 0 Napisano Jun 25, 2016 U prolazu, 0 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kao prvo srecno sa polaganjem prijemnog na FON-u, ja sam ga zavrsio ove godine. Pripremi to dobro pa da kupis motorce. To pravilo da dobijes posle 2 god full A kategoriju vise ne vazi (znam iz licnog iskustva), polozio pre 3 za A2 ali morao bih da polazem ponovo za A ako budem zeleo. Za sada mi moj motor zadovoljava sve potrebe. Pre ovog motora vozio sam Hondu Varadero 125, jako lep i pouzdan motor, dosta veliki za tu klasu i mali potrosac. Mozes njega uzeti u obzir. Ne znam koja vrsta motora te najvise privlaci i koji su ti glavni aduti kod motocikla koji te privlace. Npr za apriliu (vozio moj drugar) znam da jeste lepa i malo brza od ostalih ali zato joj je i potrosnja jaca a i treba naci dobar primerak koji nije akan od strane nekog pocetnika koji ga sada prodaje. Pitaj sta god te zanima Džoni, hvala ti na lepim željama za prijemni. Uglavnom gledam neki motor da ispunjava budžet koji sam naveo, a da je pouzdan za gradsku vožnju, sa umerenom potrošnjom, ali i lepog izgleda i zvuka. Zaista mi se ne svidja neki skuter koji ima zvuk kao kosilica, a na njemu izgledam kao poštar. Tako da uglavnom tražim sve vrste motora, ukoliko su pouzdani za vožnju po Beogradu, ne troše puno, a izgledaju donekle lepo. Hvala još jednom na predlogu, uzecu ga u razmatranje. Pozdrav Sent from my LG-D802 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni1991 57 Napisano Jun 26, 2016 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda nc700x Prijavi odgovor kao problematičan Pazi, ja kada sam uzimao prvi motor slicni su mi zahtevi bili kao tvoji, a i budzet je donekle bio slican. Meni su uzi izbor bili Honda Varader 125, Sachs x road 125, Hyosung gt comet 250, sprint apollo 250 i jos par njih. Imas ja mislim kod kolege Bokilica jednog zutog Hyosung-a pogledaj mozda ti se dopadne (a prednost ti je jer znas ko ga je odrzavao). Gledaj samo detaljno i ako nemas nekog iskustva iscimaj nekog starijeg i iskusnijeg ko se razume u motore da podje sa tobom i da ti da njegovo misljenje. Bitno je da ne uzmes neku lominu u koju ces stalno morati da ulazes.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4858 Napisano Jun 26, 2016 Drug član, 1872 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan + za X-Road i za Komet 250 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2161 Napisano Jun 27, 2016 Drug član, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan X road je vrh . Samo mora kofer da se stavi. Inace msm da je za grad super... Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...